Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 04, 2025, 11:43:45

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Projekt Cheops - Propaganda Epidemii UmysÂłowych  (Przeczytany 24914 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Racjonalista
Gość
« : Grudzień 31, 2012, 14:58:33 »

Projekt Cheops
Propaganda Epidemii UmysÂłowych

No có¿ tak jak napisa³em powy¿ej niestety takie nastawienie odnoszê do spo³ecznoœci PCH i wszystkich jego od³amów w tym równie¿ for jak na przyk³ad to obecne, które w rzeczywistoœci dzia³a na us³ugi rozpowszechniania hase³ lasuj¹cych ludziom mózgi i dodatkowo pompuj¹cych jego rynek. Nie bêdê siê rozpisywaÌ tylko inaczej wam to przet³umaczê, po prostu wolê wypowiedzieÌ co ogólnie myœlê o ludziach, którzy tak zwanie "Rozwijaj¹ siê Duchowo" (szczerze to pryskam œmiechem jak to s³yszê), a którzy ju¿ na pewno zatracili zdrowy rozs¹dek bujaj¹c w ob³okach wierz¹c w jakieœ chore teorie rodem ezoterycznych organizacji jak projekt cheops, wolna ludzkoœÌ, fioletowy p³omieù itp licz¹c w ten sposób na wymyœlone przez nich misje zbawienia œwiata.

Jestem cz³owiekiem doœÌ otwartym, tolerancyjnym i zaciekawionym takimi tematami ale niestety istniej¹ pewne granice zdrowego rozs¹dku których nale¿y siê trzymaÌ i te granice zosta³y ju¿ dawno przekroczone przez œrodowisko, które wiernie nawo³uje do Ÿróde³ takich przekazów rozpowszechnianych przez przedstawione organizacje. Dlatego mam nadziejê, ¿e uda mi siê przemówiÌ do waszego rozs¹dku póki nie jest jeszcze za póŸno i zrozumiecie jaki b³¹d pope³niacie wy, którzy odpowiedzialni jesteœcie za rozwój tych wydarzeù i za to co siê tutaj dzieje. Przedstawiam s³owa, które apeluje do ka¿dej nowej œwie¿ej osoby dopiero wkraczaj¹cej w tak zwany "rozwój duchowy" aby wyjaœniÌ jakiego nie pope³niÌ b³êdu, aby owy "rozwój duchowy" nie poskutkowa³ w negatywny sposób na zdrowie psychiczne ludzi.

W przedstawionej publikacji omĂłwiĂŞ tutaj co myÂślĂŞ o ludziach dziaÂłajÂących na rzecz propagand ezoterycznych teorii co rĂłwnieÂż i was dotyczy i zrozumiecie dlaczego skromna psychologiczna kuracja jest w tym przypadku jak najbardziej wskazana.

http://w996.wrzuta.pl/audio/1ZiomO9GxgQ/projekt_cheops_-_propaganda_epidemii_umyslowych

Pozdrawiam Serdecznie.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2012, 15:01:11 wysłane przez Racjonalista » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #1 : Grudzień 31, 2012, 15:06:32 »

Gratulacje!
Wszystko i wszystkich zaszufladkowaÂłeÂś. To ma byĂŚ ten zdrowy rozsÂądek?
UogĂłlnianie sprawdza siĂŞ tylko w jednorodnej grupie. Nie odwaÂżyÂłbym siĂŞ nazwaĂŚ tego forum jednorodnym.
Jak zwykle: punkt widzenia...
Rozumiem, Âże masz jedynÂą prawdziwÂą i skutecznÂą receptĂŞ na rozwĂłj duchowy ... dla wszystkich.

Powodzenia!

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #2 : Grudzień 31, 2012, 15:14:44 »

to urocze, Âże pojawia siĂŞ kolejny psychoterapeuta,-
jednak muszĂŞ ciĂŞ zmartwiĂŚ- na przestrzeni paru lat ktĂłre tu zalegam, byÂło juÂż wielu podobnych,-
i nic racjonalnego nie zdziaÂłali. Chichot

pozdrawiam serdecznie rĂłwnieÂż UÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 31, 2012, 16:06:04 »

to urocze, Âże pojawia siĂŞ kolejny psychoterapeuta,-
jednak muszĂŞ ciĂŞ zmartwiĂŚ- na przestrzeni paru lat ktĂłre tu zalegam, byÂło juÂż wielu podobnych,-
i nic racjonalnego nie zdziaÂłali. Chichot

pozdrawiam serdecznie rĂłwnieÂż UÂśmiech

zgadza siĂŞ
ech gdyby taki beton byÂł na lotnisku w Modlinie...   :]
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #4 : Grudzień 31, 2012, 17:08:37 »

czy to jest Racjonalista z racjonalista.pl ?! tak tylko pytam... proszĂŞ mi tu nie obraÂżaĂŚ Projektu Cheops bo wÂłaÂśnie jestem w trakcie tworzenia kolejnego artykuÂłu na stronĂŞ UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 31, 2012, 17:24:31 »

... i ksi¹¿ki... oczywiÂście.   :]
east
Gość
« Odpowiedz #6 : Grudzień 31, 2012, 19:05:32 »

No có¿ tak jak napisa³em powy¿ej niestety takie nastawienie odnoszê do spo³ecznoœci PCH i wszystkich jego od³amów w tym równie¿ for jak na przyk³ad to obecne, które w rzeczywistoœci dzia³a na us³ugi rozpowszechniania hase³ lasuj¹cych ludziom mózgi i dodatkowo pompuj¹cych jego rynek.
Masz racjĂŞ, Racjonalisto. WrzuĂŚ do tego worka jeszcze RzÂąd i OpozycjĂŞ, Wszystkich ÂŚwiĂŞtych i kaÂżdÂą rzecz widzialnÂą i niewidzialnÂą DuÂży uÂśmiech
BÂądÂźmy na NIE !
po prostu wolĂŞ wypowiedzieĂŚ co ogĂłlnie myÂślĂŞ o ludziach, ktĂłrzy tak zwanie "RozwijajÂą siĂŞ Duchowo" (szczerze to pryskam Âśmiechem jak to sÂłyszĂŞ)
Nie PRYSKAJ tak na lewo i prawo bo siĂŞ wypryskasz DuÂży uÂśmiech

Jestem cz³owiekiem doœÌ otwartym, tolerancyjnym i zaciekawionym takimi tematami
ale jednoczeÂśnie "pryskajÂącym Âśmiechem"  DuÂży uÂśmiech
To zapewne z tej wielkiej tolerancji MrugniĂŞcie

niestety istniejÂą pewne granice zdrowego rozsÂądku ktĂłrych naleÂży siĂŞ trzymaĂŚ i te granice zostaÂły juÂż dawno przekroczone
A granice wiary katolickiej zhierarchizowanej i majÂącej wpÂływ na wÂładzĂŞ teÂż ?
WeÂź siĂŞ skup na czymÂś konkretnym zamiast tak pryskaĂŚ na wszystkich . ToÂż to moÂżna pÂłuca wypluĂŚ ze Âśmiechu.

W przedstawionej publikacji omĂłwiĂŞ tutaj co myÂślĂŞ o ludziach dziaÂłajÂących na rzecz propagand ezoterycznych teorii co rĂłwnieÂż i was dotyczy i zrozumiecie dlaczego skromna psychologiczna kuracja jest w tym przypadku jak najbardziej wskazana.
Kuracja wskazana poczynajÂąc od siebie. Na prawdĂŞ. JuÂż Kahuna z HawajĂłw od dawna to wiedzÂą, Âże uzdrowiĂŚ moÂżna ten chory Âświat uzdrawiajÂąc z nich siebie.
CoÂś jest na rzeczy prawda ?
Czy to teÂż zbyt radykalne jak na Ciebie ?
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #7 : Grudzień 31, 2012, 21:13:55 »

Czy to czasami nie ten sam Pan psycholog i racjonalista? JĂŞzyk JeÂżeli tak to widzĂŞ, Âże zmieniasz swoje nazwy jak rĂŞkawiczki oby tylko nie w zaleÂżnoÂści od czĂŞstych, skrajnych zmian nastroju bo to pachnie depresjÂą szaÂłowo - posĂŞpniczÂą. Szok
Ludzie maj¹ ró¿ne problemy ale czasami wskazana jest wizyta mo¿e nie tyle u psychologa co u psychiatry Coœ
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #8 : Grudzień 31, 2012, 23:37:14 »

http://w996.wrzuta.pl/audio/1ZiomO9GxgQ/projekt_cheops_-_propaganda_epidemii_umyslowych

WysÂłuchaÂłam cierpliwie 1 minutĂŞ i pozostawiĂŞ to  racjonalnie bez komentarza MrugniĂŞcie

edit: jednak wys³ucha³am do koùca z czystej ciekawoœci .Panie wszechwiedz¹cy i racjonalnie mysl¹cy ,tu na tym forum wszyscy jestesmy kosmitami i to jest nasz statek kosmiczny ,a pan wtargn¹³ do niego brutalnie i g³osi tu swoje kazania.Na nic pana wysi³ki .... Jêzyk
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2012, 23:47:41 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #9 : Styczeń 01, 2013, 12:29:44 »

Moje najwy¿sze wyrazy uznania chanell, za cierpliwoœÌ.
Nie ma nawet czego komentowaĂŚ - TYTUÂŁ tÂłumaczy to dosÂłownie.

Racjonalista
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 01, 2013, 12:57:18 »

WysÂłuchaÂłam cierpliwie 1 minutĂŞ i pozostawiĂŞ to  racjonalnie bez komentarza MrugniĂŞcie

edit: jednak wys³ucha³am do koùca z czystej ciekawoœci .Panie wszechwiedz¹cy i racjonalnie mysl¹cy ,tu na tym forum wszyscy jestesmy kosmitami i to jest nasz statek kosmiczny ,a pan wtargn¹³ do niego brutalnie i g³osi tu swoje kazania.Na nic pana wysi³ki .... Jêzyk

Jak jesteÂś taka mÂądra serduszko to wyjdÂź na chwilĂŞ z tego forum odpocznij sobie (nie bĂłj siĂŞ 3443 postĂłw nigdzie ci nie zniknie) przejdÂź siĂŞ po ulicy i kaÂżdemu przechodniu powiedz to co tutaj teraz piszesz. Powiedz, Âże jesteÂś kosmitkÂą i utrzymujesz kontakt takÂże z innymi kosmitami. Zobaczymy jak szybko z pÂłaczem przybiegniesz do swojego statku kosmicznego i jak wtedy bĂŞdziesz siĂŞ mÂądrzyĂŚ.

Piszcie dalej takie bzdury to moÂże w koĂącu osiÂągniecie jakiÂś sukces, bo jak na razie to ciĂŞÂżko wam to idzie, a jak macie odwagĂŞ robiĂŚ sobie kpiny typu "jesteÂśmy kosmitami itp" to jeszcze raz powtarzam: No wyjdÂźcie poza dom, wsiÂądÂźcie do autobusu, wejdÂźcie do sklepu, do pracy, szkoÂły i tam wykrzyczcie kaÂżdemu, Âże jesteÂście kosmitami i zobaczymy kto wtedy bĂŞdzie sobie robiĂŚ kpiny.

Debatowanie z inteligencjÂą tego forum nie ma Âżadnego konkretnego sensu. Najlepiej nie angaÂżowaĂŚ siĂŞ w Âżadne gadki do ktĂłrych lubicie sprowadzaĂŚ swojÂą dokuczliwoÂściÂą w sÂłowach jakie kierujecie podczas rozmĂłw, ponadto zdrowy rozsÂądek zaburzony przez hormony i resztĂŞ wypaczeĂą ludzkich na podÂłoÂżu psychicznym na prawdĂŞ tworzy wam sporo problemu, Âżeby z czÂłowiekiem umieĂŚ rozmawiaĂŚ kulturalnie i szacunkiem. Wasza polityka robienia sobie, Âże tak powiem jaj z innych i ze wszystkiego caÂłkowicie zdyskwalifikowaÂła waszÂą opinie na tle publiki internetowej i nie dziwcie siĂŞ, Âże dzisiaj na tym forum zostaÂła garstka poniewierajÂących siĂŞ tutaj ludzi, ktĂłrzy to co sobÂą prezentujÂą lepiej pozostawiĂŚ bez komentarza, a szczerze mĂłwiÂąc tylko degradujÂą to miejsce co widaĂŚ po stopniowo zmniejszajÂącej siĂŞ iloÂści ludzi odwiedzajÂących forum. Brak w tym miejscu jakichkolwiek kompetentnych i potencjalnych osobowoÂści do prowadzenia forum o takiej tematyce jakie prezentujecie. Tak jak powiedziaÂłem ÂźrĂłdÂło utrzymania waszych mÂądroÂści jakimi lubicie siĂŞ wysÂławiaĂŚ to nie pewny grunt, ktĂłry Âłatwo zburzyĂŚ prostÂą logikÂą i psychologiÂą, a pĂłki co waÂłkujcie dalej o ezoterycznych przypowieÂściach, ktĂłre zamknĂŞÂły was przed Âświatem i uczyniÂły... kosmitĂłw.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 13:42:40 wysłane przez Racjonalista » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #11 : Styczeń 01, 2013, 13:03:27 »

moj drogi przyjacielu Racjonalisto- tak, najtrudniej wyjœÌ z wiêzienia które tworzy w³asny umys³/Ja/ego,-
tego nie pokona nic z zewnÂątrz, a co do kosmitĂłw- to wszak w kosmosie kaÂżdy nim jest!

Wydaje ci siĂŞ, Âże nikt z forumowiczĂłw nie ma zwykÂłego Âżycia- to juÂż za przeproszeniem twoje brednie!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 13:06:37 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kate
Gość
« Odpowiedz #12 : Styczeń 01, 2013, 13:08:01 »

chanell

edit: jednak wys³ucha³am do koùca z czystej ciekawoœci .Panie wszechwiedz¹cy i racjonalnie mysl¹cy ,tu na tym forum wszyscy jestesmy kosmitami i to jest nasz statek kosmiczny ,a pan wtargn¹³ do niego brutalnie i g³osi tu swoje kazania.Na nic pana wysi³ki ....

Rok dobrze sie zaczal, usmialam sie do lez, nie wiedzialam, ze masz takie poczucie humoru, bombowa kontra! MrugniĂŞcie
Racjonalista
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 01, 2013, 13:37:33 »

moj drogi przyjacielu Racjonalisto- tak, najtrudniej wyjœÌ z wiêzienia które tworzy w³asny umys³/Ja/ego,-
tego nie pokona nic z zewnÂątrz, a co do kosmitĂłw- to wszak w kosmosie kaÂżdy nim jest!

Wydaje ci siĂŞ, Âże nikt z forumowiczĂłw nie ma zwykÂłego Âżycia- to juÂż za przeproszeniem twoje brednie!

Przyjacielu. ¯ebyœ Ty wiedzia³ ilu jest ju¿ takich co lubi prezentowaÌ swoje m¹droœci o ego/ja/umyœle z tym, ¿e to nie s¹ m¹droœci ich w³asnego autorstwa tylko ksi¹¿ek typu potêga teraŸniejszoœci i tym podobnym i dzisiaj to ju¿ sam nie wiem kogo braÌ za autorytet tych m¹droœci. Czy prawowitych i oryginalnych autorów ksi¹¿kowych o takiej wiedzy czy duplikatów przyw³aszczaj¹cych, replikuj¹cych i uto¿samiaj¹cych siê z ni¹.

Powracaj¹c jednak do w¹tku g³ównego pozwolê sobie przemilczeÌ wasze komentarze, bo s¹ one bezsensowne i ustawione przeciwko mojej osobie. W jakkolwiek dyskretny i nie pozorny sposób, ale bêdziecie d¹¿yÌ do oœmieszenia mnie i podwa¿enia mojej racji ratuj¹c siê z sytuacji, któr¹ wam wygarn¹³em. Tak¿e ju¿ podziêkujê za rozmowê, a to o czym chcecie dalej sobie pisaÌ to ju¿ wasza prywatna sprawa. Bawcie siê dobrze Kosmici.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 13:51:38 wysłane przez Racjonalista » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Styczeń 01, 2013, 13:47:09 »

..w sieci jest miejsce dla wszystkich poglÂądĂłw i przemyÂśleĂą,-
mnie os. jednak ciekawi, czemu racjonaliÂści miast prezentowaĂŚ swoje racjonalne przemyÂślenia na forum racjonalistĂłw,-
z uporem maniaka prĂłbujÂą nawracaĂŚ garstkĂŞ "kosmitĂłw" DuÂży uÂśmiech

PS. parĂŞ odpowiedzi juÂż znam, ale sprĂłbuj nas zaskoczyĂŚ DuÂży uÂśmiech

Kate
Gość
« Odpowiedz #15 : Styczeń 01, 2013, 13:50:55 »

Kazdy wybiera sam. Wiadomosci podawane przez media sa rozne. Zawsze bedzie chodzilo o marketing. Uzytkownik, czy odbiorca niech decyduje sam. A czy na prawde kazdy decyduje sam? Jasne, ze nie, bo zyjemy w sieci polaczen materialno duchowych i nie da sie tego pominac, chodzi o to, aby wybrac jak najlepiej.
Tresci podawane np. tu na forum w wielu przypadkach nawoluja do odwiedzenia jakichs stron w cyberprzestrzeni, na ktorych to stronach nie te oficjalne teksty sa najwazniejsze, lesz reklama! To normalny cyber biznes.
Ktos pisze ksiazke (chce zarobic, lub dowartosciowac sie), inny robi seminaria (za friko nie sa MrugniĂŞcie, jeszcze inny rozmawia z bytami z aury i niech tak bedzie!
A rozwoj duchowy to wlasnie ta selekcja informacji. I na pewno dotyczy tylko garstki uwaznych czytelnikow.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #16 : Styczeń 01, 2013, 14:34:35 »

Ciekawostk¹, jest, ¿e to ju¿ kolejny "racjonalista" który próbuje na tym forum za³o¿yÌ swój przyczó³ek, znowu powo³uj¹c siê na PCh, o którym najwy¿ej, zreszt¹ rzadko, dyskutujemy, ale jako forum nie mamy z nim nic wspólnego ju¿ dawno.
No i kolejny po kilku postach siĂŞ Âżegna z nami, widzÂąc, Âże traci grunt pod nogami.
ZakÂładam, Âże nie sÂą tÂą samÂą osobÂą.
CoÂś mi siĂŞ wydaje, Âże jesteÂśmy bardziej racjonalni od racjonalistĂłw, skoro nie mogÂą siĂŞ przebiĂŚ.
Nie rozumiem tylko dlaczego zawsze startuj¹ ze skrajnoœci, zamiast cierpliwie budowaÌ pozycjê, ale jak widaÌ cierpliwoœÌ nie jest cech¹ wszystkich racjonalistów. Ale nazwy tematów maj¹ Bombowe.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #17 : Styczeń 01, 2013, 14:50:11 »

..caÂła heca polega na tym, Âże osoby ktĂłre pewnie gdzieÂś przeczytaÂły art. krytykujÂące sam projekt PCh.,-
nie znajÂą za b.historii tego forum i od razu utoÂżsamiajÂą jedno z drugim bez zaznajomienia siĂŞ z tematykÂą i historiÂą,-
no ale dla chcÂącego nic trudnego.

PS. koĂączĂŞ i zaczynamy nowe Âżycie/inkarnacje na adresie podanym przez Dariusza Chichot

no to Jupila DuÂży uÂśmiech

blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #18 : Styczeń 01, 2013, 15:11:16 »

Tylko tam, pĂłki co przeraÂźliwie pusto. Mam nadziejĂŞ, Âże to szybko oÂżyje.

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #19 : Styczeń 01, 2013, 15:22:42 »

Racjonalista
Jak jesteÂś taka mÂądra serduszko to wyjdÂź na chwilĂŞ z tego forum odpocznij sobie (nie bĂłj siĂŞ 3443 postĂłw nigdzie ci nie zniknie) przejdÂź siĂŞ po ulicy i kaÂżdemu przechodniu powiedz to co tutaj teraz piszesz. Powiedz, Âże jesteÂś kosmitkÂą i utrzymujesz kontakt takÂże z innymi kosmitami. Zobaczymy jak szybko z pÂłaczem przybiegniesz do swojego statku kosmicznego i jak wtedy bĂŞdziesz siĂŞ mÂądrzyĂŚ.

Usmiejesz siĂŞ ,ale moje zycie jest normalne .ChodzĂŞ do pracy,do teatru ,do kina,jeÂżdÂże na rowerze ,mam przyjació³ki i wielu znajomych.Wszystkim mĂłwiĂŞ Âże jestem kosmitkÂą .Ba , nawet Âże wszyscy jestesmy kosmitami ,bo jesteÂśmy,nawet ty. Gdzie lezy Ziemia ? OdpowiedÂź : w kosmosie  DuÂży uÂśmiech gdzies tam sobie  leci razem z ca³¹ GalaktykÂą.MieszkaĂący Ziemi - ziemianie ,ale rĂłwnieÂż kosmici JĂŞzyk  . IdÂąc twoim tokiem myslenia ,kosmici to zapewne wedÂług ciebie "zielone ludziki " ?

Co do mojej iloÂści postĂłw ,moÂże spĂłjrz ile ma  trzeÂźwo myslÂący arteq     5432 ( sorry Artur ) . On nie jest ezoterykiem i zawsze krytykuje Pch

Songo masz racjĂŞ UÂśmiech i widzĂŞ Âże myslisz podobnie jak ja.

Kate cieszĂŞ siĂŞ, Âże ciĂŞ rozÂśmieszyÂłam  Chichot Nie zasz mnie osobiÂście ,ale mĂłwiÂą Âże wesoÂła ze mnie babka  DuÂży uÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: