Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 20:07:54

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: OdnoÂśnie nowego forum.  (Przeczytany 109485 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« : Styczeń 01, 2013, 15:07:06 »

Piszê tu, bo w¹tek, który za³o¿y³eœ odnoœnie nowego forum od razu zamkn¹³eœ.
Obawiasz siĂŞ dyskusji?

Darku, czasy dyktatu oraz autokracji juÂż siĂŞ chyba definitywnie koĂączÂą?
PrzeczytaÂłam regulamin nowego forum… i nadal jest to metoda kija i marchewki.
MoÂże niektĂłrym to odpowiada, mi nie.
ToteÂż zostajĂŞ na starym forum, dopĂłki bĂŞdzie funkcjonowaĂŚ. A nowe?
JeÂśli ktoÂś z uÂżytkownikĂłw zaÂłoÂży takowe, faktycznie z nowymi zasadami, nowym powiewem,
to chĂŞtnie przejdĂŞ.
Sorry Darku… powielasz stare. A czasy i ludzie siĂŞ zmieniajÂą.
No i po raz kolejny zaczynaĂŚ forum od zera, bez bazy…. ?

Ale ÂżyczĂŞ powodzenia.  UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1 : Styczeń 01, 2013, 15:10:39 »

1. racja, ale regulamin to nie ÂświĂŞta inkwizycja
2. kaÂżdy moÂże zaÂłoÂżyĂŚ wÂłasne forum bez Âżadnych zasad
3. sam nie wiem kiedy zniknie/zamknÂą to forum

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 01, 2013, 15:14:08 »

To mo¿e ktoœ zechce przej¹Ì to forum do dalszego prowadzenia, skoro nasza Administracja
przenosi siĂŞ na nowe miejsce? SÂą chĂŞtni?  MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 01, 2013, 15:25:00 »

Mam pytanie, co to znaczy przenosiĂŚ tematy i jak to zrobiĂŚ? Czy post po poÂście, samemu?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #4 : Styczeń 01, 2013, 15:30:50 »

Mam pytanie, co to znaczy przenosiĂŚ tematy i jak to zrobiĂŚ? Czy post po poÂście, samemu?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ponoĂŚ technicznie w caÂłoÂści nie do wykonania, ale samemu moÂżna kopiowaĂŚ nawet caÂłe wÂątki,-
tylko to Âżmudna praca MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 01, 2013, 15:31:22 »

Tamten w¹tek zamkn¹³em, bo ma pe³niÌ fuknkcjê tylko i wy³¹cznie informacyjn¹.

Wielkie dziĂŞki, Âże utworzyÂłaÂś ten temat. MoÂżecie dyskutowaĂŚ do woli o za i przeciw przenoszeniu siĂŞ.
Tam mamy wiĂŞkszÂą autonomiĂŞ, nikt nam nie bĂŞdzie dyktowaÂł co ma byĂŚ usuniĂŞte, a co pozostawione - tak tu wÂłaÂśnie nam szpÂącili i to bez naszej wiedzy.
No i dziwne usuwanie forumowiczĂłw, nie wspominajÂąc o innych utrudnieniach.
A regulamin.
No có¿, nowe czasy, nowe forum i ... to dopiero poczÂątek nowego, a stare przywary w wielu z nas jeszcze bardzo mocno dajÂą o sobie znaĂŚ.  MrugniĂŞcie
StÂąd jeszcze przez jakiÂś czas takie obwarowania muszÂą byĂŚ stosowane.
Nie zauwaÂżyÂłem, by jakoÂś specjalnie ciĂŞÂżko komuÂś tym regulaminem przywalono, a dziĂŞki niemu zaoszczĂŞdziliÂśmy sobie wielu nieporozumieĂą, z jakimi borykajÂą siĂŞ inne fora.
Oczywiœcie mo¿emy zlikwidowaÌ go zupe³nie i wprowadziÌ dyktaturê, jaka obowi¹zuje g³ównie na katolickich/chrzeœcijaùskich forach, ale chyba te¿ nie o to chodzi.
Rozwijamy siĂŞ i bĂŞdzie to coraz bardziej widoczne, a wĂłwczas zmiany te uzewnĂŞtrzniÂą siĂŞ i w samym regulaminie. - moÂż nawet zupeÂłnie go zlikwidujemy.
A pĂłki co powodzenia w rozwoju.  DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #6 : Styczeń 01, 2013, 15:34:21 »

Ptaku

pomysÂł nowego forum powstaÂł wtedy, kiedy znikneÂły caÂłe wÂątki i tematy,a takÂże niektĂłrzy uzytkownicy.O co ci chodzi ? przenosimy sie na nowe ,tak jak zrobiÂł to kiedys tom1ek Teraz bedzie na prywatnym serwerze i nikt nam nie bĂŞdzie siĂŞ wÂłamywaÂł.Tak jak zrobiono z moim profilem.KtoÂś z adminĂłw darmowe fora zalogowaÂł siĂŞ pod moim nikiem.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #7 : Styczeń 01, 2013, 15:40:09 »

Ptaku, tak naprawdĂŞ to nie regulamin jest przeszkodÂą, tylko jak to PrzebiÂśnieg mĂłwi brak poszanowania innoÂści innych.
OczywiÂście kaÂżdy ma wolna wolĂŞ, przejdÂą ci, co chcÂą, wszelkie namowy, czy nakÂłanianie to juÂż interwencja.
Dla mnie forum nie sÂłuÂży do omawiania osobistych atrybutĂłw uÂżytkownikĂłw, moÂże sÂą takie fora, ale to z pewnoÂściÂą takie byĂŚ nie miaÂło.
OsobiÂście nie pamiĂŞtam, Âżeby ktoÂś prĂłbowaÂł ciebie banowaĂŚ, choĂŚ jak okreÂśliÂłaÂś, pora fruwaÂły.
PodsumowujÂąc we wszystkim wskazany jest umiar, i to jego brak prowadzi do sytuacji bez racjonalnego wyjÂścia.
MoÂżesz to nazwaĂŚ dyktatem, autokracjÂą, czy kijem i marchewkÂą, ale mimo dobrowolnoÂści stowarzyszenia byliÂśmy tutaj Âświadkami ÂżenujÂących postĂłw i nie dotyczy to jednej osoby.
Braku rozsÂądku, o kulturze nie mĂłwiÂąc nie da siĂŞ zastÂąpiĂŚ, wiĂŞc muszÂą istnieĂŚ Âśrodki, ktĂłre to zniwelujÂą, skoro zapobiec siĂŞ nie da.
Dziwnym trafem te nieprzyjemne sytuacje powtarzaÂły siĂŞ w okreÂślonym krĂŞgu osĂłb, a  w sumie spowodowaÂły sporo ubytkĂłw na forum i to nie tych, ktĂłrzy z regulaminem byli na bakier.

Edit co do przenoszenia.

Myœlê, ¿e nie ma potrzeby przenoszenia, ewentualnie œladowo, bo bêdzie to kontynuacja dyskusji, której wczeœniejsze zapisy bêd¹ na obecnym forum pe³ni¹cym póŸniej funkcjê archiwum.
MoÂżna przenosiĂŚ nawet caÂłe dotychczasowe strony, bo ograniczenie wielkoÂści postĂłw to 60 000 znakĂłw, no ale po takim zgrubnym przenoszeniu tekst nie bĂŞdzie sformatowany, choĂŚ w peÂłni integralny.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 15:49:12 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
ptak
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 01, 2013, 15:57:35 »

Owszem, moÂże i szpÂącili nam, jak pisze Darek, lecz nasza Administracja miaÂła jakieÂś dziwne
oraz niewytÂłumaczalne opory, by interweniowaĂŚ. I domagaĂŚ siĂŞ naprawy usterek po awariach.

Co do dyktatury, to ona zostaje zachowana i przeniesiona na nowe forum. Widocznie wÂładza uzaleÂżnia.
A mi marzy siĂŞ demokracja (chociaÂż nie jest to najdoskonalsze rozwiÂązanie) oraz wspĂłlne podejmowanie decyzji.
Zawsze problem moÂżna poddaĂŚ pod dyskusjĂŞ i przegÂłosowaĂŚ. Chyba jednak jeszcze nie wszyscy do tego dojrzeli?

Przyk³ad, chocia¿by z dwukrotnym banem i niedosz³¹ amnesti¹ dla Phirioori. Wa¿niejsze by³o ura¿one ego Janusza.
Tak w³aœnie wygl¹da dyktatura. No i w czym to forum poza treœciami ró¿ni siê od for katolickich?
Czy naprawdê szanuje siê tu innoœÌ innych? Czy jednak cenzura œwiadczy o czym innym?
Temat byÂł juÂż wielokrotnie dyskutowany.

Mi regulamin w zaproponowanej wersji nie odpowiada, wiĂŞc nie mogĂŞ go zaakceptowaĂŚ I tyle.
Ale ÂżyczĂŞ powodzenia.  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 15:58:41 wysłane przez ptak » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #9 : Styczeń 01, 2013, 16:01:42 »

..no widzisz Ptaku, ale teraz wÂłaÂśnie kolo Phi moÂże jeÂśli zechce siĂŞ zameldowaĂŚ na nowym forum z czystÂą kartÂą UÂśmiech

ptak
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 01, 2013, 16:09:31 »

..no widzisz Ptaku, ale teraz wÂłaÂśnie kolo Phi moÂże jeÂśli zechce siĂŞ zameldowaĂŚ na nowym forum z czystÂą kartÂą UÂśmiech

ÂŻadna to pociecha, skoro nadal kolo Phi bĂŞdzie oceniany autokratycznie, poprzez jednostkowe ego,
ktĂłre urazi siĂŞ, gdy tylko zechce, bo tak sobie wykoncypuje. Nie rozumiejÂąc w ogĂłle, co kolo Phi pisze.
Ale poczuje siĂŞ uraÂżone i kolo znĂłw wylÂąduje na banicji.

Taki niestety proponujecie mechanizm dalszego funkcjonowania. Wci¹¿ stary Âświat…
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #11 : Styczeń 01, 2013, 16:13:54 »

ÂŻadna to pociecha, skoro nadal kolo Phi bĂŞdzie oceniany autokratycznie, poprzez jednostkowe ego,
ktĂłre urazi siĂŞ, gdy tylko zechce, bo tak sobie wykoncypuje. Nie rozumiejÂąc w ogĂłle, co kolo Phi pisze.
Ale poczuje siĂŞ uraÂżone i kolo znĂłw wylÂąduje na banicji.

Taki niestety proponujecie mechanizm dalszego funkcjonowania. Wci¹¿ stary Âświat…

na to juÂż nie mam wpÂływu MrugniĂŞcie

blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #12 : Styczeń 01, 2013, 16:29:02 »

Ptaku, mo¿emy nie rozumieÌ, co PHI pisa³ w temacie, ale rozumiemy, co pisa³ personalnie, czego zdecydowanie nie powinien robiÌ, i w tym kontekœcie dyskusja o ego jest bezpodmiotowe, bo ¿adne w tym przypadku nie odpuœci³o, wiêc jednostronne obci¹¿anie janusza widzê jako nieuzasadnione, bo do tanga trzeba dwojga. I jakby nie patrzeÌ na osobiste w¹tki pierwszy wchodzi³ PHI.
MĂłgÂł swoje Âżale napisaĂŚ na PW, ale jak widaĂŚ wybraÂł audytorium.
Niestety pobudki bywaj¹ ró¿ne i na pewno nie s¹ nam znane, ale jak widaÌ takie próby rozwi¹zania nie s¹ ani dobre, ani skuteczne.

Edit: zaniechanie organizacji jest rĂłwnoznaczne z chaosem, czy to miaÂłby byĂŚ cel?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 16:31:54 wysłane przez blueray21 » Zapisane

ptak
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 01, 2013, 16:37:27 »

Z pewnoÂściÂą demokracja jest lepsza od dyktatury, to nie ulega wÂątpliwoÂści.

A problem Janusz – Phi, moÂżna byÂło rozwiÂązaĂŚ polubownie. Nie z pozycji siÂły.
JeÂśli jednak Administracja jest stronÂą w konflikcie i jeÂśli istnieje zapis w regulaminie,
Âże decydujÂący gÂłos ma Administrator a demokracja nie ma zastosowania, wiĂŞc o czym
my tu dyskutujemy?
Niejednokrotnie juÂż stosowano na tym forum siÂłowe rozwiÂązania i nadal siĂŞ to proponuje.
Do czego to prowadzi?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 16:38:35 wysłane przez ptak » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #14 : Styczeń 01, 2013, 16:40:54 »

Dla samej dyskusji tylko: gdzie widziaÂłaÂś chĂŞĂŚ polubownego rozwiÂązania ze strony PHI, bo oprĂłcz twoich "mediacji" to ja nic takiego nie widziaÂłem, moÂże juÂż okulary zbyt sÂłabe, albo kaÂżde z nas widzi to co chce.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #15 : Styczeń 01, 2013, 16:41:15 »

Z pewnoÂściÂą demokracja jest lepsza od dyktatury, to nie ulega wÂątpliwoÂści.

A problem Janusz – Phi, moÂżna byÂło rozwiÂązaĂŚ polubownie. Nie z pozycji siÂły.
JeÂśli jednak Administracja jest stronÂą w konflikcie i jeÂśli istnieje zapis w regulaminie,
Âże decydujÂący gÂłos ma Administrator a demokracja nie ma zastosowania, wiĂŞc o czym
my tu dyskutujemy?
Niejednokrotnie juÂż stosowano na tym forum siÂłowe rozwiÂązania i nadal siĂŞ to proponuje.
Do czego to prowadzi?

ptak, ale czy nie uwaÂżasz,-
Âże problem jest b.osobisty, niÂż forumowy/forumowego regulaminu??

ptak
Gość
« Odpowiedz #16 : Styczeń 01, 2013, 16:47:35 »

Cytat: Songo1970
ptak, ale czy nie uwaÂżasz,-
Âże problem jest b.osobisty, niÂż forumowy/forumowego regulaminu??

Jednego od drugiego nie da siĂŞ rozdzieliĂŚ. WÂłaÂśnie wskutek takich a nie innych zapisĂłw w regulaminie
problem zrobiÂł siĂŞ osobisty. I to niejednokrotnie.

Zawsze patologia prawa oraz wszelkich zapisĂłw, rodzi patologiĂŞ w stosunkach miĂŞdzyludzkich.
Czy to nie jest oczywiste? 
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #17 : Styczeń 01, 2013, 16:48:28 »

OdnoÂśnie nowego forum ja tak z czystej ciekawoÂści - dawno nie nosze szabli u boku - zamieÂściÂłem tan krĂłtki pocisk i sprĂłbowaÂł go przeczytaĂŚ  UÂśmiech
Szacowni moim skromnym zdaniem te znaczy stare forum jest bardziej przejrzyste i Âłatwiejsze w obsÂłudze znaczy w przeglÂądaniu - czytelniejsze.
to pa DuÂży uÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #18 : Styczeń 01, 2013, 16:52:39 »

1. racja, ale regulamin to nie ÂświĂŞta inkwizycja
2. kaÂżdy moÂże zaÂłoÂżyĂŚ wÂłasne forum bez Âżadnych zasad
3. sam nie wiem kiedy zniknie/zamknÂą to forum

chcesz teraz udowodniĂŚ pewnÂą tezĂŞ ptaku, a jesteÂś i Âśledzisz te sprawy dÂłuÂżej niÂż ja,-
a Ja powiem, Âże regulamin obojĂŞtnie jaki nie ma nic do rzeczy w stosunkach miĂŞdzyludzkich "human-touch"

ptak
Gość
« Odpowiedz #19 : Styczeń 01, 2013, 16:56:35 »

Chesz Songo powidzieĂŚ, Âże 'zamordyzm' nie wpÂływa na stosunki/relacje miĂŞdzyludzkie?
NaprawdĂŞ chcesz to powiedzieĂŚ?  DuÂży uÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #20 : Styczeń 01, 2013, 16:57:19 »

Tak ale sama nazwa wprowadza w b³¹d bo dalej w nazwie jest Cheops Uœmiech
Co za tym idzie przyzwyczajenie przyzwyczajeniem, ale jak juÂż nowe to i nowa nazwa UÂśmiech
tym bardziej Âże o ile zrozumiaÂłem troszkĂŞ osĂłb ludkowie zwiÂązanie z projektem Cheops hm zawiedli
topa DuÂży uÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #21 : Styczeń 01, 2013, 17:01:16 »

Chesz Songo powidzieĂŚ, Âże 'zamordyzm' nie wpÂływa na stosunki/relacje miĂŞdzyludzkie?

mĂłwiĂŞ tylko, Âże regulamin obojĂŞtnie jaki jest tylko wykwitem Ja/ego,-
a nie czÂłowiekiem sensus tricto, tak wiĂŞc nie mamy relacji z jakimÂś systemem/regulaminem, ale z czÂłowikiem- Hu-man MrugniĂŞcie

ptak
Gość
« Odpowiedz #22 : Styczeń 01, 2013, 17:11:00 »

a nie czÂłowiekiem sensus tricto, tak wiĂŞc nie mamy relacji z jakimÂś systemem/regulaminem, ale z czÂłowikiem- Hu-man MrugniĂŞcie

A ¿e cz³owiek contra cz³owiek daje ró¿norakie relacje - to odpowiednio m¹dry regulamin
moÂże je ÂłagodziĂŚ, porzÂądkowaĂŚ lub jeszcze bardziej pogarszaĂŚ, gdy jest nieodpowiedni.

Osobiœcie, doœÌ mia³am dyktatu komuny, potem dzikiego kapitalizmu i Systemu w ogóle,
by poddawaĂŚ siĂŞ dyktatowi pojedynczych jednostko/ego.  DuÂży uÂśmiech

Dziwi mnie w ogĂłle, Âże na ezoterycznym forum sÂą jeszcze takie zapĂŞdy.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #23 : Styczeń 01, 2013, 17:14:43 »

A ¿e cz³owiek contra cz³owiek daje ró¿norakie relacje - to odpowiednio m¹dry regulamin
moÂże je ÂłagodziĂŚ, porzÂądkowaĂŚ lub jeszcze bardziej pogarszaĂŚ, gdy jest nieodpowiedni.

Osobiœcie, doœÌ mia³am dyktatu komuny, potem dzikiego kapitalizmu i Systemu w ogóle,
by poddawaĂŚ siĂŞ dyktatowi pojedynczych jednostko/ego.  DuÂży uÂśmiech

Dziwi mnie w ogĂłle, Âże na ezoterycznym forum sÂą jeszcze takie zapĂŞdy.

pisz do mnie na berdyczĂłw DuÂży uÂśmiech

blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #24 : Styczeń 01, 2013, 17:52:54 »

No nie, ptak rewolucjonista, tego jeszcze nie byÂło.
Jeœli 2 osoby nie potrafi¹ siê porozumieÌ to nic nie pomo¿e, i wywo³uj¹c ten przyk³ad w³aœnie potwierdzasz zasadnoœÌ istnienia takiego regulaminu. Lubiê PHI, ale w tym zawirowaniu, nie widzia³em z jego strony chêci do polubownych rozwi¹zaù, pomijaj¹c fakt pierwotnego ataku nawet. Owszem janusz jest puryst¹ jêzykowym, i zawsze go przycina³ za s³ówka, ale jak siê chce, to mo¿na napisaÌ tekst bez ich u¿ywania. Dla mnie PHI zrobi³ to na w³asne ¿yczenie, choÌ doœÌ m³ody i porywczy jest, to nie by³o powodów, ¿eby robi³ to, co robi³.
PrĂłbujesz jakoby walczyĂŚ z systemem, nawet nie waÂżne jakim, ale brak systemu dla takiego przypadku byÂłby gorszy niÂż to co jest.
Jaka by demokracja nie byÂła muszÂą istnieĂŚ niepodwaÂżalne zasady, ot koliberek tam siĂŞ mĂŞczy z prawami uniwersalnymi.
Jakby nie patrzeĂŚ twoja wolna wola koĂączy siĂŞ tam, gdzie zaczyna siĂŞ wolna wola kogoÂś innego.
I zwalanie "winy" na system tu nic nie daje, konieczna jest œwiadomoœÌ jednostki. Parê systemów prze¿y³aœ, to wiesz. Mo¿e jeszcze po Afryce, gdzieniegdzie mo¿na biegaÌ swobodnie, ale i to ma ograniczenia.
To prawda, Âże z chaosu i anarchii moÂże wyÂłoniĂŚ siĂŞ wzglĂŞdnie sprawiedliwy system, ale historia uczy czego innego i to przejÂście jest okupione zawsze niepotrzebnÂą iloÂściÂą ofiar.
Nowe to nie znaczy, Âże wszyscy wszystko mogÂą, tylko, Âże sÂą w peÂłni Âświadomi tego, co mogÂą.

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: