Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 14:03:46

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Projekt Cheops - Propaganda Epidemii Umys³owych  (Przeczytany 23894 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Racjonalista
Go¶æ
« : Grudzieñ 31, 2012, 14:58:33 »

Projekt Cheops
Propaganda Epidemii Umys³owych

No có¿ tak jak napisa³em powy¿ej niestety takie nastawienie odnoszê do spo³eczno¶ci PCH i wszystkich jego od³amów w tym równie¿ for jak na przyk³ad to obecne, które w rzeczywisto¶ci dzia³a na us³ugi rozpowszechniania hase³ lasuj±cych ludziom mózgi i dodatkowo pompuj±cych jego rynek. Nie bêdê siê rozpisywaæ tylko inaczej wam to przet³umaczê, po prostu wolê wypowiedzieæ co ogólnie my¶lê o ludziach, którzy tak zwanie "Rozwijaj± siê Duchowo" (szczerze to pryskam ¶miechem jak to s³yszê), a którzy ju¿ na pewno zatracili zdrowy rozs±dek bujaj±c w ob³okach wierz±c w jakie¶ chore teorie rodem ezoterycznych organizacji jak projekt cheops, wolna ludzko¶æ, fioletowy p³omieñ itp licz±c w ten sposób na wymy¶lone przez nich misje zbawienia ¶wiata.

Jestem cz³owiekiem do¶æ otwartym, tolerancyjnym i zaciekawionym takimi tematami ale niestety istniej± pewne granice zdrowego rozs±dku których nale¿y siê trzymaæ i te granice zosta³y ju¿ dawno przekroczone przez ¶rodowisko, które wiernie nawo³uje do ¼róde³ takich przekazów rozpowszechnianych przez przedstawione organizacje. Dlatego mam nadziejê, ¿e uda mi siê przemówiæ do waszego rozs±dku póki nie jest jeszcze za pó¼no i zrozumiecie jaki b³±d pope³niacie wy, którzy odpowiedzialni jeste¶cie za rozwój tych wydarzeñ i za to co siê tutaj dzieje. Przedstawiam s³owa, które apeluje do ka¿dej nowej ¶wie¿ej osoby dopiero wkraczaj±cej w tak zwany "rozwój duchowy" aby wyja¶niæ jakiego nie pope³niæ b³êdu, aby owy "rozwój duchowy" nie poskutkowa³ w negatywny sposób na zdrowie psychiczne ludzi.

W przedstawionej publikacji omówiê tutaj co my¶lê o ludziach dzia³aj±cych na rzecz propagand ezoterycznych teorii co równie¿ i was dotyczy i zrozumiecie dlaczego skromna psychologiczna kuracja jest w tym przypadku jak najbardziej wskazana.

http://w996.wrzuta.pl/audio/1ZiomO9GxgQ/projekt_cheops_-_propaganda_epidemii_umyslowych

Pozdrawiam Serdecznie.

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 31, 2012, 15:01:11 wys³ane przez Racjonalista » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 31, 2012, 15:06:32 »

Gratulacje!
Wszystko i wszystkich zaszufladkowa³e¶. To ma byæ ten zdrowy rozs±dek?
Uogólnianie sprawdza siê tylko w jednorodnej grupie. Nie odwa¿y³bym siê nazwaæ tego forum jednorodnym.
Jak zwykle: punkt widzenia...
Rozumiem, ¿e masz jedyn± prawdziw± i skuteczn± receptê na rozwój duchowy ... dla wszystkich.

Powodzenia!

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 31, 2012, 15:14:44 »

to urocze, ¿e pojawia siê kolejny psychoterapeuta,-
jednak muszê ciê zmartwiæ- na przestrzeni paru lat które tu zalegam, by³o ju¿ wielu podobnych,-
i nic racjonalnego nie zdzia³ali. Chichot

pozdrawiam serdecznie równie¿ U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 31, 2012, 16:06:04 »

to urocze, ¿e pojawia siê kolejny psychoterapeuta,-
jednak muszê ciê zmartwiæ- na przestrzeni paru lat które tu zalegam, by³o ju¿ wielu podobnych,-
i nic racjonalnego nie zdzia³ali. Chichot

pozdrawiam serdecznie równie¿ U¶miech

zgadza siê
ech gdyby taki beton by³ na lotnisku w Modlinie...   :]
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 31, 2012, 17:08:37 »

czy to jest Racjonalista z racjonalista.pl ?! tak tylko pytam... proszê mi tu nie obra¿aæ Projektu Cheops bo w³a¶nie jestem w trakcie tworzenia kolejnego artyku³u na stronê U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 31, 2012, 17:24:31 »

... i ksi±¿ki... oczywi¶cie.   :]
east
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 31, 2012, 19:05:32 »

No có¿ tak jak napisa³em powy¿ej niestety takie nastawienie odnoszê do spo³eczno¶ci PCH i wszystkich jego od³amów w tym równie¿ for jak na przyk³ad to obecne, które w rzeczywisto¶ci dzia³a na us³ugi rozpowszechniania hase³ lasuj±cych ludziom mózgi i dodatkowo pompuj±cych jego rynek.
Masz racjê, Racjonalisto. Wrzuæ do tego worka jeszcze Rz±d i Opozycjê, Wszystkich ¦wiêtych i ka¿d± rzecz widzialn± i niewidzialn± Du¿y u¶miech
B±d¼my na NIE !
po prostu wolê wypowiedzieæ co ogólnie my¶lê o ludziach, którzy tak zwanie "Rozwijaj± siê Duchowo" (szczerze to pryskam ¶miechem jak to s³yszê)
Nie PRYSKAJ tak na lewo i prawo bo siê wypryskasz Du¿y u¶miech

Jestem cz³owiekiem do¶æ otwartym, tolerancyjnym i zaciekawionym takimi tematami
ale jednocze¶nie "pryskaj±cym ¶miechem"  Du¿y u¶miech
To zapewne z tej wielkiej tolerancji Mrugniêcie

niestety istniej± pewne granice zdrowego rozs±dku których nale¿y siê trzymaæ i te granice zosta³y ju¿ dawno przekroczone
A granice wiary katolickiej zhierarchizowanej i maj±cej wp³yw na w³adzê te¿ ?
We¼ siê skup na czym¶ konkretnym zamiast tak pryskaæ na wszystkich . To¿ to mo¿na p³uca wypluæ ze ¶miechu.

W przedstawionej publikacji omówiê tutaj co my¶lê o ludziach dzia³aj±cych na rzecz propagand ezoterycznych teorii co równie¿ i was dotyczy i zrozumiecie dlaczego skromna psychologiczna kuracja jest w tym przypadku jak najbardziej wskazana.
Kuracja wskazana poczynaj±c od siebie. Na prawdê. Ju¿ Kahuna z Hawajów od dawna to wiedz±, ¿e uzdrowiæ mo¿na ten chory ¶wiat uzdrawiaj±c z nich siebie.
Co¶ jest na rzeczy prawda ?
Czy to te¿ zbyt radykalne jak na Ciebie ?
Ramzes3
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 31, 2012, 21:13:55 »

Czy to czasami nie ten sam Pan psycholog i racjonalista? Jêzyk Je¿eli tak to widzê, ¿e zmieniasz swoje nazwy jak rêkawiczki oby tylko nie w zale¿no¶ci od czêstych, skrajnych zmian nastroju bo to pachnie depresj± sza³owo - posêpnicz±. Szok
Ludzie maj± ró¿ne problemy ale czasami wskazana jest wizyta mo¿e nie tyle u psychologa co u psychiatry Co¶
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 31, 2012, 23:37:14 »

http://w996.wrzuta.pl/audio/1ZiomO9GxgQ/projekt_cheops_-_propaganda_epidemii_umyslowych

Wys³ucha³am cierpliwie 1 minutê i pozostawiê to  racjonalnie bez komentarza Mrugniêcie

edit: jednak wys³ucha³am do koñca z czystej ciekawo¶ci .Panie wszechwiedz±cy i racjonalnie mysl±cy ,tu na tym forum wszyscy jestesmy kosmitami i to jest nasz statek kosmiczny ,a pan wtargn±³ do niego brutalnie i g³osi tu swoje kazania.Na nic pana wysi³ki .... Jêzyk
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 31, 2012, 23:47:41 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #9 : Styczeñ 01, 2013, 12:29:44 »

Moje najwy¿sze wyrazy uznania chanell, za cierpliwo¶æ.
Nie ma nawet czego komentowaæ - TYTU£ t³umaczy to dos³ownie.

Racjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 01, 2013, 12:57:18 »

Wys³ucha³am cierpliwie 1 minutê i pozostawiê to  racjonalnie bez komentarza Mrugniêcie

edit: jednak wys³ucha³am do koñca z czystej ciekawo¶ci .Panie wszechwiedz±cy i racjonalnie mysl±cy ,tu na tym forum wszyscy jestesmy kosmitami i to jest nasz statek kosmiczny ,a pan wtargn±³ do niego brutalnie i g³osi tu swoje kazania.Na nic pana wysi³ki .... Jêzyk

Jak jeste¶ taka m±dra serduszko to wyjd¼ na chwilê z tego forum odpocznij sobie (nie bój siê 3443 postów nigdzie ci nie zniknie) przejd¼ siê po ulicy i ka¿demu przechodniu powiedz to co tutaj teraz piszesz. Powiedz, ¿e jeste¶ kosmitk± i utrzymujesz kontakt tak¿e z innymi kosmitami. Zobaczymy jak szybko z p³aczem przybiegniesz do swojego statku kosmicznego i jak wtedy bêdziesz siê m±drzyæ.

Piszcie dalej takie bzdury to mo¿e w koñcu osi±gniecie jaki¶ sukces, bo jak na razie to ciê¿ko wam to idzie, a jak macie odwagê robiæ sobie kpiny typu "jeste¶my kosmitami itp" to jeszcze raz powtarzam: No wyjd¼cie poza dom, wsi±d¼cie do autobusu, wejd¼cie do sklepu, do pracy, szko³y i tam wykrzyczcie ka¿demu, ¿e jeste¶cie kosmitami i zobaczymy kto wtedy bêdzie sobie robiæ kpiny.

Debatowanie z inteligencj± tego forum nie ma ¿adnego konkretnego sensu. Najlepiej nie anga¿owaæ siê w ¿adne gadki do których lubicie sprowadzaæ swoj± dokuczliwo¶ci± w s³owach jakie kierujecie podczas rozmów, ponadto zdrowy rozs±dek zaburzony przez hormony i resztê wypaczeñ ludzkich na pod³o¿u psychicznym na prawdê tworzy wam sporo problemu, ¿eby z cz³owiekiem umieæ rozmawiaæ kulturalnie i szacunkiem. Wasza polityka robienia sobie, ¿e tak powiem jaj z innych i ze wszystkiego ca³kowicie zdyskwalifikowa³a wasz± opinie na tle publiki internetowej i nie dziwcie siê, ¿e dzisiaj na tym forum zosta³a garstka poniewieraj±cych siê tutaj ludzi, którzy to co sob± prezentuj± lepiej pozostawiæ bez komentarza, a szczerze mówi±c tylko degraduj± to miejsce co widaæ po stopniowo zmniejszaj±cej siê ilo¶ci ludzi odwiedzaj±cych forum. Brak w tym miejscu jakichkolwiek kompetentnych i potencjalnych osobowo¶ci do prowadzenia forum o takiej tematyce jakie prezentujecie. Tak jak powiedzia³em ¼ród³o utrzymania waszych m±dro¶ci jakimi lubicie siê wys³awiaæ to nie pewny grunt, który ³atwo zburzyæ prost± logik± i psychologi±, a póki co wa³kujcie dalej o ezoterycznych przypowie¶ciach, które zamknê³y was przed ¶wiatem i uczyni³y... kosmitów.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 01, 2013, 13:42:40 wys³ane przez Racjonalista » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #11 : Styczeñ 01, 2013, 13:03:27 »

moj drogi przyjacielu Racjonalisto- tak, najtrudniej wyj¶æ z wiêzienia które tworzy w³asny umys³/Ja/ego,-
tego nie pokona nic z zewn±trz, a co do kosmitów- to wszak w kosmosie ka¿dy nim jest!

Wydaje ci siê, ¿e nikt z forumowiczów nie ma zwyk³ego ¿ycia- to ju¿ za przeproszeniem twoje brednie!
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 01, 2013, 13:06:37 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 01, 2013, 13:08:01 »

chanell

edit: jednak wys³ucha³am do koñca z czystej ciekawo¶ci .Panie wszechwiedz±cy i racjonalnie mysl±cy ,tu na tym forum wszyscy jestesmy kosmitami i to jest nasz statek kosmiczny ,a pan wtargn±³ do niego brutalnie i g³osi tu swoje kazania.Na nic pana wysi³ki ....

Rok dobrze sie zaczal, usmialam sie do lez, nie wiedzialam, ze masz takie poczucie humoru, bombowa kontra! Mrugniêcie
Racjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 01, 2013, 13:37:33 »

moj drogi przyjacielu Racjonalisto- tak, najtrudniej wyj¶æ z wiêzienia które tworzy w³asny umys³/Ja/ego,-
tego nie pokona nic z zewn±trz, a co do kosmitów- to wszak w kosmosie ka¿dy nim jest!

Wydaje ci siê, ¿e nikt z forumowiczów nie ma zwyk³ego ¿ycia- to ju¿ za przeproszeniem twoje brednie!

Przyjacielu. ¯eby¶ Ty wiedzia³ ilu jest ju¿ takich co lubi prezentowaæ swoje m±dro¶ci o ego/ja/umy¶le z tym, ¿e to nie s± m±dro¶ci ich w³asnego autorstwa tylko ksi±¿ek typu potêga tera¼niejszo¶ci i tym podobnym i dzisiaj to ju¿ sam nie wiem kogo braæ za autorytet tych m±dro¶ci. Czy prawowitych i oryginalnych autorów ksi±¿kowych o takiej wiedzy czy duplikatów przyw³aszczaj±cych, replikuj±cych i uto¿samiaj±cych siê z ni±.

Powracaj±c jednak do w±tku g³ównego pozwolê sobie przemilczeæ wasze komentarze, bo s± one bezsensowne i ustawione przeciwko mojej osobie. W jakkolwiek dyskretny i nie pozorny sposób, ale bêdziecie d±¿yæ do o¶mieszenia mnie i podwa¿enia mojej racji ratuj±c siê z sytuacji, któr± wam wygarn±³em. Tak¿e ju¿ podziêkujê za rozmowê, a to o czym chcecie dalej sobie pisaæ to ju¿ wasza prywatna sprawa. Bawcie siê dobrze Kosmici.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 01, 2013, 13:51:38 wys³ane przez Racjonalista » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Styczeñ 01, 2013, 13:47:09 »

..w sieci jest miejsce dla wszystkich pogl±dów i przemy¶leñ,-
mnie os. jednak ciekawi, czemu racjonali¶ci miast prezentowaæ swoje racjonalne przemy¶lenia na forum racjonalistów,-
z uporem maniaka próbuj± nawracaæ garstkê "kosmitów" Du¿y u¶miech

PS. parê odpowiedzi ju¿ znam, ale spróbuj nas zaskoczyæ Du¿y u¶miech

Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Styczeñ 01, 2013, 13:50:55 »

Kazdy wybiera sam. Wiadomosci podawane przez media sa rozne. Zawsze bedzie chodzilo o marketing. Uzytkownik, czy odbiorca niech decyduje sam. A czy na prawde kazdy decyduje sam? Jasne, ze nie, bo zyjemy w sieci polaczen materialno duchowych i nie da sie tego pominac, chodzi o to, aby wybrac jak najlepiej.
Tresci podawane np. tu na forum w wielu przypadkach nawoluja do odwiedzenia jakichs stron w cyberprzestrzeni, na ktorych to stronach nie te oficjalne teksty sa najwazniejsze, lesz reklama! To normalny cyber biznes.
Ktos pisze ksiazke (chce zarobic, lub dowartosciowac sie), inny robi seminaria (za friko nie sa Mrugniêcie, jeszcze inny rozmawia z bytami z aury i niech tak bedzie!
A rozwoj duchowy to wlasnie ta selekcja informacji. I na pewno dotyczy tylko garstki uwaznych czytelnikow.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #16 : Styczeñ 01, 2013, 14:34:35 »

Ciekawostk±, jest, ¿e to ju¿ kolejny "racjonalista" który próbuje na tym forum za³o¿yæ swój przyczó³ek, znowu powo³uj±c siê na PCh, o którym najwy¿ej, zreszt± rzadko, dyskutujemy, ale jako forum nie mamy z nim nic wspólnego ju¿ dawno.
No i kolejny po kilku postach siê ¿egna z nami, widz±c, ¿e traci grunt pod nogami.
Zak³adam, ¿e nie s± t± sam± osob±.
Co¶ mi siê wydaje, ¿e jeste¶my bardziej racjonalni od racjonalistów, skoro nie mog± siê przebiæ.
Nie rozumiem tylko dlaczego zawsze startuj± ze skrajno¶ci, zamiast cierpliwie budowaæ pozycjê, ale jak widaæ cierpliwo¶æ nie jest cech± wszystkich racjonalistów. Ale nazwy tematów maj± Bombowe.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #17 : Styczeñ 01, 2013, 14:50:11 »

..ca³a heca polega na tym, ¿e osoby które pewnie gdzie¶ przeczyta³y art. krytykuj±ce sam projekt PCh.,-
nie znaj± za b.historii tego forum i od razu uto¿samiaj± jedno z drugim bez zaznajomienia siê z tematyk± i histori±,-
no ale dla chc±cego nic trudnego.

PS. koñczê i zaczynamy nowe ¿ycie/inkarnacje na adresie podanym przez Dariusza Chichot

no to Jupila Du¿y u¶miech

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #18 : Styczeñ 01, 2013, 15:11:16 »

Tylko tam, póki co przera¼liwie pusto. Mam nadziejê, ¿e to szybko o¿yje.

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #19 : Styczeñ 01, 2013, 15:22:42 »

Racjonalista
Jak jeste¶ taka m±dra serduszko to wyjd¼ na chwilê z tego forum odpocznij sobie (nie bój siê 3443 postów nigdzie ci nie zniknie) przejd¼ siê po ulicy i ka¿demu przechodniu powiedz to co tutaj teraz piszesz. Powiedz, ¿e jeste¶ kosmitk± i utrzymujesz kontakt tak¿e z innymi kosmitami. Zobaczymy jak szybko z p³aczem przybiegniesz do swojego statku kosmicznego i jak wtedy bêdziesz siê m±drzyæ.

Usmiejesz siê ,ale moje zycie jest normalne .Chodzê do pracy,do teatru ,do kina,je¿d¿e na rowerze ,mam przyjació³ki i wielu znajomych.Wszystkim mówiê ¿e jestem kosmitk± .Ba , nawet ¿e wszyscy jestesmy kosmitami ,bo jeste¶my,nawet ty. Gdzie lezy Ziemia ? Odpowied¼ : w kosmosie  Du¿y u¶miech gdzies tam sobie  leci razem z ca³± Galaktyk±.Mieszkañcy Ziemi - ziemianie ,ale równie¿ kosmici Jêzyk  . Id±c twoim tokiem myslenia ,kosmici to zapewne wed³ug ciebie "zielone ludziki " ?

Co do mojej ilo¶ci postów ,mo¿e spójrz ile ma  trze¼wo mysl±cy arteq     5432 ( sorry Artur ) . On nie jest ezoterykiem i zawsze krytykuje Pch

Songo masz racjê U¶miech i widzê ¿e myslisz podobnie jak ja.

Kate cieszê siê, ¿e ciê roz¶mieszy³am  Chichot Nie zasz mnie osobi¶cie ,ale mówi± ¿e weso³a ze mnie babka  Du¿y u¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: