nagumulululi
Gość
|
|
« Odpowiedz #100 : Styczeń 08, 2013, 09:24:48 » |
|
Czy zaÂłozyÂł nowe forum? Kto chce zrobiĂŚ kasĂŞ na nowym forum? ReklamĂłwki juÂż wystartowaÂły.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
|
« Odpowiedz #101 : Styczeń 08, 2013, 09:53:08 » |
|
Nagu - gdzie na nowym forum masz reklamy? Bo jakoÂś nie widzĂŞ.
A w ogĂłle Kochani - bijecie tu pianĂŞ - aÂż chlapie. Regulamin nie ogranicza nikomu pisania, tylko ewentualne zachowania. PokaÂżcie mi na tym lub nowym forum Âżeby usuniĂŞto post personalny, pozytywnie mĂłwiÂący o kimÂś innym. Ja nie znam takiego przypadku - Âśmietnik do sprawdzenia - chyba ok 5 tys. pozycji. Na inne "argumenty" juÂż szkoda mi czasu.
Edit. Ptaku moim cytatem tylko udowodniÂłaÂś to, co tam napisaÂłem, natomiast, co do moich domniemanych przyczyn, ja ich nie publikujĂŞ, w przeciwieĂąstwie do wielu innych.
P.S. DziĂŞkujĂŞ wszystkim za dyskusjĂŞ tutaj.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 10:00:21 wysłane przez blueray21 »
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Kate
Gość
|
|
« Odpowiedz #102 : Styczeń 08, 2013, 10:01:34 » |
|
Nowe forum przypomina mi wodoglowie biurokracyjne. Wiekszosc adminow, modow, czyli wierchuszka, a uzytkownikow paru. W tym aktywny jeden , no moze dwoje. Gdyby administracji lezalo na sercu dobro uzytkownikow, to uprzejmie zaprosilaby stare komunity do nowych pokoi, a tu tylko myk, cichaczem i oficjalny post Dariusza w stylu jestesmy na nowym forum, jak kto chce niech idzie, a jak nie to kij mu w oko. Tak ja to odbieram. P.S. Nic nie jest wieczne, albo jedyne, nowe mozliwosci beda rodzic sie i udoskonalac, a wtedy na pewno mili dyskutanci spotkamy sie znowu, ale tam, gdzie bedziemy mile widziani.
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
|
« Odpowiedz #103 : Styczeń 08, 2013, 11:16:16 » |
|
Nagu - gdzie na nowym forum masz reklamy? Bo jakoÂś nie widzĂŞ.
A w ogĂłle Kochani - bijecie tu pianĂŞ - aÂż chlapie. Regulamin nie ogranicza nikomu pisania, tylko ewentualne zachowania. PokaÂżcie mi na tym lub nowym forum Âżeby usuniĂŞto post personalny, pozytywnie mĂłwiÂący o kimÂś innym. Ja nie znam takiego przypadku - Âśmietnik do sprawdzenia - chyba ok 5 tys. pozycji. Na inne "argumenty" juÂż szkoda mi czasu.
Edit. Ptaku moim cytatem tylko udowodniÂłaÂś to, co tam napisaÂłem, natomiast, co do moich domniemanych przyczyn, ja ich nie publikujĂŞ, w przeciwieĂąstwie do wielu innych.
P.S. DziĂŞkujĂŞ wszystkim za dyskusjĂŞ tutaj.
reklamówki na tym forum pojawi³y sie niedawno, zatem ktoœ bierze za to pieni¹dze, wkrótce pojawi¹ sie na prywatnym nowym forum i taki by³ g³ówny powód na tworzenie nowego forum.
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
|
« Odpowiedz #104 : Styczeń 08, 2013, 12:47:29 » |
|
reklamówki na tym forum pojawi³y sie niedawno, zatem ktoœ bierze za to pieni¹dze, wkrótce pojawi¹ sie na prywatnym nowym forum i taki by³ g³ówny powód na tworzenie nowego forum.
Czcze gadanie.... To tak jakby siê ktoœ wczoraj urodzi³, albo spad³ z Ksiê¿yca i wogóle nie wie o co chodzi.. ?..! Po pierwsze to stworzenie takiej spo³ecznej przestrzeni jak (forum) kosztuje. Trzeba zap³aciÌ za domenê, hosting, a je¿eli jest to na domowym prywatnym serwerze to tym gorzej, bo trzeba wy³o¿yÌ kase na serwer, a który kosztuje zdecydowanie wiêcej ni¿ jakikolwiek klasyczny komputer. Do tego trzeba op³aciÌ rzeczy oko³okomputerowe : 1. ZakupiÌ dobrego UPS-a, bo nie ma takiej mo¿liwoœci, ¿e z jakiegoœ powodu braknie pr¹du i nic nie bêdzie dzia³aÌ. 2. Trzeba wykupiÌ bardzo dobre ³¹cze internetowe i tu ju¿ nie chodzi o prêdkoœÌ, ale to, aby zawsze dzia³a³o... 3. Serwer chodzi bez przerwy 24g/h na dobê i w ci¹gu roku ''ze¿re'' wcale nie ma³o tego pr¹du i trzeba rachunki zap³aciÌ. Do tego dochodz¹ koszty postawienia forum. A, ktoœ dostaje to za darmo, nic go wogóle nie obchodzi i jeszcze ma o to pretensje ...! Rekalmy, które mog³y by skompensowaÌ koszty, te¿ nie pojawi¹ siê szybko, albo nawet nigdy. Dlaczego ? Dlatego, ¿e ktoœ, kto zechce zap³aciÌ za reklamê wpierw zapyta ilu jest odwiedzaj¹cych forum ? Je¿eli iloœÌ wchodz¹cych ( w okreslonym czasie) nie przekracza 1000- 1500 osób, to raczej nikt nie zainwestuje w reklamê, bo i po co ? Nowe forum nie powsta³o, aby na nim zarobiÌ ( bo to bardzo w¹tpliwy zarobek), ale powsta³u z powodu narastaj¹ch problemów, które zosta³y tu w szeroki sposób ujawnione i opisane. Nie rozumiê wogóle ludzi, którzy wnosz¹ jakieœ pretensje i niczym nie uzasadnion¹, krytykê, a sami nawet palca do niczego nie przy³o¿¹. To jest chore, bardzo chore.....
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 12:54:03 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
|
« Odpowiedz #105 : Styczeń 08, 2013, 12:52:21 » |
|
Czcze gadanie.... To tak jakby siê ktoœ wczoraj urodzi³, albo spad³ z Ksiê¿yca i wogóle nie wie o co chodzi.. ?..! Po pierwsze to stworzenie takiej spo³ecznej przestrzeni jak (forum) kosztuje. Trzeba zap³aciÌ za domenê, hosting, a je¿eli jest to na domowym prywatnym serwerze to tym gorzej, bo trzeba wy³o¿yÌ kase na serwer, a który kosztuje zdecydowanie wiêcej ni¿ jakikolwiek klasyczny komputer. Do tego trzeba op³aciÌ rzeczy oko³okomputerowe : 1. ZakupiÌ dobrego UPS-a, bo nie ma takiej mo¿liwoœci, ¿e z jakiegoœ powodu braknie pr¹du i nic nie bêdzie dzia³aÌ. 2. Trzeba wykupiÌ bardzo dobre ³¹cze internetowe i tu ju¿ nie chodzi o prêdkoœÌ, ale to, aby zawsze dzia³a³o... 3. Serwer chodzi bez przerwy 24g/h na dobê i w ci¹gu roku ''ze¿re'' wcale nie ma³o tego pr¹du i trzeba rachunki zap³aciÌ. Do tego dochodz¹ koszty postawienia forum. A, ktoœ dostaje to za darmo, nic go nie obchodzi i jeszcze ma o to pretensje ...! Rekalmy, które mog³y by skompensowac koszty, te¿ nie pojawi¹ siê szybko, albo nawet nigdy. Dlaczego ? Dlatego, ¿e ktoœ, kto zechce zap³aciÌ za reklamê wpierw zapyta ilu jest odwiedzaj¹cych forum ? Je¿eli iloœÌ wchodz¹cych ( w okreslonym czasie) nie przekracza 1000- 1500 osób, to raczej nikt nie zainwestuje w reklamê, bo i po co ? Nowe forum nie powsta³o, aby na nim zarobiÌ ( bo to bardzo w¹tpliwy zarobek), ale powsta³u z powodu narastaj¹ch problemów, które zosta³y tu w szeroki sposób ujawnione i opisane. Nie rozumiê wogóle ludzi, którzy wnosz¹ jakieœ pretensje i niczym nie uzasadnion¹, wyssan¹ z palca krytykê, a sami nawet palca do niczego nie przy³o¿¹. To jest chore, bardzo chore..... darmowefora s¹ za darmo, nie widzê powodu aby z niego nadal nie korzystaÌ, niestaty nie znam przyczyn tworzenia nowego forum, o których piszesz. Op³aty które wymieni³eœ dotycz¹ prywatnej inicjatywy a nie darmowego forum. Jak nie wiadomo o co chodzi o chodzi o kase, stare powiedzenie.
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
|
« Odpowiedz #106 : Styczeń 08, 2013, 12:54:35 » |
|
Generalnie sprawdzaja siĂŞ przepowiednie Kiary, hahahaha - forum upada i ona wraz z nim, bo przypuszczam Âże na nowym forum bedzie mieĂŚ 2 sÂłuchaczy.
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
|
« Odpowiedz #107 : Styczeń 08, 2013, 13:09:44 » |
|
OpÂłaty ktĂłre wymieniÂłeÂś dotyczÂą prywatnej inicjatywy a nie darmowego forum.
JesteÂś bardzo dziecinny... Nie ma Âżadnego darmowego forum, to tylko nazwa. WÂłaÂściciel darmowefora.pl opÂłaca podobne koszty, ktĂłre w/w wymieniÂłem, a nastĂŞpnie szuka zwrotu kosztĂłw, a jednÂą moÂżliwoÂściÂą zwrotu kosztĂłw sĂŞ reklamy.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #108 : Styczeń 08, 2013, 13:38:31 » |
|
OpÂłaty ktĂłre wymieniÂłeÂś dotyczÂą prywatnej inicjatywy a nie darmowego forum.
JesteÂś bardzo dziecinny... Nie ma Âżadnego darmowego forum, to tylko nazwa. WÂłaÂściciel darmowefora.pl opÂłaca podobne koszty, ktĂłre w/w wymieniÂłem, a nastĂŞpnie szuka zwrotu kosztĂłw, a jednÂą moÂżliwoÂściÂą zwrotu kosztĂłw sĂŞ reklamy. +1 zgadzam siĂŞ z tym jako admin for phpBB i nie tylko od 9 lat, w 2003 roku stawialiÂśmy wÂłasny serwe, gondornet, na linuxie, u kumpla w piwnicy komp chodziÂł 24/7 przez 2 lata i tak to dziaÂła wÂłaÂśnie:)
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
|
« Odpowiedz #109 : Styczeń 08, 2013, 14:12:43 » |
|
JesteÂś bardzo dziecinny... Nie ma Âżadnego darmowego forum, to tylko nazwa. WÂłaÂściciel darmowefora.pl opÂłaca podobne koszty, ktĂłre w/w wymieniÂłem, a nastĂŞpnie szuka zwrotu kosztĂłw, a jednÂą moÂżliwoÂściÂą zwrotu kosztĂłw sĂŞ reklamy. Jaka nazwa, hosting jest darmowy a ty nawijasz o jakichs opÂłatach. Hosting company: RIPE Network Coordination Centre. http://website.informer.com/darmowefora.pl
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #110 : Styczeń 08, 2013, 14:16:00 » |
|
d¿izas, nagmuli, NIKT nie stawia serwerów w powietrzu, ktoœ p³aci za to miejsce na dyskach, za transfer danych, za tzw. kabel te¿ ktoœ p³aci, to chyba oczywiste jest, no i chodzi te¿ o to, ¿e TUTAJ nie ma wgl¹du w skrypty a tam na cheops.org.pl mo¿na edytowaÌ wszystko nawet w notatniku i DOWOLNIE zmieniaÌ, to chyba g³ówny powód dla zmiany forum, wg mnie, tylko na lepsze
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 14:25:39 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #111 : Styczeń 08, 2013, 14:17:43 » |
|
Ptaku robisz z ig³y - wid³y. Ka¿dy posiadaj¹cy w³asn¹, stronê, portal, forum sam tworzy zasady panuj¹ce tam. I jeœli siê to komuœ nie podoba to niech siê nie rejestruje proste. Wydaje mi siê, ze w³aœnie o tym Ptak mówi. Jednak to co napisa³eœ nie jest ¿adnym kontrargumentem dla tez Ptaka, ¿adnym. Oczywiœcie zawsze - zamiast sprzeciwiaÌ siê jawnym niesprawiedliwoœciom - mo¿na zastosowaÌ Twoje zalecenie - odwróciÌ siê, bo... mnie to nie dotyczy. Jednak ka¿dy kto nie jest krótkowzroczny momentalnie zdaje sobie sprawê, ¿e taka postawa jest niestety milcz¹c¹ akceptacj¹ i jest tylko kwesti¹ czasu jak zacznie siê rozprzestrzeniaÌ. Zanim siê obejrzysz dotknie Ciebie b¹dŸ Twoich bliskich, wtedy oczywiœcie zacznie mocno Ci dokuczaÌ, ale... inni przejd¹ obok - wszak ich to nie dotyczy. Czy Ci siê to podoba czy nie - tak to wygl¹da. Nie lubiê do tego siê odwo³ywaÌ, ale tutaj jest to konieczne - byÌ mo¿e jeszcze za krótko ¿yjesz aby to dostrzec i obyœ nigdy nie musia³ siê przekonaÌ. Ktoœ kto jest wolny i doœwiadcza tej wolnoœci pragnie tego dla wszystkich wokó³. Poka¿cie mi na tym lub nowym forum ¿eby usuniêto post personalny, pozytywnie mówi¹cy o kimœ innym. Oczywiœcie - wielbiÌ jak najbardziej, krytykowaÌ (rzeczowo), wskazywaÌ niedoci¹gniêcia w tezach - oj nie. Ptaku moim cytatem tylko udowodni³aœ to, co tam napisa³em, natomiast, co do moich domniemanych przyczyn, ja ich nie publikujê, w przeciwieùstwie do wielu innych. Niektórzy maj¹ na tyle cywilnej odwagi, ¿e mówi¹ wprost co i jak. Tym samym bior¹ na siebie i odpowiedzialnoœÌ za s³owa, tezy. aha, za³o¿ê siê, ¿e w przeci¹gu miesi¹ca, co ja mówiê - 2-3 tygodni, by³bym w stanie wskazaÌ na nowym forum negatywny/krytyczny personalny post który nie zostya³ usuniêty ale nawet nie zwrócona autorowi uwagi na niego - warunek: autor musi byÌ z KWA. Gdyby administracji lezalo na sercu dobro uzytkownikow, to uprzejmie zaprosilaby stare komunity do nowych pokoi, a tu tylko myk, cichaczem i oficjalny post Dariusza w stylu jestesmy na nowym forum, jak kto chce niech idzie, a jak nie to kij mu w oko.
Z tym siê nie zgodzê. By³o info, by³o oficjalne zaproszenie. Kto chce - wie gdzie iœÌ i pójdzie, kto nie chce - nie musi. Admini, modzi nie musz¹ nikogo b³agaÌ aby ³askawie aby szczycia³ ich swoj¹ obecnoœci¹.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 14:20:36 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
|
« Odpowiedz #112 : Styczeń 08, 2013, 14:42:11 » |
|
Darmowy hosting ? A có¿ to takiego ? Chyba pasuje tu powiedzenie - darmowe, to miêso, które psy jedz¹... Nikt powa¿ny nie pcha siê na darmowy hosting. Chyba tylko, aby sobie za³o¿yÌ stronê, która sprzedaje skarpetki. Ale i tak bym siê zastanowi³, bo admin (darmowego hostingu) nie daje ¿adnej gwarancji na jego istnienie, a wiêc hosting jutro mo¿e ju¿ znikn¹Ì. Wed³ug u¿ytkowników najlepszy jest cba.pl A tu s¹ opinie o nim http://nongov.pl/cba-pl/ d¿izas, nagmuli, NIKT nie stawia serwerów w powietrzu, ktoœ p³aci za to miejsce na dyskach, za transfer danych, za tzw. kabel te¿ ktoœ p³aci, to chyba oczywiste jest, no i chodzi te¿ o to, ¿e TUTAJ nie ma wgl¹du w skrypty a tam na cheops.org.pl mo¿na edytowaÌ wszystko nawet w notatniku i DOWOLNIE zmieniaÌ, to chyba g³ówny powód dla zmiany forum, wg mnie, tylko na lepsze No i dorzuci³ bym jeszcze jedno.... Je¿eli siê coœ nie spodoba co zostanie opublikowane automatycznemu cenzorowi ECHELON, to pojawi¹ siê dwaj panowie w czarnych kapeluszach z ABW i poprosz¹ o wszystkie dane, które maj¹ zwi¹zek z dan¹ publikacj¹. A rozmowa z tymi panami jest raczej krótka i na temat.... http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8900.msg111820;topicseen#msg111820
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 15:46:04 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
|
« Odpowiedz #113 : Styczeń 08, 2013, 15:15:04 » |
|
¯ebyœ Ty mia³ "za darmo" to ktoœ musi za to zap³aciÌ. A ¿eby nie by³ na tym stratny, albo jak by ktoœ chcia³ na tym zarabiaÌ to musi to sobie jakoœ zwróciÌ. Najlepsz¹ metod¹ s¹ reklamy. A pomijaj¹c kwestie finansowe... to takie darmowe serwisy wi¹¿¹ siê np. z du¿ymi ograniczeniami konfiguracji (nie mówi¹c ju¿ o jakiœ wiêkszych lub w ogóle jakiœ dostêpach do konfiguracji serwera, baz danych itp.). Ja osobiœcie w ¿yciu bym nie wpad³ na pomys³ stawiania moich for na takich hostingach. Tym bardziej na wiêkszych, na których mam nawet po 2000-3000 postów dziennie. A ¿eby koszty mojego serwera siê zwróci³y to niestety by³em zmuszony zapaÌkaÌ trochê skrypt reklamami. Niestety i tak czasem dop³acam. Chocia¿ by³y i bardzo przyjemne miesi¹ce nagumulululi, polecam Ci: I mo¿e ca³¹ seriê od razu... bo widzê ¿e o hostingu wiesz tyle co ja o balecie.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #114 : Styczeń 08, 2013, 15:30:43 » |
|
Czemu przejmujesz siĂŞ jakimÂś regulaminem skoro w g³êbi duszy wiesz, Âże jesteÂś wolna? CzyÂżbym siĂŞ myliÂł? RĂłb swoje wbrew temu co panuje wokó³. Nie przejmujĂŞ siĂŞ, przynajmniej nie w tym sensie, o jakim piszesz i robiĂŞ swoje. ZaÂś konformizm bliski mi nie jest. KaÂżda decyzja, kaÂżdy czyn ma swoje konsekwencje, nawet jeÂśli umysÂł nie potrafi tego dostrzec. Nie widzĂŞ powodĂłw, by wÂłasne wybory opieraĂŚ na tym, Âże prawie wszyscy wokó³ tak wybierajÂą. ÂŚwiadomoœÌ okreÂśla dziaÂłanie. Przykro jest patrzeĂŚ, jak ludzie niby Âświadomi wikÂłajÂą siĂŞ w ró¿ne sieci, bo dajÂą tysiÂące drobnych przyzwoleĂą, wbrew sobie. I nie trzeba duÂżej wyobraÂźni, by przewidzieĂŚ efekt koĂącowy. Dlaczego kolejny, 26-tysiĂŞczny cykl zakoĂączyÂł siĂŞ fiaskiem? Mimo tylu prorokĂłw? To nie siÂły ciemnoÂści nam to zaÂłatwiÂły, to my sami drobnymi, niepozornymi wyborami sobie zaÂłatwiamy. Wci¹¿ i wci¹¿. UwiĂŞzieni we wÂłasnych sÂłaboÂściach rozprawiamy o niedoÂścigÂłych wzorcach. I tylko rozprawiamy, bo maÂło komu przychodzi do gÂłowy, Âże tu potrzebna jest konsekwencja w dziaÂłaniu a nie moda i wygoda. Ale tyle juÂż o tym byÂło, a natura czÂłowieka niewiele siĂŞ zmienia. Ot, klikn¹Ì, zaakceptowaĂŚ, najlepiej nie zag³êbiaĂŚ siĂŞ, nie myÂśleĂŚ co siĂŞ akceptuje i oddaĂŚ siebie pod cudze wÂładanie. Pod zarzÂąd dusz… i to tyczy nie tylko forum, tego, czy innego. ZawĂŞÂżone patrzenie prowadzi do zawĂŞÂżonych perspektyw, a te do wiecznej gonitwy wokó³ wÂłasnego ogona. ZamkniĂŞty o/krÂąg.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 15:33:01 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
|
« Odpowiedz #115 : Styczeń 08, 2013, 15:47:45 » |
|
¯ebyœ Ty mia³ "za darmo" to ktoœ musi za to zap³aciÌ. A ¿eby nie by³ na tym stratny, albo jak by ktoœ chcia³ na tym zarabiaÌ to musi to sobie jakoœ zwróciÌ. Najlepsz¹ metod¹ s¹ reklamy. A pomijaj¹c kwestie finansowe... to takie darmowe serwisy wi¹¿¹ siê np. z du¿ymi ograniczeniami konfiguracji (nie mówi¹c ju¿ o jakiœ wiêkszych lub w ogóle jakiœ dostêpach do konfiguracji serwera, baz danych itp.). Ja osobiœcie w ¿yciu bym nie wpad³ na pomys³ stawiania moich for na takich hostingach. Tym bardziej na wiêkszych, na których mam nawet po 2000-3000 postów dziennie. A ¿eby koszty mojego serwera siê zwróci³y to niestety by³em zmuszony zapaÌkaÌ trochê skrypt reklamami. Niestety i tak czasem dop³acam. Chocia¿ by³y i bardzo przyjemne miesi¹ce nagumulululi, polecam Ci: I mo¿e ca³¹ seriê od razu... bo widzê ¿e o hostingu wiesz tyle co ja o balecie. Poda³em dane hosta cheopsa, to darmowe forum. Nie bardzo obchodzi mnie to jak bardzo chcesz pokazaÌ ze przeczyta³eœ t¹ ksi¹¿kê, poka¿ to swojej mamie. Nie widzê przyczyn dla których istniej¹ce forum przestaje istnieÌ, to jest pytanie, czytaj uwa¿niej.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #116 : Styczeń 08, 2013, 16:00:55 » |
|
no wÂłaÂśnie, TY nie widzisz przyczyn, inni w tym ja widzÂą i rozumiejÂą
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
|
« Odpowiedz #117 : Styczeń 08, 2013, 17:12:23 » |
|
Poda³em dane hosta cheopsa, to darmowe forum. Nie bardzo obchodzi mnie to jak bardzo chcesz pokazaÌ ze przeczyta³eœ t¹ ksi¹¿kê, poka¿ to swojej mamie. Nie widzê przyczyn dla których istniej¹ce forum przestaje istnieÌ, to jest pytanie, czytaj uwa¿niej.
No widzisz, akurat moja mama doskonale rozumie to zagadnienie wiêc myœlê ¿e w przeciwieùstwie do Ciebie nie musi ju¿ tego czytaÌ OdpowiedŸ dosta³eœ ju¿ wielokrotnie w tym temacie i jestem w szoku ¿e dalej tego nie poj¹³eœ. Odnoszê wra¿enie jesteœ przekonany ¿e internet to dostarczaj¹ anio³ki a strony internetowe znajduj¹ siê w chmurkach...
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
|
« Odpowiedz #118 : Styczeń 08, 2013, 17:41:25 » |
|
Poda³em dane hosta cheopsa, to darmowe forum. Nie bardzo obchodzi mnie to jak bardzo chcesz pokazaÌ ze przeczyta³eœ t¹ ksi¹¿kê, poka¿ to swojej mamie. Nie widzê przyczyn dla których istniej¹ce forum przestaje istnieÌ, to jest pytanie, czytaj uwa¿niej.
No widzisz, akurat moja mama doskonale rozumie to zagadnienie wiêc myœlê ¿e w przeciwieùstwie do Ciebie nie musi ju¿ tego czytaÌ OdpowiedŸ dosta³eœ ju¿ wielokrotnie w tym temacie i jestem w szoku ¿e dalej tego nie poj¹³eœ. Odnoszê wra¿enie jesteœ przekonany ¿e internet to dostarczaj¹ anio³ki a strony internetowe znajduj¹ siê w chmurkach... Poda³em dane hosta cheopsa, to darmowe forum. Nie bardzo obchodzi mnie to jak bardzo chcesz pokazaÌ ze przeczyta³eœ t¹ ksi¹¿kê, poka¿ to swojej mamie. Nie widzê przyczyn dla których istniej¹ce forum przestaje istnieÌ, to jest pytanie, czytaj uwa¿niej.
No widzisz, akurat moja mama doskonale rozumie to zagadnienie wiêc myœlê ¿e w przeciwieùstwie do Ciebie nie musi ju¿ tego czytaÌ OdpowiedŸ dosta³eœ ju¿ wielokrotnie w tym temacie i jestem w szoku ¿e dalej tego nie poj¹³eœ. Odnoszê wra¿enie jesteœ przekonany ¿e internet to dostarczaj¹ anio³ki a strony internetowe znajduj¹ siê w chmurkach... No có¿, niektórym rzemieœlnikom wydaje sie ¿e skoro potrafia naprawiÌ ko³o w traktorze swoja fuszerk¹, bo przeczytali podrêcznik majsterkowicza to ju¿ s¹ guru mechaniki. To taka iluzja, ¿e skoro ty przeczyta³eœ pierwszy raz w zyciu coœ o informatyce to wiedza tajemna i juz nikt tego nie rozumie, poza tob¹. Ale widaÌ masz jakieœ braki w samoocenie lub problemy osobowosciowe, skoro z takiej dupereli chcesz sobie napompowaÌ niezbyt wyszukane pró¿ne ego. SieÌ a¿ peka od takich domoros³ych informatyków co przeczytali jedn¹ ksi¹¿ke i uwa¿aj¹ siê za guru.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 17:43:32 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
|
« Odpowiedz #119 : Styczeń 08, 2013, 18:03:50 » |
|
No widzisz? Przynajmniej ju¿ nie zadajesz idiotycznych pytaù Jak masz ochotê to mo¿esz mi jeszcze dowaliÌ troszeczkê No có¿, niektórym rzemieœlnikom wydaje sie ¿e skoro potrafia naprawiÌ ko³o w traktorze swoja fuszerk¹, bo przeczytali podrêcznik majsterkowicza to ju¿ s¹ guru mechaniki. ... nie oceniaj innych swoj¹ miar¹, to ¿e Ty znasz tylko takie Ÿród³a informacji to nie znaczy ¿e inni te¿ tak funkcjonuj¹ A skoro ju¿ tak bardzo pragniesz siê dowiedzieÌ który z nas jest rzemieœlnikiem a który nieudolnym majsterkowiczem - prawie 15 lat nauki, najpopularniejsze skrypty forum znam jak w³asn¹ kieszeù, przy wielu projektach uczestniczy³em jako beta tester, tester zabezpieczeù (w tym SMF), bra³em równie¿ udzia³ w tworzeniu skryptu phpBB, który jest stosowany na nowym forum Cheops.org.pl. Obecnie administrujê serwery, na których stoj¹ ró¿ne fora internetowe, portale. Informatykê traktujê hobbystycznie, nie posiadam firmy, nie œwiadczê us³ug. Przyjmujê wszelkiego typu zlecenia (o ile s¹ ciekawe) "za darmo". A prawda jest taka ¿e nigdy nie ma nic za darmo... utrzymanie moich serwerów kosztuje, st¹d osoby, które otrzymuj¹ ode mnie strony zamieszczaj¹ na nich reklamy. Kasa generowana z takich stron przede wszystkim trafia do mnie na op³acenie wszystkiego. Jeœli mamy dodatkowe pieni¹¿ki - dzielimy siê nimi, jeœli jesteœmy na minusie, p³acimy na spó³kê. Gwarantujê Ci ¿e w bardzo podobnej sytuacji jest w³aœciciel darmowefora.pl. Z t¹ ró¿nic¹ ¿e on nie rozlicza siê z ka¿dym forum. S¹ fora na jego portalu, które generuj¹ mu przychód ale wiêkszoœÌ z nich to dla niego koszty bez pokrycia. To tak jak byœ mia³ 100 mieszkaù i wszystkie je wynaj¹³ za darmo... a czynsz i op³aty musia³byœ buliÌ miesi¹c w miesi¹c sam. W rezultacie te mniejsze fora maj¹ ograniczenia, maj¹ reklamy, nie maj¹ pe³nego dostêpu administracyjnego... wiêc nie ma nic za darmo, albo jednak p³acisz albo licz siê z ÌwierÌ-produktem, który w ka¿dej chwili mo¿e siê popsuÌ.
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
|
« Odpowiedz #120 : Styczeń 08, 2013, 19:49:04 » |
|
No widzisz? Przynajmniej ju¿ nie zadajesz idiotycznych pytaù Jak masz ochotê to mo¿esz mi jeszcze dowaliÌ troszeczkê No có¿, niektórym rzemieœlnikom wydaje sie ¿e skoro potrafia naprawiÌ ko³o w traktorze swoja fuszerk¹, bo przeczytali podrêcznik majsterkowicza to ju¿ s¹ guru mechaniki. ... nie oceniaj innych swoj¹ miar¹, to ¿e Ty znasz tylko takie Ÿród³a informacji to nie znaczy ¿e inni te¿ tak funkcjonuj¹ A skoro ju¿ tak bardzo pragniesz siê dowiedzieÌ który z nas jest rzemieœlnikiem a który nieudolnym majsterkowiczem - prawie 15 lat nauki, najpopularniejsze skrypty forum znam jak w³asn¹ kieszeù, przy wielu projektach uczestniczy³em jako beta tester, tester zabezpieczeù (w tym SMF), bra³em równie¿ udzia³ w tworzeniu skryptu phpBB, który jest stosowany na nowym forum Cheops.org.pl. Obecnie administrujê serwery, na których stoj¹ ró¿ne fora internetowe, portale. Informatykê traktujê hobbystycznie, nie posiadam firmy, nie œwiadczê us³ug. Przyjmujê wszelkiego typu zlecenia (o ile s¹ ciekawe) "za darmo". A prawda jest taka ¿e nigdy nie ma nic za darmo... utrzymanie moich serwerów kosztuje, st¹d osoby, które otrzymuj¹ ode mnie strony zamieszczaj¹ na nich reklamy. Kasa generowana z takich stron przede wszystkim trafia do mnie na op³acenie wszystkiego. Jeœli mamy dodatkowe pieni¹¿ki - dzielimy siê nimi, jeœli jesteœmy na minusie, p³acimy na spó³kê. Gwarantujê Ci ¿e w bardzo podobnej sytuacji jest w³aœciciel darmowefora.pl. Z t¹ ró¿nic¹ ¿e on nie rozlicza siê z ka¿dym forum. S¹ fora na jego portalu, które generuj¹ mu przychód ale wiêkszoœÌ z nich to dla niego koszty bez pokrycia. To tak jak byœ mia³ 100 mieszkaù i wszystkie je wynaj¹³ za darmo... a czynsz i op³aty musia³byœ buliÌ miesi¹c w miesi¹c sam. W rezultacie te mniejsze fora maj¹ ograniczenia, maj¹ reklamy, nie maj¹ pe³nego dostêpu administracyjnego... wiêc nie ma nic za darmo, albo jednak p³acisz albo licz siê z ÌwierÌ-produktem, który w ka¿dej chwili mo¿e siê popsuÌ. No widzisz szmer jesteœ hobbista a twoja intuicja odnoœnie mojej osoby jest kompromituj¹ce poniewa¿ jestem informatykiem ... i kto tu rzemieœlnik? Nie odkrywaj¹ tu ameryki ... na tym koniec najbardziej nie o to chodzi³o w dyskusji
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
|
« Odpowiedz #121 : Styczeń 08, 2013, 19:56:55 » |
|
No widzisz szmer jesteÂś hobbista a twoja intuicja odnoÂśnie mojej osoby jest kompromitujÂące poniewaÂż jestem informatykiem ...
Jak Ty jesteÂś informatykiem, to ja jestem prezydent Obama.
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
|
« Odpowiedz #122 : Styczeń 08, 2013, 20:12:57 » |
|
No widzisz szmer jesteœ hobbista a twoja intuicja odnoœnie mojej osoby jest kompromituj¹ce poniewa¿ jestem informatykiem ... i kto tu rzemieœlnik? Nie odkrywaj¹ tu ameryki ... na tym koniec najbardziej nie o to chodzi³o w dyskusji Jak rozumiem - informatykiem z wykszta³cenia? Takie wykszta³cenie równie¿ posiadam... na studia nie chodzi siê tylko ¿eby znaleŸÌ pracê :> Ale niestety, muszê siê poniek¹d zgodziÌ z Astre. Nie mam zamiaru podwa¿aÌ Twojego wykszta³cenia ale je¿eli nie posiadasz tak elementarnej wiedzy to nie dziw siê ¿e podwa¿am tutaj poziom Twojej wiedzy - jako informatyka (jak to siê teraz okaza³o). Chyba ¿e pomimo wiedzy celowo poruszy³eœ taki temat... prowokacyjnie? Nie istotne... ja tylko w jeden sposób zrozumia³em ca³¹ t¹ dyskusjê.
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
|
« Odpowiedz #123 : Styczeń 08, 2013, 20:51:32 » |
|
No tak oczywiœcie typowy polak , z typowym myœleniem gdzie ktoœ chce zarobiÌ choÌby tylko po to aby op³aciÌ serwer i mieÌ coœ z tego za wk³ad w³asny to jest pos¹dzany o z³o. Przyk³adem tego typu dzia³alnoœci, s¹ wolnemedia.net gdzie ludzie rozumiej¹ na czym sprawa polega. Tutaj jednak dalej panuje œredniowiecze. Ktoœ zarabia to jest z³y. A jeœÌ bêdziemy kit ze œciany. Bo¿e jaki ten kraj jest ograniczony, czasami siê nie muszê zastanawiaÌ, czemu polaków tak wszyscy przez wieki bili. Druga rzecz ta strona mo¿e kiedyœ znikn¹Ì, bo nale¿y do w³aœciciela serwera, trzecia rzecz, ma bardzo ograniczone mo¿liwoœci. W³asne forum daje o wiele wiêksze mo¿liwoœci. Przyk³adem jest serwis paranormalne.pl gdzie forum prê¿nie dzia³a i wszyscy s¹ zadowoleni bo maj¹ gdzie pisaÌ i nie musz¹ nic za to p³aciÌ a druga rzecz, zawadzaj¹ Ci reklamy to u¿yj adblocka sam osobiœcie u¿ywam i jakoœ reklam nie widuj¹ na ¿adnej stronie
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
|
« Odpowiedz #124 : Styczeń 08, 2013, 23:38:25 » |
|
Svent Dla ludzi interesujÂących siĂŞ nieco ezoteryka sam fakt przejĂŞcia kontroli nad forum przez pewne osoby i utrata niezaleÂżnoÂści ma duÂży aspekt natury metafizycznej ale tobie to trzeba jak krowie na rowie wykÂładaĂŚ latami i nie byÂłoby efektu. Poza tym fakt Âże ktoÂś chce zarobiĂŚ mnie nie obchodzi ale wolĂŞ nazywaĂŚ rzeczy po imieniu a nie dorabiaĂŚ ideologiĂŞ do chcecie zarobku i wiĂŞkszej kontrol i.
Szkoda marnowaÌ jednak s³ow bo to i tak nic nie pomo¿e na kolejne inwektywy .... jednak ostrzegam bo cierpliwoœÌ mam ograniczona ... a to mo¿e nie wyjœÌ na zdrowie ... je¿eli ktoœ chce spróbowaÌ zapraszam do kolejnych inwektyw
|
|
|
|
|
|
|
|