blueray21
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
|
« Odpowiedz #50 : Styczeń 02, 2013, 13:48:13 » |
|
Racjonalisto, mo¿e przeczytaj jeszcze raz ten regulamin, ale racjonalnie, bo wbrew nickowi prezentujesz tu swoje wyobra¿enia. Tamten regulamin ogranicza wolnoœÌ wypowiedzi tylko w zakresie dotycz¹cym innych u¿ytkowników, oraz treœci zabronionych prawnie w tym kraju. I to jest prawda, a wynika to z doœwiadczeù tego forum, gdzie niezliczon¹ iloœÌ razy argumenty merytoryczne zastêpowano dowoln¹ wersj¹ ataków personalnych, i nie piszê o jakimœ przygadywaniu, czy docinkach, bo na to ju¿ dawno nikt nie zwraca uwagi, bo musia³aby znikn¹Ì po³owa postów. Czy w swoim temacie tak tego nie odebra³eœ, choÌ to nie mia³o ¿adnych znamion osobistych? Jak zwykle domniemania zamiast faktów. Gdzie tam jest jakikolwiek program forum? Ono jest absolutne otwarte, choÌ niektórzy twierdz¹, ¿e ezoteryczne, to jest to tylko jeden dzia³. Reszta to twoje osobiste os¹dy i oceny, które pozostawiê bez komentarza. Prawdziwa wiedza zawsze ostatecznie siê obroni, choÌ po drodze nie musi mieÌ ³atwo. Nie rozumiesz, ¿e PCh nie ma tu ¿adnego znaczenia, mo¿e siê rozpaœÌ i cokolwiek innego. A to forum siê wcale nie rozpada, tylko przenosi, to druga taka operacja w jego historii, zapytaj czy dziœ ktoœ ma coœ przeciwko poprzednim przenosinom, choÌ oponenci byli i w efekcie stracono stare dane. Teraz bêdzie nieco inaczej. Co do niedoci¹gniêÌ, có¿ nikt nie jest doskona³y, a to tylko twój osobisty punkt widzenia. Bywaj.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2013, 13:48:32 wysłane przez blueray21 »
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #51 : Styczeń 02, 2013, 13:59:12 » |
|
Rozwijamy siê i bêdzie to coraz bardziej widoczne, a wówczas zmiany te uzewnêtrzni¹ siê i w samym regulaminie. - mo¿e nawet zupe³nie go zlikwidujemy. A póki co powodzenia w rozwoju. W jaki sposób rozwijacie siê, czym jest ten rozwój? gdzie jest to widoczne, jak to mo¿na zauwa¿yÌ? i jak te zmiany uzewnêtrzni¹ siê? na czym to wszystko ma polegaÌ? proszê siê okreœliÌ proszê Pana. Proszê samemu oceniÌ, a nie ¿¹daÌ t³umaczenia siê. Wysil siê nieco skoroœ taki racjonalny niby. Odpowiedzi masz podane. Dokonaj interpretacji, a siê zaspokoisz Jak na razie to ¿¹dasz dodatkowych interpretacji, a przecie¿ nie na tym polega rozwój, aby siê w iluzjach nurzaÌ , tylko aby zobaczyÌ jak jest, a jeszcze lepiej - doœwiadczyÌ jak jest.
|
|
|
|
|
|
|
Racjonalista
Gość
|
|
« Odpowiedz #52 : Styczeń 02, 2013, 14:20:04 » |
|
Proszê samemu oceniÌ, a nie ¿¹daÌ t³umaczenia siê. Wysil siê nieco skoroœ taki racjonalny niby. Odpowiedzi masz podane. Dokonaj interpretacji, a siê zaspokoisz Jak na razie to ¿¹dasz dodatkowych interpretacji, a przecie¿ nie na tym polega rozwój, aby siê w iluzjach nurzaÌ , tylko aby zobaczyÌ jak jest, a jeszcze lepiej - doœwiadczyÌ jak jest. Zadajê tylko proste, zrozumia³e i konkretne pytania, a Ty mi tu ze swoj¹ bawe³n¹ i m¹droœciami wyskakujesz. Druga sprawa jak widzisz, ¿e kieruje je do Darka to zachowaj dla siebie milczenie i najlepiej nic nie pisz jak nie wiesz o co pytam. Po co tak g³upio odpowiadasz i nie powa¿nie podchodzisz do ich tematu? Jeszcze jeden taki g³upi tekst z twojej strony i mo¿emy podarowaÌ sobie gadkê. a przecie¿ nie na tym polega rozwój No wiêc drugi raz ju¿ pytam: To na czym polega ten rozwój!? Skoro piszesz, "a przecie¿ nie tym polega ten rozwój" sugeruj¹c w ten sposób, ¿e Ty coœ o tym wiesz to napisz w takim razie bez wymigiwania siê - to na czym cwaniaku. Zobacz ile sporu musi zaistnieÌ, ¿eby po prostu... tylko siê czegoœ dowiedzieÌ. Dlatego kompetencja tutejszej spo³ecznoœci do udzielania wiedzy na dane pytania, które zadaje u¿ytkownik jest po prostu zerowa i nie godna wiary. Wyjasnij jaki jest cel twojego pisania? Jak ci sie nie podoba to idŸ do innej piaskownicy. Bynajmniej nie uwa¿am siê za orêdownika ufokolubnoœci i new age'u.
Gdybym wzi¹³ przyk³ad od s¹siada wy¿ej to odpisa³bym Ci nastêpuj¹co: Proszê samemu oceniÌ, a nie ¿¹daÌ t³umaczenia siê. No ale to zabrzmia³o by po ignorancku, a ja wymiguj¹c siê od konkretnej odpowiedzi sta³bym siê osob¹ niekompetentn¹ do wyjaœnienia jej. Dlatego ju¿ Ci odpowiadam, konkretnie, na temat i na zadane przez ciebie pytanie: Celem mojego pisania tutaj jest przedstawienie swojego zdania na temat dzia³alnoœci i spo³ecznoœci forum oczekuj¹c przy tym na uzyskanie odpowiedzi zwi¹zanych z rozpowszechnianymi tutaj treœciami. Le¿y to w zakresie moich osobistych zainteresowaù o których mogê pisaÌ to co mi siê po prostu podoba. Podobnie jak pozostali u¿ytkownicy wyra¿am tylko to o czym co myœlê. Aby zrozumieÌ sens propagowania i tworzenia forum o takiej tematyce jak¹ st¹d znamy, zadajê jak najwiêcej pytaù, aby w zrozumia³y dla siebie sposób dowiedzieÌ siê dlaczego wierzycie w coœ czego nie potraficie udowodniÌ. Oczywiœcie z logicznego powodu nie podoba mi siê tutaj wiele rzeczy ale to ju¿ zale¿ne jest od mojego osobistego gustu, który równie¿ mam prawo wyra¿aÌ. Np: mam prawo nie lubiÌ ciebie jak ty mnie i obydwoje mamy do tego prawo, masz te¿ prawo napisaÌ mi, ¿ebym poszed³ sobie do innej piaskownicy, a ja mam prawo odpowiedzieÌ Ci, ¿e to jak Tobie coœ siê we mnie nie podoba to sam idŸ do innej piaskownicy. Teraz rozumiesz?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2013, 14:32:17 wysłane przez Racjonalista »
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
|
|
« Odpowiedz #53 : Styczeń 02, 2013, 14:54:34 » |
|
Racjonalny, Racjonalisto, czy nie szkoda ci nieracjonalnie spêdzonego czasu. Czy to jest racjonalne przyjœÌ do czyjegoœ domu i zaproponowaÌ mu, ¿eby poszed³ do innej piaskownicy? By³o powiedziane, pomyœl racjonalnie, a ty nadal ¿¹dasz jakichœ deklaracji, w celu zapewne tylko tobie znanym. Nikt tu ciê do niczego nie zmusza, ani o nic nie prosi, a ty sypiesz ocenami i os¹dami jak z rêkawa, a nawet powiedzia³bym,¿e ciê ponosi. Oczywiœcie, ju¿ dawno nale¿a³o podarowaÌ sobie gadkê, skoro z g³upimi tekstami masz do czynienia. Zdecydowana wiêkszoœÌ tutaj nie osi¹gnê³a twojego poziomu - i dziêki Niebiosom za to.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #54 : Styczeń 02, 2013, 15:24:12 » |
|
A ja opuszczam juÂż tÂą piaskownicĂŞ. ChciaÂłam siĂŞ ze Wszystkimi serdecznie poÂżegnaĂŚ oraz podziĂŞkowaĂŚ za wieloletnie rozmowy, czasami trudne, czasami Âżartobliwe. Ró¿nie bywaÂło. ÂŻyczĂŞ Wszystkim powodzenia, przede wszystkim w Âżyciu, bez wzglĂŞdu na przynaleÂżnoœÌ do tego, czy innego forum. WszĂŞdzie sÂą ludzie i wszĂŞdzie wnosimy wÂłasny pierwiastek w relacje w danej spoÂłecznoÂści. WaÂżne, by siebie obserwowaĂŚ i wyciÂągaĂŚ wnioski. No i mieĂŚ przynajmniej trochĂŞ tolerancji dla odmiennoÂści. Racjonalista wszedÂł tu z odmiennymi poglÂądami i od razu zostaÂł odepchniĂŞty, jakby komukolwiek zagraÂżaÂł. Kochani, to nie wojna, nie trzeba okopywaĂŚ siĂŞ w swoich poglÂądach. Innowierca naprawdĂŞ w niczym nie zagraÂża. Po co pisaĂŚ tyle o rozwoju, skoro piĂŞtnuje siĂŞ bliÂźniego za inny poglÂąd, inny postĂŞpek, inny…. lista jest dÂłuÂższa niÂż siĂŞ wydaje. ZaÂś racjonalista w wielu punktach ma racjĂŞ, wg mnie oczywiÂście. Rozum i zdrowy rozsÂądek, to naprawdĂŞ poÂżyteczne narzĂŞdzia, gdy siĂŞ ich wÂłaÂściwie uÂżywa. „Odloty” czasami koĂączÂą siĂŞ wielkÂą poraÂżkÂą, w najlepszym wypadku niespodziankÂą, gdy kraina okazuje siĂŞ byĂŚ nie tÂą, do ktĂłrej siĂŞ zmierzaÂło. Ale widocznie trzeba siĂŞ samemu przekonaĂŚ, by wiedzieĂŚ. Na koniec jeszcze jeden truizm z mojej strony. KaÂżdy jest inny i kaÂżdy tworzy inny Âświat na wÂłasny uÂżytek. I oby byÂł to Âświat jak najbardziej przyjazny dla siebie i drugich. Przykro mi jest rozstawaĂŚ siĂŞ z niektĂłrymi, bo jednak przywiÂązaÂłam siĂŞ, ale akceptacja nowego/starego regulaminu, gdzie brak poszanowania dla drugiej jednostki, gdzie odmawia siĂŞ jej prawa do wspó³decydowania o tym, co siĂŞ wspó³tworzy i w co wkÂłada siĂŞ tyle energii wÂłasnej, byÂłoby akceptacjÂą tego, czego nie popieram i z czym siĂŞ nie zgadzam. JeÂśli regulamin ewoluuje, bo ewoluujÂą jego twĂłrcy, moÂże wrĂłcĂŞ. A na razie pa i powodzenia I tak za jakiÂś czas spotkamy siĂŞ po drugiej stronie. Albo i nie. A trochĂŞ wczeÂśniej na dziaÂłce koliberka. Ps. A co do rozwoju, to Âżycie wci¹¿ go wymusza, bez wzglĂŞdu na stopieĂą uÂświadomienia sobie tego faktu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2013, 15:27:18 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
|
|
« Odpowiedz #55 : Styczeń 02, 2013, 15:49:15 » |
|
Wiêc ¿egnaj ptaku, przynajmniej na razie. Ka¿dy ma swoje preferencje i swoje wybory. To co dla jednych jest ruchem wstecz, dla innych jest ruchem naprzód i odwrotnie. Dla mnie poszanowanie innoœci, a anarchia to dwa ró¿ne stany. Czy tutaj ktoœ jest g³askany, czy szturchany, zale¿y jednak mocno od tego, co prezentuje na forum i zdecydowanie nie ma to nic wspólnego z administracj¹ i moderacj¹, po prostu, jak widaÌ niektórzy maj¹ ukszta³towany œwiatopogl¹d i wcale nie musz¹ go zmieniaÌ, dlatego, ¿e ktoœ stary, czy nowy ma inny pomys³. A ocena tego co jest dobre, czy z³e, stare czy nowe to te¿ bardzo indywidualna kwestia. Osobiœcie preferujê organizacjê ponad chaos, poszanowanie innoœci i nie odpowiada mi zbytnie wyrywanie piórek, ale dla ka¿dego co innego, jak nasz kolega twierdzi, co nie przeszkadza mi byÌ oponentem w tej czy innej kwestii, bez naruszania czyichœ osobistych atrybutów. Dla mnie szkoda, ¿e tak¹ decyzjê podjê³aœ, ale j¹ szanujê. Baw siê dobrze, a jeœli bêdzie ci nas brakowaÌ, to zapraszam w swoim imieniu, bo nie mam upowa¿nienia, aby wypowiadaÌ siê za innych.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #56 : Styczeń 02, 2013, 16:14:15 » |
|
Wyjasnij jaki jest cel twojego pisania? Jak ci sie nie podoba to idŸ do innej piaskownicy. Bynajmniej nie uwa¿am siê za orêdownika ufokolubnoœci i new age'u. Pytanie o cel pisania... nie jest mile widziane na tym forum, w ka¿dym razie czêsto pozostaje bez odpowiedzi. Nagumulululi, a mo¿e postaraj siê rzeczowo odnieœÌ do "w¹tpliwoœci" i uwag, bo "jak siê nie podoba to idŸ sobie" jest odpowiedzi¹/argumentem na poziomie miejsc do którego radzisz udaÌ siê Racjonaliœcie. Pewne opinie i uwagi Racjonalisty s¹ zasadne, logiczne (a to chyba tego dotyczy niniejszy w¹tek). Nazwa forum zosta³a przeniesiona z prozaicznego powodu (pomimo ¿e oficjalne t³umaczenia s¹ zgo³a inne) - aby zapewniÌ sobie ogl¹dalnoœÌ, jechaÌ nadal na przebrzmia³ej, aczkolwiek jeszcze pamiêtnej fali PCH. Pewne osoby maj¹ swoje fora na których mog¹ g³osiÌ tyranicznie swoje tezy ale nie robi¹ tego... tam nie ma tej fali, nie ma publicznoœci... Potrafi³bym zrozumieÌ nawi¹zania do Cheopsa lecz ju¿ w ¿aden sposób nie da siê wyt³umaczyÌ doklejenia "Projekt" innym powodem ni¿ opisanym powy¿ej. Spokojnie, zanim us³yszê ¿e chcê narzucaÌ swoje widzi-mi-siê to poinformujê, ¿e nie zabraniam nikomu u¿ywaÌ nazwy jak ¿ywnie mu siê podoba lecz zwraca uwagê na okreœlone aspekty. Oczywiœcie ktoœ ma pe³ne prawo nie zgadzaÌ siê z moimi pogl¹dami, argumentami, ale proszê - niech poda swoje w rzeczowej dyskusji, a nie odsy³a mnie do piaskownicy. Wybaczcie - ale regulamin nowego forum zawiera zapisy które umo¿liwiaj¹ (i widaÌ to na pierwszy rzut oka) têpienie g³osów niepoprawnych-krytycznych i z pewnoœci¹ (bazujê na aktualnych zachowaniach niektórych osób) bêd¹ wykorzystywane w tym celu. "Ulepszenia" jakie wprowadzono w porównaniu do aktualnego jako ¿ywo przypominaj¹ mi sposobem cich¹ modyfikacjê regulaminu ustalonego przez zwierzêta w "Folwarku zwierzêcym". Jak ju¿ wspomina³em - zapis o "ostatecznym i niepodwa¿alnym g³osie administracji" jest nie do obrony w kontekœcie zapewnieù d¹¿eniu do rozwoju i poszanowania forumowiczów - Blueray, co o tym zapisie s¹dzisz? Ju¿ na tym forum widaÌ by³o, ¿e pewne osoby nie maj¹c argumentów na obronê swoich g³oszonych tez próbowa³y zamkn¹Ì usta g³osom krytycznym, np. gdy robi³o siê gor¹co informowa³y, ¿e nie maj¹ czasu (co nie przeszkadza³o im aby równolegle wklejaÌ/pisaÌ wiele innych postów) czy te¿ nagle: nie bêd¹ rozmawiaÌ, nie maj¹ na to ochoty. Gdy ktoœ nadal krytycznie aczkolwiek rzeczowo odnosi³ siê do stawianych tez krzycza³y, ¿e... s¹ zmuszane do rozmowy (!). Gdy wykazywano hipokryzjê w tezach/opiniach/ocenach podnosi³y larum o... atakach personalnych. Tym bardziej zabawne, ¿e chwilê wczeœniej gro swoich tez podpiera³y... wy³¹cznie personalnie - "wiedz¹" w³asn¹. Dziwi mnie, ¿e tyle œwiat³ych osób ma tak¹ niechêÌ do brania odpowiedzialnoœci za wypowiedziane s³owa, proroctwa. Blueray, napisa³eœ, ¿e nowe forum nie jest... ezoteryczne (przewa¿aj¹co ezoteryczne), ¿e tam tylko jeden dzia³ jest o tym temacie. To jakie jest to nowe forum, o jakiej tematyce? Przecie¿ ta Twoja opinia stoi w sprzecznoœci z tym co napisa³ Darek tytu³em wprowadzenia na nowe forum...
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
|
« Odpowiedz #57 : Styczeń 02, 2013, 16:26:57 » |
|
WidzĂŞ Âże bierzesz to do siebie, uderz w stó³. Racjonalista nie krytykuje konkretnych wypowiedzi, ludzi, poglÂądĂłw, on napisaÂł ktĂłtko wrzucajaĂŚ wszystko do jednego wora - skrĂłt. forum to "banda ÂświrĂłw" i fanatykĂłw ufo. Jak zdaÂżyÂłeÂś zauwaÂżyĂŚ twoja obecnoœÌ na forum nie ogranicza siĂŞ do krytyki caÂłoÂści lecz odnosi siĂŞ do konkretu i to jest jak najbardziej na miejscu; tymczasem gdy komuÂś nie podoba siĂŞ forum jako caÂłoœÌ i wszyswcy ludzie ktĂłrzy siĂŞ tutaj wypowiadajÂą, rodzi siĂŞ pytanie dlaczego racjonalista nie zna pojĂŞcia tolerancji. ÂŹrodÂłem nietolerancji u racjonalisty jest zapewne stereotyp wyznawcy ufolandi: "Tworzenie stereotypĂłw jest spontanicznÂą ludzkÂą skÂłonnoÂściÂą i takiemu upraszczaniu przekazu podlegajÂą wszelkie ludzkie wyobraÂżenia o otaczajÂących ich Âświecie, zarĂłwno przyrody, jak i spoÂłeczeĂąstwa. Ma to zwiÂązek miĂŞdzy innymi z takimi sposobami porzÂądkowania rzeczywistoÂści, jak kategoryzacja, generalizacja, schemat poznawczy. JeÂśli faÂłszywe, zbiorowe, niedostatecznie uzasadnione i uparcie Âżywione przekonanie na temat jakiegoÂś wycinka rzeczywistoÂści odnosi siĂŞ do wszystkich ludzi okreÂślonej grupy, wtedy nazywane jest stereotypem (przekonania dotyczÂące na przykÂład pewnych zjawisk czy przedmiotĂłw nazywana jest ogĂłlnie schematem poznawczym). Stereotypy czĂŞsto oparte sÂą na niepeÂłnej wiedzy oraz faÂłszywych przekonaniach o Âświecie, utrwalone sÂą przez tradycjĂŞ i trudno podlegajÂą zmianom, a w szczegĂłlnoÂści odrzuceniu. Liczni badacze doszukiwali siĂŞ jednak „ziarna prawdy” w stereotypach, powstaÂło nawet okreÂślenie „trafnoœÌ stereotypu”. W przypadku pojawienia siĂŞ faktĂłw obalajÂących stereotyp ludzie majÂą skÂłonnoœÌ do traktowania go jako wyjÂątku – „wyjÂątek potwierdza regu³ê” lub do tworzenia subkategorii bez naruszenia kategorii podstawowej. Inne ÂźrĂłdÂła stereotypĂłw: podniesienie samooceny[1] teoria rzeczywistego konfliktu przeniesienie agresji twarzyzm miĂŞdzygrupowa asymetria jĂŞzykowa"
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2013, 16:37:00 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #58 : Styczeń 02, 2013, 17:08:27 » |
|
Szacowni pozwolê sobie zauwa¿yÌ, ¿e dzielenie siê wiedz¹ - znaczy przekazywanie informacji to co innego ni¿ przekonywanie kogoœ do najczêœciej swojej racji Proszê Cierpliwy jestem wiêc cierpliwie powtórzê - mo¿e tak troszkê praktyki zamiast teorii InnoœÌ to nie to samo co demokracja Je¿eli ktoœ ma zamiar poprzestaÌ na przekazywaniu informacji to zapewne nie ma siê o co martwiÌ na nowym forum. Ot ma coœ do przekazania i dzieli siê tym i je¿eli przy tym zachowa odrobinê kultury to podejrzewam, ¿e nic mu nie grozi je¿eli stanie siê inaczej to oczywiœcie te¿ podziêkuje. ToÌ wylogowaÌ siê i nie wchodziÌ ju¿ nigdy wiêcej nic nie kosztuje oczywiœcie dla ka¿dego co innego ja nie zak³adam ja sprawdzam Sprawdzê ¿e rzeczywiœcie na forum jest brak akceptacji innoœci drugiego to proszê poczekam znowu ileœ lat za towarzysza rozmów maj¹c kota i kruka i tych co siê u mnie zjawi¹ to pa
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #59 : Styczeń 02, 2013, 17:18:29 » |
|
Nie biorê do siebie. Zauwa¿y³em, ¿e Racjonalista dokona³ pewnych uogólnieù, lecz - co by nie mówiÌ - mia³ ku temu zasadne podstawy. 'B³êdem" mo¿e jedynie byÌ, ze chcia³ to zmieœciÌ w krótkim poœcie - dlatego ja w swoim raczy³em podaÌ nieco konkretów (bez krytykowanych uogólnieù) do których mo¿esz/cie siê rzeczowo odnieœÌ - b. mile widziane.
Podejrzewam, ¿e ubod³o Ciê zdanie o ufioko-zwolennikach. Ale tutaj a¿ roi siê od wszelkiej maœci channelingów od bytów z innych planet, gêstoœci korci mnie ¿eby i Ciebie zapytaÌ - ska wzi¹³ siê cz³owiek? To po forum bez wytchnienia lataj¹ Orionidzi, Zelatkowie, Nibiruinanie, Syriuszanie ró¿nych liter - A, B ci¹gle g³osz¹c proroctwa których... sprawdzalnoœÌ jest pora¿aj¹ca niska, ba - ¿adna. Nie rozumiem wobec tego sk¹d oburzenie na okreœlenia typu ufofani?
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
|
|
« Odpowiedz #60 : Styczeń 02, 2013, 19:00:12 » |
|
Jeszcze nie widzia³em forum, na którym zmuszano by kogoœ do czytania wszystkiego, nawet tego co mu siê nie podoba. Je¿eli ktoœ ma jakiœ przymus czytania wszystkiego, to zapewne ma te¿ przymus robienia z tego notatek, albo streszczeù. Ale ci co dysponuj¹ woln¹ wol¹, nic nie musz¹, na forum oczywiœcie. Ju¿ zupe³nie nie rozumiem dlaczego zwolennik UFO mia³by byÌ lepszy czy gorszy od zwolennika KK, k³ania siê tolerancja, czyli jednak brak poszanowania innoœci, jak nasz kolega twierdzi. O regulaminie ju¿ by³o, jakoœ wiêkszoœÌ tutaj problemu z tym nie mia³a, wiêc nie ma powodu twierdziÌ, ¿e tam bêdzie inaczej, choÌ w pewnym sensie tak, bo regulamin daje wiêksze mo¿liwoœci egzekwowania w/w poszanowania innoœci oraz nie naruszania "dóbr osobistych", choÌ tutaj to te¿ dotyczy³o tylko jednostek, ale bywa³o ¿enuj¹ce. Faktycznie tamten regulamin na to nie pozwala, ale forum to nie ring, aby siê osobiœcie ok³adaÌ. Nie ma przymusu, nie ma nak³aniania, jest koniecznoœÌ deklaracji przez u¿ytkownika kulturalnego zachowania oraz poszanowania innych poprzez akceptacjê takiego w³aœnie regulaminu, aby nie by³o zdziwienia potem, lub zas³aniania siê brakiem znajomoœci tego¿ regulaminu. Merytorycznych ograniczeù nie ma, ka¿dy mo¿e pisaÌ, przepowiadaÌ - co chce - cenzury nie ma, ale nie ma te¿ "je¿d¿enia" po innych. Kropka.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2013, 19:01:31 wysłane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
|
« Odpowiedz #61 : Styczeń 02, 2013, 20:09:59 » |
|
ptakcyt A ja opuszczam juÂż tÂą piaskownicĂŞ. O to im wlasnie chodzi, o odcedzenie radykalnych elementow od "prawdziwego zlota" Pa. Ptak zapodaj mi na priv kontakt. (ide z Toba)
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2013, 20:10:22 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
|
|
« Odpowiedz #62 : Styczeń 02, 2013, 20:38:09 » |
|
Kate, skÂąd ta ocena oraz podziaÂł my i oni? AÂż tak ci tu dokuczano? Ptak tu zawsze pisaÂła o lustrach. Chwila zastanowienia. TwojÂą wolĂŞ teÂż szanujĂŞ, jak i kaÂżdego innego. WiĂŞc teÂż ÂżyczĂŞ ci miÂłej zabawy w nowej piaskownicy.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #63 : Styczeń 02, 2013, 23:16:28 » |
|
Jeszcze nie widzia³em forum, na którym zmuszano by kogoœ do czytania wszystkiego, nawet tego co mu siê nie podoba. Je¿eli ktoœ ma jakiœ przymus czytania wszystkiego, to zapewne ma te¿ przymus robienia z tego notatek, albo streszczeù. Nie widzê abym gdziekolwiek napisa³, ¿e ktoœ zmusza mnie do udzielania siê na tym forum, w tym i czytania. Wskaza³em jedynie na zasadnoœÌ pewnych tez/opinii Racjonalisty. Nie u¿ywam równie¿ okreœleù personalnych lepszy-gorszy i by³bym wdziêczy gdyby teraz takowych mi nie przypisywaÌ. Wykazujê jedynie, ¿e dawanie wiary wielu z forumowych proroctw jest b³êdne, ³atwowierne, naiwne. Wystarczy wzi¹Ì pod uwagê ich sprawdzalnoœÌ np. nibiru zapowiadan¹ przez Oriona, zatapianie znacznych czêœci kontynentów przekazywane przez Zetalków czy te¿ najazd Syriuszan. Nie wspomnê o przes³aniach o koùcu œwiata w dn. 21.12.2012 r... zapowiadane rozdzielenie wymiarów, zmiana cia³ na subatomowe. To s¹ fakty. Natomiast katolik mo¿e bazowaÌ na: "nie znacie dnia ani godziny" czy te¿ "uwa¿ajcie na fa³szywych proroków". Odnoœnie narodzin Jezusa zapowiedzi by³y w ST. k³ania siê tolerancja, czyli jednak brak poszanowania innoœci, jak nasz kolega twierdzi. Któraœ ju¿ z kolei osoba myli tolerancjê z akceptacj¹. O regulaminie ju¿ by³o, jakoœ wiêkszoœÌ tutaj problemu z tym nie mia³a, wiêc nie ma powodu twierdziÌ, ¿e tam bêdzie inaczej, choÌ w pewnym sensie tak, bo regulamin daje wiêksze mo¿liwoœci egzekwowania w/w poszanowania innoœci oraz nie naruszania "dóbr osobistych", choÌ tutaj to te¿ dotyczy³o tylko jednostek, ale bywa³o ¿enuj¹ce. Faktycznie tamten regulamin na to nie pozwala, ale forum to nie ring, aby siê osobiœcie ok³adaÌ. Ale¿ "problemy" miewa³ nawet pewien moderator, który to podejmowa³ - co udowodniono - stronnicz¹ decyzjê z których to musia³ siê potem wycofywaÌ. Ale jak przysta³o na nieomylnego nawet nie b¹kn¹³ "przepraszam", ale ok. jest koniecznoœÌ deklaracji przez u¿ytkownika kulturalnego zachowania oraz poszanowania innych poprzez akceptacjê takiego w³aœnie regulaminu, aby nie by³o zdziwienia potem, lub zas³aniania siê brakiem znajomoœci tego¿ regulaminu. Blueray, proszê racz w koùcu odpowiedzieÌ na pytanie jak to ma siê regulaminowy zapis o braku demokracji i niepodwa¿alnym, ostatecznym zdaniu administracji to tego co powy¿ej piszesz o poszanowaniu, akceptacji, otwartoœci. Nie chowaj siê oraz nie pisz "jak siê nie podoba..."
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2013, 23:23:50 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #64 : Styczeń 03, 2013, 20:01:18 » |
|
Przyznam Âże nie zapoznaÂłam siĂŞ ze wszystkimi postami powyÂżej, ale skoro jest projekt zaÂłoÂżenia nowego fora, to moÂże wartaÂłoby zmieniĂŚ jego nazwĂŞ tak, jak zresztÂą byÂło to zaplanowane Âże do koĂąca 2012 zostawiamy NiezaleÂżne forum Pch. MoÂże jest to dobry czas na zmianĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
|
|
« Odpowiedz #65 : Styczeń 03, 2013, 20:08:32 » |
|
Enigmo, zapewne na nowym forum skoczy siĂŞ to kolejnym glosowaniem, ale mamy czas, pĂłki co nazwa jest stara. Edit: to nie jest projekt - ono juÂż dziaÂła! Edit: Oto adres: http://www.cheops.org.pl/index.php
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2013, 20:35:12 wysłane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #66 : Styczeń 03, 2013, 20:41:06 » |
|
Tak, uwa¿am ¿e adres internetowy jest dobry, a nawet jest lepszy od obecnego - ³atwiej go zapamiêtaÌ. Mo¿e byÌ tez elementem sentymentalno-spajaj¹cym Ale tutu³ (nag³ówek) strony przecie¿ da sie chyba zmieniaÌ, kiedyœ by³o kilka propozycji w temacie.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
|
|
« Odpowiedz #67 : Styczeń 03, 2013, 20:51:53 » |
|
Ale przegÂłosowano, Âże zostaje, wiĂŞc do nastĂŞpnego gÂłosowania zostaje.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #68 : Styczeń 03, 2013, 21:45:21 » |
|
Przyznam ¿e nie zapozna³am siê ze wszystkimi postami powy¿ej, ale skoro jest projekt za³o¿enia nowego fora, to mo¿e warta³oby zmieniÌ jego nazwê tak, jak zreszt¹ by³o to zaplanowane ¿e do koùca 2012 zostawiamy Niezale¿ne forum Pch. Mo¿e jest to dobry czas na zmianê. Oczywiœcie. My - ocalali po koùcu œwiata w dniu 21.12.2012 winniœmy nieœÌ wiedzê i oœwiecenie nowej ziemi i tej garstce ludzi którym równie¿ uda³o siê prze¿yÌ przelot nibiru z bombardowaniem meteorami*, nadaktywnoœÌ s³oùca*, przebiegunowienie z wylewami oceanów* *-niepotrzebne skreœliÌ
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #69 : Styczeń 03, 2013, 21:49:57 » |
|
ZadajĂŞ tylko proste, zrozumiaÂłe i konkretne pytania, a Ty mi tu ze swojÂą baweÂłnÂą i mÂądroÂściami wyskakujesz.
Nie rozumiesz - nie komentuj. Proste. Po co tak gÂłupio odpowiadasz i nie powaÂżnie podchodzisz do ich tematu? Jeszcze jeden taki gÂłupi tekst z twojej strony i moÂżemy podarowaĂŚ sobie gadkĂŞ.
JeÂśli to co wyraziÂłeÂś sobÂą tym postem jest mÂądre, to ....gratulujĂŞ mÂądroÂści oraz poplecznikĂłw (Arteq). A w ogĂłle to grozisz ? a przecieÂż nie na tym polega rozwĂłj No wiĂŞc drugi raz juÂż pytam: To na czym polega ten rozwĂłj!? OdpowiedÂź widaĂŚ przeoczyÂłeÂś, Panie "racjonalny" , a byÂła troszkĂŞ dalej czyli "tylko aby zobaczyĂŚ jak jest, a jeszcze lepiej - doÂświadczyĂŚ jak jest ". Na tym polega rozwĂłj. OtwĂłrz oczy i patrz szerzej, zamiast "pryskaĂŚ" naokoÂło ÂślinÂą. kompetencja tutejszej spoÂłecznoÂści do udzielania wiedzy na dane pytania, ktĂłre zadaje uÂżytkownik jest po prostu zerowa i nie godna wiary.
A mo¿e u¿ytkownik jest leniwy i nie chce mu siê przeczytaÌ kilku w¹tków ? Kompetencj¹ siê popisz i sprawdŸ najpierw zanim siê wypowiesz, bo to Ty tutaj przychodzisz . Nie ¿¹daj aby ca³e forum taùczy³o pod Ciebie. Wyjasnij jaki jest cel twojego pisania? Jak ci sie nie podoba to idŸ do innej piaskownicy. Bynajmniej nie uwa¿am siê za orêdownika ufokolubnoœci i new age'u.
Gdybym wzi¹³ przyk³ad od s¹siada wy¿ej to odpisa³bym Ci nastêpuj¹co: Proszê samemu oceniÌ, a nie ¿¹daÌ t³umaczenia siê. Najpierw to KOMPETENTNIE sprawdŸ kogo cytujesz. Jak siê naumiesz to pogadamy Celem mojego pisania tutaj jest przedstawienie swojego zdania na temat dzia³alnoœci i spo³ecznoœci forum oczekuj¹c przy tym na uzyskanie odpowiedzi zwi¹zanych z rozpowszechnianymi tutaj treœciami. Jeszcze raz rada- chcesz uzyskaÌ odpowiedzi ? Poczytaj tematy, tu ich sporo. Potem zadaj KONKRETNE pytania a nie takie ... nie wiadomo co. Aby zrozumieÌ sens propagowania i tworzenia forum o takiej tematyce jak¹ st¹d znamy, Tematów tu wiela. O jak¹ konkretnie tematykê Ci chodzi ? masz te¿ prawo napisaÌ mi, ¿ebym poszed³ sobie do innej piaskownicy, a ja mam prawo odpowiedzieÌ Ci, ¿e to jak Tobie coœ siê we mnie nie podoba to sam idŸ do innej piaskownicy. Teraz rozumiesz?
To baw siĂŞ dalej. Pa
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2013, 21:55:27 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
Racjonalista
Gość
|
|
« Odpowiedz #70 : Styczeń 03, 2013, 23:25:42 » |
|
przeczyta³em t¹ twoj¹ powy¿sz¹ d³ug¹ litanie i postanowi³em, ¿e skomentujê j¹ dos³ownie jednym s³owem: ...aha.A poniewa¿ nie otrzyma³em kompetentnej odpowiedzi na moje proste pytania w jakimœ m¹drze przemawiaj¹cym jêzykiem pozwolê sobie zamkn¹Ì lekturê pod tytu³em: "east" i poszukaÌ czegoœ wartoœciowszego. Tak w ogóle to zapraszam Ciê na nowo otwarte forum dzia³aj¹ce pod domen¹ www.cheops.org.pl ¿ebyœ kontynuowa³ tam dalej swoje interpretacje cytacików.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2013, 23:52:11 wysłane przez Racjonalista »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #71 : Styczeń 04, 2013, 00:01:59 » |
|
Âłatwo fochy strzelasz...
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
|
« Odpowiedz #72 : Styczeń 04, 2013, 10:09:48 » |
|
Obejrzalam witryne nowego wydania forum. Za oknem ciemno, leje deszcz, ledwie moglam odczytac na ciemnym tle, czarnego designu, zielonych podpisow, to taka moja uwaga czysto techniczna. Rzuccie troche kolorem, bo na prawde nic nie widac w tych szarzyznach Poza tym cukierek chyba pozostal bez zmian, papierek zrobcie bardziej atrakcyjny i zyczliwszy dla oka ludzkiego. To taka propozycja. Kiedy zamykacie to tu? Pytam w kwestii formalnej, gdyby ktos mial zyczenie wykopiowac sobie jakies teksty lub zagadnac na priv.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
|
|
« Odpowiedz #73 : Styczeń 04, 2013, 10:50:15 » |
|
Kate, kopiowanie tekstĂłw bĂŞdzie dostĂŞpne, dopĂłki wÂłaÂściciel darmowefora.pl utrzyma ten hosting online, wiĂŞc spoko. Po zablokowaniu oczywiÂście pisanie nie bĂŞdzie juÂż moÂżliwe, priv teÂż, daty nie zdecydowano jeszcze. Tam juÂż byÂł kolor i zaokrÂąglenia, ale protestowali, na pewno zrobimy ankietĂŞ na tÂło, byĂŚ moÂże na ramki teÂż, ale po jakimÂś okrzepniĂŞciu, bo kaÂżdy ma swojÂą wizjĂŞ i kaÂżda jest inna. Chyba nikt nie deklarowaÂł zmiany cukierka - z zaÂłoÂżenia moÂże byĂŚ wszystko, co ktoÂś chce, jedynym ograniczeniem jest regulamin, ktĂłry w duÂżej czĂŞÂści ogranicza treÂści ad persona i prawnie zakazane. Poza tym - hulaj dusza.
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
|
« Odpowiedz #74 : Styczeń 04, 2013, 13:41:26 » |
|
CzeœÌ >Laguna<, powód zmiany jest identyczny z tym, dla którego utworzone zosta³o to forum. Technika i inwigilacja, szp¹cenie nam w szeregach przez jakieœ dziwne, nienazwane persony. Tam tego nie bêdzie. Darku Wszystko ok jak juz pisalam mozna sie bylo tego spodziewac. Dla mnie forum tworza ludzie i aura im towarzyszaca , nie rozbierajac nikogo na poszczegolne jednostki ,tylko jako calosc . Mysle , ze jak czlowiekowi smakuje paczek z marmolada to moze polubic z nadzieniem budyniowym , ale wciaz bedzie to paczek .
|
|
|
|
|
|
|
|