Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:40:09

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Odno¶nie nowego forum.  (Przeczytany 104449 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #50 : Styczeñ 02, 2013, 13:48:13 »

Racjonalisto, mo¿e przeczytaj jeszcze raz ten regulamin, ale racjonalnie, bo wbrew nickowi prezentujesz tu swoje wyobra¿enia.
Tamten regulamin ogranicza wolno¶æ wypowiedzi tylko w zakresie dotycz±cym innych u¿ytkowników, oraz tre¶ci zabronionych prawnie w tym kraju. I to jest prawda, a wynika to z do¶wiadczeñ tego forum, gdzie niezliczon± ilo¶æ razy argumenty merytoryczne zastêpowano dowoln± wersj± ataków personalnych, i nie piszê o jakim¶ przygadywaniu, czy docinkach, bo na to ju¿ dawno nikt nie zwraca uwagi, bo musia³aby znikn±æ po³owa postów. Czy w swoim temacie tak tego nie odebra³e¶, choæ to nie mia³o ¿adnych znamion osobistych?
Jak zwykle domniemania zamiast faktów. Gdzie tam jest jakikolwiek program forum? Ono jest absolutne otwarte, choæ niektórzy twierdz±, ¿e ezoteryczne, to jest to tylko jeden dzia³.
Reszta to twoje osobiste os±dy i oceny, które pozostawiê bez komentarza.
Prawdziwa wiedza zawsze ostatecznie siê obroni, choæ po drodze nie musi mieæ ³atwo.
Nie rozumiesz, ¿e PCh nie ma tu ¿adnego znaczenia, mo¿e siê rozpa¶æ i cokolwiek innego.
A to forum siê wcale nie rozpada, tylko przenosi, to druga taka operacja w jego historii, zapytaj czy dzi¶ kto¶ ma co¶ przeciwko poprzednim przenosinom, choæ oponenci byli i w efekcie stracono stare dane.
Teraz bêdzie nieco inaczej. Co do niedoci±gniêæ, có¿ nikt nie jest doskona³y, a to tylko twój osobisty punkt widzenia.
Bywaj.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2013, 13:48:32 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Styczeñ 02, 2013, 13:59:12 »

Rozwijamy siê i bêdzie to coraz bardziej widoczne, a wówczas zmiany te uzewnêtrzni± siê i w samym regulaminie. - mo¿e nawet zupe³nie go zlikwidujemy.
A póki co powodzenia w rozwoju.  Du¿y u¶miech Mrugniêcie

W jaki sposób rozwijacie siê, czym jest ten rozwój?
gdzie jest to widoczne, jak to mo¿na zauwa¿yæ?
i jak te zmiany uzewnêtrzni± siê?
na czym to wszystko ma polegaæ?

proszê siê okre¶liæ proszê Pana.
Proszê samemu oceniæ, a nie ¿±daæ t³umaczenia siê.
Wysil siê nieco skoro¶ taki racjonalny niby.

Odpowiedzi masz podane. Dokonaj interpretacji, a siê zaspokoisz Du¿y u¶miech
Jak na razie to ¿±dasz dodatkowych interpretacji, a przecie¿ nie na tym polega rozwój, aby siê w iluzjach nurzaæ , tylko aby zobaczyæ jak jest, a jeszcze lepiej  - do¶wiadczyæ jak jest.
Racjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Styczeñ 02, 2013, 14:20:04 »

Proszê samemu oceniæ, a nie ¿±daæ t³umaczenia siê.
Wysil siê nieco skoro¶ taki racjonalny niby.

Odpowiedzi masz podane. Dokonaj interpretacji, a siê zaspokoisz Du¿y u¶miech
Jak na razie to ¿±dasz dodatkowych interpretacji, a przecie¿ nie na tym polega rozwój, aby siê w iluzjach nurzaæ , tylko aby zobaczyæ jak jest, a jeszcze lepiej  - do¶wiadczyæ jak jest.

Zadajê tylko proste, zrozumia³e i konkretne pytania, a Ty mi tu ze swoj± bawe³n± i m±dro¶ciami wyskakujesz. Druga sprawa jak widzisz, ¿e kieruje je do Darka to zachowaj dla siebie milczenie i najlepiej nic nie pisz jak nie wiesz o co pytam. Po co tak g³upio odpowiadasz i nie powa¿nie podchodzisz do ich tematu? Jeszcze jeden taki g³upi tekst z twojej strony i mo¿emy podarowaæ sobie gadkê.

a przecie¿ nie na tym polega rozwój

No wiêc drugi raz ju¿ pytam: To na czym polega ten rozwój!?

Skoro piszesz, "a przecie¿ nie tym polega ten rozwój" sugeruj±c w ten sposób, ¿e Ty co¶ o tym wiesz to napisz w takim razie bez wymigiwania siê - to na czym cwaniaku. Zobacz ile sporu musi zaistnieæ, ¿eby po prostu... tylko siê czego¶ dowiedzieæ. Dlatego kompetencja tutejszej spo³eczno¶ci do udzielania wiedzy na dane pytania, które zadaje u¿ytkownik jest po prostu zerowa i nie godna wiary.

Wyjasnij jaki jest cel twojego pisania? Jak ci sie nie podoba to id¼ do innej piaskownicy. Bynajmniej nie uwa¿am siê za orêdownika ufokolubno¶ci i new age'u.

Gdybym wzi±³ przyk³ad od s±siada wy¿ej to odpisa³bym Ci nastêpuj±co: Proszê samemu oceniæ, a nie ¿±daæ t³umaczenia siê. No ale to zabrzmia³o by po ignorancku, a ja wymiguj±c siê od konkretnej odpowiedzi sta³bym siê osob± niekompetentn± do wyja¶nienia jej. Dlatego ju¿ Ci odpowiadam, konkretnie, na temat i na zadane przez ciebie pytanie:

Celem mojego pisania tutaj jest przedstawienie swojego zdania na temat dzia³alno¶ci i spo³eczno¶ci forum oczekuj±c przy tym na uzyskanie odpowiedzi zwi±zanych z rozpowszechnianymi tutaj tre¶ciami. Le¿y to w zakresie moich osobistych zainteresowañ o których mogê pisaæ to co mi siê po prostu podoba. Podobnie jak pozostali u¿ytkownicy wyra¿am tylko to o czym co my¶lê. Aby zrozumieæ sens propagowania i tworzenia forum o takiej tematyce jak± st±d znamy, zadajê jak najwiêcej pytañ, aby w zrozumia³y dla siebie sposób dowiedzieæ siê dlaczego wierzycie w co¶ czego nie potraficie udowodniæ. Oczywi¶cie z logicznego powodu nie podoba mi siê tutaj wiele rzeczy ale to ju¿ zale¿ne jest od mojego osobistego gustu, który równie¿ mam prawo wyra¿aæ. Np: mam prawo nie lubiæ ciebie jak ty mnie i obydwoje mamy do tego prawo, masz te¿ prawo napisaæ mi, ¿ebym poszed³ sobie do innej piaskownicy, a ja mam prawo odpowiedzieæ Ci, ¿e to jak Tobie co¶ siê we mnie nie podoba to sam id¼ do innej piaskownicy. Teraz rozumiesz?

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2013, 14:32:17 wys³ane przez Racjonalista » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #53 : Styczeñ 02, 2013, 14:54:34 »

Racjonalny, Racjonalisto, czy nie szkoda ci nieracjonalnie spêdzonego czasu.
Czy to jest racjonalne przyj¶æ do czyjego¶ domu i zaproponowaæ mu, ¿eby poszed³ do innej piaskownicy?
By³o powiedziane, pomy¶l racjonalnie, a ty nadal ¿±dasz jakich¶ deklaracji, w celu zapewne tylko tobie znanym.
Nikt tu ciê do niczego nie zmusza, ani o nic nie prosi, a ty sypiesz ocenami i os±dami jak z rêkawa, a nawet powiedzia³bym,¿e ciê ponosi.
Oczywi¶cie, ju¿ dawno nale¿a³o podarowaæ sobie gadkê, skoro z g³upimi tekstami masz do czynienia.
Zdecydowana wiêkszo¶æ tutaj nie osi±gnê³a twojego poziomu - i dziêki Niebiosom za to.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Styczeñ 02, 2013, 15:24:12 »

A ja opuszczam ju¿ t± piaskownicê.  Du¿y u¶miech

Chcia³am siê ze Wszystkimi serdecznie po¿egnaæ oraz podziêkowaæ za wieloletnie rozmowy,
czasami trudne, czasami ¿artobliwe. Ró¿nie bywa³o.  Mrugniêcie

¯yczê Wszystkim powodzenia, przede wszystkim w ¿yciu, bez wzglêdu na przynale¿no¶æ do tego,
czy innego forum. Wszêdzie s± ludzie i wszêdzie wnosimy w³asny pierwiastek w relacje w danej
spo³eczno¶ci. Wa¿ne, by siebie obserwowaæ i wyci±gaæ wnioski. No i mieæ przynajmniej trochê
tolerancji dla odmienno¶ci.

Racjonalista wszed³ tu z odmiennymi pogl±dami i od razu zosta³ odepchniêty, jakby komukolwiek
zagra¿a³. Kochani, to nie wojna, nie trzeba okopywaæ siê w swoich pogl±dach. Innowierca naprawdê
w niczym nie zagra¿a.  Chichot Po co pisaæ tyle o rozwoju, skoro piêtnuje siê bli¼niego za inny pogl±d, inny
postêpek, inny…. lista jest d³u¿sza ni¿ siê wydaje.  Mrugniêcie

Za¶ racjonalista w wielu punktach ma racjê, wg mnie oczywi¶cie.  U¶miech Rozum i zdrowy rozs±dek,
to naprawdê po¿yteczne narzêdzia, gdy siê ich w³a¶ciwie u¿ywa. „Odloty” czasami koñcz± siê wielk±
pora¿k±, w najlepszym wypadku niespodziank±, gdy kraina okazuje siê byæ nie t±, do której siê zmierza³o.
Ale widocznie trzeba siê samemu przekonaæ, by wiedzieæ.

Na koniec jeszcze jeden truizm z mojej strony.  Du¿y u¶miech
Ka¿dy jest inny i ka¿dy tworzy inny ¶wiat na w³asny u¿ytek. I oby by³ to ¶wiat jak najbardziej przyjazny
dla siebie i drugich.

Przykro mi jest rozstawaæ siê z niektórymi, bo jednak przywi±za³am siê, ale akceptacja nowego/starego
regulaminu, gdzie brak poszanowania dla drugiej jednostki, gdzie odmawia siê jej prawa do
wspó³decydowania o tym, co siê wspó³tworzy i w co wk³ada siê tyle energii w³asnej, by³oby akceptacj± tego,
czego nie popieram i z czym siê nie zgadzam. Je¶li regulamin ewoluuje, bo ewoluuj± jego twórcy, mo¿e wrócê.

A na razie pa i powodzenia  U¶miech
I tak za jaki¶ czas spotkamy siê po drugiej stronie.  Du¿y u¶miech Albo i nie.  Chichot
A trochê wcze¶niej na dzia³ce koliberkaMrugniêcie

Ps. A co do rozwoju, to ¿ycie wci±¿ go wymusza, bez wzglêdu na stopieñ u¶wiadomienia
sobie tego faktu.  Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2013, 15:27:18 wys³ane przez ptak » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #55 : Styczeñ 02, 2013, 15:49:15 »

Wiêc ¿egnaj ptaku, przynajmniej na razie.
Ka¿dy ma swoje preferencje i swoje wybory.
To co dla jednych jest ruchem wstecz, dla innych jest ruchem naprzód i odwrotnie.
Dla mnie poszanowanie inno¶ci, a anarchia to dwa ró¿ne stany.
Czy tutaj kto¶ jest g³askany, czy szturchany, zale¿y jednak mocno od tego, co prezentuje na forum i zdecydowanie nie ma to nic wspólnego z administracj± i moderacj±, po prostu, jak widaæ niektórzy maj± ukszta³towany ¶wiatopogl±d i wcale nie musz± go zmieniaæ, dlatego, ¿e kto¶ stary, czy nowy ma inny pomys³. A ocena tego co jest dobre, czy z³e, stare czy nowe to te¿ bardzo indywidualna kwestia.
Osobi¶cie preferujê organizacjê ponad chaos, poszanowanie inno¶ci i nie odpowiada mi zbytnie wyrywanie piórek, ale dla ka¿dego co innego, jak nasz kolega twierdzi, co nie przeszkadza mi byæ oponentem w tej czy innej kwestii, bez naruszania czyich¶ osobistych atrybutów.
Dla mnie szkoda, ¿e tak± decyzjê podjê³a¶, ale j± szanujê.
Baw siê dobrze, a je¶li bêdzie ci nas brakowaæ, to zapraszam w swoim imieniu, bo nie mam upowa¿nienia, aby wypowiadaæ siê za innych.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Styczeñ 02, 2013, 16:14:15 »

Wyjasnij jaki jest cel twojego pisania? Jak ci sie nie podoba to id¼ do innej piaskownicy. Bynajmniej nie uwa¿am siê za orêdownika ufokolubno¶ci i new age'u.
Pytanie o cel pisania... nie jest mile widziane na tym forum, w ka¿dym razie czêsto pozostaje bez odpowiedzi. Nagumulululi, a mo¿e postaraj siê rzeczowo odnie¶æ do "w±tpliwo¶ci" i uwag, bo "jak siê nie podoba to id¼ sobie" jest odpowiedzi±/argumentem na poziomie miejsc do którego radzisz udaæ siê Racjonali¶cie. Pewne opinie i uwagi Racjonalisty s± zasadne, logiczne (a to chyba tego dotyczy niniejszy w±tek).

Nazwa forum zosta³a przeniesiona z prozaicznego powodu (pomimo ¿e oficjalne t³umaczenia s± zgo³a inne) - aby zapewniæ sobie ogl±dalno¶æ, jechaæ nadal na przebrzmia³ej, aczkolwiek jeszcze pamiêtnej fali PCH. Pewne osoby maj± swoje fora na których mog± g³osiæ tyranicznie swoje tezy ale nie robi± tego... tam nie ma tej fali, nie ma publiczno¶ci... Potrafi³bym zrozumieæ nawi±zania do Cheopsa lecz ju¿ w ¿aden sposób nie da siê wyt³umaczyæ doklejenia "Projekt" innym powodem ni¿ opisanym powy¿ej. Spokojnie, zanim us³yszê ¿e chcê narzucaæ swoje widzi-mi-siê to poinformujê, ¿e nie zabraniam nikomu u¿ywaæ nazwy jak ¿ywnie mu siê podoba lecz zwraca uwagê na okre¶lone aspekty. Oczywi¶cie kto¶ ma pe³ne prawo nie zgadzaæ siê z moimi pogl±dami, argumentami, ale proszê - niech poda swoje w rzeczowej dyskusji, a nie odsy³a mnie do piaskownicy.

Wybaczcie - ale regulamin nowego forum zawiera zapisy które umo¿liwiaj± (i widaæ to na pierwszy rzut oka) têpienie g³osów niepoprawnych-krytycznych i z pewno¶ci± (bazujê na aktualnych zachowaniach niektórych osób) bêd± wykorzystywane w tym celu. "Ulepszenia" jakie wprowadzono w porównaniu do aktualnego jako ¿ywo przypominaj± mi sposobem cich± modyfikacjê regulaminu ustalonego przez zwierzêta w "Folwarku zwierzêcym". Jak ju¿ wspomina³em - zapis o "ostatecznym i niepodwa¿alnym g³osie administracji" jest nie do obrony w kontek¶cie zapewnieñ d±¿eniu do rozwoju i poszanowania forumowiczów - Blueray, co o tym zapisie s±dzisz?

Ju¿ na tym forum widaæ by³o, ¿e pewne osoby nie maj±c argumentów na obronê swoich g³oszonych tez próbowa³y zamkn±æ usta g³osom krytycznym, np. gdy robi³o siê gor±co informowa³y, ¿e nie maj± czasu (co nie przeszkadza³o im aby równolegle wklejaæ/pisaæ wiele innych postów) czy te¿ nagle: nie bêd± rozmawiaæ, nie maj± na to ochoty. Gdy kto¶ nadal krytycznie aczkolwiek rzeczowo odnosi³ siê do stawianych tez krzycza³y, ¿e... s± zmuszane do rozmowy (!). Gdy wykazywano hipokryzjê w tezach/opiniach/ocenach podnosi³y larum o... atakach personalnych. Tym bardziej zabawne, ¿e chwilê wcze¶niej gro swoich tez podpiera³y... wy³±cznie personalnie - "wiedz±" w³asn±.

Dziwi mnie, ¿e tyle ¶wiat³ych osób ma tak± niechêæ do brania odpowiedzialno¶ci za wypowiedziane s³owa, proroctwa.

Blueray, napisa³e¶, ¿e nowe forum nie jest... ezoteryczne (przewa¿aj±co ezoteryczne), ¿e tam tylko jeden dzia³ jest o tym temacie. To jakie jest to nowe forum, o jakiej tematyce? Przecie¿ ta Twoja opinia stoi w sprzeczno¶ci z tym co napisa³ Darek tytu³em wprowadzenia na nowe forum...
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Styczeñ 02, 2013, 16:26:57 »

Widzê ¿e bierzesz to do siebie, uderz w stó³. Racjonalista nie krytykuje konkretnych wypowiedzi, ludzi, pogl±dów, on napisa³ któtko wrzucajaæ wszystko do jednego wora -  skrót. forum to "banda ¶wirów" i fanatyków ufo.

Jak zda¿y³e¶ zauwa¿yæ twoja obecno¶æ na forum nie ogranicza siê do krytyki ca³o¶ci lecz odnosi siê do konkretu i to jest jak najbardziej na miejscu; tymczasem gdy komu¶ nie podoba siê forum jako ca³o¶æ i wszyswcy ludzie którzy siê tutaj wypowiadaj±, rodzi siê pytanie dlaczego racjonalista nie zna pojêcia tolerancji.

¬rod³em nietolerancji u racjonalisty jest zapewne stereotyp wyznawcy ufolandi:

"Tworzenie stereotypów jest spontaniczn± ludzk± sk³onno¶ci± i takiemu upraszczaniu przekazu podlegaj± wszelkie ludzkie wyobra¿enia o otaczaj±cych ich ¶wiecie, zarówno przyrody, jak i spo³eczeñstwa. Ma to zwi±zek miêdzy innymi z takimi sposobami porz±dkowania rzeczywisto¶ci, jak kategoryzacja, generalizacja, schemat poznawczy. Je¶li fa³szywe, zbiorowe, niedostatecznie uzasadnione i uparcie ¿ywione przekonanie na temat jakiego¶ wycinka rzeczywisto¶ci odnosi siê do wszystkich ludzi okre¶lonej grupy, wtedy nazywane jest stereotypem (przekonania dotycz±ce na przyk³ad pewnych zjawisk czy przedmiotów nazywana jest ogólnie schematem poznawczym).

Stereotypy czêsto oparte s± na niepe³nej wiedzy oraz fa³szywych przekonaniach o ¶wiecie, utrwalone s± przez tradycjê i trudno podlegaj± zmianom, a w szczególno¶ci odrzuceniu. Liczni badacze doszukiwali siê jednak „ziarna prawdy” w stereotypach, powsta³o nawet okre¶lenie „trafno¶æ stereotypu”. W przypadku pojawienia siê faktów obalaj±cych stereotyp ludzie maj± sk³onno¶æ do traktowania go jako wyj±tku – „wyj±tek potwierdza regu³ê” lub do tworzenia subkategorii bez naruszenia kategorii podstawowej.

Inne ¼ród³a stereotypów:
 podniesienie samooceny[1]
 teoria rzeczywistego konfliktu
 przeniesienie agresji
 twarzyzm
 miêdzygrupowa asymetria jêzykowa"
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2013, 16:37:00 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Styczeñ 02, 2013, 17:08:27 »

Szacowni pozwolê sobie zauwa¿yæ, ¿e dzielenie siê wiedz± - znaczy przekazywanie informacji to co innego ni¿ przekonywanie kogo¶ do najczê¶ciej swojej racji U¶miech
Proszê U¶miech
Cierpliwy jestem wiêc cierpliwie powtórzê - mo¿e tak troszkê praktyki zamiast teorii U¶miech
Inno¶æ to nie to samo co demokracja
Je¿eli kto¶ ma zamiar poprzestaæ na przekazywaniu informacji to zapewne nie ma siê o co martwiæ na nowym forum.
Ot ma co¶ do przekazania i dzieli siê tym i je¿eli przy tym zachowa odrobinê kultury to podejrzewam, ¿e nic mu nie grozi je¿eli stanie siê inaczej to oczywi¶cie te¿ podziêkuje.
Toæ wylogowaæ siê i nie wchodziæ ju¿ nigdy wiêcej nic nie kosztuje
oczywi¶cie dla ka¿dego co innego ja nie zak³adam ja sprawdzam U¶miech
Sprawdzê ¿e rzeczywi¶cie na forum jest brak akceptacji inno¶ci drugiego to proszê poczekam znowu ile¶ lat za towarzysza rozmów maj±c kota i kruka i tych co siê u mnie zjawi± U¶miech
to pa U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Styczeñ 02, 2013, 17:18:29 »

Nie biorê do siebie.
Zauwa¿y³em, ¿e Racjonalista dokona³ pewnych uogólnieñ, lecz - co by nie mówiæ - mia³ ku temu zasadne podstawy. 'B³êdem" mo¿e jedynie byæ, ze chcia³ to zmie¶ciæ w krótkim po¶cie - dlatego ja w swoim raczy³em podaæ nieco konkretów (bez krytykowanych uogólnieñ) do których mo¿esz/cie siê rzeczowo odnie¶æ - b. mile widziane.

Podejrzewam, ¿e ubod³o Ciê zdanie o ufioko-zwolennikach. Ale tutaj a¿ roi siê od wszelkiej ma¶ci channelingów od bytów z innych planet, gêsto¶ci korci mnie ¿eby i Ciebie zapytaæ - ska wzi±³ siê cz³owiek? To po forum bez wytchnienia lataj± Orionidzi, Zelatkowie, Nibiruinanie, Syriuszanie ró¿nych liter - A, B ci±gle g³osz±c proroctwa których... sprawdzalno¶æ jest pora¿aj±ca niska, ba - ¿adna. Nie rozumiem wobec tego sk±d oburzenie na okre¶lenia typu ufofani?  
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #60 : Styczeñ 02, 2013, 19:00:12 »

Jeszcze nie widzia³em forum, na którym zmuszano by kogo¶ do czytania wszystkiego, nawet tego co mu siê nie podoba.
Je¿eli kto¶ ma jaki¶ przymus czytania wszystkiego, to zapewne ma te¿ przymus robienia z tego notatek, albo streszczeñ.
Ale ci co dysponuj± woln± wol±, nic nie musz±, na forum oczywi¶cie.
Ju¿ zupe³nie nie rozumiem dlaczego zwolennik UFO mia³by byæ lepszy czy gorszy od zwolennika KK, k³ania siê tolerancja, czyli jednak brak poszanowania inno¶ci, jak nasz kolega twierdzi.
O regulaminie ju¿ by³o, jako¶ wiêkszo¶æ tutaj problemu z tym nie mia³a, wiêc nie ma powodu twierdziæ, ¿e tam bêdzie inaczej, choæ w pewnym sensie tak, bo regulamin daje wiêksze mo¿liwo¶ci egzekwowania w/w poszanowania inno¶ci oraz nie naruszania "dóbr osobistych", choæ tutaj to te¿ dotyczy³o tylko jednostek, ale bywa³o ¿enuj±ce. Faktycznie tamten regulamin na to nie pozwala, ale forum to nie ring, aby siê osobi¶cie ok³adaæ.
Nie ma przymusu, nie ma nak³aniania, jest konieczno¶æ deklaracji przez u¿ytkownika kulturalnego zachowania oraz poszanowania innych poprzez akceptacjê takiego w³a¶nie regulaminu, aby nie by³o zdziwienia potem, lub zas³aniania siê brakiem znajomo¶ci tego¿ regulaminu. Merytorycznych ograniczeñ nie ma, ka¿dy mo¿e pisaæ, przepowiadaæ - co chce - cenzury nie ma, ale nie ma te¿ "je¿d¿enia" po innych. Kropka.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2013, 19:01:31 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Styczeñ 02, 2013, 20:09:59 »

ptak

cyt
A ja opuszczam ju¿ t± piaskownicê.

O to im wlasnie chodzi, o odcedzenie radykalnych elementow od "prawdziwego zlota" Szok Szok Szok

Pa. Ptak zapodaj mi na priv kontakt. (ide z Toba)
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2013, 20:10:22 wys³ane przez Kate » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #62 : Styczeñ 02, 2013, 20:38:09 »

Kate, sk±d ta ocena oraz podzia³ my i oni?
A¿ tak ci tu dokuczano?
Ptak tu zawsze pisa³a o lustrach. Chwila zastanowienia.
Twoj± wolê te¿ szanujê, jak i ka¿dego innego.
Wiêc te¿ ¿yczê ci mi³ej zabawy w nowej piaskownicy.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Styczeñ 02, 2013, 23:16:28 »

Jeszcze nie widzia³em forum, na którym zmuszano by kogo¶ do czytania wszystkiego, nawet tego co mu siê nie podoba.
Je¿eli kto¶ ma jaki¶ przymus czytania wszystkiego, to zapewne ma te¿ przymus robienia z tego notatek, albo streszczeñ.
Nie widzê abym gdziekolwiek napisa³, ¿e kto¶ zmusza mnie do udzielania siê na tym forum, w tym i czytania. Wskaza³em jedynie na zasadno¶æ pewnych tez/opinii Racjonalisty.

Nie u¿ywam równie¿ okre¶leñ personalnych lepszy-gorszy i by³bym wdziêczy gdyby teraz takowych mi nie przypisywaæ. Wykazujê jedynie, ¿e dawanie wiary wielu z forumowych proroctw jest b³êdne, ³atwowierne, naiwne. Wystarczy wzi±æ pod uwagê ich sprawdzalno¶æ np. nibiru zapowiadan± przez Oriona, zatapianie znacznych czê¶ci kontynentów przekazywane przez Zetalków czy te¿ najazd Syriuszan. Nie wspomnê o przes³aniach o koñcu ¶wiata  w dn. 21.12.2012 r... zapowiadane rozdzielenie wymiarów, zmiana cia³ na subatomowe. To s± fakty.

Natomiast katolik mo¿e bazowaæ na: "nie znacie dnia ani godziny" czy te¿ "uwa¿ajcie na fa³szywych proroków". Odno¶nie narodzin Jezusa zapowiedzi by³y w ST.

k³ania siê tolerancja, czyli jednak brak poszanowania inno¶ci, jak nasz kolega twierdzi.
Która¶ ju¿ z kolei osoba myli tolerancjê z akceptacj±.

O regulaminie ju¿ by³o, jako¶ wiêkszo¶æ tutaj problemu z tym nie mia³a, wiêc nie ma powodu twierdziæ, ¿e tam bêdzie inaczej, choæ w pewnym sensie tak, bo regulamin daje wiêksze mo¿liwo¶ci egzekwowania w/w poszanowania inno¶ci oraz nie naruszania "dóbr osobistych", choæ tutaj to te¿ dotyczy³o tylko jednostek, ale bywa³o ¿enuj±ce. Faktycznie tamten regulamin na to nie pozwala, ale forum to nie ring, aby siê osobi¶cie ok³adaæ.
Ale¿ "problemy" miewa³ nawet pewien moderator, który to podejmowa³ - co udowodniono - stronnicz± decyzjê z których to musia³ siê potem wycofywaæ. Ale jak przysta³o na nieomylnego nawet nie b±kn±³ "przepraszam", ale ok.

jest konieczno¶æ deklaracji przez u¿ytkownika kulturalnego zachowania oraz poszanowania innych poprzez akceptacjê takiego w³a¶nie regulaminu, aby nie by³o zdziwienia potem, lub zas³aniania siê brakiem znajomo¶ci tego¿ regulaminu.
Blueray, proszê racz w koñcu odpowiedzieæ na pytanie jak to ma siê regulaminowy zapis o braku demokracji i niepodwa¿alnym, ostatecznym zdaniu administracji to tego co powy¿ej piszesz o poszanowaniu, akceptacji, otwarto¶ci. Nie chowaj siê oraz nie pisz "jak siê nie podoba..."
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2013, 23:23:50 wys³ane przez arteq » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Styczeñ 03, 2013, 20:01:18 »

Przyznam ¿e nie zapozna³am siê ze wszystkimi postami powy¿ej, ale skoro jest projekt za³o¿enia nowego fora, to mo¿e warta³oby zmieniæ jego nazwê tak, jak zreszt± by³o to zaplanowane ¿e do koñca 2012 zostawiamy Niezale¿ne forum Pch. Mo¿e jest to dobry czas na zmianê.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #65 : Styczeñ 03, 2013, 20:08:32 »

Enigmo, zapewne na nowym forum skoczy siê to kolejnym glosowaniem, ale mamy czas, póki co nazwa jest stara.
Edit: to nie jest projekt - ono ju¿ dzia³a!

Edit: Oto adres: http://www.cheops.org.pl/index.php
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2013, 20:35:12 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Styczeñ 03, 2013, 20:41:06 »

Tak, uwa¿am ¿e adres internetowy jest dobry, a nawet jest lepszy od obecnego - ³atwiej go zapamiêtaæ.
Mo¿e byæ tez elementem sentymentalno-spajaj±cym Mrugniêcie
Ale tutu³ (nag³ówek) strony przecie¿ da sie chyba zmieniaæ, kiedy¶ by³o kilka propozycji w temacie.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #67 : Styczeñ 03, 2013, 20:51:53 »

Ale przeg³osowano, ¿e zostaje, wiêc do nastêpnego g³osowania zostaje.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Styczeñ 03, 2013, 21:45:21 »

Przyznam ¿e nie zapozna³am siê ze wszystkimi postami powy¿ej, ale skoro jest projekt za³o¿enia nowego fora, to mo¿e warta³oby zmieniæ jego nazwê tak, jak zreszt± by³o to zaplanowane ¿e do koñca 2012 zostawiamy Niezale¿ne forum Pch. Mo¿e jest to dobry czas na zmianê.

Oczywi¶cie. My - ocalali po koñcu ¶wiata w dniu 21.12.2012 winni¶my nie¶æ wiedzê i o¶wiecenie nowej ziemi i tej garstce ludzi którym równie¿ uda³o siê prze¿yæ przelot nibiru z bombardowaniem meteorami*, nadaktywno¶æ s³oñca*, przebiegunowienie z wylewami oceanów*

*-niepotrzebne skre¶liæ
east
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Styczeñ 03, 2013, 21:49:57 »

Zadajê tylko proste, zrozumia³e i konkretne pytania, a Ty mi tu ze swoj± bawe³n± i m±dro¶ciami wyskakujesz.
Nie rozumiesz  - nie komentuj. Proste.

Po co tak g³upio odpowiadasz i nie powa¿nie podchodzisz do ich tematu? Jeszcze jeden taki g³upi tekst z twojej strony i mo¿emy podarowaæ sobie gadkê.
Je¶li to co wyrazi³e¶ sob± tym postem jest m±dre, to ....gratulujê m±dro¶ci oraz popleczników (Arteq).
A w ogóle to grozisz ? Du¿y u¶miech

a przecie¿ nie na tym polega rozwój

No wiêc drugi raz ju¿ pytam: To na czym polega ten rozwój!?
Odpowied¼ widaæ przeoczy³e¶, Panie "racjonalny" , a by³a troszkê dalej czyli "tylko aby zobaczyæ jak jest, a jeszcze lepiej  - do¶wiadczyæ jak jest ".
Na tym polega rozwój. Otwórz oczy i patrz szerzej, zamiast "pryskaæ" naoko³o ¶lin±.

kompetencja tutejszej spo³eczno¶ci do udzielania wiedzy na dane pytania, które zadaje u¿ytkownik jest po prostu zerowa i nie godna wiary.
A mo¿e u¿ytkownik jest leniwy i nie chce mu siê przeczytaæ kilku w±tków ? Kompetencj± siê popisz i sprawd¼ najpierw zanim siê wypowiesz, bo to Ty tutaj przychodzisz . Nie ¿±daj aby ca³e forum tañczy³o pod Ciebie.

Gdybym wzi±³ przyk³ad od s±siada wy¿ej to odpisa³bym Ci nastêpuj±co: Proszê samemu oceniæ, a nie ¿±daæ t³umaczenia siê.
Najpierw to KOMPETENTNIE sprawd¼ kogo cytujesz. Jak siê naumiesz to pogadamy  Du¿y u¶miech

Celem mojego pisania tutaj jest przedstawienie swojego zdania na temat dzia³alno¶ci i spo³eczno¶ci forum oczekuj±c przy tym na uzyskanie odpowiedzi zwi±zanych z rozpowszechnianymi tutaj tre¶ciami.

Jeszcze raz rada- chcesz uzyskaæ odpowiedzi ? Poczytaj tematy, tu ich sporo.  Potem zadaj KONKRETNE pytania a nie takie ... nie wiadomo co.

Aby zrozumieæ sens propagowania i tworzenia forum o takiej tematyce jak± st±d znamy,

Tematów tu wiela. O jak± konkretnie tematykê Ci chodzi ?

masz te¿ prawo napisaæ mi, ¿ebym poszed³ sobie do innej piaskownicy, a ja mam prawo odpowiedzieæ Ci, ¿e to jak Tobie co¶ siê we mnie nie podoba to sam id¼ do innej piaskownicy. Teraz rozumiesz?
To baw siê dalej. Pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2013, 21:55:27 wys³ane przez east » Zapisane
Racjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Styczeñ 03, 2013, 23:25:42 »

przeczyta³em t± twoj± powy¿sz± d³ug± litanie i postanowi³em, ¿e skomentujê j± dos³ownie jednym s³owem:

...aha.

A poniewa¿ nie otrzyma³em kompetentnej odpowiedzi na moje proste pytania w jakim¶ m±drze przemawiaj±cym jêzykiem pozwolê sobie zamkn±æ lekturê pod tytu³em: "east" i poszukaæ czego¶ warto¶ciowszego.

Tak w ogóle to zapraszam Ciê na nowo otwarte forum dzia³aj±ce pod domen± www.cheops.org.pl ¿eby¶ kontynuowa³ tam dalej swoje interpretacje cytacików.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2013, 23:52:11 wys³ane przez Racjonalista » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Styczeñ 04, 2013, 00:01:59 »

³atwo fochy strzelasz...
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Styczeñ 04, 2013, 10:09:48 »

Obejrzalam witryne nowego wydania forum. Za oknem ciemno, leje deszcz, ledwie moglam odczytac na ciemnym tle, czarnego designu, zielonych podpisow, to taka moja uwaga czysto techniczna. Rzuccie troche kolorem, bo na prawde nic nie widac w tych szarzyznach Mrugniêcie
Poza tym cukierek chyba pozostal bez zmian, papierek zrobcie bardziej atrakcyjny i zyczliwszy dla oka ludzkiego.
To taka propozycja.
Kiedy zamykacie to tu?

Pytam w kwestii formalnej, gdyby ktos mial zyczenie wykopiowac sobie jakies teksty lub zagadnac na priv.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #73 : Styczeñ 04, 2013, 10:50:15 »

Kate, kopiowanie tekstów bêdzie dostêpne, dopóki w³a¶ciciel darmowefora.pl utrzyma ten hosting online, wiêc spoko.
Po zablokowaniu oczywi¶cie pisanie nie bêdzie ju¿ mo¿liwe, priv te¿, daty nie zdecydowano jeszcze.
Tam ju¿ by³ kolor i zaokr±glenia, ale protestowali, na pewno zrobimy ankietê na t³o, byæ mo¿e na ramki te¿, ale po jakim¶ okrzepniêciu, bo ka¿dy ma swoj± wizjê i ka¿da jest inna.
Chyba nikt nie deklarowa³ zmiany cukierka - z za³o¿enia mo¿e byæ wszystko, co kto¶ chce, jedynym ograniczeniem jest regulamin, który w du¿ej czê¶ci ogranicza tre¶ci ad persona i prawnie zakazane. Poza tym - hulaj dusza.

Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Styczeñ 04, 2013, 13:41:26 »

Cze¶æ >Laguna<,
powód zmiany jest identyczny z tym, dla którego utworzone zosta³o to forum.
Technika i inwigilacja, szp±cenie nam w szeregach przez jakie¶ dziwne, nienazwane persony.
Tam tego nie bêdzie.  Du¿y u¶miech
Darku
Wszystko ok jak juz pisalam mozna sie bylo tego spodziewac. Dla mnie forum tworza ludzie i   aura im towarzyszaca , nie rozbierajac nikogo na poszczegolne jednostki ,tylko jako calosc . Mysle , ze jak czlowiekowi smakuje paczek z marmolada to moze polubic z nadzieniem budyniowym , ale wciaz bedzie to paczek . U¶miech
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: