Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:23:40

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Odno¶nie nowego forum.  (Przeczytany 104420 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Styczeñ 01, 2013, 18:05:50 »

Witam wszystkich milo
 Napisze kilka slow od siebie , jesli mozna  U¶miech

Czytelnosc tego Forum naprawde jest doskonala , a moze to nie o czytelnosc chodzi  Mrugniêcie
,,,, W kazdym razie kazdy ma swoja ulubiona gazete a moja jest wlasnie tu , moze to przyzwyczajenie , ale watpie . Probowalam przymierzac  sie do innych portali , ale z trudem mi to szlo i przyznam szczerze tylko to forum odpowiada mi od kilku lat . Nawet jesli mam przerwy w uczestniczeniu na forum to i tak zawsze chetnie tu wracam i jakos sie odnajduje nawet po polrocznej przerwie . Moze propozycja zmiany jest dobrym wyjsciem (, zreszta mozna sie bylo spodziewac , ze wreszcie ktos wyjdzie z taka propozycja ).Tylko co ta zmiana tak naprawde zmieni Darku ?
pozdrawiam wszystkich serdecznie  U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #26 : Styczeñ 01, 2013, 19:11:13 »

Bardzo du¿o zmieni technicznie, oraz bezpieczeñstwo.
Poza tym brak reklam, które teraz opó¼niaj± ³adowanie stron po kilkana¶cie sekund, a jak chcê pisaæ odpowied¼ to trafiam w reklamê PZU itd.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Styczeñ 01, 2013, 21:04:23 »

Ilo¶æ czytelników to faktycznie jest jaki¶ argument ZA starym forum . Tym niemniej nic nie stoi na przeszkodzie, aby nowe miejsce sta³o siê równie chêtnie odwiedzane. Zmiany ? TAK Chichot
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Styczeñ 01, 2013, 21:09:55 »

pomys³ utworzenia nowego forum bardzo uzasadniony, bo jak w chodziæ w Nowe, to wchodziæ.
szata jest piêkna, ambitnie wykonana, jednak¿e mêczy to moje oczy, zw³aszcza te rozb³yski. obecne forum jest, jak dla mnie, czytelniejsze; ale z tego, co wiem, to szatê zewnêtrzn± zawsze mo¿na zmieniæ.

...i nazwa? czy ma wi±zaæ ze starym, skoro to mia³o byæ odciêcie siê od tych idei?

osobi¶cie nie jestem zainteresowany punktami nagradzaj±cymi, zero  wystarczy³oby mi w zupe³no¶ci, a o minusy to ju¿ trzeba dobrze siê "postaraæ". czy zasadne? nie bêdê siê wypowiadaæ.

a co by by³o, gdyby w ka¿dym pañstwie zlikwidowaæ zupe³nie system prawny??? to pytanie poddajê pod rozwagê, a to w odniesieniu do tutejszego regulaminu i wielu innych takich pomniejszych. czy wszyscy s±  gotowi na anarchiê i w konsekwencji chaos?

my¶lê, ¿e w miejsce krytyki milej widziane by³yby konkretne sugestie, co do poszczególnych punktów, czy te¿ podpunktów. wszystko jest do przemy¶lenia i przedyskutowania. zw³aszcza, ¿e tyle dobrej woli zauwa¿y³em w rozja¶nieniu problemu i niepokojów z tym zwi±zanych.

pozdrawiam wszystkich jednako serdecznie.

U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Styczeñ 01, 2013, 21:22:59 »

Nie martwcie siê, wszystko bêdzie dopracowane.
Nie od razu P³ock zbudowali.  Chichot Mrugniêcie

Cze¶æ >Laguna<,
powód zmiany jest identyczny z tym, dla którego utworzone zosta³o to forum.
Technika i inwigilacja, szp±cenie nam w szeregach przez jakie¶ dziwne, nienazwane persony.
Tam tego nie bêdzie.  Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #30 : Styczeñ 01, 2013, 21:31:27 »

Cieszê siê  koliberku i dziêkujê, za poparcie wysi³ków. Fakt, wszelakie zmiany s± mo¿liwe, ale zwykle zale¿± od wielu czynników.
Administracja czeka³a do¶æ d³ugo i wystartowali¶my w stadium, w jakim jest, bo dalsze zwlekanie przesta³o mieæ sens.
Zmiany trzeba bêdzie robiæ "w locie" i trochê niespodzianek na pewno nas czeka. Wszyscy wiedz± co na hostingu darmowefora.pl nas spotka³o i nie raz, wiêc lepiej podmuchaæ na zimne, ni¿ wyl±dowaæ z rêk± ... wiadomo.
Nic nie jest idealne, ale wspó³praca bêdzie przybli¿a³a to do lepszego stanu ni¿ by³, nie potrafiê powiedzieæ, czy szybko, ale z pewno¶ci±.
I ¿eby nie by³o niejasno¶ci. Admin obecnego hostingu olewa wszystko, nawet w³asne gwarancje, które zapewnia³y, ¿e zarejestrowani u¿ytkownicy forów nie bêd± ogl±dali reklam. Widaæ przychody zaczê³y byæ zbyt ma³e, ale nie rozumie, ¿e efekt koñcowy bêdzie dok³adnie odwrotny ni¿ jego oczekiwania. To forum zostanie jako archiwum, oczywi¶cie tak d³ugo, jak mu siê nie znudzi hosting du¿ego forum o znikomej ilo¶ci odwiedzin. Ale mamy kopie, takie jakie s±, ale zawsze to co¶ i my te¿ mo¿emy go olaæ.
Niestety z tym panem nie mo¿na u³o¿yæ wspó³pracy, ale niektórzy tak maj±.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Styczeñ 01, 2013, 21:49:43 »

Dziwiæ mo¿e próba obrony bzdurnego zapisu "admin ma zawsze racjê i demokracja nie ma zastosowana". Ten zapis jest nie do obrony w kontek¶cie deklaracji szacunku i sprawiedliwego odnoszenia siê do forumowiczów.
Jednak " obrona" zaczyna byæ zrozumia³a gdyby obroñcy - songo i blue, darek mieli... na nowym odpowiednie posady...

Nie uwa¿am siê za proroka ale jakie¶ 2 m-ce temu... pisa³em ¿e to forum padnie, nied³ugo padnie...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Styczeñ 01, 2013, 21:59:04 »

Potwierdzi³am doskona³y pomys³ stworzenia nowego forum ( zarejestrowa³am siê ju¿ na nim) jestem za! Te b³yski faktycznie s± nieco sylwestrowe...  Mrugniêcie U¶miech ale mo¿na je zlikwidowaæ tak s±dzê.
Graficznie ma ³adne kolory , nazwa jest ( jak dla mnie) symbolem i nietykalno¶ci± historyczn± Jêzyk niech bêdzie , Egipt i odkrycia w nim jeszcze przed nami, nie spieszmy siê z tym odciêciem od tematu.
W koñcu to on nas tak zbli¿y³ i zainspirowa³ twórczo, niech pozostanie, pomniki czasami s± potrzebne.

Jak w NOWYM to NOWE ale nie odcinajmy siê od korzeni , bo szybko padniemy....  Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Styczeñ 01, 2013, 22:06:33 »

Mam tylko jedno pytanie... skoro nowe forum jest prywatne, na komercyjnym serwerze... To kto jest jego w³a¶cicielem?
 Szata graficzna z pewno¶ci± wysz³a dpod kobiecej rêki...
Racjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Styczeñ 01, 2013, 22:14:25 »

U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #35 : Styczeñ 01, 2013, 22:25:28 »

A mo¿e w³a¶ciciel zechce pozostaæ anonimowy, tak jak w przypadku tego tutaj hostingu.

Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Styczeñ 01, 2013, 22:26:01 »

Mam pytania...
-czy mo¿na przenie¶æ wszystkie wpisy ze starego forum na nowe?
-czy demokracja, starszyzna, b±d¼ wybrany zespó³ mo¿e decydowaæ o wszystkich wa¿nych decyzjach dotycz±cych forum?
-czy sylwestrowy nastrój w grafice nowego forum bêdzie funkcjonowa³ ca³y rok? Mrugniêcie

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #37 : Styczeñ 01, 2013, 22:31:47 »

Wpisy dyskutowano - nie, bo nie ma dostêpu do bazy danych, nie automatycznie.
Grafika, zapewne nie, ale jej architekt jest niedostêpny.
Na drugie, szerokie pytanie ja nie potrafiê odpowiedzieæ.

Edit: oczywi¶cie na nowym forum s± miejsca, gdzie propozycje i uwagi s± zbierane.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 01, 2013, 22:35:13 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Styczeñ 01, 2013, 22:41:46 »

blu wyt³umacz mi proszê , kto i jak ma te tematy przenosiæ? Czy ka¿dy swój wedle uznania, tak post po po¶cie w za³o¿ony temat?

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Styczeñ 01, 2013, 22:42:44 »

Dok³adnie.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #40 : Styczeñ 01, 2013, 22:48:02 »

Przecie¿ te forum bêdzie naszym archiwum. Tematy tutaj rozpoczête mo¿na kontynuowaæ dalej na nowym forum.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Styczeñ 01, 2013, 22:52:28 »

Nie s±dzê... mamy ju¿ do¶wiadczenie z takimi archiwami z poprzedniego forum, zostanie zlikwidowane i nie bêdzie do niego ¿adnego dostêpu.

Kiara U¶miech U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #42 : Styczeñ 01, 2013, 22:55:22 »

Je¿eli potrzebujesz przenie¶æ co¶ wiêcej mo¿esz metod± kopiuj i wklej przenie¶æ ca³e strony postów, je¶li nie by³y zbyt obszerne, nowe forum ma limit 60 000 znaków na post.
Niestety w ten sposób stracisz sformatowanie tekstu, ale integralno¶æ bêdzie zachowana.
Wed³ug mojej opinii przeno¶my tylko to jest niezbêdne, do kontynuowania dyskusji, bo to nieco upierdliwe zajêcie. Ale Leszek ¦wiêt± Geometriê przeniós³ post po po¶cie (on nie mia³ tyle co tu).
Stare forum zostaje jako dostêpne on-line archiwum, oczywi¶cie do czasu, a¿ w³a¶ciciel znowu czego¶ nie wymy¶li. Ale i na to jest sposób.

Thotal, mogê powiedzieæ dodatkowo w zakresie drugiej kwestii, ¿e do tej pory te decyzje podejmowa³ zespó³ dotychczasowych administratorów i moderatorów tego forum - ³±cznie 8 osób.

janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #43 : Styczeñ 01, 2013, 23:02:08 »

Nie s±dzê... mamy ju¿ do¶wiadczenie z takimi archiwami z poprzedniego forum, zostanie zlikwidowane i nie bêdzie do niego ¿adnego dostêpu.
Z tym tak nie bêdzie U¶miech Mój znajomy mia³ podobne, przeszed³ jak my na phpBB i oba fora nadal istniej± (stare jako archiwum). Mo¿na oczywi¶cie idywidualnie przenosiæ tematy, ale zale¿y to od osoby tym zainteresowanej.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 01, 2013, 23:02:51 wys³ane przez janusz » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Styczeñ 01, 2013, 23:53:52 »

Osobi¶cie uwazam ze kopiowanie postow nie ma sensu, bêdzie co najwy¿ej podbijaniem ego - " moje posty musz± byæ ocalone".
Proste - jezeli napisa³em co¶ wa¿nego, potrzebnego to ludzie zapamiêtaj±. Je¿eli bzdury, to nawet kilkukrotne ich powielenie nie nada im warto¶ci.
Ale... zachowanie w tym zagadnieniu wiele mo¿e powiedzieæ.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Styczeñ 02, 2013, 00:17:52 »

Niech ka¿dy robi jak uwa¿a, i uwa¿a jak robi....  Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Styczeñ 02, 2013, 11:18:21 »

Swietny trik marketingowy.
W ten sposob (teoretycznie) znow mozna bedzie sprzedawac stare wino w nowych butelkach Szok
A w istocie chodzi o te nieszczesne kliki i logowanie sie, tym napedza sie te machine (cyberworld).

Cos duzo tu tej Administaracji, a czlonkow (normalos) jakos ubozuchno, oj cieniutko.

Skoro ma powstac nowe, a to sie zamyka, to ja dziekuje wszystkim milym dyskutantom (liste mam w glowie kto i zacz) zycze milych chwil i duzo wrazen na nowej platformie. Osobiscie jestem teraz bardziej aktywna na swietageometria.info

Pozdrawiam.
Racjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Styczeñ 02, 2013, 12:54:43 »

Jak poczyta³em na tym waszym nowym forum regulamin, który ma na nim obowi±zywaæ to doszed³em do wniosku, ¿e posiada on tak surowy charakter wprowadzaj±c tyle zakazów i ograniczeñ wolno¶ci s³owa, ¿e w nag³ówku strony pasowa³a by nazwa: Niezale¿ne Forum o Acta ale to tak ¿artem mówi±c. Osobi¶cie nie mam ¿adnej ochoty siê tam rejestrowaæ widzê, ¿e dzieje siê dok³adnie to co ju¿ z dawna przewidywano i dlatego cieszê siê z tego jak jest.

Regulamin nowego forum ma je zabezpieczyæ od strony tak zwanych (wedle wizji admina) szkodników, którzy nie popieraj± jego autorytetu i mog± zagroziæ dzia³alno¶ci forum inaczej mówi±c - kto¶ kto nie bêdzie siê zgadza³ z narzuconym programem forum, jego teoriami, tre¶ci± zostanie odsuniêty na bok. Ale to nic nie szkodzi, bo je¿eli trafi tam kiedy¶ jaka¶ m±dra osoba, która zacznie strzelaæ konkretnymi pytaniami to i tak wyjdzie na jaw ten sam brak kompetencji, racjonalnych wyt³umaczeñ i wiedzy w¶ród ludzi, który równie¿ istnieje tutaj. Dlatego po prostu spo³eczno¶æ bie¿±cego forum mo¿na okre¶liæ jako fanatyków tematyki science-fiction i ezoteryczno - new age'owych teorii na czym siê opiera, a to co dotyczy science-fiction, ezoteryki i new age nigdy nie bêdzie mieæ pokrycia o racjonalnie wyt³umaczalnych argumentach i niestety bez zdrowego rozs±dku nikt tego nie zrozumie.

No ale powodzenia na nowym forum. Ciekawe co bêdzie jak Projekt Cheops upadnie i co wtedy dalej postanowicie. W sumie to PCH ju¿ dawno nie istnieje rozpad³ siê na dwie czê¶ci, tak samo jak to forum.

Nowy testament bêdzie w rzeczywisto¶ci kamuflowaæ pewne niedoci±gniêcia tego co dzia³o siê w starym testamencie.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2013, 13:01:16 wys³ane przez Racjonalista » Zapisane
Racjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Styczeñ 02, 2013, 13:25:05 »

Rozwijamy siê i bêdzie to coraz bardziej widoczne, a wówczas zmiany te uzewnêtrzni± siê i w samym regulaminie. - mo¿e nawet zupe³nie go zlikwidujemy.
A póki co powodzenia w rozwoju.  Du¿y u¶miech Mrugniêcie

W jaki sposób rozwijacie siê, czym jest ten rozwój?
gdzie jest to widoczne, jak to mo¿na zauwa¿yæ?
i jak te zmiany uzewnêtrzni± siê?
na czym to wszystko ma polegaæ?

proszê siê okre¶liæ proszê Pana.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2013, 13:25:51 wys³ane przez Racjonalista » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Styczeñ 02, 2013, 13:48:10 »

Jak poczyta³em na tym waszym nowym forum regulamin, który ma na nim obowi±zywaæ to doszed³em do wniosku, ¿e posiada on tak surowy charakter wprowadzaj±c tyle zakazów i ograniczeñ wolno¶ci s³owa, ¿e w nag³ówku strony pasowa³a by nazwa: Niezale¿ne Forum o Acta ale to tak ¿artem mówi±c. Osobi¶cie nie mam ¿adnej ochoty siê tam rejestrowaæ widzê, ¿e dzieje siê dok³adnie to co ju¿ z dawna przewidywano i dlatego cieszê siê z tego jak jest.

Regulamin nowego forum ma je zabezpieczyæ od strony tak zwanych (wedle wizji admina) szkodników, którzy nie popieraj± jego autorytetu i mog± zagroziæ dzia³alno¶ci forum inaczej mówi±c - kto¶ kto nie bêdzie siê zgadza³ z narzuconym programem forum, jego teoriami, tre¶ci± zostanie odsuniêty na bok. Ale to nic nie szkodzi, bo je¿eli trafi tam kiedy¶ jaka¶ m±dra osoba, która zacznie strzelaæ konkretnymi pytaniami to i tak wyjdzie na jaw ten sam brak kompetencji, racjonalnych wyt³umaczeñ i wiedzy w¶ród ludzi, który równie¿ istnieje tutaj. Dlatego po prostu spo³eczno¶æ bie¿±cego forum mo¿na okre¶liæ jako fanatyków tematyki science-fiction i ezoteryczno - new age'owych teorii na czym siê opiera, a to co dotyczy science-fiction, ezoteryki i new age nigdy nie bêdzie mieæ pokrycia o racjonalnie wyt³umaczalnych argumentach i niestety bez zdrowego rozs±dku nikt tego nie zrozumie.

No ale powodzenia na nowym forum. Ciekawe co bêdzie jak Projekt Cheops upadnie i co wtedy dalej postanowicie. W sumie to PCH ju¿ dawno nie istnieje rozpad³ siê na dwie czê¶ci, tak samo jak to forum.

Nowy testament bêdzie w rzeczywisto¶ci kamuflowaæ pewne niedoci±gniêcia tego co dzia³o siê w starym testamencie.
Wyjasnij jaki jest cel twojego pisania? Jak ci sie nie podoba to id¼ do innej piaskownicy. Bynajmniej nie uwa¿am siê za orêdownika ufokolubno¶ci i new age'u.
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: