Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 06:44:45

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kalendarz Majów  (Przeczytany 6802 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Thotal
Go¶æ
« : Grudzieñ 29, 2012, 10:48:13 »

Fala KSIʯYCA 

2012.12.29

KIN 215 - Niebieski Rezonansowy Orze³

Moj± osobowo¶æ odzwierciedlaj± sny i wizje. Dzi¶ zjednoczê Wy¿szego DUCHA z cia³em i przestanê bujaæ w ob³okach. Dzi¶ otwieraj± siê przede mn± nowe, nieograniczone horyzonty. Dzi¶ u¶wiadamiam sobie moje zadania na Ziemi. Dzi¶ ¶wiecê pe³n± dojrza³o¶ci± i wyrównujê drogê dla tego, czego powinienem byæ przyk³adem i wzorem. 

http://www.maya.net.pl/

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2012, 11:09:09 wys³ane przez Thotal » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 29, 2012, 12:50:48 »

A gdzie mo¿na znale¼æ najnowszy = aktualny kalendarz Majów, bo jak rozumiem stary siê zakoñczy³ kilka dni temu.
Zadziwiaj±ce, ¿e zmiana tak wielkiego kalendarza, tak szeroko komentowanego, g³oszonego, etc. nie przynios³a ¿adnych zauwa¿alnych znaków, efektów. To¿ ju¿ za 3 dni, stary dobry Sylwester bêdzie obfitowa³ w wiêksze odd¼wiêki.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 30, 2012, 11:33:29 »

Fala KSIʯYCA 

2012.12.30

KIN 216 - ¯ó³ty Galaktyczny Wojownik

Dzi¶ moj± operatywn± si³± jest rozs±dek. Dzi¶ aktywnie w³±czam siê do dzia³añ, by pokazaæ, na co mnie staæ i co potrafiê. Dzi¶ wprowadzam intuicjê do mojego codziennego ¿ycia. Dzi¶ pozostawiê po sobie same pozytywne ¶lady. Dzi¶ nikt nie bêdzie przeze mnie p³akaæ. 

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2012, 11:34:12 wys³ane przez Thotal » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 30, 2012, 11:37:54 »

ROK 7 Wichru, 2012-2013

26 lipca 2012 r. rozpocz±³ siê nowy rok w rytmie Kalendarza 13 Ksiê¿yców. Jest to siódmy rok w 13-letnim cyklu porz±dkowania historii i powrotu do naszej prawdziwej to¿samo¶ci (lata 2006-2019).
Liczba 7 wskazuje, ¿e proces oczyszczenia, odnowy i transformacji relacji miêdzy lud¼mi skoncentruje siê na p³aszczy¼nie emocjonalno-zmys³owej.

«Cauac»
 w jêzyku maya znaczy: chmura burzowa, burza, nawa³nica, wicher, piorun. Podobnie jak burza oczyszcza atmosferê, a wiatr przegania ciemne chmury, by znów mog³o za¶wieciæ s³oñce, tak archetyp «Cauac» zapowiada odnowê, regeneracjê si³, uzdrowienie relacji miêdzyludzkich. Si³a „Wichru transformacji” bêdzie zale¿eæ od ¶wiadomo¶ci ludzi.

W tym roku bêdziemy wspó³pracowaæ z najwy¿szym potencja³em przemian. «Cauac» nazywany jest „kosmiczn± pralk±”, której nie da siê wy³±czyæ, dopóki rzeczy nie zostan± wyprane. Dlatego samorefleksja, ¿yczliwo¶æ, ufno¶æ i uniwersalna wiedza zakodowana w ¦wiêtym Kalendarzu Majów s± tymi elementami, które pomog± nam otworzyæ siê na innych i razem dokonaæ zmian – w sposób pokojowy. W grupie ³atwiej bêdzie przetrwaæ potencjalne burze, zawirowania, zrz±dzenia losu, jakie mo¿e przynie¶æ rok 2012–13.

Fala BEN
W roku «7 Cauac» gra bêdzie siê toczyæ o nasz± WOLNO¦Æ na wszystkich poziomach i we wszystkich sektorach ¿ycia. Kin roku, «Niebieski Rezonansowy Wicher», przyporz±dkowany jest do «Fali Wêdrowca» /archetyp «Ben». «Ben» to spektrum wewnêtrznej wolno¶ci albo subtelnego zniewolenia. Tu otwiera siê przed nami paleta nowych mo¿liwo¶ci i niepowtarzalnych szans ¿yciowych. Poni¿ej fraktalne pola ¶wiadomo¶ci osób urodzonych w kinach fali, które bêd± obecne w tle roku 2012-2013:

Wg H. Kotwicka "Kalendarz Majów i numerologia"

● Falê roku otwiera fraktalne pole ¶wiadomo¶ci niemieckiego uzdrowiciela, a domyka pole autorki znanej powie¶ci dla dzieci pt. "Pippi Poñczoszanka". Pippi to ma³a niepokorna dziewczynka, wolna w ka¿dym calu, bardzo zaradna, wra¿liwa na wszelk± krzywdê.
 ● Przestrzeñ pomiêdzy wype³niaj± zró¿nicowane pola ¶wiadomo¶ci, tak¿e te mocno destrukcyjne.
 ● Natomiast pole ¶wiadomo¶ci Krzysztofa Jackowskiego (ur. 1.06.1963) na szczycie «Fali Ben» wskazuje, ¿e w roku «7 Cauac» liczyæ siê bêdzie nadzmys³owo¶æ, odpowiedzialno¶æ, samokontrola. Obecno¶æ energii fraktalnych innych jasnowidzów w tej fali tylko wzmacnia ten impuls.

W tym roku mamy wyj±tkow± szans± zrzuciæ z pleców stare ciê¿ary, poniewa¿ stoj±c na szczycie grzbietu «Fali Ben», jak równie¿ na szczycie 13-letniego cyklu «Muluc», mo¿emy spojrzeæ w przesz³o¶æ, potem w przysz³o¶æ i zdecydowaæ, co dalej: czy zabieramy emocjonaln± bombê do przysz³o¶ci, czy te¿ dziêkuj±c historii za wszystkie bolesne do¶wiadczenia, odsy³amy j± do lamusa przesz³o¶ci.

UWAGA:
Fragmenty opracowania "Co przyniesie Rok 2012-2013 wed³ug Kalendarza Majów" zosta³y opublikowane w numerze 8 miesiêcznika "CZWARTY WYMIAR".
http://www.maya.net.pl/opinie.php?LANG=pl&sub=kalendarz&id=536
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2012, 12:02:21 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 31, 2012, 06:49:36 »

Fala KSIʯYCA 

2012.12.31

KIN 217 - Czerwona Solarna Ziemia

Dzi¶ mam tysi±ce pomys³ów na ¿ycie, ale to ono testuje ich przydatno¶æ i weryfikuje warto¶æ podejmowanych przeze mnie kroków. Dzi¶ stajê siê pilnym s³uchaczem i uczniem. Dzi¶ nastêpuje prze³om i zaczynam ¿yæ od nowa. Dzi¶ nie poczujê siê zagubiony. Je¶li bêdzie konieczne, dostanê wsparcie z zewn±trz, od ¿yczliwych mi osób. Dzi¶ wspiera mnie ¿ycie i ¿yciepowstrzymuje mnie od b³êdów. 

Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 01, 2013, 20:12:55 »

Fala KSIʯYCA 

2013.01.01

KIN 218 - Bia³e Planetarne Zwierciad³o

Dzi¶ rozpoznajê swoje odbicia w postawach moich wrogów. To, co stanie siê nie po mojej my¶li, poka¿e mi moj± nieudolno¶æ. Dzi¶ nie ma winnych na zewn±trz. Jestem tylko ja i moje w³asne twarze. Nie dam siê ponie¶æ fantazji i nie bêdê oszukiwaæ siebie samego. Dzi¶ moim pomocnikiem jest ¶wiat³o i ciemno¶æ. 

Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 05, 2013, 06:56:53 »

Fala WIATRU 

2013.01.05

KIN 222 - Bia³y Magnetyczny Wiatr

Dzisiejsze trudno¶ci muszê przezwyciê¿yæ si³± ducha. Je¿eli bêdê siê wzbraniaæ, pojawi± siê "guzy nowotworowe" w moim ¿yciu. Dzi¶ nie bêdê zaka³± rodziny. Pola napiêæ, problemy, poczucie roz³±ki lub utraty kogo¶ bliskiego nale¿± do mojej drogi. Nie ma kary za grzechy. Wszelkie przewinienia wracaj± jedynie do korekty w taki czy inny sposób. Dzi¶ naprawiê to, co wypad³o mi spod kontroli. ¯ycie stawia mi wyj±tkowe wyzwania, abym sprawdzi³ swoj± indywidualno¶æ. Opatrzno¶æ ca³y czas czuwa nade mn±. 

Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: