Uduchowiony Piotr
Go¶æ
|
|
« : Grudzieñ 17, 2012, 09:11:41 » |
|
Temat do usuniêcia
Dziêkujê
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 08:58:12 wys³ane przez Piotr »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 17, 2012, 10:12:59 » |
|
Piotrze nie potrzebnie siê tak martwisz, nikt tu nikogo na si³ê nie trzyma,- mówisz fantastyka- byæ mo¿e, ale w tych tematach nie ma ekspertów naukowych i mo¿e to dobrze,- ja os. nie jestem od pocz±tku PCh., ale na tyle d³ugo, ¿e widzê jak± ewolucjê przesz³o to forum,- mo¿e ty tego nie zauwa¿asz, je¶li zagl±dasz tu tylko czasami. Mówisz, ¿e to wszystko wielka ¶ciema, jednak wielu ludzi którzy tak twierdz± pisze na tym forum,- i jest to pewnego rodzaju paradoks, nie uwa¿asz, poza tym jest tu nas garstka- wiêc...
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 17, 2012, 10:29:48 » |
|
Widzisz Piotrze, ta strona "prowadzi siê sama". Fakt, powsta³a nawet nie na bazie, ale z konieczno¶ci wymiany pogl±dów ró¿nych osób w³a¶nie z powodu channeligu Lucyny £obos i powstania PCh, fundacji itd., poniewa¿ od pocz±tku zdania uczestników delikatnie mówi±c by³y ró¿ne. Forum by³o nieoficjalne i niezale¿ne a potem przesta³o byæ nawet nieoficjalne, wiêc obecnie w ¿aden sposób nie jest skojarzone z PCh, oprócz nazwy, która dla wszystkich tutaj nie mia³a znaczenia i zmiana nie zosta³a przeg³osowana, to i tak nie mia³oby wp³ywu na ustalony adres www. Obecnie jak widzisz sprawy PCh stanowi± prawie niezauwa¿alny margines. Natomiast twoje "racjonalne" podej¶cie, aby w jakikolwiek sposób ograniczaæ tematykê, czy wypowiedzi, by³oby dos³ownie "zamykaniem komu¶ ust". Krótko mówi±c, by³by to drastyczny brak tolerancji. Ka¿dy z nas jest inny, ma swoje pogl±dy i tutaj ma prawo je g³osiæ, o ile nie naruszaj± prawa (ogólnie). Twoja profesja ma to do siebie, ¿e wchodzisz w osobisty ¶wiat innych, ale tutaj jest forum i takie dzia³ania personalne nie s± tolerowane. Nie oceniamy (przynajmniej niektórzy) i os±dzamy uczestników, tylko materia³y i pogl±dy które prezentuj±, przyczyny, dla których je prezentuj± to wy³±cznie ich w³asna prywatna sprawa i nie mo¿e tutaj podlegaæ dyskusji, bo nie jest to poradnia psychologiczna, ani ¿adna inna. Nie traktujê powy¿szego jako atak, ale dla mnie to próba generalizacji, oczywi¶cie poparta w³asnym forsowanym pogl±dem w jakim¶ zakresie. Oczywi¶cie nie mam nic przeciwko prezentacji takiego pogl±du, mogê go tylko oceniaæ w stosunku do swoich. I po to jest to forum. Wiêc podyskutujmy. Co nazywasz korektami, bo w takim tonie to brzmi ³udz±co podobnie do cenzury? Jak te "korekty" mia³yby wygl±daæ i czym one mia³yby byæ? Poza tym chcia³bym ci zwróciæ uwagê na twoj± retorykê i u¿ywane s³owa. Nazwanie jakiej¶ organizacji sekt±, bez takiego orzeczenia s±du na bazie jej statutu mo¿e mieæ bardzo daleko id±ce konsekwencje. Inne okre¶lenia z zakresu prawa te¿. I ¿eby by³o jasne: nie by³em i nie jestem zwolennikiem PCh.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
Kate
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 17, 2012, 13:41:34 » |
|
A ja widze to pozytywnie. Piotr odezwal sie nareszcie. Nie jestem z zawodu psychologiem, ale widze w poscie Piotra wyrzut i nutke rozczarowania. Czas dobiega konca, a tu ani ladowania ufokow, ani katastrof, ani gromow z jasnego nieba. Ale to nie o to chodzi, jak to nazwac, wazny jest rozwoj w srodku, w umysle i duszy, i wcale nie polega wylacznie na ascezie, wybaczaniu, milczeniu, wg mnie polega na spojrzeniu w tyl za siebie, na te wszystkie lata co minely, ale z pozycji wiedzacego, swiadomego i zrobienie remanentu. Teraz sa takie czasy, ze kazdy ma czego bedzie chcial i pragnal, oczywiscie jesli wybierze czyjas krzywde, otrzyma i to. Bardzo trudno jest trzymac kurs totalnej rownowagi, spokoju i idealu.
P.S. Piotrze, a moze wlasnie byles mi potrzebny, abym nauczyla sie kodow binarnych? Dla mnie to wazne. Takie male kroczki tez sa wazne.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 17, 2012, 13:42:27 wys³ane przez Kate »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 17, 2012, 21:12:29 » |
|
Ka¿dy z nas jest inny, ma swoje pogl±dy i tutaj ma prawo je g³osiæ, o ile nie naruszaj± prawa (ogólnie). ... oraz misternie budowanych wizerunków-masek... :] Twoja profesja ma to do siebie, ¿e wchodzisz w osobisty ¶wiat innych, ale tutaj jest forum i takie dzia³ania personalne nie s± tolerowane. ... z powodów które opisa³em powy¿ej... Nie oceniamy (przynajmniej niektórzy) i os±dzamy uczestników, tylko materia³y i pogl±dy które prezentuj±, przyczyny, dla których je prezentuj± to wy³±cznie ich w³asna prywatna sprawa i nie mo¿e tutaj podlegaæ dyskusji, bo nie jest to poradnia psychologiczna, ani ¿adna inna. ... nawet gdy argumentacja poprawno¶ci g³oszonych tez oparta jest... wy³±cznie na ich prywatnej, wewnêtrznej "wiedzy" - dlatego to dla nich skrajnie niebezpieczne, bo wtedy wali siê ich domek z kart, stad tabliczki "stoi jak ska³a... ale... zakaz dmuchania..." :] nie mo¿e tutaj podlegaæ dyskusji, bo nie jest to poradnia psychologiczna, ani ¿adna inna yyyy.... jak to nie poradnia? wszak tutaj a¿ roi siê od porad, na ka¿dym kroku - nawet Ty Blueray w 80% swoich postach to porady, zalecenia... ale, ale... czy "t³umaczone"/cytowane porady to porady czy te¿ ju¿ wymykaj± siê temu stwierdzeniu Nie traktujê powy¿szego jako atak, ale dla mnie to próba generalizacji, oczywi¶cie poparta w³asnym forsowanym pogl±dem w jakim¶ zakresie. Oczywi¶cie nie mam nic przeciwko prezentacji takiego pogl±du, mogê go tylko oceniaæ w stosunku do swoich. oczywi¶cie, ale tak na wszelki wypadek - przeczuwaj±c osobiste zagro¿enie - pomimo deklarowanej wolno¶ci wypowiedzi na tym forum, pozwoli³em sobie... od razu zastrzec gdzie bêdzie panowa³ subtelny zamordyzm... :]
|
|
|
|
|
|
|
Ramzes3
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 17, 2012, 22:29:17 » |
|
[b ]"K³ania siê Pan Psycholog i Racjonalista."[/b] Brakuje jeszcze Piotr i od siebie doda³bym Wielki Czy ty Piotrze nie kreujesz siê czasami na wizerunek mi³o¶ciwie panuj±cego nam Prezydenta, który za nic ma nasz± rodzim± pisowniê? A mo¿e to najzwyczajniej w ¶wiecie mania wy¿szo¶ci na któr± cierpi tak wielu psychologów? Twierdzisz, ¿e pisz±cy na tym Forum manipuluj± lud¼mi, wiêc proszê Ciê wska¿ mi grupê zawodow±, która w dziedzinie manipulacji lud¼mi jest w stanie pobiæ na g³owê psychologów oczywi¶cie pisanych przez ma³e "p"! Zapewniam Ciê, ¿e moje twierdzenie nie jest oparte na wiedzy ksi±¿kowej. Zarzucasz szacownym forumowiczom powielanie wiedzy wyczytanej z ksi±¿ek czyli a¿ siê prosi o zwrot "plagiat". S³ysza³em kiedy¶ takie ciekawe powiedzenie na temat podzia³u kultury na wrodzon± i nabyt±. Na zasadzie analogii mo¿na stwierdziæ, ¿e nasi forumowicze maj± wiedzê nabyt± a Ty to rzecz oczywista, ¿e wrodzon±. Pewnie studiuj±c psychologiê nie musia³e¶ czytaæ ksi±¿ek, zaliczaj±c poszczególne egzaminy z ca³± pewno¶ci± nie cytowa³e¶ pogl±dów znanych uczonych. No i co najciekawsze pisz±c pracê magistersk± zapewne nie zer¿n±³e¶ przynajmniej 50% tekstu z innych prac lub opracowañ bo Ty to wszystko wiedzia³e¶ od urodzenia! Wiêc w jakim celu koñczy³e¶ te studia? Mo¿e mia³e¶ jaki¶ problem którego rozwi±zania szuka³e¶ w³a¶nie tam (podobnie jak wielu innych studentów psychologii)? W takim razie jako psychologa oczywi¶cie przez ma³e "p" nie powinno dziwiæ, ¿e ludzie poszukuj± ró¿nych sposobów rozwi±zania swoich problemów b±d¼ samorealizacji. Usi³ujesz pouczaæ ludzi czym jest Rozwój Duchowy m.in. jako przejaw pokory... I kto to drogi Piotrze mówi?
|
|
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 17, 2012, 23:02:10 » |
|
[b ]"K³ania siê Pan Psycholog i Racjonalista."[/b] Brakuje jeszcze Piotr i od siebie doda³bym Wielki Czy ty Piotrze nie kreujesz siê czasami na wizerunek mi³o¶ciwie panuj±cego nam Prezydenta, który za nic ma nasz± rodzim± pisowniê? A mo¿e to najzwyczajniej w ¶wiecie mania wy¿szo¶ci na któr± cierpi tak wielu psychologów? Twierdzisz, ¿e pisz±cy na tym Forum manipuluj± lud¼mi, wiêc proszê Ciê wska¿ mi grupê zawodow±, która w dziedzinie manipulacji lud¼mi jest w stanie pobiæ na g³owê psychologów oczywi¶cie pisanych przez ma³e "p"! Zapewniam Ciê, ¿e moje twierdzenie nie jest oparte na wiedzy ksi±¿kowej. Zarzucasz szacownym forumowiczom powielanie wiedzy wyczytanej z ksi±¿ek czyli a¿ siê prosi o zwrot "plagiat". S³ysza³em kiedy¶ takie ciekawe powiedzenie na temat podzia³u kultury na wrodzon± i nabyt±. Na zasadzie analogii mo¿na stwierdziæ, ¿e nasi forumowicze maj± wiedzê nabyt± a Ty to rzecz oczywista, ¿e wrodzon±. Pewnie studiuj±c psychologiê nie musia³e¶ czytaæ ksi±¿ek, zaliczaj±c poszczególne egzaminy z ca³± pewno¶ci± nie cytowa³e¶ pogl±dów znanych uczonych. No i co najciekawsze pisz±c pracê magistersk± zapewne nie zer¿n±³e¶ przynajmniej 50% tekstu z innych prac lub opracowañ bo Ty to wszystko wiedzia³e¶ od urodzenia! Wiêc w jakim celu koñczy³e¶ te studia? Mo¿e mia³e¶ jaki¶ problem którego rozwi±zania szuka³e¶ w³a¶nie tam (podobnie jak wielu innych studentów psychologii)? W takim razie jako psychologa oczywi¶cie przez ma³e "p" nie powinno dziwiæ, ¿e ludzie poszukuj± ró¿nych sposobów rozwi±zania swoich problemów b±d¼ samorealizacji. Usi³ujesz pouczaæ ludzi czym jest Rozwój Duchowy m.in. jako przejaw pokory... I kto to drogi Piotrze mówi? Przemówi³ sam... "R"amzes
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 17, 2012, 23:03:18 wys³ane przez Piotr »
|
|
|
|
|
Ramzes3
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 18, 2012, 13:12:24 » |
|
My¶la³em drogi Piotrze, ¿e staæ Ciê na wiêcej? Czy¿by próba manipulacji w Twoim psychologicznym wydaniu nie powiod³a siê?
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 18, 2012, 15:07:12 » |
|
@ Piotrtak na prawdê jeste¶cie tylko lud¼mi i niestety lud¼mi s³abymi. (..) a po drugie co niestety jak na twarz muszê wam wyrzuciæ jeste¶cie (powtórzê siê s± wyj±tki i nie do wszystkich to piszê) prostymi lud¼mi z problemami na karku z ¿ycia wziêtymi, których tak na prawdê ³atwo wyprowadziæ z równowagi i z³amaæ psychicznie, a w chwilach próby nawet wasza wiedza wyuczona na pamiêæ nie pomaga wam sprostaæ danemu wyzwaniu, bo jeste¶cie zbyt obci±¿eni i za s³abi.
Có¿ za retoryka ! W/w tekst w zestawieniu z herbem na który siê powo³ujesz ...brrr ¼le siê kojarzy. No, ale to tylko skojarzenia ... póki co. Silny Naród, ¿elazne rêce ... ?? to ju¿ by³o I by³o te¿ "wrona or³a nie pokona prêdzej skona .pier.....ona " Drugi raz z tego ziarna nic nie wyro¶nie.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 20, 2012, 01:05:18 » |
|
>Piotr'ze<, w obu za³o¿onych w±tkach (w tym, w którym w³a¶nie piszê tê notkê, jak i w tym >>) dopu¶ci³e¶ siê z³amania tych punktów regulaminu:
- Zakaz dokonywania zmian w postach (tzw. edycja postów), polegaj±cych na zmianie tre¶ci istniej±cej wiadomo¶ci. Konieczno¶æ rozszerzenia lub sprostowania zapisanej wiadomo¶ci nale¿y dokonywaæ jako uzupe³nienie z ewentualnym dopiskiem "EDYCJA:" Zakaz ten dotyczy postów po których pojawi³y siê ju¿ odpowiedzi, kolejne posty. Nie przestrzeganie tego wymogu bêdzie mog³o skutkowaæ ukaraniem forumowicza ostrze¿eniem (-1pf)
- Zakaz usuwania z istniej±cych postów tre¶ci dopisanych przez moderatorów b±d¼ administratorów. Informacje te zamieszczane s± zawsze w sposób wyró¿niaj±cy siê, widoczny i czytelny. Ne przestrzeganie tego wymogu bêdzie stanowczo punktowane ujemnie (-2pf) Rozumiem Twoje rozgoryczenie i wstrzymam siê jeszcze przed punktowanie Ciê, ale te¿ ostrzegam, ¿e na tym koniec z ulgami.
Powodzenia.
Edycja:
No i oczywi¶cie, zreszt± zgodnie z Twoim ¿yczeniem, oba w±tki zamykam..
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 20, 2012, 01:06:42 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
|