Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 15:21:32

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Odno¶nie nowego forum.  (Przeczytany 104306 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #100 : Styczeñ 08, 2013, 09:24:48 »

Czy za³ozy³ nowe forum? Kto chce zrobiæ kasê na nowym forum? Reklamówki ju¿ wystartowa³y.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #101 : Styczeñ 08, 2013, 09:53:08 »

Nagu - gdzie na nowym forum masz reklamy? Bo jako¶ nie widzê.

A w ogóle Kochani - bijecie tu pianê - a¿ chlapie.
Regulamin nie ogranicza nikomu pisania, tylko ewentualne zachowania.
Poka¿cie mi na tym lub nowym forum ¿eby usuniêto post personalny, pozytywnie mówi±cy o kim¶ innym.
Ja nie znam takiego przypadku - ¶mietnik do sprawdzenia - chyba ok 5 tys. pozycji.
Na inne "argumenty" ju¿ szkoda mi czasu.

Edit. Ptaku moim cytatem tylko udowodni³a¶ to, co tam napisa³em, natomiast, co do moich domniemanych przyczyn, ja ich nie publikujê, w przeciwieñstwie do wielu innych.

P.S. Dziêkujê wszystkim za dyskusjê tutaj.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2013, 10:00:21 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Styczeñ 08, 2013, 10:01:34 »

Nowe forum przypomina mi wodoglowie biurokracyjne. Wiekszosc adminow, modow, czyli wierchuszka, a uzytkownikow paru. W tym aktywny jeden  Chichot, no moze dwoje.
Gdyby administracji lezalo na sercu dobro uzytkownikow, to uprzejmie zaprosilaby stare komunity do nowych pokoi, a tu tylko myk, cichaczem i oficjalny post Dariusza w stylu jestesmy na nowym forum, jak kto chce niech idzie, a jak nie to kij mu w oko.
Tak ja to odbieram.

P.S. Nic nie jest wieczne, albo jedyne, nowe mozliwosci beda rodzic sie i udoskonalac, a wtedy na pewno mili dyskutanci spotkamy sie znowu, ale tam, gdzie bedziemy mile widziani.
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #103 : Styczeñ 08, 2013, 11:16:16 »

Nagu - gdzie na nowym forum masz reklamy? Bo jako¶ nie widzê.

A w ogóle Kochani - bijecie tu pianê - a¿ chlapie.
Regulamin nie ogranicza nikomu pisania, tylko ewentualne zachowania.
Poka¿cie mi na tym lub nowym forum ¿eby usuniêto post personalny, pozytywnie mówi±cy o kim¶ innym.
Ja nie znam takiego przypadku - ¶mietnik do sprawdzenia - chyba ok 5 tys. pozycji.
Na inne "argumenty" ju¿ szkoda mi czasu.

Edit. Ptaku moim cytatem tylko udowodni³a¶ to, co tam napisa³em, natomiast, co do moich domniemanych przyczyn, ja ich nie publikujê, w przeciwieñstwie do wielu innych.

P.S. Dziêkujê wszystkim za dyskusjê tutaj.
reklamówki na tym forum pojawi³y sie niedawno, zatem kto¶ bierze za to pieni±dze, wkrótce pojawi± sie na prywatnym nowym forum i taki by³ g³ówny powód na tworzenie nowego forum.
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Styczeñ 08, 2013, 12:47:29 »

reklamówki na tym forum pojawi³y sie niedawno, zatem kto¶ bierze za to pieni±dze, wkrótce pojawi± sie na prywatnym nowym forum i taki by³ g³ówny powód na tworzenie nowego forum.

Czcze gadanie....
To tak jakby siê kto¶ wczoraj urodzi³, albo spad³ z Ksiê¿yca i wogóle nie wie o co chodzi.. ?..!

Po pierwsze to stworzenie takiej spo³ecznej przestrzeni jak (forum) kosztuje.
Trzeba zap³aciæ za domenê, hosting, a je¿eli jest to na domowym prywatnym serwerze to tym gorzej, bo trzeba wy³o¿yæ kase na serwer, a który  kosztuje zdecydowanie wiêcej ni¿ jakikolwiek klasyczny komputer.
Do tego trzeba op³aciæ rzeczy oko³okomputerowe :

1. Zakupiæ dobrego UPS-a, bo nie ma takiej mo¿liwo¶ci, ¿e z jakiego¶ powodu braknie pr±du i nic nie bêdzie dzia³aæ.
2. Trzeba wykupiæ bardzo dobre ³±cze internetowe i tu ju¿ nie chodzi o prêdko¶æ, ale to, aby zawsze dzia³a³o...
3. Serwer chodzi bez przerwy 24g/h na dobê i w ci±gu roku ''ze¿re'' wcale nie ma³o tego pr±du i trzeba rachunki zap³aciæ.

Do tego dochodz± koszty postawienia forum.

A, kto¶ dostaje to za darmo, nic go wogóle nie obchodzi i jeszcze ma o to pretensje ...!

Rekalmy, które mog³y by skompensowaæ koszty, te¿ nie pojawi± siê szybko, albo nawet nigdy.

Dlaczego ?

Dlatego, ¿e kto¶, kto zechce zap³aciæ za reklamê wpierw zapyta ilu jest odwiedzaj±cych forum ?
Je¿eli ilo¶æ wchodz±cych ( w okreslonym czasie) nie przekracza 1000- 1500 osób, to raczej nikt nie zainwestuje w reklamê, bo i po co ?

Nowe forum nie powsta³o, aby na nim zarobiæ ( bo to bardzo w±tpliwy zarobek), ale powsta³u z powodu narastaj±ch problemów, które zosta³y
tu w szeroki sposób ujawnione i opisane.

Nie rozumiê wogóle ludzi, którzy wnosz± jakie¶ pretensje i niczym nie uzasadnion±,  krytykê, a sami nawet palca do niczego nie przy³o¿±.

To jest chore, bardzo chore.....

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2013, 12:54:03 wys³ane przez Astre » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Styczeñ 08, 2013, 12:52:21 »

Czcze gadanie....
To tak jakby siê kto¶ wczoraj urodzi³, albo spad³ z Ksiê¿yca i wogóle nie wie o co chodzi.. ?..!

Po pierwsze to stworzenie takiej spo³ecznej przestrzeni jak (forum) kosztuje.
Trzeba zap³aciæ za domenê, hosting, a je¿eli jest to na domowym prywatnym serwerze to tym gorzej, bo trzeba wy³o¿yæ kase na serwer, a który  kosztuje zdecydowanie wiêcej ni¿ jakikolwiek klasyczny komputer.
Do tego trzeba op³aciæ rzeczy oko³okomputerowe :

1. Zakupiæ dobrego UPS-a, bo nie ma takiej mo¿liwo¶ci, ¿e z jakiego¶ powodu braknie pr±du i nic nie bêdzie dzia³aæ.
2. Trzeba wykupiæ bardzo dobre ³±cze internetowe i tu ju¿ nie chodzi o prêdko¶æ, ale to, aby zawsze dzia³a³o...
3. Serwer chodzi bez przerwy 24g/h na dobê i w ci±gu roku ''ze¿re'' wcale nie ma³o tego pr±du i trzeba rachunki zap³aciæ.

Do tego dochodz± koszty postawienia forum.

A, kto¶ dostaje to za darmo, nic go nie obchodzi i jeszcze ma o to pretensje ...!

Rekalmy, które mog³y by skompensowac koszty, te¿ nie pojawi± siê szybko, albo nawet nigdy.

Dlaczego ?

Dlatego, ¿e kto¶, kto zechce zap³aciæ za reklamê wpierw zapyta ilu jest odwiedzaj±cych forum ?
Je¿eli ilo¶æ wchodz±cych ( w okreslonym czasie) nie przekracza 1000- 1500 osób, to raczej nikt nie zainwestuje w reklamê, bo i po co ?

Nowe forum nie powsta³o, aby na nim zarobiæ ( bo to bardzo w±tpliwy zarobek), ale powsta³u z powodu narastaj±ch problemów, które zosta³y
tu w szeroki sposób ujawnione i opisane.

Nie rozumiê wogóle ludzi, którzy wnosz± jakie¶ pretensje i niczym nie uzasadnion±, wyssan± z palca  krytykê, a sami nawet palca do niczego nie przy³o¿±.

To jest chore, bardzo chore.....

darmowefora s± za darmo, nie widzê powodu aby z niego nadal nie korzystaæ, niestaty nie znam przyczyn tworzenia nowego forum, o których piszesz. Op³aty które wymieni³e¶ dotycz± prywatnej inicjatywy a nie darmowego forum.

Jak nie wiadomo o co chodzi o chodzi o kase, stare powiedzenie.
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #106 : Styczeñ 08, 2013, 12:54:35 »

Generalnie sprawdzaja siê przepowiednie Kiary, hahahaha - forum upada i ona wraz z nim, bo przypuszczam ¿e na nowym forum bedzie mieæ 2 s³uchaczy.
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #107 : Styczeñ 08, 2013, 13:09:44 »

Op³aty które wymieni³e¶ dotycz± prywatnej inicjatywy a nie darmowego forum.

Jeste¶ bardzo dziecinny...
Nie ma ¿adnego darmowego forum, to tylko nazwa.
W³a¶ciciel darmowefora.pl op³aca podobne koszty, które w/w wymieni³em,
a nastêpnie szuka zwrotu kosztów, a jedn± mo¿liwo¶ci± zwrotu kosztów sê reklamy.

Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Styczeñ 08, 2013, 13:38:31 »

a nastêpnie szuka zwrotu kosztów, a jedn± mo¿liwo¶ci± zwrotu kosztów sê reklamy.

+1

zgadzam siê z tym jako admin for phpBB i nie tylko od 9 lat, w 2003 roku stawiali¶my w³asny serwe, gondornet, na linuxie, u kumpla w piwnicy komp chodzi³ 24/7 przez 2 lata i tak to dzia³a w³a¶nie:)
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Styczeñ 08, 2013, 14:12:43 »

Jaka nazwa, hosting jest darmowy a ty nawijasz o jakichs op³atach.
Hosting company:

RIPE Network Coordination Centre.

http://website.informer.com/darmowefora.pl
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #110 : Styczeñ 08, 2013, 14:16:00 »

d¿izas, nagmuli, NIKT nie stawia serwerów w powietrzu, kto¶ p³aci za to miejsce na dyskach, za transfer danych, za tzw. kabel te¿ kto¶ p³aci, to chyba oczywiste jest, no i chodzi te¿ o to, ¿e TUTAJ nie ma wgl±du w skrypty a tam na cheops.org.pl mo¿na edytowaæ wszystko nawet w notatniku i DOWOLNIE zmieniaæ, to chyba g³ówny powód dla zmiany forum, wg mnie, tylko na lepsze U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2013, 14:25:39 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #111 : Styczeñ 08, 2013, 14:17:43 »

Ptaku robisz z ig³y - wid³y. Ka¿dy posiadaj±cy w³asn±, stronê, portal, forum sam tworzy zasady panuj±ce tam. I je¶li siê to komu¶ nie podoba to niech siê nie rejestruje proste.
Wydaje mi siê, ze w³a¶nie o tym Ptak mówi. Jednak to co napisa³e¶ nie jest ¿adnym kontrargumentem dla tez Ptaka, ¿adnym. Oczywi¶cie zawsze - zamiast sprzeciwiaæ siê jawnym niesprawiedliwo¶ciom - mo¿na zastosowaæ Twoje zalecenie - odwróciæ siê, bo... mnie to nie dotyczy. Jednak ka¿dy kto nie jest krótkowzroczny momentalnie zdaje sobie sprawê, ¿e taka postawa jest niestety milcz±c± akceptacj± i jest tylko kwesti± czasu jak zacznie siê rozprzestrzeniaæ. Zanim siê obejrzysz dotknie Ciebie b±d¼ Twoich bliskich, wtedy oczywi¶cie zacznie mocno Ci dokuczaæ, ale... inni przejd± obok - wszak ich to nie dotyczy. Czy Ci siê to podoba czy nie - tak to wygl±da.
Nie lubiê do tego siê odwo³ywaæ, ale tutaj jest to konieczne - byæ mo¿e jeszcze za krótko ¿yjesz aby to dostrzec i oby¶ nigdy nie musia³ siê przekonaæ.

Kto¶ kto jest wolny i do¶wiadcza tej wolno¶ci pragnie tego dla wszystkich wokó³.

Oczywi¶cie - wielbiæ jak najbardziej, krytykowaæ (rzeczowo), wskazywaæ niedoci±gniêcia w tezach - oj nie.

Ptaku moim cytatem tylko udowodni³a¶ to, co tam napisa³em, natomiast, co do moich domniemanych przyczyn, ja ich nie publikujê, w przeciwieñstwie do wielu innych.
Niektórzy maj± na tyle cywilnej odwagi, ¿e mówi± wprost co i jak. Tym samym bior± na siebie i odpowiedzialno¶æ za s³owa, tezy.

aha, za³o¿ê siê, ¿e w przeci±gu miesi±ca, co ja mówiê - 2-3 tygodni,  by³bym w stanie wskazaæ na nowym forum negatywny/krytyczny personalny post który nie zostya³ usuniêty ale nawet nie zwrócona autorowi uwagi na niego - warunek: autor musi byæ z KWA.

Gdyby administracji lezalo na sercu dobro uzytkownikow, to uprzejmie zaprosilaby stare komunity do nowych pokoi, a tu tylko myk, cichaczem i oficjalny post Dariusza w stylu jestesmy na nowym forum, jak kto chce niech idzie, a jak nie to kij mu w oko.
Z tym siê nie zgodzê. By³o info, by³o oficjalne zaproszenie. Kto chce - wie gdzie i¶æ i pójdzie, kto nie chce - nie musi. Admini, modzi nie musz± nikogo b³agaæ aby ³askawie aby szczycia³ ich swoj± obecno¶ci±.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2013, 14:20:36 wys³ane przez arteq » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #112 : Styczeñ 08, 2013, 14:42:11 »

Hosting company:

Darmowy hosting ? A có¿ to takiego ?
Chyba pasuje tu powiedzenie - darmowe, to miêso, które psy jedz±...

Nikt powa¿ny nie pcha siê na darmowy hosting. Chyba tylko, aby sobie za³o¿yæ stronê, która sprzedaje skarpetki. Ale i tak bym siê zastanowi³, bo admin (darmowego hostingu) nie daje ¿adnej gwarancji na jego istnienie, a wiêc hosting jutro mo¿e ju¿ znikn±æ.
Wed³ug u¿ytkowników najlepszy  jest cba.pl

A tu s± opinie o nim   http://nongov.pl/cba-pl/

d¿izas, nagmuli, NIKT nie stawia serwerów w powietrzu, kto¶ p³aci za to miejsce na dyskach, za transfer danych, za tzw. kabel te¿ kto¶ p³aci, to chyba oczywiste jest, no i chodzi te¿ o to, ¿e TUTAJ nie ma wgl±du w skrypty a tam na cheops.org.pl mo¿na edytowaæ wszystko nawet w notatniku i DOWOLNIE zmieniaæ, to chyba g³ówny powód dla zmiany forum, wg mnie, tylko na lepsze U¶miech

No i dorzuci³ bym jeszcze jedno....
Je¿eli siê co¶ nie spodoba co zostanie opublikowane automatycznemu cenzorowi ECHELON, to pojawi± siê dwaj panowie w czarnych kapeluszach z ABW i poprosz± o wszystkie dane, które maj± zwi±zek z dan± publikacj±.
A rozmowa z tymi panami jest raczej krótka i na temat....

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8900.msg111820;topicseen#msg111820
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2013, 15:46:04 wys³ane przez Astre » Zapisane
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #113 : Styczeñ 08, 2013, 15:15:04 »

Cytat: nagumulululi
Hosting company:

¯eby¶ Ty mia³ "za darmo" to kto¶ musi za to zap³aciæ. A ¿eby nie by³ na tym stratny, albo jak by kto¶ chcia³ na tym zarabiaæ to musi to sobie jako¶ zwróciæ. Najlepsz± metod± s± reklamy. A pomijaj±c kwestie finansowe... to takie darmowe serwisy wi±¿± siê np. z du¿ymi ograniczeniami konfiguracji (nie mówi±c ju¿ o jaki¶ wiêkszych lub w ogóle jaki¶ dostêpach do konfiguracji serwera, baz danych itp.). Ja osobi¶cie w ¿yciu bym nie wpad³ na pomys³ stawiania moich for na takich hostingach. Tym bardziej na wiêkszych, na których mam nawet po 2000-3000 postów dziennie. A ¿eby koszty mojego serwera siê zwróci³y to niestety by³em zmuszony zapaækaæ trochê skrypt reklamami. Niestety i tak czasem dop³acam. Chocia¿ by³y i bardzo przyjemne miesi±ce Mrugniêcie

nagumulululi, polecam Ci:

I mo¿e ca³± seriê od razu... bo widzê ¿e o hostingu wiesz tyle co ja o balecie.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #114 : Styczeñ 08, 2013, 15:30:43 »

Cytat: Sventer
Czemu przejmujesz siê jakim¶ regulaminem skoro w g³êbi duszy wiesz, ¿e jeste¶ wolna? Czy¿bym siê myli³? Rób swoje wbrew temu co panuje wokó³.   

Nie przejmujê siê, przynajmniej nie w tym sensie, o jakim piszesz i robiê swoje. Za¶ konformizm
bliski mi nie jest. Ka¿da decyzja, ka¿dy czyn ma swoje konsekwencje, nawet je¶li umys³ nie potrafi
tego dostrzec.
Nie widzê powodów, by w³asne wybory opieraæ na tym, ¿e prawie wszyscy wokó³ tak wybieraj±.
¦wiadomo¶æ okre¶la dzia³anie. Przykro jest patrzeæ, jak ludzie niby ¶wiadomi wik³aj± siê w ró¿ne sieci,
bo daj± tysi±ce drobnych przyzwoleñ, wbrew sobie. I nie trzeba du¿ej wyobra¼ni, by przewidzieæ
efekt koñcowy. Dlaczego kolejny, 26-tysiêczny cykl zakoñczy³ siê fiaskiem? Mimo tylu proroków?

To nie si³y ciemno¶ci nam to za³atwi³y, to my sami drobnymi, niepozornymi wyborami sobie za³atwiamy.
Wci±¿ i wci±¿. Uwiêzieni we w³asnych s³abo¶ciach rozprawiamy o niedo¶cig³ych wzorcach.
I tylko rozprawiamy, bo ma³o komu przychodzi do g³owy, ¿e tu potrzebna jest konsekwencja w dzia³aniu
a nie moda i wygoda.
Ale tyle ju¿ o tym by³o, a natura cz³owieka niewiele siê zmienia. Ot, klikn±æ, zaakceptowaæ, najlepiej
nie zag³êbiaæ siê, nie my¶leæ co siê akceptuje i oddaæ siebie pod cudze w³adanie. Pod zarz±d dusz… i to tyczy
nie tylko forum, tego, czy innego.
Zawê¿one patrzenie prowadzi do zawê¿onych perspektyw, a te do wiecznej gonitwy wokó³ w³asnego
ogona. Zamkniêty o/kr±g.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2013, 15:33:01 wys³ane przez ptak » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #115 : Styczeñ 08, 2013, 15:47:45 »

Cytat: nagumulululi
Hosting company:

¯eby¶ Ty mia³ "za darmo" to kto¶ musi za to zap³aciæ. A ¿eby nie by³ na tym stratny, albo jak by kto¶ chcia³ na tym zarabiaæ to musi to sobie jako¶ zwróciæ. Najlepsz± metod± s± reklamy. A pomijaj±c kwestie finansowe... to takie darmowe serwisy wi±¿± siê np. z du¿ymi ograniczeniami konfiguracji (nie mówi±c ju¿ o jaki¶ wiêkszych lub w ogóle jaki¶ dostêpach do konfiguracji serwera, baz danych itp.). Ja osobi¶cie w ¿yciu bym nie wpad³ na pomys³ stawiania moich for na takich hostingach. Tym bardziej na wiêkszych, na których mam nawet po 2000-3000 postów dziennie. A ¿eby koszty mojego serwera siê zwróci³y to niestety by³em zmuszony zapaækaæ trochê skrypt reklamami. Niestety i tak czasem dop³acam. Chocia¿ by³y i bardzo przyjemne miesi±ce Mrugniêcie

nagumulululi, polecam Ci:

I mo¿e ca³± seriê od razu... bo widzê ¿e o hostingu wiesz tyle co ja o balecie.
Poda³em dane hosta cheopsa, to darmowe forum. Nie bardzo obchodzi mnie to jak bardzo chcesz pokazaæ ze przeczyta³e¶ t± ksi±¿kê, poka¿ to swojej mamie. Nie widzê przyczyn dla których istniej±ce forum przestaje istnieæ, to jest pytanie, czytaj uwa¿niej.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #116 : Styczeñ 08, 2013, 16:00:55 »

no w³a¶nie, TY nie widzisz przyczyn, inni w tym ja widz± i rozumiej± U¶miech
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #117 : Styczeñ 08, 2013, 17:12:23 »

Poda³em dane hosta cheopsa, to darmowe forum. Nie bardzo obchodzi mnie to jak bardzo chcesz pokazaæ ze przeczyta³e¶ t± ksi±¿kê, poka¿ to swojej mamie. Nie widzê przyczyn dla których istniej±ce forum przestaje istnieæ, to jest pytanie, czytaj uwa¿niej.

No widzisz, akurat moja mama doskonale rozumie to zagadnienie wiêc my¶lê ¿e w przeciwieñstwie do Ciebie nie musi ju¿ tego czytaæ U¶miech
Odpowied¼ dosta³e¶ ju¿ wielokrotnie w tym temacie i jestem w szoku ¿e dalej tego nie poj±³e¶. Odnoszê wra¿enie jeste¶ przekonany ¿e internet to dostarczaj± anio³ki a strony internetowe znajduj± siê w chmurkach...
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #118 : Styczeñ 08, 2013, 17:41:25 »

No widzisz, akurat moja mama doskonale rozumie to zagadnienie wiêc my¶lê ¿e w przeciwieñstwie do Ciebie nie musi ju¿ tego czytaæ U¶miech
Odpowied¼ dosta³e¶ ju¿ wielokrotnie w tym temacie i jestem w szoku ¿e dalej tego nie poj±³e¶. Odnoszê wra¿enie jeste¶ przekonany ¿e internet to dostarczaj± anio³ki a strony internetowe znajduj± siê w chmurkach...

No có¿, niektórym rzemie¶lnikom wydaje sie ¿e skoro potrafia naprawiæ ko³o w traktorze swoja fuszerk±, bo przeczytali podrêcznik majsterkowicza to ju¿ s± guru mechaniki. To taka iluzja, ¿e skoro ty przeczyta³e¶ pierwszy raz w zyciu co¶ o informatyce to wiedza tajemna i juz nikt tego nie rozumie, poza tob±. Ale widaæ masz jakie¶ braki w samoocenie lub problemy osobowosciowe, skoro z takiej dupereli chcesz sobie napompowaæ niezbyt wyszukane pró¿ne ego. Sieæ a¿ peka od takich domoros³ych informatyków co przeczytali jedn± ksi±¿ke i uwa¿aj± siê za guru.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2013, 17:43:32 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Styczeñ 08, 2013, 18:03:50 »

No widzisz? Przynajmniej ju¿ nie zadajesz idiotycznych pytañ U¶miech Jak masz ochotê to mo¿esz mi jeszcze dowaliæ troszeczkê Mrugniêcie

No có¿, niektórym rzemie¶lnikom wydaje sie ¿e skoro potrafia naprawiæ ko³o w traktorze swoja fuszerk±, bo przeczytali podrêcznik majsterkowicza to ju¿ s± guru mechaniki.
... nie oceniaj innych swoj± miar±, to ¿e Ty znasz tylko takie ¼ród³a informacji to nie znaczy ¿e inni te¿ tak funkcjonuj± Mrugniêcie A skoro ju¿ tak bardzo pragniesz siê dowiedzieæ który z nas jest rzemie¶lnikiem a który nieudolnym majsterkowiczem - prawie 15 lat nauki, najpopularniejsze skrypty forum znam jak w³asn± kieszeñ, przy wielu projektach uczestniczy³em jako beta tester, tester zabezpieczeñ (w tym SMF), bra³em równie¿ udzia³ w tworzeniu skryptu phpBB, który jest stosowany na nowym forum Cheops.org.pl. Obecnie administrujê serwery, na których stoj± ró¿ne fora internetowe, portale. Informatykê traktujê hobbystycznie, nie posiadam firmy, nie ¶wiadczê us³ug. Przyjmujê wszelkiego typu zlecenia (o ile s± ciekawe) "za darmo". A prawda jest taka ¿e nigdy nie ma nic za darmo... utrzymanie moich serwerów kosztuje, st±d osoby, które otrzymuj± ode mnie strony zamieszczaj± na nich reklamy. Kasa generowana z takich stron przede wszystkim trafia do mnie na op³acenie wszystkiego. Je¶li mamy dodatkowe pieni±¿ki - dzielimy siê nimi, je¶li jeste¶my na minusie, p³acimy na spó³kê. Gwarantujê Ci ¿e w bardzo podobnej sytuacji jest w³a¶ciciel darmowefora.pl. Z t± ró¿nic± ¿e on nie rozlicza siê z ka¿dym forum. S± fora na jego portalu, które generuj± mu przychód ale wiêkszo¶æ z nich to dla niego koszty bez pokrycia.
To tak jak by¶ mia³ 100 mieszkañ i wszystkie je wynaj±³ za darmo... a czynsz i op³aty musia³by¶ buliæ miesi±c w miesi±c sam.
W rezultacie te mniejsze fora maj± ograniczenia, maj± reklamy, nie maj± pe³nego dostêpu administracyjnego... wiêc nie ma nic za darmo, albo jednak p³acisz albo licz siê z æwieræ-produktem, który w ka¿dej chwili mo¿e siê popsuæ.
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Styczeñ 08, 2013, 19:49:04 »

No widzisz? Przynajmniej ju¿ nie zadajesz idiotycznych pytañ U¶miech Jak masz ochotê to mo¿esz mi jeszcze dowaliæ troszeczkê Mrugniêcie

No có¿, niektórym rzemie¶lnikom wydaje sie ¿e skoro potrafia naprawiæ ko³o w traktorze swoja fuszerk±, bo przeczytali podrêcznik majsterkowicza to ju¿ s± guru mechaniki.
... nie oceniaj innych swoj± miar±, to ¿e Ty znasz tylko takie ¼ród³a informacji to nie znaczy ¿e inni te¿ tak funkcjonuj± Mrugniêcie A skoro ju¿ tak bardzo pragniesz siê dowiedzieæ który z nas jest rzemie¶lnikiem a który nieudolnym majsterkowiczem - prawie 15 lat nauki, najpopularniejsze skrypty forum znam jak w³asn± kieszeñ, przy wielu projektach uczestniczy³em jako beta tester, tester zabezpieczeñ (w tym SMF), bra³em równie¿ udzia³ w tworzeniu skryptu phpBB, który jest stosowany na nowym forum Cheops.org.pl. Obecnie administrujê serwery, na których stoj± ró¿ne fora internetowe, portale. Informatykê traktujê hobbystycznie, nie posiadam firmy, nie ¶wiadczê us³ug. Przyjmujê wszelkiego typu zlecenia (o ile s± ciekawe) "za darmo". A prawda jest taka ¿e nigdy nie ma nic za darmo... utrzymanie moich serwerów kosztuje, st±d osoby, które otrzymuj± ode mnie strony zamieszczaj± na nich reklamy. Kasa generowana z takich stron przede wszystkim trafia do mnie na op³acenie wszystkiego. Je¶li mamy dodatkowe pieni±¿ki - dzielimy siê nimi, je¶li jeste¶my na minusie, p³acimy na spó³kê. Gwarantujê Ci ¿e w bardzo podobnej sytuacji jest w³a¶ciciel darmowefora.pl. Z t± ró¿nic± ¿e on nie rozlicza siê z ka¿dym forum. S± fora na jego portalu, które generuj± mu przychód ale wiêkszo¶æ z nich to dla niego koszty bez pokrycia.
To tak jak by¶ mia³ 100 mieszkañ i wszystkie je wynaj±³ za darmo... a czynsz i op³aty musia³by¶ buliæ miesi±c w miesi±c sam.
W rezultacie te mniejsze fora maj± ograniczenia, maj± reklamy, nie maj± pe³nego dostêpu administracyjnego... wiêc nie ma nic za darmo, albo jednak p³acisz albo licz siê z æwieræ-produktem, który w ka¿dej chwili mo¿e siê popsuæ.
No widzisz szmer jeste¶ hobbista a twoja intuicja odno¶nie mojej osoby jest kompromituj±ce poniewa¿ jestem informatykiem ... i kto tu rzemie¶lnik? Nie odkrywaj± tu ameryki ... na tym koniec najbardziej nie o to chodzi³o w dyskusji
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #121 : Styczeñ 08, 2013, 19:56:55 »

No widzisz szmer jeste¶ hobbista a twoja intuicja odno¶nie mojej osoby jest kompromituj±ce poniewa¿ jestem informatykiem ...

Jak Ty jeste¶ informatykiem, to ja jestem prezydent Obama. Szok
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #122 : Styczeñ 08, 2013, 20:12:57 »

No widzisz szmer jeste¶ hobbista a twoja intuicja odno¶nie mojej osoby jest kompromituj±ce poniewa¿ jestem informatykiem ... i kto tu rzemie¶lnik? Nie odkrywaj± tu ameryki ... na tym koniec najbardziej nie o to chodzi³o w dyskusji
Jak rozumiem - informatykiem z wykszta³cenia? Takie wykszta³cenie równie¿ posiadam... na studia nie chodzi siê tylko ¿eby znale¼æ pracê :> Ale niestety, muszê siê poniek±d zgodziæ z Astre. Nie mam zamiaru podwa¿aæ Twojego wykszta³cenia ale je¿eli nie posiadasz tak elementarnej wiedzy to nie dziw siê ¿e podwa¿am tutaj poziom Twojej wiedzy - jako informatyka (jak to siê teraz okaza³o). Chyba ¿e pomimo wiedzy celowo poruszy³e¶ taki temat... prowokacyjnie? Nie istotne... ja tylko w jeden sposób zrozumia³em ca³± t± dyskusjê.
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #123 : Styczeñ 08, 2013, 20:51:32 »

No tak oczywi¶cie typowy polak , z typowym my¶leniem gdzie kto¶ chce zarobiæ choæby tylko po to aby op³aciæ serwer i mieæ co¶ z tego za wk³ad w³asny to jest pos±dzany o z³o.
Przyk³adem tego typu dzia³alno¶ci, s± wolnemedia.net gdzie ludzie rozumiej± na czym sprawa polega. Tutaj jednak dalej panuje ¶redniowiecze. Kto¶ zarabia to jest z³y. A je¶æ bêdziemy kit ze ¶ciany.

Bo¿e jaki ten kraj jest ograniczony, czasami siê nie muszê zastanawiaæ, czemu polaków tak wszyscy przez wieki bili. Druga rzecz ta strona mo¿e kiedy¶ znikn±æ, bo nale¿y do w³a¶ciciela serwera, trzecia rzecz, ma bardzo ograniczone mo¿liwo¶ci. W³asne forum daje o wiele wiêksze mo¿liwo¶ci. Przyk³adem  jest serwis paranormalne.pl gdzie forum prê¿nie dzia³a i wszyscy s± zadowoleni bo maj± gdzie pisaæ i nie musz± nic za to p³aciæ U¶miech a druga rzecz, zawadzaj± Ci reklamy to u¿yj adblocka sam osobi¶cie u¿ywam i jako¶ reklam nie widuj± na ¿adnej stronie Mrugniêcie
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Styczeñ 08, 2013, 23:38:25 »

Svent
Dla ludzi interesuj±cych siê nieco ezoteryka sam fakt przejêcia kontroli nad forum przez pewne osoby i utrata niezale¿no¶ci ma du¿y aspekt natury metafizycznej ale tobie to trzeba jak krowie na rowie wyk³adaæ latami i nie by³oby efektu. Poza tym fakt ¿e kto¶ chce zarobiæ mnie nie obchodzi ale wolê nazywaæ rzeczy po imieniu a nie dorabiaæ ideologiê do chcecie zarobku i wiêkszej kontrol i.

Szkoda marnowaæ jednak s³ow bo to i tak nic nie pomo¿e na kolejne inwektywy .... jednak ostrzegam bo cierpliwo¶æ mam ograniczona  ... a to mo¿e nie wyj¶æ na zdrowie ... je¿eli kto¶ chce spróbowaæ zapraszam do kolejnych inwektyw
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: