Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 10, 2025, 15:07:54

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: OdnoÂśnie nowego forum.  (Przeczytany 104892 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #100 : Styczeń 08, 2013, 09:24:48 »

Czy zaÂłozyÂł nowe forum? Kto chce zrobiĂŚ kasĂŞ na nowym forum? ReklamĂłwki juÂż wystartowaÂły.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #101 : Styczeń 08, 2013, 09:53:08 »

Nagu - gdzie na nowym forum masz reklamy? Bo jakoÂś nie widzĂŞ.

A w ogĂłle Kochani - bijecie tu pianĂŞ - aÂż chlapie.
Regulamin nie ogranicza nikomu pisania, tylko ewentualne zachowania.
PokaÂżcie mi na tym lub nowym forum Âżeby usuniĂŞto post personalny, pozytywnie mĂłwiÂący o kimÂś innym.
Ja nie znam takiego przypadku - Âśmietnik do sprawdzenia - chyba ok 5 tys. pozycji.
Na inne "argumenty" juÂż szkoda mi czasu.

Edit. Ptaku moim cytatem tylko udowodniÂłaÂś to, co tam napisaÂłem, natomiast, co do moich domniemanych przyczyn, ja ich nie publikujĂŞ, w przeciwieĂąstwie do wielu innych.

P.S. DziĂŞkujĂŞ wszystkim za dyskusjĂŞ tutaj.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 10:00:21 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Kate
Gość
« Odpowiedz #102 : Styczeń 08, 2013, 10:01:34 »

Nowe forum przypomina mi wodoglowie biurokracyjne. Wiekszosc adminow, modow, czyli wierchuszka, a uzytkownikow paru. W tym aktywny jeden  Chichot, no moze dwoje.
Gdyby administracji lezalo na sercu dobro uzytkownikow, to uprzejmie zaprosilaby stare komunity do nowych pokoi, a tu tylko myk, cichaczem i oficjalny post Dariusza w stylu jestesmy na nowym forum, jak kto chce niech idzie, a jak nie to kij mu w oko.
Tak ja to odbieram.

P.S. Nic nie jest wieczne, albo jedyne, nowe mozliwosci beda rodzic sie i udoskonalac, a wtedy na pewno mili dyskutanci spotkamy sie znowu, ale tam, gdzie bedziemy mile widziani.
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #103 : Styczeń 08, 2013, 11:16:16 »

Nagu - gdzie na nowym forum masz reklamy? Bo jakoÂś nie widzĂŞ.

A w ogĂłle Kochani - bijecie tu pianĂŞ - aÂż chlapie.
Regulamin nie ogranicza nikomu pisania, tylko ewentualne zachowania.
PokaÂżcie mi na tym lub nowym forum Âżeby usuniĂŞto post personalny, pozytywnie mĂłwiÂący o kimÂś innym.
Ja nie znam takiego przypadku - Âśmietnik do sprawdzenia - chyba ok 5 tys. pozycji.
Na inne "argumenty" juÂż szkoda mi czasu.

Edit. Ptaku moim cytatem tylko udowodniÂłaÂś to, co tam napisaÂłem, natomiast, co do moich domniemanych przyczyn, ja ich nie publikujĂŞ, w przeciwieĂąstwie do wielu innych.

P.S. DziĂŞkujĂŞ wszystkim za dyskusjĂŞ tutaj.
reklamówki na tym forum pojawi³y sie niedawno, zatem ktoœ bierze za to pieni¹dze, wkrótce pojawi¹ sie na prywatnym nowym forum i taki by³ g³ówny powód na tworzenie nowego forum.
Astre
Gość
« Odpowiedz #104 : Styczeń 08, 2013, 12:47:29 »

reklamówki na tym forum pojawi³y sie niedawno, zatem ktoœ bierze za to pieni¹dze, wkrótce pojawi¹ sie na prywatnym nowym forum i taki by³ g³ówny powód na tworzenie nowego forum.

Czcze gadanie....
To tak jakby siĂŞ ktoÂś wczoraj urodziÂł, albo spadÂł z KsiĂŞÂżyca i wogĂłle nie wie o co chodzi.. ?..!

Po pierwsze to stworzenie takiej spoÂłecznej przestrzeni jak (forum) kosztuje.
Trzeba zapÂłaciĂŚ za domenĂŞ, hosting, a jeÂżeli jest to na domowym prywatnym serwerze to tym gorzej, bo trzeba wyÂłoÂżyĂŚ kase na serwer, a ktĂłry  kosztuje zdecydowanie wiĂŞcej niÂż jakikolwiek klasyczny komputer.
Do tego trzeba opÂłaciĂŚ rzeczy okoÂłokomputerowe :

1. ZakupiĂŚ dobrego UPS-a, bo nie ma takiej moÂżliwoÂści, Âże z jakiegoÂś powodu braknie prÂądu i nic nie bĂŞdzie dziaÂłaĂŚ.
2. Trzeba wykupiÌ bardzo dobre ³¹cze internetowe i tu ju¿ nie chodzi o prêdkoœÌ, ale to, aby zawsze dzia³a³o...
3. Serwer chodzi bez przerwy 24g/h na dobĂŞ i w ciÂągu roku ''zeÂżre'' wcale nie maÂło tego prÂądu i trzeba rachunki zapÂłaciĂŚ.

Do tego dochodzÂą koszty postawienia forum.

A, ktoÂś dostaje to za darmo, nic go wogĂłle nie obchodzi i jeszcze ma o to pretensje ...!

Rekalmy, ktĂłre mogÂły by skompensowaĂŚ koszty, teÂż nie pojawiÂą siĂŞ szybko, albo nawet nigdy.

Dlaczego ?

Dlatego, Âże ktoÂś, kto zechce zapÂłaciĂŚ za reklamĂŞ wpierw zapyta ilu jest odwiedzajÂących forum ?
Je¿eli iloœÌ wchodz¹cych ( w okreslonym czasie) nie przekracza 1000- 1500 osób, to raczej nikt nie zainwestuje w reklamê, bo i po co ?

Nowe forum nie powstaÂło, aby na nim zarobiĂŚ ( bo to bardzo wÂątpliwy zarobek), ale powstaÂłu z powodu narastajÂąch problemĂłw, ktĂłre zostaÂły
tu w szeroki sposĂłb ujawnione i opisane.

Nie rozumiĂŞ wogĂłle ludzi, ktĂłrzy wnoszÂą jakieÂś pretensje i niczym nie uzasadnionÂą,  krytykĂŞ, a sami nawet palca do niczego nie przyÂło¿¹.

To jest chore, bardzo chore.....

« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 12:54:03 wysłane przez Astre » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #105 : Styczeń 08, 2013, 12:52:21 »

Czcze gadanie....
To tak jakby siĂŞ ktoÂś wczoraj urodziÂł, albo spadÂł z KsiĂŞÂżyca i wogĂłle nie wie o co chodzi.. ?..!

Po pierwsze to stworzenie takiej spoÂłecznej przestrzeni jak (forum) kosztuje.
Trzeba zapÂłaciĂŚ za domenĂŞ, hosting, a jeÂżeli jest to na domowym prywatnym serwerze to tym gorzej, bo trzeba wyÂłoÂżyĂŚ kase na serwer, a ktĂłry  kosztuje zdecydowanie wiĂŞcej niÂż jakikolwiek klasyczny komputer.
Do tego trzeba opÂłaciĂŚ rzeczy okoÂłokomputerowe :

1. ZakupiĂŚ dobrego UPS-a, bo nie ma takiej moÂżliwoÂści, Âże z jakiegoÂś powodu braknie prÂądu i nic nie bĂŞdzie dziaÂłaĂŚ.
2. Trzeba wykupiÌ bardzo dobre ³¹cze internetowe i tu ju¿ nie chodzi o prêdkoœÌ, ale to, aby zawsze dzia³a³o...
3. Serwer chodzi bez przerwy 24g/h na dobĂŞ i w ciÂągu roku ''zeÂżre'' wcale nie maÂło tego prÂądu i trzeba rachunki zapÂłaciĂŚ.

Do tego dochodzÂą koszty postawienia forum.

A, ktoÂś dostaje to za darmo, nic go nie obchodzi i jeszcze ma o to pretensje ...!

Rekalmy, ktĂłre mogÂły by skompensowac koszty, teÂż nie pojawiÂą siĂŞ szybko, albo nawet nigdy.

Dlaczego ?

Dlatego, Âże ktoÂś, kto zechce zapÂłaciĂŚ za reklamĂŞ wpierw zapyta ilu jest odwiedzajÂących forum ?
Je¿eli iloœÌ wchodz¹cych ( w okreslonym czasie) nie przekracza 1000- 1500 osób, to raczej nikt nie zainwestuje w reklamê, bo i po co ?

Nowe forum nie powstaÂło, aby na nim zarobiĂŚ ( bo to bardzo wÂątpliwy zarobek), ale powstaÂłu z powodu narastajÂąch problemĂłw, ktĂłre zostaÂły
tu w szeroki sposĂłb ujawnione i opisane.

Nie rozumiĂŞ wogĂłle ludzi, ktĂłrzy wnoszÂą jakieÂś pretensje i niczym nie uzasadnionÂą, wyssanÂą z palca  krytykĂŞ, a sami nawet palca do niczego nie przyÂło¿¹.

To jest chore, bardzo chore.....

darmowefora sÂą za darmo, nie widzĂŞ powodu aby z niego nadal nie korzystaĂŚ, niestaty nie znam przyczyn tworzenia nowego forum, o ktĂłrych piszesz. OpÂłaty ktĂłre wymieniÂłeÂś dotyczÂą prywatnej inicjatywy a nie darmowego forum.

Jak nie wiadomo o co chodzi o chodzi o kase, stare powiedzenie.
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #106 : Styczeń 08, 2013, 12:54:35 »

Generalnie sprawdzaja siĂŞ przepowiednie Kiary, hahahaha - forum upada i ona wraz z nim, bo przypuszczam Âże na nowym forum bedzie mieĂŚ 2 sÂłuchaczy.
Astre
Gość
« Odpowiedz #107 : Styczeń 08, 2013, 13:09:44 »

OpÂłaty ktĂłre wymieniÂłeÂś dotyczÂą prywatnej inicjatywy a nie darmowego forum.

JesteÂś bardzo dziecinny...
Nie ma Âżadnego darmowego forum, to tylko nazwa.
WÂłaÂściciel darmowefora.pl opÂłaca podobne koszty, ktĂłre w/w wymieniÂłem,
a nastĂŞpnie szuka zwrotu kosztĂłw, a jednÂą moÂżliwoÂściÂą zwrotu kosztĂłw sĂŞ reklamy.

KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #108 : Styczeń 08, 2013, 13:38:31 »

OpÂłaty ktĂłre wymieniÂłeÂś dotyczÂą prywatnej inicjatywy a nie darmowego forum.

a nastĂŞpnie szuka zwrotu kosztĂłw, a jednÂą moÂżliwoÂściÂą zwrotu kosztĂłw sĂŞ reklamy.

+1

zgadzam siĂŞ z tym jako admin for phpBB i nie tylko od 9 lat, w 2003 roku stawialiÂśmy wÂłasny serwe, gondornet, na linuxie, u kumpla w piwnicy komp chodziÂł 24/7 przez 2 lata i tak to dziaÂła wÂłaÂśnie:)
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #109 : Styczeń 08, 2013, 14:12:43 »

Jaka nazwa, hosting jest darmowy a ty nawijasz o jakichs opÂłatach.
Hosting company:

RIPE Network Coordination Centre.

http://website.informer.com/darmowefora.pl
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #110 : Styczeń 08, 2013, 14:16:00 »

d¿izas, nagmuli, NIKT nie stawia serwerów w powietrzu, ktoœ p³aci za to miejsce na dyskach, za transfer danych, za tzw. kabel te¿ ktoœ p³aci, to chyba oczywiste jest, no i chodzi te¿ o to, ¿e TUTAJ nie ma wgl¹du w skrypty a tam na cheops.org.pl mo¿na edytowaÌ wszystko nawet w notatniku i DOWOLNIE zmieniaÌ, to chyba g³ówny powód dla zmiany forum, wg mnie, tylko na lepsze Uœmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 14:25:39 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #111 : Styczeń 08, 2013, 14:17:43 »

Ptaku robisz z igÂły - widÂły. KaÂżdy posiadajÂący wÂłasnÂą, stronĂŞ, portal, forum sam tworzy zasady panujÂące tam. I jeÂśli siĂŞ to komuÂś nie podoba to niech siĂŞ nie rejestruje proste.
Wydaje mi siĂŞ, ze wÂłaÂśnie o tym Ptak mĂłwi. Jednak to co napisaÂłeÂś nie jest Âżadnym kontrargumentem dla tez Ptaka, Âżadnym. OczywiÂście zawsze - zamiast sprzeciwiaĂŚ siĂŞ jawnym niesprawiedliwoÂściom - moÂżna zastosowaĂŚ Twoje zalecenie - odwrĂłciĂŚ siĂŞ, bo... mnie to nie dotyczy. Jednak kaÂżdy kto nie jest krĂłtkowzroczny momentalnie zdaje sobie sprawĂŞ, Âże taka postawa jest niestety milczÂącÂą akceptacjÂą i jest tylko kwestiÂą czasu jak zacznie siĂŞ rozprzestrzeniaĂŚ. Zanim siĂŞ obejrzysz dotknie Ciebie bÂądÂź Twoich bliskich, wtedy oczywiÂście zacznie mocno Ci dokuczaĂŚ, ale... inni przejdÂą obok - wszak ich to nie dotyczy. Czy Ci siĂŞ to podoba czy nie - tak to wyglÂąda.
Nie lubiĂŞ do tego siĂŞ odwoÂływaĂŚ, ale tutaj jest to konieczne - byĂŚ moÂże jeszcze za krĂłtko Âżyjesz aby to dostrzec i obyÂś nigdy nie musiaÂł siĂŞ przekonaĂŚ.

Ktoœ kto jest wolny i doœwiadcza tej wolnoœci pragnie tego dla wszystkich wokó³.

OczywiÂście - wielbiĂŚ jak najbardziej, krytykowaĂŚ (rzeczowo), wskazywaĂŚ niedociÂągniĂŞcia w tezach - oj nie.

Ptaku moim cytatem tylko udowodniÂłaÂś to, co tam napisaÂłem, natomiast, co do moich domniemanych przyczyn, ja ich nie publikujĂŞ, w przeciwieĂąstwie do wielu innych.
Niektórzy maj¹ na tyle cywilnej odwagi, ¿e mówi¹ wprost co i jak. Tym samym bior¹ na siebie i odpowiedzialnoœÌ za s³owa, tezy.

aha, zaÂło¿ê siĂŞ, Âże w przeciÂągu miesiÂąca, co ja mĂłwiĂŞ - 2-3 tygodni,  byÂłbym w stanie wskazaĂŚ na nowym forum negatywny/krytyczny personalny post ktĂłry nie zostyaÂł usuniĂŞty ale nawet nie zwrĂłcona autorowi uwagi na niego - warunek: autor musi byĂŚ z KWA.

Gdyby administracji lezalo na sercu dobro uzytkownikow, to uprzejmie zaprosilaby stare komunity do nowych pokoi, a tu tylko myk, cichaczem i oficjalny post Dariusza w stylu jestesmy na nowym forum, jak kto chce niech idzie, a jak nie to kij mu w oko.
Z tym siê nie zgodzê. By³o info, by³o oficjalne zaproszenie. Kto chce - wie gdzie iœÌ i pójdzie, kto nie chce - nie musi. Admini, modzi nie musz¹ nikogo b³agaÌ aby ³askawie aby szczycia³ ich swoj¹ obecnoœci¹.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 14:20:36 wysłane przez arteq » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #112 : Styczeń 08, 2013, 14:42:11 »

Hosting company:

Darmowy hosting ? A có¿ to takiego ?
Chyba pasuje tu powiedzenie - darmowe, to miĂŞso, ktĂłre psy jedzÂą...

Nikt powa¿ny nie pcha siê na darmowy hosting. Chyba tylko, aby sobie za³o¿yÌ stronê, która sprzedaje skarpetki. Ale i tak bym siê zastanowi³, bo admin (darmowego hostingu) nie daje ¿adnej gwarancji na jego istnienie, a wiêc hosting jutro mo¿e ju¿ znikn¹Ì.
WedÂług uÂżytkownikĂłw najlepszy  jest cba.pl

A tu sÂą opinie o nim   http://nongov.pl/cba-pl/

d¿izas, nagmuli, NIKT nie stawia serwerów w powietrzu, ktoœ p³aci za to miejsce na dyskach, za transfer danych, za tzw. kabel te¿ ktoœ p³aci, to chyba oczywiste jest, no i chodzi te¿ o to, ¿e TUTAJ nie ma wgl¹du w skrypty a tam na cheops.org.pl mo¿na edytowaÌ wszystko nawet w notatniku i DOWOLNIE zmieniaÌ, to chyba g³ówny powód dla zmiany forum, wg mnie, tylko na lepsze Uœmiech

No i dorzuciÂł bym jeszcze jedno....
JeÂżeli siĂŞ coÂś nie spodoba co zostanie opublikowane automatycznemu cenzorowi ECHELON, to pojawiÂą siĂŞ dwaj panowie w czarnych kapeluszach z ABW i poproszÂą o wszystkie dane, ktĂłre majÂą zwiÂązek z danÂą publikacjÂą.
A rozmowa z tymi panami jest raczej krĂłtka i na temat....

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8900.msg111820;topicseen#msg111820
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 15:46:04 wysłane przez Astre » Zapisane
Szmer
Gość
« Odpowiedz #113 : Styczeń 08, 2013, 15:15:04 »

Cytat: nagumulululi
Hosting company:

¯ebyœ Ty mia³ "za darmo" to ktoœ musi za to zap³aciÌ. A ¿eby nie by³ na tym stratny, albo jak by ktoœ chcia³ na tym zarabiaÌ to musi to sobie jakoœ zwróciÌ. Najlepsz¹ metod¹ s¹ reklamy. A pomijaj¹c kwestie finansowe... to takie darmowe serwisy wi¹¿¹ siê np. z du¿ymi ograniczeniami konfiguracji (nie mówi¹c ju¿ o jakiœ wiêkszych lub w ogóle jakiœ dostêpach do konfiguracji serwera, baz danych itp.). Ja osobiœcie w ¿yciu bym nie wpad³ na pomys³ stawiania moich for na takich hostingach. Tym bardziej na wiêkszych, na których mam nawet po 2000-3000 postów dziennie. A ¿eby koszty mojego serwera siê zwróci³y to niestety by³em zmuszony zapaÌkaÌ trochê skrypt reklamami. Niestety i tak czasem dop³acam. Chocia¿ by³y i bardzo przyjemne miesi¹ce Mrugniêcie

nagumulululi, polecam Ci:

I mo¿e ca³¹ seriê od razu... bo widzê ¿e o hostingu wiesz tyle co ja o balecie.
ptak
Gość
« Odpowiedz #114 : Styczeń 08, 2013, 15:30:43 »

Cytat: Sventer
Czemu przejmujesz siĂŞ jakimÂś regulaminem skoro w g³êbi duszy wiesz, Âże jesteÂś wolna? CzyÂżbym siĂŞ myliÂł? RĂłb swoje wbrew temu co panuje wokó³.   

Nie przejmujĂŞ siĂŞ, przynajmniej nie w tym sensie, o jakim piszesz i robiĂŞ swoje. ZaÂś konformizm
bliski mi nie jest. KaÂżda decyzja, kaÂżdy czyn ma swoje konsekwencje, nawet jeÂśli umysÂł nie potrafi
tego dostrzec.
Nie widzê powodów, by w³asne wybory opieraÌ na tym, ¿e prawie wszyscy wokó³ tak wybieraj¹.
ŒwiadomoœÌ okreœla dzia³anie. Przykro jest patrzeÌ, jak ludzie niby œwiadomi wik³aj¹ siê w ró¿ne sieci,
bo dajÂą tysiÂące drobnych przyzwoleĂą, wbrew sobie. I nie trzeba duÂżej wyobraÂźni, by przewidzieĂŚ
efekt koĂącowy. Dlaczego kolejny, 26-tysiĂŞczny cykl zakoĂączyÂł siĂŞ fiaskiem? Mimo tylu prorokĂłw?

To nie siÂły ciemnoÂści nam to zaÂłatwiÂły, to my sami drobnymi, niepozornymi wyborami sobie zaÂłatwiamy.
Wci¹¿ i wci¹¿. Uwiêzieni we w³asnych s³aboœciach rozprawiamy o niedoœcig³ych wzorcach.
I tylko rozprawiamy, bo maÂło komu przychodzi do gÂłowy, Âże tu potrzebna jest konsekwencja w dziaÂłaniu
a nie moda i wygoda.
Ale tyle ju¿ o tym by³o, a natura cz³owieka niewiele siê zmienia. Ot, klikn¹Ì, zaakceptowaÌ, najlepiej
nie zag³êbiaĂŚ siĂŞ, nie myÂśleĂŚ co siĂŞ akceptuje i oddaĂŚ siebie pod cudze wÂładanie. Pod zarzÂąd dusz… i to tyczy
nie tylko forum, tego, czy innego.
Zawê¿one patrzenie prowadzi do zawê¿onych perspektyw, a te do wiecznej gonitwy wokó³ w³asnego
ogona. ZamkniĂŞty o/krÂąg.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 15:33:01 wysłane przez ptak » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #115 : Styczeń 08, 2013, 15:47:45 »

Cytat: nagumulululi
Hosting company:

¯ebyœ Ty mia³ "za darmo" to ktoœ musi za to zap³aciÌ. A ¿eby nie by³ na tym stratny, albo jak by ktoœ chcia³ na tym zarabiaÌ to musi to sobie jakoœ zwróciÌ. Najlepsz¹ metod¹ s¹ reklamy. A pomijaj¹c kwestie finansowe... to takie darmowe serwisy wi¹¿¹ siê np. z du¿ymi ograniczeniami konfiguracji (nie mówi¹c ju¿ o jakiœ wiêkszych lub w ogóle jakiœ dostêpach do konfiguracji serwera, baz danych itp.). Ja osobiœcie w ¿yciu bym nie wpad³ na pomys³ stawiania moich for na takich hostingach. Tym bardziej na wiêkszych, na których mam nawet po 2000-3000 postów dziennie. A ¿eby koszty mojego serwera siê zwróci³y to niestety by³em zmuszony zapaÌkaÌ trochê skrypt reklamami. Niestety i tak czasem dop³acam. Chocia¿ by³y i bardzo przyjemne miesi¹ce Mrugniêcie

nagumulululi, polecam Ci:

I mo¿e ca³¹ seriê od razu... bo widzê ¿e o hostingu wiesz tyle co ja o balecie.
Poda³em dane hosta cheopsa, to darmowe forum. Nie bardzo obchodzi mnie to jak bardzo chcesz pokazaÌ ze przeczyta³eœ t¹ ksi¹¿kê, poka¿ to swojej mamie. Nie widzê przyczyn dla których istniej¹ce forum przestaje istnieÌ, to jest pytanie, czytaj uwa¿niej.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #116 : Styczeń 08, 2013, 16:00:55 »

no wÂłaÂśnie, TY nie widzisz przyczyn, inni w tym ja widzÂą i rozumiejÂą UÂśmiech
Szmer
Gość
« Odpowiedz #117 : Styczeń 08, 2013, 17:12:23 »

Poda³em dane hosta cheopsa, to darmowe forum. Nie bardzo obchodzi mnie to jak bardzo chcesz pokazaÌ ze przeczyta³eœ t¹ ksi¹¿kê, poka¿ to swojej mamie. Nie widzê przyczyn dla których istniej¹ce forum przestaje istnieÌ, to jest pytanie, czytaj uwa¿niej.

No widzisz, akurat moja mama doskonale rozumie to zagadnienie wiĂŞc myÂślĂŞ Âże w przeciwieĂąstwie do Ciebie nie musi juÂż tego czytaĂŚ UÂśmiech
OdpowiedŸ dosta³eœ ju¿ wielokrotnie w tym temacie i jestem w szoku ¿e dalej tego nie poj¹³eœ. Odnoszê wra¿enie jesteœ przekonany ¿e internet to dostarczaj¹ anio³ki a strony internetowe znajduj¹ siê w chmurkach...
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #118 : Styczeń 08, 2013, 17:41:25 »

No widzisz, akurat moja mama doskonale rozumie to zagadnienie wiĂŞc myÂślĂŞ Âże w przeciwieĂąstwie do Ciebie nie musi juÂż tego czytaĂŚ UÂśmiech
OdpowiedŸ dosta³eœ ju¿ wielokrotnie w tym temacie i jestem w szoku ¿e dalej tego nie poj¹³eœ. Odnoszê wra¿enie jesteœ przekonany ¿e internet to dostarczaj¹ anio³ki a strony internetowe znajduj¹ siê w chmurkach...

No có¿, niektórym rzemieœlnikom wydaje sie ¿e skoro potrafia naprawiÌ ko³o w traktorze swoja fuszerk¹, bo przeczytali podrêcznik majsterkowicza to ju¿ s¹ guru mechaniki. To taka iluzja, ¿e skoro ty przeczyta³eœ pierwszy raz w zyciu coœ o informatyce to wiedza tajemna i juz nikt tego nie rozumie, poza tob¹. Ale widaÌ masz jakieœ braki w samoocenie lub problemy osobowosciowe, skoro z takiej dupereli chcesz sobie napompowaÌ niezbyt wyszukane pró¿ne ego. SieÌ a¿ peka od takich domoros³ych informatyków co przeczytali jedn¹ ksi¹¿ke i uwa¿aj¹ siê za guru.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2013, 17:43:32 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Szmer
Gość
« Odpowiedz #119 : Styczeń 08, 2013, 18:03:50 »

No widzisz? Przynajmniej juÂż nie zadajesz idiotycznych pytaĂą UÂśmiech Jak masz ochotĂŞ to moÂżesz mi jeszcze dowaliĂŚ troszeczkĂŞ MrugniĂŞcie

No có¿, niektórym rzemieœlnikom wydaje sie ¿e skoro potrafia naprawiÌ ko³o w traktorze swoja fuszerk¹, bo przeczytali podrêcznik majsterkowicza to ju¿ s¹ guru mechaniki.
... nie oceniaj innych swoj¹ miar¹, to ¿e Ty znasz tylko takie Ÿród³a informacji to nie znaczy ¿e inni te¿ tak funkcjonuj¹ Mrugniêcie A skoro ju¿ tak bardzo pragniesz siê dowiedzieÌ który z nas jest rzemieœlnikiem a który nieudolnym majsterkowiczem - prawie 15 lat nauki, najpopularniejsze skrypty forum znam jak w³asn¹ kieszeù, przy wielu projektach uczestniczy³em jako beta tester, tester zabezpieczeù (w tym SMF), bra³em równie¿ udzia³ w tworzeniu skryptu phpBB, który jest stosowany na nowym forum Cheops.org.pl. Obecnie administrujê serwery, na których stoj¹ ró¿ne fora internetowe, portale. Informatykê traktujê hobbystycznie, nie posiadam firmy, nie œwiadczê us³ug. Przyjmujê wszelkiego typu zlecenia (o ile s¹ ciekawe) "za darmo". A prawda jest taka ¿e nigdy nie ma nic za darmo... utrzymanie moich serwerów kosztuje, st¹d osoby, które otrzymuj¹ ode mnie strony zamieszczaj¹ na nich reklamy. Kasa generowana z takich stron przede wszystkim trafia do mnie na op³acenie wszystkiego. Jeœli mamy dodatkowe pieni¹¿ki - dzielimy siê nimi, jeœli jesteœmy na minusie, p³acimy na spó³kê. Gwarantujê Ci ¿e w bardzo podobnej sytuacji jest w³aœciciel darmowefora.pl. Z t¹ ró¿nic¹ ¿e on nie rozlicza siê z ka¿dym forum. S¹ fora na jego portalu, które generuj¹ mu przychód ale wiêkszoœÌ z nich to dla niego koszty bez pokrycia.
To tak jak byœ mia³ 100 mieszkaù i wszystkie je wynaj¹³ za darmo... a czynsz i op³aty musia³byœ buliÌ miesi¹c w miesi¹c sam.
W rezultacie te mniejsze fora majÂą ograniczenia, majÂą reklamy, nie majÂą peÂłnego dostĂŞpu administracyjnego... wiĂŞc nie ma nic za darmo, albo jednak pÂłacisz albo licz siĂŞ z ĂŚwierĂŚ-produktem, ktĂłry w kaÂżdej chwili moÂże siĂŞ popsuĂŚ.
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #120 : Styczeń 08, 2013, 19:49:04 »

No widzisz? Przynajmniej juÂż nie zadajesz idiotycznych pytaĂą UÂśmiech Jak masz ochotĂŞ to moÂżesz mi jeszcze dowaliĂŚ troszeczkĂŞ MrugniĂŞcie

No có¿, niektórym rzemieœlnikom wydaje sie ¿e skoro potrafia naprawiÌ ko³o w traktorze swoja fuszerk¹, bo przeczytali podrêcznik majsterkowicza to ju¿ s¹ guru mechaniki.
... nie oceniaj innych swoj¹ miar¹, to ¿e Ty znasz tylko takie Ÿród³a informacji to nie znaczy ¿e inni te¿ tak funkcjonuj¹ Mrugniêcie A skoro ju¿ tak bardzo pragniesz siê dowiedzieÌ który z nas jest rzemieœlnikiem a który nieudolnym majsterkowiczem - prawie 15 lat nauki, najpopularniejsze skrypty forum znam jak w³asn¹ kieszeù, przy wielu projektach uczestniczy³em jako beta tester, tester zabezpieczeù (w tym SMF), bra³em równie¿ udzia³ w tworzeniu skryptu phpBB, który jest stosowany na nowym forum Cheops.org.pl. Obecnie administrujê serwery, na których stoj¹ ró¿ne fora internetowe, portale. Informatykê traktujê hobbystycznie, nie posiadam firmy, nie œwiadczê us³ug. Przyjmujê wszelkiego typu zlecenia (o ile s¹ ciekawe) "za darmo". A prawda jest taka ¿e nigdy nie ma nic za darmo... utrzymanie moich serwerów kosztuje, st¹d osoby, które otrzymuj¹ ode mnie strony zamieszczaj¹ na nich reklamy. Kasa generowana z takich stron przede wszystkim trafia do mnie na op³acenie wszystkiego. Jeœli mamy dodatkowe pieni¹¿ki - dzielimy siê nimi, jeœli jesteœmy na minusie, p³acimy na spó³kê. Gwarantujê Ci ¿e w bardzo podobnej sytuacji jest w³aœciciel darmowefora.pl. Z t¹ ró¿nic¹ ¿e on nie rozlicza siê z ka¿dym forum. S¹ fora na jego portalu, które generuj¹ mu przychód ale wiêkszoœÌ z nich to dla niego koszty bez pokrycia.
To tak jak byœ mia³ 100 mieszkaù i wszystkie je wynaj¹³ za darmo... a czynsz i op³aty musia³byœ buliÌ miesi¹c w miesi¹c sam.
W rezultacie te mniejsze fora majÂą ograniczenia, majÂą reklamy, nie majÂą peÂłnego dostĂŞpu administracyjnego... wiĂŞc nie ma nic za darmo, albo jednak pÂłacisz albo licz siĂŞ z ĂŚwierĂŚ-produktem, ktĂłry w kaÂżdej chwili moÂże siĂŞ popsuĂŚ.
No widzisz szmer jesteÂś hobbista a twoja intuicja odnoÂśnie mojej osoby jest kompromitujÂące poniewaÂż jestem informatykiem ... i kto tu rzemieÂślnik? Nie odkrywajÂą tu ameryki ... na tym koniec najbardziej nie o to chodziÂło w dyskusji
Astre
Gość
« Odpowiedz #121 : Styczeń 08, 2013, 19:56:55 »

No widzisz szmer jesteÂś hobbista a twoja intuicja odnoÂśnie mojej osoby jest kompromitujÂące poniewaÂż jestem informatykiem ...

Jak Ty jesteÂś informatykiem, to ja jestem prezydent Obama. Szok
Szmer
Gość
« Odpowiedz #122 : Styczeń 08, 2013, 20:12:57 »

No widzisz szmer jesteÂś hobbista a twoja intuicja odnoÂśnie mojej osoby jest kompromitujÂące poniewaÂż jestem informatykiem ... i kto tu rzemieÂślnik? Nie odkrywajÂą tu ameryki ... na tym koniec najbardziej nie o to chodziÂło w dyskusji
Jak rozumiem - informatykiem z wykszta³cenia? Takie wykszta³cenie równie¿ posiadam... na studia nie chodzi siê tylko ¿eby znaleŸÌ pracê :> Ale niestety, muszê siê poniek¹d zgodziÌ z Astre. Nie mam zamiaru podwa¿aÌ Twojego wykszta³cenia ale je¿eli nie posiadasz tak elementarnej wiedzy to nie dziw siê ¿e podwa¿am tutaj poziom Twojej wiedzy - jako informatyka (jak to siê teraz okaza³o). Chyba ¿e pomimo wiedzy celowo poruszy³eœ taki temat... prowokacyjnie? Nie istotne... ja tylko w jeden sposób zrozumia³em ca³¹ t¹ dyskusjê.
Sventer
Gość
« Odpowiedz #123 : Styczeń 08, 2013, 20:51:32 »

No tak oczywiÂście typowy polak , z typowym myÂśleniem gdzie ktoÂś chce zarobiĂŚ choĂŚby tylko po to aby opÂłaciĂŚ serwer i mieĂŚ coÂś z tego za wkÂład wÂłasny to jest posÂądzany o zÂło.
Przyk³adem tego typu dzia³alnoœci, s¹ wolnemedia.net gdzie ludzie rozumiej¹ na czym sprawa polega. Tutaj jednak dalej panuje œredniowiecze. Ktoœ zarabia to jest z³y. A jeœÌ bêdziemy kit ze œciany.

BoÂże jaki ten kraj jest ograniczony, czasami siĂŞ nie muszĂŞ zastanawiaĂŚ, czemu polakĂłw tak wszyscy przez wieki bili. Druga rzecz ta strona moÂże kiedyÂś znikn¹Ì, bo naleÂży do wÂłaÂściciela serwera, trzecia rzecz, ma bardzo ograniczone moÂżliwoÂści. WÂłasne forum daje o wiele wiĂŞksze moÂżliwoÂści. PrzykÂładem  jest serwis paranormalne.pl gdzie forum prĂŞÂżnie dziaÂła i wszyscy sÂą zadowoleni bo majÂą gdzie pisaĂŚ i nie muszÂą nic za to pÂłaciĂŚ UÂśmiech a druga rzecz, zawadzajÂą Ci reklamy to uÂżyj adblocka sam osobiÂście uÂżywam i jakoÂś reklam nie widujÂą na Âżadnej stronie MrugniĂŞcie
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #124 : Styczeń 08, 2013, 23:38:25 »

Svent
Dla ludzi interesujÂących siĂŞ nieco ezoteryka sam fakt przejĂŞcia kontroli nad forum przez pewne osoby i utrata niezaleÂżnoÂści ma duÂży aspekt natury metafizycznej ale tobie to trzeba jak krowie na rowie wykÂładaĂŚ latami i nie byÂłoby efektu. Poza tym fakt Âże ktoÂś chce zarobiĂŚ mnie nie obchodzi ale wolĂŞ nazywaĂŚ rzeczy po imieniu a nie dorabiaĂŚ ideologiĂŞ do chcecie zarobku i wiĂŞkszej kontrol i.

Szkoda marnowaĂŚ jednak sÂłow bo to i tak nic nie pomoÂże na kolejne inwektywy .... jednak ostrzegam bo cierpliwoœÌ mam ograniczona  ... a to moÂże nie wyjœÌ na zdrowie ... jeÂżeli ktoÂś chce sprĂłbowaĂŚ zapraszam do kolejnych inwektyw
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: