Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 14:02:27

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.  (Przeczytany 4836 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kate
Go¶æ
« : Grudzieñ 20, 2012, 10:44:56 »

Motto wyciagnelam ze stopki Dariusza, bo nie widze zadnego powodu do agresywnego stosunku do odmiennosci zdania bardziej otwartych forumowiczow, mam tu na mysli Piotra. Zamiast doszukac sie przyczyny bardziej rozgoryczenia niz surowej krytyki, to znowu grozby.
Piotr nie tylko "narzekal" rowniez wskazywal na pewne rozwiazania techniczne np. wprowadzenie w zycie chatu.

Technicznie nie moglam wpisac w inne miejsce bo watki pozamykane, wiec wyrazam moje zdanie tu. W dziale "Czlowiek i spoleczenstwo".
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 20, 2012, 11:06:34 »

Kate, Piotr sam wyci±³ tre¶ci które umie¶ci³ i moje zdanie podobne jest do Darka, ¿e powodem by³ ma³o zgodny z jego oczekiwaniem odzew uczestników, nazwany po imieniu przez Darka. Jest profesjonalist± i wie,  co to oznacza.
Pytanie co chcesz od czatu? - przecie¿ on dzia³a - byæ mo¿e dla grupy 5 osób na raz, bo wiêcej nie sprawdzono, ale dzia³a dobrze.
Nikt nie zabrania³ umie¶ciæ Piotrowi tego co umie¶ci³, natomiast jego zachowanie jest naganne, bo skasowa³ (edytuj±c) umieszczone pierwotnie tre¶ci, do których odnosili siê dyskutanci. To nie Fair, wobec wszystkich czytaj±cych.
Kate, nie doszukuj siê tego, czego nie ma, to nie gro¼by, a twoja reakcja jest tutaj szybka, ale spowodowana powierzchownym zrozumieniem sytuacji.
W±tki zosta³y zamkniête na wniosek Piotra, który w³a¶ciwie poza opublikowaniem swoich wizji i propozycji w pierwszych postach, pó¼niej ju¿ nigdy nie zabra³ merytorycznie g³osu w swoich tematach.
dzi¶ trudniej znale¼æ na¶ladowców. I tyle.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 20, 2012, 11:46:20 »

Piotr sam wyci±³ tre¶ci które umie¶ci³
Jest taka opcja modyfikuj wiadomosc, ale potem nie da sie juz nic zmienic, jesli ktos wpisze komentsa, czyzby Piotr zastosowal jakies niedozwolone chwyty?
 Szok
Nie doszukuje sie dziury w calym, ale po tych paru miesiacach pobytu zauwazylam, ze jedni moga wypisywac rozne rzeczy, a inni od razu brani sa pod lupe, to tylko o to mi chodzi. A Piotr jest tego przykladem. Zauwazylam juz w duzo wczesniejszych postach, np. o liczbach. Dariusz bardzo czuly jest na slowa Piotra i niekiedy nawet jakby go lekko prowokowal.
Zalatuje mi to jakas niewyjasniona stara potyczka.
A tyle tu wokolo o rozwoju duchowym...
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 20, 2012, 11:47:14 wys³ane przez Kate » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 20, 2012, 13:33:21 »

Nie Kate, na tym forum nie ma blokady czasowej na edycjê, zawsze mo¿na edytowaæ swój post i to jest przyk³ad ca³kowitej zmiany tre¶ci (wyciêcia).
Krótko napiszê, to twoje przewra¿liwienie, moim zdaniem oczywi¶cie. W pewnym sensie rozumiem opory wobec stylu jaki Piotr zastosowa³, zarówno przedtem, jak i ostatnio, ale to taka jego "uroda". Zwykle "odstawianie siê" od reszty prowokuje dok³adnie tak± sam± reakcjê w odpowiedzi, ale psycholog w koñcu powinien to wiedzieæ i rozumieæ.
Co do "wypisywania" w pe³ni przyznajê ci racjê, jest jaka¶ (no dobrze, spora) selektywno¶æ, a mo¿e nawet "¶wiête krowy", ale mam nadziejê, ¿e to potrwa tylko do koñca ¶wiata, nie d³u¿ej.
Nie chce mi siê szukaæ, ale chyba w regulaminie jest co¶ o zrozumia³o¶ci postów. Je¿eli Piotr zacz±³ temat bitami, bez obja¶nienia , ¿e to zagadka, nie dziw siê reakcji.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 20, 2012, 18:21:44 »

Nie chce mi siê szukaæ, ale chyba w regulaminie jest co¶ o zrozumia³o¶ci postów.
S± te¿ i inne zapisy, ale nimi nie przejmowa³ bym siê zbytnio... skoro niektórzy z moderatorów sami nie racz± ich przestrzegaæ.
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 20, 2012, 20:37:30 »

blu
Co do "wypisywania" w pe³ni przyznajê ci racjê, jest jaka¶ (no dobrze, spora) selektywno¶æ, a mo¿e nawet "¶wiête krowy", ale mam nadziejê, ¿e to potrwa tylko do koñca ¶wiata, nie d³u¿ej.

A ja dzis tyle wina wypilam i czekam, tylko mi sie niedobrze zrobilo od tego "konca swiata"...

no to pa...
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 20, 2012, 20:43:40 »

No wiesz, przyczyna jaka¶ musi zawsze byæ. Z ca³± odpowiedzialno¶ci± mogê za¶wiadczyæ, ¿e wino nie mog³o ci zaszkodziæ, wiêc to jednak koniec ¶wiata.
Czas na zabawê, rado¶æ i spojrzenie obserwatora, nie pierwszy to koniec i nie ostatni, przed nami tylko przysz³o¶æ, bo przesz³o¶æ ju¿ by³a i dziêkujemy tej pani.

Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: