Racjonalista
Gość
|
 |
« : Grudzień 31, 2012, 14:58:33 » |
|
Projekt CheopsPropaganda Epidemii Umys³owych No có¿ tak jak napisa³em powy¿ej niestety takie nastawienie odnoszê do spo³ecznoœci PCH i wszystkich jego od³amów w tym równie¿ for jak na przyk³ad to obecne, które w rzeczywistoœci dzia³a na us³ugi rozpowszechniania hase³ lasuj¹cych ludziom mózgi i dodatkowo pompuj¹cych jego rynek. Nie bêdê siê rozpisywaÌ tylko inaczej wam to przet³umaczê, po prostu wolê wypowiedzieÌ co ogólnie myœlê o ludziach, którzy tak zwanie "Rozwijaj¹ siê Duchowo" (szczerze to pryskam œmiechem jak to s³yszê), a którzy ju¿ na pewno zatracili zdrowy rozs¹dek bujaj¹c w ob³okach wierz¹c w jakieœ chore teorie rodem ezoterycznych organizacji jak projekt cheops, wolna ludzkoœÌ, fioletowy p³omieù itp licz¹c w ten sposób na wymyœlone przez nich misje zbawienia œwiata. Jestem cz³owiekiem doœÌ otwartym, tolerancyjnym i zaciekawionym takimi tematami ale niestety istniej¹ pewne granice zdrowego rozs¹dku których nale¿y siê trzymaÌ i te granice zosta³y ju¿ dawno przekroczone przez œrodowisko, które wiernie nawo³uje do Ÿróde³ takich przekazów rozpowszechnianych przez przedstawione organizacje. Dlatego mam nadziejê, ¿e uda mi siê przemówiÌ do waszego rozs¹dku póki nie jest jeszcze za póŸno i zrozumiecie jaki b³¹d pope³niacie wy, którzy odpowiedzialni jesteœcie za rozwój tych wydarzeù i za to co siê tutaj dzieje. Przedstawiam s³owa, które apeluje do ka¿dej nowej œwie¿ej osoby dopiero wkraczaj¹cej w tak zwany "rozwój duchowy" aby wyjaœniÌ jakiego nie pope³niÌ b³êdu, aby owy "rozwój duchowy" nie poskutkowa³ w negatywny sposób na zdrowie psychiczne ludzi. W przedstawionej publikacji omówiê tutaj co myœlê o ludziach dzia³aj¹cych na rzecz propagand ezoterycznych teorii co równie¿ i was dotyczy i zrozumiecie dlaczego skromna psychologiczna kuracja jest w tym przypadku jak najbardziej wskazana. http://w996.wrzuta.pl/audio/1ZiomO9GxgQ/projekt_cheops_-_propaganda_epidemii_umyslowych Pozdrawiam Serdecznie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2012, 15:01:11 wysłane przez Racjonalista »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 31, 2012, 15:06:32 » |
|
Gratulacje! Wszystko i wszystkich zaszufladkowaÂłeÂś. To ma byĂŚ ten zdrowy rozsÂądek? UogĂłlnianie sprawdza siĂŞ tylko w jednorodnej grupie. Nie odwaÂżyÂłbym siĂŞ nazwaĂŚ tego forum jednorodnym. Jak zwykle: punkt widzenia... Rozumiem, Âże masz jedynÂą prawdziwÂą i skutecznÂą receptĂŞ na rozwĂłj duchowy ... dla wszystkich.
Powodzenia!
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 31, 2012, 15:14:44 » |
|
to urocze, Âże pojawia siĂŞ kolejny psychoterapeuta,- jednak muszĂŞ ciĂŞ zmartwiĂŚ- na przestrzeni paru lat ktĂłre tu zalegam, byÂło juÂż wielu podobnych,- i nic racjonalnego nie zdziaÂłali.  pozdrawiam serdecznie rĂłwnieÂż 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 31, 2012, 16:06:04 » |
|
to urocze, Âże pojawia siĂŞ kolejny psychoterapeuta,- jednak muszĂŞ ciĂŞ zmartwiĂŚ- na przestrzeni paru lat ktĂłre tu zalegam, byÂło juÂż wielu podobnych,- i nic racjonalnego nie zdziaÂłali.  pozdrawiam serdecznie rĂłwnieÂż  zgadza siĂŞ ech gdyby taki beton byÂł na lotnisku w Modlinie... :]
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 31, 2012, 17:08:37 » |
|
czy to jest Racjonalista z racjonalista.pl ?! tak tylko pytam... proszĂŞ mi tu nie obraÂżaĂŚ Projektu Cheops bo wÂłaÂśnie jestem w trakcie tworzenia kolejnego artykuÂłu na stronĂŞ 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 31, 2012, 17:24:31 » |
|
... i ksi¹¿ki... oczywiœcie. :]
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 31, 2012, 19:05:32 » |
|
No có¿ tak jak napisa³em powy¿ej niestety takie nastawienie odnoszê do spo³ecznoœci PCH i wszystkich jego od³amów w tym równie¿ for jak na przyk³ad to obecne, które w rzeczywistoœci dzia³a na us³ugi rozpowszechniania hase³ lasuj¹cych ludziom mózgi i dodatkowo pompuj¹cych jego rynek. Masz racjê, Racjonalisto. WrzuÌ do tego worka jeszcze Rz¹d i Opozycjê, Wszystkich Œwiêtych i ka¿d¹ rzecz widzialn¹ i niewidzialn¹  B¹dŸmy na NIE ! po prostu wolê wypowiedzieÌ co ogólnie myœlê o ludziach, którzy tak zwanie "Rozwijaj¹ siê Duchowo" (szczerze to pryskam œmiechem jak to s³yszê) Nie PRYSKAJ tak na lewo i prawo bo siê wypryskasz  Jestem cz³owiekiem doœÌ otwartym, tolerancyjnym i zaciekawionym takimi tematami ale jednoczeœnie "pryskaj¹cym œmiechem"  To zapewne z tej wielkiej tolerancji  niestety istniej¹ pewne granice zdrowego rozs¹dku których nale¿y siê trzymaÌ i te granice zosta³y ju¿ dawno przekroczone A granice wiary katolickiej zhierarchizowanej i maj¹cej wp³yw na w³adzê te¿ ? WeŸ siê skup na czymœ konkretnym zamiast tak pryskaÌ na wszystkich . To¿ to mo¿na p³uca wypluÌ ze œmiechu. W przedstawionej publikacji omówiê tutaj co myœlê o ludziach dzia³aj¹cych na rzecz propagand ezoterycznych teorii co równie¿ i was dotyczy i zrozumiecie dlaczego skromna psychologiczna kuracja jest w tym przypadku jak najbardziej wskazana.
Kuracja wskazana poczynajÂąc od siebie. Na prawdĂŞ. JuÂż Kahuna z HawajĂłw od dawna to wiedzÂą, Âże uzdrowiĂŚ moÂżna ten chory Âświat uzdrawiajÂąc z nich siebie. CoÂś jest na rzeczy prawda ? Czy to teÂż zbyt radykalne jak na Ciebie ?
|
|
|
|
|
|
|
Ramzes3
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 31, 2012, 21:13:55 » |
|
Czy to czasami nie ten sam Pan psycholog i racjonalista?  Je¿eli tak to widzê, ¿e zmieniasz swoje nazwy jak rêkawiczki oby tylko nie w zale¿noœci od czêstych, skrajnych zmian nastroju bo to pachnie depresj¹ sza³owo - posêpnicz¹.  Ludzie maj¹ ró¿ne problemy ale czasami wskazana jest wizyta mo¿e nie tyle u psychologa co u psychiatry 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 31, 2012, 23:37:14 » |
|
Wys³ucha³am cierpliwie 1 minutê i pozostawiê to racjonalnie bez komentarza edit: jednak wys³ucha³am do koùca z czystej ciekawoœci .Panie wszechwiedz¹cy i racjonalnie mysl¹cy ,tu na tym forum wszyscy jestesmy kosmitami i to jest nasz statek kosmiczny ,a pan wtargn¹³ do niego brutalnie i g³osi tu swoje kazania.Na nic pana wysi³ki .... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2012, 23:47:41 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 01, 2013, 12:29:44 » |
|
Moje najwy¿sze wyrazy uznania chanell, za cierpliwoœÌ. Nie ma nawet czego komentowaÌ - TYTU£ t³umaczy to dos³ownie.
|
|
|
|
|
|
|
Racjonalista
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 01, 2013, 12:57:18 » |
|
Wys³ucha³am cierpliwie 1 minutê i pozostawiê to racjonalnie bez komentarza edit: jednak wys³ucha³am do koùca z czystej ciekawoœci .Panie wszechwiedz¹cy i racjonalnie mysl¹cy ,tu na tym forum wszyscy jestesmy kosmitami i to jest nasz statek kosmiczny ,a pan wtargn¹³ do niego brutalnie i g³osi tu swoje kazania.Na nic pana wysi³ki ....  Jak jesteœ taka m¹dra serduszko to wyjdŸ na chwilê z tego forum odpocznij sobie (nie bój siê 3443 postów nigdzie ci nie zniknie) przejdŸ siê po ulicy i ka¿demu przechodniu powiedz to co tutaj teraz piszesz. Powiedz, ¿e jesteœ kosmitk¹ i utrzymujesz kontakt tak¿e z innymi kosmitami. Zobaczymy jak szybko z p³aczem przybiegniesz do swojego statku kosmicznego i jak wtedy bêdziesz siê m¹drzyÌ. Piszcie dalej takie bzdury to mo¿e w koùcu osi¹gniecie jakiœ sukces, bo jak na razie to ciê¿ko wam to idzie, a jak macie odwagê robiÌ sobie kpiny typu "jesteœmy kosmitami itp" to jeszcze raz powtarzam: No wyjdŸcie poza dom, wsi¹dŸcie do autobusu, wejdŸcie do sklepu, do pracy, szko³y i tam wykrzyczcie ka¿demu, ¿e jesteœcie kosmitami i zobaczymy kto wtedy bêdzie sobie robiÌ kpiny. Debatowanie z inteligencj¹ tego forum nie ma ¿adnego konkretnego sensu. Najlepiej nie anga¿owaÌ siê w ¿adne gadki do których lubicie sprowadzaÌ swoj¹ dokuczliwoœci¹ w s³owach jakie kierujecie podczas rozmów, ponadto zdrowy rozs¹dek zaburzony przez hormony i resztê wypaczeù ludzkich na pod³o¿u psychicznym na prawdê tworzy wam sporo problemu, ¿eby z cz³owiekiem umieÌ rozmawiaÌ kulturalnie i szacunkiem. Wasza polityka robienia sobie, ¿e tak powiem jaj z innych i ze wszystkiego ca³kowicie zdyskwalifikowa³a wasz¹ opinie na tle publiki internetowej i nie dziwcie siê, ¿e dzisiaj na tym forum zosta³a garstka poniewieraj¹cych siê tutaj ludzi, którzy to co sob¹ prezentuj¹ lepiej pozostawiÌ bez komentarza, a szczerze mówi¹c tylko degraduj¹ to miejsce co widaÌ po stopniowo zmniejszaj¹cej siê iloœci ludzi odwiedzaj¹cych forum. Brak w tym miejscu jakichkolwiek kompetentnych i potencjalnych osobowoœci do prowadzenia forum o takiej tematyce jakie prezentujecie. Tak jak powiedzia³em Ÿród³o utrzymania waszych m¹droœci jakimi lubicie siê wys³awiaÌ to nie pewny grunt, który ³atwo zburzyÌ prost¹ logik¹ i psychologi¹, a póki co wa³kujcie dalej o ezoterycznych przypowieœciach, które zamknê³y was przed œwiatem i uczyni³y... kosmitów.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 13:42:40 wysłane przez Racjonalista »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 01, 2013, 13:03:27 » |
|
moj drogi przyjacielu Racjonalisto- tak, najtrudniej wyjœÌ z wiêzienia które tworzy w³asny umys³/Ja/ego,- tego nie pokona nic z zewn¹trz, a co do kosmitów- to wszak w kosmosie ka¿dy nim jest!
Wydaje ci siĂŞ, Âże nikt z forumowiczĂłw nie ma zwykÂłego Âżycia- to juÂż za przeproszeniem twoje brednie!
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 13:06:37 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 01, 2013, 13:08:01 » |
|
chanell edit: jednak wys³ucha³am do koùca z czystej ciekawoœci .Panie wszechwiedz¹cy i racjonalnie mysl¹cy ,tu na tym forum wszyscy jestesmy kosmitami i to jest nasz statek kosmiczny ,a pan wtargn¹³ do niego brutalnie i g³osi tu swoje kazania.Na nic pana wysi³ki .... Rok dobrze sie zaczal, usmialam sie do lez, nie wiedzialam, ze masz takie poczucie humoru, bombowa kontra! 
|
|
|
|
|
|
|
Racjonalista
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 01, 2013, 13:37:33 » |
|
moj drogi przyjacielu Racjonalisto- tak, najtrudniej wyjœÌ z wiêzienia które tworzy w³asny umys³/Ja/ego,- tego nie pokona nic z zewn¹trz, a co do kosmitów- to wszak w kosmosie ka¿dy nim jest!
Wydaje ci siĂŞ, Âże nikt z forumowiczĂłw nie ma zwykÂłego Âżycia- to juÂż za przeproszeniem twoje brednie!
Przyjacielu. ¯ebyœ Ty wiedzia³ ilu jest ju¿ takich co lubi prezentowaÌ swoje m¹droœci o ego/ja/umyœle z tym, ¿e to nie s¹ m¹droœci ich w³asnego autorstwa tylko ksi¹¿ek typu potêga teraŸniejszoœci i tym podobnym i dzisiaj to ju¿ sam nie wiem kogo braÌ za autorytet tych m¹droœci. Czy prawowitych i oryginalnych autorów ksi¹¿kowych o takiej wiedzy czy duplikatów przyw³aszczaj¹cych, replikuj¹cych i uto¿samiaj¹cych siê z ni¹. Powracaj¹c jednak do w¹tku g³ównego pozwolê sobie przemilczeÌ wasze komentarze, bo s¹ one bezsensowne i ustawione przeciwko mojej osobie. W jakkolwiek dyskretny i nie pozorny sposób, ale bêdziecie d¹¿yÌ do oœmieszenia mnie i podwa¿enia mojej racji ratuj¹c siê z sytuacji, któr¹ wam wygarn¹³em. Tak¿e ju¿ podziêkujê za rozmowê, a to o czym chcecie dalej sobie pisaÌ to ju¿ wasza prywatna sprawa. Bawcie siê dobrze Kosmici.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 13:51:38 wysłane przez Racjonalista »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 01, 2013, 13:47:09 » |
|
.. w sieci jest miejsce dla wszystkich poglÂądĂłw i przemyÂśleĂą,- mnie os. jednak ciekawi, czemu racjonaliÂści miast prezentowaĂŚ swoje racjonalne przemyÂślenia na forum racjonalistĂłw,- z uporem maniaka prĂłbujÂą nawracaĂŚ garstkĂŞ "kosmitĂłw" 
PS. parĂŞ odpowiedzi juÂż znam, ale sprĂłbuj nas zaskoczyĂŚ 
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 01, 2013, 13:50:55 » |
|
Kazdy wybiera sam. Wiadomosci podawane przez media sa rozne. Zawsze bedzie chodzilo o marketing. Uzytkownik, czy odbiorca niech decyduje sam. A czy na prawde kazdy decyduje sam? Jasne, ze nie, bo zyjemy w sieci polaczen materialno duchowych i nie da sie tego pominac, chodzi o to, aby wybrac jak najlepiej. Tresci podawane np. tu na forum w wielu przypadkach nawoluja do odwiedzenia jakichs stron w cyberprzestrzeni, na ktorych to stronach nie te oficjalne teksty sa najwazniejsze, lesz reklama! To normalny cyber biznes. Ktos pisze ksiazke (chce zarobic, lub dowartosciowac sie), inny robi seminaria (za friko nie sa  , jeszcze inny rozmawia z bytami z aury i niech tak bedzie! A rozwoj duchowy to wlasnie ta selekcja informacji. I na pewno dotyczy tylko garstki uwaznych czytelnikow.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 01, 2013, 14:34:35 » |
|
Ciekawostk¹, jest, ¿e to ju¿ kolejny "racjonalista" który próbuje na tym forum za³o¿yÌ swój przyczó³ek, znowu powo³uj¹c siê na PCh, o którym najwy¿ej, zreszt¹ rzadko, dyskutujemy, ale jako forum nie mamy z nim nic wspólnego ju¿ dawno. No i kolejny po kilku postach siê ¿egna z nami, widz¹c, ¿e traci grunt pod nogami. Zak³adam, ¿e nie s¹ t¹ sam¹ osob¹. Coœ mi siê wydaje, ¿e jesteœmy bardziej racjonalni od racjonalistów, skoro nie mog¹ siê przebiÌ. Nie rozumiem tylko dlaczego zawsze startuj¹ ze skrajnoœci, zamiast cierpliwie budowaÌ pozycjê, ale jak widaÌ cierpliwoœÌ nie jest cech¹ wszystkich racjonalistów. Ale nazwy tematów maj¹ Bombowe.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 01, 2013, 14:50:11 » |
|
.. caÂła heca polega na tym, Âże osoby ktĂłre pewnie gdzieÂś przeczytaÂły art. krytykujÂące sam projekt PCh.,- nie znajÂą za b.historii tego forum i od razu utoÂżsamiajÂą jedno z drugim bez zaznajomienia siĂŞ z tematykÂą i historiÂą,- no ale dla chcÂącego nic trudnego.PS. koĂączĂŞ i zaczynamy nowe Âżycie/inkarnacje na adresie podanym przez Dariusza  no to Jupila 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 01, 2013, 15:11:16 » |
|
Tylko tam, pĂłki co przeraÂźliwie pusto. Mam nadziejĂŞ, Âże to szybko oÂżyje.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 01, 2013, 15:22:42 » |
|
RacjonalistaJak jesteœ taka m¹dra serduszko to wyjdŸ na chwilê z tego forum odpocznij sobie (nie bój siê 3443 postów nigdzie ci nie zniknie) przejdŸ siê po ulicy i ka¿demu przechodniu powiedz to co tutaj teraz piszesz. Powiedz, ¿e jesteœ kosmitk¹ i utrzymujesz kontakt tak¿e z innymi kosmitami. Zobaczymy jak szybko z p³aczem przybiegniesz do swojego statku kosmicznego i jak wtedy bêdziesz siê m¹drzyÌ. Usmiejesz siê ,ale moje zycie jest normalne .Chodzê do pracy,do teatru ,do kina,je¿d¿e na rowerze ,mam przyjació³ki i wielu znajomych.Wszystkim mówiê ¿e jestem kosmitk¹ .Ba , nawet ¿e wszyscy jestesmy kosmitami ,bo jesteœmy,nawet ty. Gdzie lezy Ziemia ? OdpowiedŸ : w kosmosie  gdzies tam sobie leci razem z ca³¹ Galaktyk¹.Mieszkaùcy Ziemi - ziemianie ,ale równie¿ kosmici  . Id¹c twoim tokiem myslenia ,kosmici to zapewne wed³ug ciebie "zielone ludziki " ? Co do mojej iloœci postów ,mo¿e spójrz ile ma trzeŸwo mysl¹cy arteq 5432 ( sorry Artur ) . On nie jest ezoterykiem i zawsze krytykuje Pch Songo masz racjê  i widzê ¿e myslisz podobnie jak ja. Kate cieszê siê, ¿e ciê rozœmieszy³am  Nie zasz mnie osobiœcie ,ale mówi¹ ¿e weso³a ze mnie babka 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
|