Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 20:43:01

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: OdnoÂśnie nowego forum.  (Przeczytany 109487 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #125 : Styczeń 09, 2013, 00:16:29 »

No wiĂŞc >nagum<, aby zakoĂączyĂŚ te inwektywy i wszelkie przepychanki, wÂłaÂśnie z powodu, o ktĂłrym wspomniaÂłeÂś:

Cytat: nagum
Dla ludzi interesujÂących siĂŞ nieco ezoteryka sam fakt przejĂŞcia kontroli nad forum przez pewne osoby i utrata niezaleÂżnoÂści ma duÂży aspekt natury metafizycznej ...

oraz kilka innych, o których doœÌ obszernie i oficjalnie pisaliœmy na tym forum, by³y powodem przeniesienia sie na prywatny serwer.
Nikt nic nie chce przejmowaÌ. Serwer nale¿y (chyba dobrze to uj¹³em) do osoby zwi¹zanej z forum i ca³a administracja (admini i modzi) s¹ ci sami co tu.

PrzejĂŞcie, o jakim wspominasz, bardzo mocno zaczĂŞÂło zaglÂądaĂŚ nam w oczy wÂłaÂśnie tu, na tym forum. Coraz wiĂŞcej osoby postronne, nie majÂące dostepu do panelu administracyjnego zaczĂŞÂły ingerowac w nasz e forum, poza naszymi plecami.
Tego unikniemy, a przynajmniej zminimalizujemy na trzecim forum.

I myÂślĂŞ, ze nie ma juÂż o czym dyskutowaĂŚ.

"jeszcze siĂŞ taki nie urodziÂł, co by kaÂżdemu w gusta dogodziÂł". MrugniĂŞcie

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Racjonalista
Gość
« Odpowiedz #126 : Styczeń 10, 2013, 00:08:54 »

Skoro tyle osĂłb wyraÂża sprzeciw PCH to czemu oni idÂą na to nowe forum, ktĂłre nadal bazuje wokó³ PCH? to mnie wÂłaÂśnie dziwi. Gdyby byÂło tak Darku, Âże zaÂłoÂżyÂłbyÂś nowe forum, a tam nagle nikt nie przyszedÂł i nikt siĂŞ nie zarejestrowaÂł to za pewne wrĂłciÂłbyÂś tutaj bo byÂłbyÂś do tego zmuszony. Ale prawda jest taka, Âże powolutku, powolutku rozpadacie siĂŞ. Dla mnie treÂści tego forum iskrzÂą takim samym kÂłamstwem jak sesje tych zÂłodziei i kÂłamcĂłw, ktĂłrzy oszukali ludzi. Tyle razy juÂż przeczytaÂłem tutaj, Âże niby nie macie nic wspĂłlnego z PCH, Âże nie wierzycie im itd. A jednak ku dziwo jakimÂś dziwnym trafem dziaÂły poÂświĂŞcone temu Projektu nadal tutaj istniejÂą  UÂśmiech i to jest wÂłaÂśnie ta zagadka. Kto tak na prawdĂŞ wierzy i dalej rozwija ich temat, ale odpowiedÂź pozostaje jednoznaczna. Administratorzy tego forum. I warto byÂłoby ujawniĂŚ to na tle publicznoÂści, ale nie przyznacie siĂŞ do tego, bo ruszy na was fala krytyki i pytaĂą z ktĂłrymi na pewno nie poradzicie sobie i zaÂłamiecie siĂŞ. A chyba nie chcielibyÂście utraciĂŚ wÂładzĂŞ nad ludÂźmi, ktĂłrymi tak na prawdĂŞ rzÂądzicie dopĂłki zaleÂży im, aby tutaj pisaĂŚ. Ciekawe co jeszcze ciÂągnie tam ludzi, ktĂłrzy sami przecieÂż powiedzieli, Âże niby wyrzekli siĂŞ PCH i nie majÂą z tym nic wspĂłlnego.

PogĂłdÂźcie siĂŞ z faktem, Âże tak na prawdĂŞ okÂłamujecie samych siebie.

I to jest podstawowy b³¹d, który pope³niliœcie odnajduj¹c to miejsce i œrodowisko o tej¿e tematyce jak¹ st¹d znamy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2013, 00:10:48 wysłane przez Racjonalista » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #127 : Styczeń 10, 2013, 02:14:27 »

@racjonalista, idÂź pan spaĂŚ bo gÂłupoty piszesz, a i zaraz pod groÂźby karalne niektĂłre okreÂślenia podejdÂą  ZÂły
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #128 : Styczeń 10, 2013, 02:16:05 »

Skoro tyle osĂłb wyraÂża sprzeciw PCH to czemu oni idÂą na to nowe forum, ktĂłre nadal bazuje wokó³ PCH? to mnie wÂłaÂśnie dziwi. Gdyby byÂło tak Darku, Âże zaÂłoÂżyÂłbyÂś nowe forum, a tam nagle nikt nie przyszedÂł i nikt siĂŞ nie zarejestrowaÂł to za pewne wrĂłciÂłbyÂś tutaj bo byÂłbyÂś do tego zmuszony. Ale prawda jest taka, Âże powolutku, powolutku rozpadacie siĂŞ. Dla mnie treÂści tego forum iskrzÂą takim samym kÂłamstwem jak sesje tych zÂłodziei i kÂłamcĂłw, ktĂłrzy oszukali ludzi. Tyle razy juÂż przeczytaÂłem tutaj, Âże niby nie macie nic wspĂłlnego z PCH, Âże nie wierzycie im itd. A jednak ku dziwo jakimÂś dziwnym trafem dziaÂły poÂświĂŞcone temu Projektu nadal tutaj istniejÂą  UÂśmiech i to jest wÂłaÂśnie ta zagadka. Kto tak na prawdĂŞ wierzy i dalej rozwija ich temat, ale odpowiedÂź pozostaje jednoznaczna. Administratorzy tego forum. I warto byÂłoby ujawniĂŚ to na tle publicznoÂści, ale nie przyznacie siĂŞ do tego, bo ruszy na was fala krytyki i pytaĂą z ktĂłrymi na pewno nie poradzicie sobie i zaÂłamiecie siĂŞ. A chyba nie chcielibyÂście utraciĂŚ wÂładzĂŞ nad ludÂźmi, ktĂłrymi tak na prawdĂŞ rzÂądzicie dopĂłki zaleÂży im, aby tutaj pisaĂŚ. Ciekawe co jeszcze ciÂągnie tam ludzi, ktĂłrzy sami przecieÂż powiedzieli, Âże niby wyrzekli siĂŞ PCH i nie majÂą z tym nic wspĂłlnego.

I to jest podstawowy b³¹d, który pope³niliœcie odnajduj¹c to miejsce i œrodowisko o tej¿e tematyce jak¹ st¹d znamy.

jakbyÂś chciaÂł edytowaĂŚ posta, bo tu wolno ciÂągle - to jest cytat u mnie UÂśmiech

podkreÂślenie u gĂłry moje, kolor inny

czujĂŞ, Âże jesteÂś za PiSem i SmoleĂąskiem, taki sam jad jak u kaczora i pisowcĂłw... ja jestem za PO i razi w oczy taki jĂŞzyk pisowy!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2013, 02:19:50 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Racjonalista
Gość
« Odpowiedz #129 : Styczeń 10, 2013, 04:02:38 »

@racjonalista, idÂź pan spaĂŚ bo gÂłupoty piszesz, a i zaraz pod groÂźby karalne niektĂłre okreÂślenia podejdÂą  ZÂły

Proszê rozwiù i uzasadnij swoj¹ przem¹dr¹ wypowiedŸ. Czy¿bym siê myli³ co do PCH? chcesz powiedzieÌ, ¿e to nie oszuœci, ani z³odzieje? ¿e s¹ to uczciwi ludzie wspó³pracuj¹cy pod natchnieniem Mi³oœci co ukaza³ roz³am Lucyny £. miêdzy Wojcikiewiczem i nagle zrobi³y siê dwa projekty jeden na lucynalobos.pl drugi na cheops.com? Na tym maj¹ polegaÌ dzia³ania czysto sumienne? zreszt¹ co tu dalej gdybaÌ, min¹³ 21 grudzieù, ludzie zdziwieni nie wiedz¹ teraz co siê dzieje wokó³ nich dzieje, dlaczego tak dali wystawiÌ siê na manowce, a oni œpi¹ dzisiaj na kokosach i tylko tyle z tego po naszej czczej gadce. Tak¿e po tym co siê wydarzy³o to ju¿ mo¿ecie co najwy¿ej zak³adaÌ sobie nowe fora i dla zabawy kopiowaÌ to co zota³o na starym i tak w kó³ko.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2013, 05:50:44 wysłane przez Racjonalista » Zapisane
Racjonalista
Gość
« Odpowiedz #130 : Styczeń 10, 2013, 05:34:14 »

jakbyÂś chciaÂł edytowaĂŚ posta, bo tu wolno ciÂągle - to jest cytat u mnie UÂśmiech

podkreÂślenie u gĂłry moje, kolor inny

czujĂŞ, Âże jesteÂś za PiSem i SmoleĂąskiem, taki sam jad jak u kaczora i pisowcĂłw... ja jestem za PO i razi w oczy taki jĂŞzyk pisowy!

Kap³an ty to lepiej nie rozspiuj siê ju¿ tyle, bo jeszcze niechc¹cy drug¹ ksi¹¿kê tutaj wydasz.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2013, 05:34:34 wysłane przez Racjonalista » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #131 : Styczeń 10, 2013, 06:14:03 »

Wiesz co ''kapÂłan'' ?
JuÂż Ci kiedyÂś nie raz, nawet nie dwa zwracano uwagĂŞ, abyÂś bezceremonialnie nie objeÂżdÂżaÂł ludzi. Tymbardziej, Âże nie przedstawiasz Âżanych argumentĂłw, a wymianĂŞ intelektualnÂą przemieniasz na prostackie egoizmy,  typu '' idÂż spaĂŚ bo gÂłupoty gadasz ''

CzÂłowieku zrĂłb coÂś z sobÂą ?

To, Âże jesteÂś mÂłody nie zwalnia CiĂŞ z Âżadnego obowiÂązku w miarĂŞ normalnej komunikacji miĂŞdzyludzkiej.

KaÂżda bez wyjÂątku przestrzeĂą jest miejscem wymiany myÂśli i wiedzy, a nie
traktowania rozmĂłwcy jak jakiÂś obiekt sformatowany.

Do Racjonalisty ....

JesteÂś w tej chwili wedÂług mnie  jedynym uÂżytkownikiem na tym forum otwartym  na argumenty innego, co jest podstawÂą do konstruowania sensĂłw, wymiany myÂśli i wzajemnych dialogĂłw, bo na tym wÂłaÂśnie polega sztuka rozmowy.

Osobiœcie by³em za zmian¹ forum, jakieœ tam poczynania i rozmowy prowadzi³em, czy nawet by³em gotowy ponieœÌ pewne koszty.
Ale, sam siĂŞ zastanawiam po co ten relikt przeszÂłoÂści  (Cheops) w nazwie domeny i nazwy forum ?

Tak, czy inaczej ( podobnie jak moja siostra Ptak) w dn. 15. Stycznia koĂączĂŞ tÂą zabawĂŞ w uÂżytkownika  forum na starym i  jak nowym forum.
IntersujÂą mnie wartoÂści  transcendentalne,  poszukiwane sensĂłw, a nie jakieÂś pragmatyczne wymiany plikĂłw  (czĂŞsto poza wszelkimi  argumentami) zmierzajÂące do zniewolenia rozmĂłwcy.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2013, 06:22:29 wysłane przez Astre » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #132 : Styczeń 10, 2013, 11:06:27 »

Racjonalista & Astre, wy z jednej gliny wiĂŞc napiszĂŞ wspĂłlne przesÂłanie vel wyjaÂśnienie do obu, ok?

jestem obok Projektu Cheops od 2006 roku, na pocz¹tku blisko, dostawa³em wszelkie newsy na maila przed publikacj¹, dobrze wiem co siê dzia³o za kurtyn¹, teraz te¿ wiem, ci¹g³a korespondencja ma miejsce, wiêc mam cholerne prawo, ¿eby broniÌ PCh, co do roz³amu pomiêdzy p. Wójcikiewiczem a p. Lucyn¹, có¿, zdarza, siê to tylko ludzie, nie ma co wymagaÌ nie wiadomo czego, nie bêdê oceniaÌ tego konfliktu bo to nie moja rola Uœmiech

Zanim mnie zaczniecie atakowaÌ zobaczcie z kim macie do czynienia, mam jeszcze jeden szczególny powód, ¿eby staÌ za PCh, osobisty, podczas analiz wiele siê potwierdzi³o ze s³ów Samuela, prywatne sesje z nim nigdy nie publikowane równie¿ wiele wyjaœni³y Uœmiech

to chyba tyle,
KapÂłan 718
Kate
Gość
« Odpowiedz #133 : Styczeń 10, 2013, 13:19:39 »

cyt Astre
IntersujÂą mnie wartoÂści  transcendentalne,  poszukiwane sensĂłw, a nie jakieÂś pragmatyczne wymiany plikĂłw  (czĂŞsto poza wszelkimi  argumentami) zmierzajÂące do zniewolenia rozmĂłwcy.

Mnie tez to interesuje. Glownie, co inni mysla, a nie czytanie zlinkowanych artykulow prasowych o niskim stopniu wiarygodnosci. Czyli takich pod publiczke.
Kiara maczuga u mnie zawsze pod reka:) Zajrze do Was, ale bardziej dryfujecie w strone bloggowania i monologow.

Do Dariusza! Obejrzalam to nowe forum i zmrozilo mnie, gdy przeczytalam co wpisales "Horoby psychiczne"

Choroba jasna! Poprawiaj to natychmiast! MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2013, 13:20:22 wysłane przez Kate » Zapisane
Racjonalista
Gość
« Odpowiedz #134 : Styczeń 11, 2013, 15:10:33 »

Do Racjonalisty ....

JesteÂś w tej chwili wedÂług mnie  jedynym uÂżytkownikiem na tym forum otwartym  na argumenty innego, co jest podstawÂą do konstruowania sensĂłw, wymiany myÂśli i wzajemnych dialogĂłw, bo na tym wÂłaÂśnie polega sztuka rozmowy.

Osobiœcie by³em za zmian¹ forum, jakieœ tam poczynania i rozmowy prowadzi³em, czy nawet by³em gotowy ponieœÌ pewne koszty.
Ale, sam siĂŞ zastanawiam po co ten relikt przeszÂłoÂści  (Cheops) w nazwie domeny i nazwy forum ?

Tak, czy inaczej ( podobnie jak moja siostra Ptak) w dn. 15. Stycznia koĂączĂŞ tÂą zabawĂŞ w uÂżytkownika  forum na starym i  jak nowym forum.

DziĂŞkujĂŞ Astre i pamiĂŞtaj, Âże to co napisaÂłeÂś rĂłwnieÂż i o Tobie Âświadczy. Dobrze wiedzieĂŚ, Âże jest ktoÂś z kim moÂżna siĂŞ zrozumieĂŚ. Odwzajemniam Astre  UÂśmiech

Zanim mnie zaczniecie atakowaÌ zobaczcie z kim macie do czynienia, mam jeszcze jeden szczególny powód, ¿eby staÌ za PCh, osobisty, podczas analiz wiele siê potwierdzi³o ze s³ów Samuela, prywatne sesje z nim nigdy nie publikowane równie¿ wiele wyjaœni³y Uœmiech

AleÂż Szanowny Panie KapÂłanie UÂśmiech

My o nic wiêcej nie prosimy jak jedynie o dowody. Wiêc jakbyœ móg³ rozwin¹Ì swoj¹ wypowiedŸ i uzasadniÌ na bazie czysto logicznych argumentów, na spokojnie bez stresowo, bez zbêdnych ataków s³ownych, wœciek³oœci, wybuchu emocji, niekontrolowanych zachowaù... to pewnie by³o by wszystkim mi³o Uœmiech

prywatne sesje z nim nigdy nie publikowane rĂłwnieÂż wiele wyjaÂśniÂły UÂśmiech

No i tutaj siê z tob¹ zgadzam. Min¹³ 21 grudnia i faktycznie wszystko z tych sesjii siê wyjaœni³o Uœmiech

Zanim mnie zaczniecie atakowaĂŚ zobaczcie z kim macie do czynienia

z kim?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2013, 15:29:58 wysłane przez Racjonalista » Zapisane
Szmer
Gość
« Odpowiedz #135 : Styczeń 11, 2013, 15:53:34 »

BoÂże jakie tu Trololowisko siĂŞ zrobiÂło...

MyÂślĂŞ Âże jedynÂą osobÂą, ktĂłra okÂłamuje sama siebie jesteÂś Ty sam. OdnoszĂŞ wraÂżenie Âże poza PCh nie umiesz kompletnie nic innego na tym forum przeczytaĂŚ... czyli zapewne nie przeczytaÂłeÂś minimum 80% tematĂłw, ktĂłre byÂły tutaj poruszane.
Mnie nigdy nie interesowa³ za bardzo Projekt Cheops i praktycznie nigdy (mo¿e z pojedynczymi wyj¹tkami) nie bra³em udzia³u w dyskusji na ten temat. Mimo to siedzê tu ju¿ kilka lat. Nie sposób ogarn¹Ì wszystkich tematów poruszanym na tym forum.
Ale Ty nie potrafisz tego dostrzec... starasz siê tak oponowaÌ ca³emu PCh ¿e to chyba Ci przys³oni³o ca³¹ resztê... ok³amujesz sam siebie. Tak¿e och³où troszeczkê i przyjrzyj siê temu jeszcze raz bo póki co twój nick traktuje bardzo ironiczne Uœmiech
Sventer
Gość
« Odpowiedz #136 : Styczeń 12, 2013, 13:46:26 »

Jeszcze trochĂŞ i wojenka siĂŞ skoĂączy, a to forum umrze wraz z tymi wszystkimi trolami. Gorsze bĂŞdzie jak siĂŞ wszyscy przeniosÂą na nowe forum.
Kate
Gość
« Odpowiedz #137 : Styczeń 12, 2013, 20:01:29 »

A moze zostawmy to stare tak jak jest.
Problem lezalby w zmianie regulaminu (nie mowie o chamstwie-oszukanstwie).
Bo druzyna jest wierna.

P.S. Problem lezalby tez w zmianie kompetencji "moderatorow". Bo Darek robil dobra robote.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2013, 20:02:07 wysłane przez Kate » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #138 : Styczeń 12, 2013, 22:59:41 »

Jeszcze trochĂŞ i wojenka siĂŞ skoĂączy, a to forum umrze wraz z tymi wszystkimi trolami.

CzyÂżbyÂś mĂłwiÂł o sobie? O tych wojenkach i trolach....?
Chyba, Âże Ci te  ( -7 pnkt. )  same spadÂły  z nieba ?
Racjonalista
Gość
« Odpowiedz #139 : Styczeń 13, 2013, 00:22:29 »

BoÂże jakie tu Trololowisko siĂŞ zrobiÂło...

MyÂślĂŞ Âże jedynÂą osobÂą, ktĂłra okÂłamuje sama siebie jesteÂś Ty sam. OdnoszĂŞ wraÂżenie Âże poza PCh nie umiesz kompletnie nic innego na tym forum przeczytaĂŚ... czyli zapewne nie przeczytaÂłeÂś minimum 80% tematĂłw, ktĂłre byÂły tutaj poruszane.
Mnie nigdy nie interesowa³ za bardzo Projekt Cheops i praktycznie nigdy (mo¿e z pojedynczymi wyj¹tkami) nie bra³em udzia³u w dyskusji na ten temat. Mimo to siedzê tu ju¿ kilka lat. Nie sposób ogarn¹Ì wszystkich tematów poruszanym na tym forum.
Ale Ty nie potrafisz tego dostrzec... starasz siê tak oponowaÌ ca³emu PCh ¿e to chyba Ci przys³oni³o ca³¹ resztê... ok³amujesz sam siebie. Tak¿e och³où troszeczkê i przyjrzyj siê temu jeszcze raz bo póki co twój nick traktuje bardzo ironiczne Uœmiech

Nie, to Ty w tym momencie oszukujesz siebie samego i najprawdopodobniej wiele jeszcze stÂąd ludzi. PowiedzieĂŚ Ci dlaczego?
Po pierwsze odnalazÂło to forum mnĂłstwo osĂłb, ktĂłrzy ingerujÂą w tak zwany "RozwĂłj Duchowy". Czym jest "RozwĂłj Duchowy"? Âżeby jasno to sprecyzowaĂŚ juÂż wyjaÂśniam:

RozwĂłj duchowy to podnoszenie swoich wibracji poprzez oczyszczanie i rozszerzanie swojej ÂświadomoÂści oraz dostrajanie siĂŞ do wibracji miÂłoÂści. RozwĂłj duchowy to samorealizacja i urzeczywistnianie w sobie miÂłoÂści oraz wszystkiego co najlepsze dla najwyÂższego dobra swojego i innych. W Rozwoju duchowym poznajesz siebie i swoje moÂżliwoÂści duchowe. Uczysz siĂŞ z nich korzystaĂŚ i wprowadzaĂŚ do swojego Âżycia. W Rozwoju duchowym mamy do dyspozycji miĂŞdzy innymi modlitwy, medytacje, kursy, praktyki i kontemplacje. Jest to praca przede wszystkim nad oczyszczaniem swojego umysÂłu i serca, a takÂże nad pozytywnym nastawieniem do siebie oraz do Âświata.

Czyli wyjaœni³o siê ju¿, ¿e mówimy tutaj o tak zwanej Mi³oœci, ¿e forum, które w znacznej mierze poœwiêca swoj¹ uwagê "Rozwoju Duchowemu" teoretycznie propaguje ideê nauczania o Mi³oœci. No tak to mo¿na przyj¹Ì i zrozumieÌ, bo inaczej konkretnie siê nie da. Drugim elementem z którego siê sk³ada oprócz nawo³ywania do Rozwoju Duchowego jest Projekt Cheops, którego metoda werbowania równie¿ polega³a na œpiewaniu o Mi³oœci. Co wiêcej, bo ma³o jeszcze powiedziane... nazwa³bym to nawet metod¹ bombardowania mi³oœci¹. Na czym ma polegaÌ to bombardowanie mi³oœci¹? ju¿ wyjaœniam:

Bombardowanie miÂłoÂściÂą - technika psychomanipulacji stosowana w sektach, polegajÂąca na otoczeniu nowego czÂłonka sekty wyjÂątkowÂą serdecznoÂściÂą, z jakÂą raczej nie spotykaÂł siĂŞ w dotychczasowym Âżyciu.

Pojawia siĂŞ ona w poczÂątkowym etapie relacji z grupÂą, a celem tej techniki jest zbudowanie silnego zwiÂązku emocjonalnego i przywiÂązanie jednostki do grupy.

ÂźrĂłdÂło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bombardowanie_mi%C5%82o%C5%9Bci%C4%85

I co siĂŞ dalej dzieje?

A no zjawiajÂą siĂŞ na forum ludzie, ktĂłrzy teoretycznie popierajÂą poglÂądy serwowane przez forum i Âśrodowisko ezoteryczne jakie rozpowszechnia. Mowa o Rozwoju Duchowym i Projekcie Cheops rĂłwnieÂż nawoÂłujÂącym do tego hasÂła chodÂź w tym przypadku dla wÂłasnej korzyÂści i nieznanego celu o raczej nie szczerej intencji co udowodniÂły niepotwierdzone zdarzenia z treÂści ich sesji.

No wiĂŞc zjawiam siĂŞ tutaj Ja czyli czÂłowiek zwany RacjonalistÂą, a no RacjonalistÂą, bo racjonaliÂści to ludzie specjalizujÂący siĂŞ w umiejĂŞtnoÂści zadawania trudnych pytaĂą czasem nawet prostych ale dorzecznych, ktĂłre w przypadku waszego forum, jego dziaÂłalnoÂści jak i rĂłwnieÂż PCH mogÂą byĂŚ za ciĂŞÂżkim, a nawet niebezpiecznym orzechem do zgryzienia bo to jest najprostsza metoda udowodnienia prawdy, a mianowicie zadawanie pytaĂą przed ktĂłrymi nie ktĂłrzy nie potrafiÂą zdoÂłaĂŚ wyzwaniu i tak oto zjawiajÂąc siĂŞ tutaj co ja napotykam? a no wyjaÂśniam:

- Totalny brak zorganizowania, zgody, tolerancji, a juÂż na pewno Âśladu jakiejkolwiek miÂłoÂści miĂŞdzy wami.
- Brak szacunku widoczny w arogancki niekiedy sposĂłb wyraÂżania siĂŞ przez uÂżytkownikĂłw forum.
- Z³oœliwoœÌ i chêÌ zdyskredytowania drugiej osoby czêsto podwa¿aj¹c prezentowane przez nich pogl¹dy.
- S³abo rozwiniêta "goœcinnoœÌ" wobec nowo przyby³ych osób, które postanowi³y do³¹czyÌ do was czy nawet zaprzyjaŸniÌ z wami. (widoczna równie¿ ze strony administracji czego oblicze ujawini³o siê w regulaminie na nowym forum, gdzie wyraŸnie mo¿na odczuÌ brak akceptacji dla osób nie uleg³ym na ich narzucony program pos³uszeùstwa)

I teraz pytanie kto tak na prawdê oszukuje siebie? Jeœli jesteœcie osobami, które na prawdê "rozwijaj¹ siê duchowo" u których w intencjii le¿y ca³kowita tolerancja, dobroÌ, szacunek i nastawienie przyjazne wobec nowo przyby³ych osób to dlaczego dzia³acie wbrew ideii i logice rozwoju duchowego? Jeœli powiecie mi, ¿e to nie jest forum o projekcie cheops i g³ównie rozwoju duchowym, a w zwi¹zku z czym nie musicie kierowaÌ siê ¿adnymi duchowymi wartoœciami - to po co w takim razie tutaj jesteœcie i o czym w koùcu jest to forum?

Bo ani z waszej, ani ze strony administracji nie widaÌ wcale, aby iskrzy³ tutaj jaki kolwiek zal¹¿ek rozwoju duchowego oprócz o tym, ¿e tylko o tym rozmawiacie (ju¿ wolê nie komentowaÌ tego jak wygl¹daj¹ te rozmowy). Wiêc na czym to wszystko ma polegaÌ? Czy to ma jakiœ sens? cel? dla jakiegoœ opopólnego ogó³u dobra dla innych? mo¿e w imiê mi³oœci?

Skoro jeszcze tutaj jesteœcie to z dwóch g³ównych powodów. Albo dlatego, ¿e na czymœ wam zale¿y skoro tu jesteœcie albo dlatego, ¿e jesteœcie po prostu uzale¿nieni od tego miejsca, a uzale¿nienie to ju¿ niestety problem na pod³o¿u psychologicznym. I szczerze mówi¹c mentalnoœÌ tutejszego spo³eczeùstwa i pogl¹dów jakie wyra¿a forum po przez administracje kieruj¹ca nim okreœli³bym problemem na tle psychologicznym. Nie muszê udowadniaÌ tego, ¿e tak w³aœnie jest bo wystarczy wejœÌ z wami gadkê, aby przekonaÌ siê, ¿e mo¿na tego po¿a³owaÌ. Mo¿e osamotnienie? poczucie braku akceptacji ze strony otoczenia? nie mój problem i szczerze nie wnikam, ale nurtuje mnie kilka pytaù, które dopóki tu jeszcze jestem ciekawi¹ mnie i dlatego tu jestem.

WiĂŞc wracajÂąc do ciebie, dobrze i na spokojnie przemyÂśl to czy aby przypadkiem sam siebie nie oszukujesz bĂŞdÂąc tutaj. Bo ja trafiÂłem tutaj w roli sceptyka i osoby ogĂłlnie sceptycznie nastawionej wobec tutejszej branÂży i dlatego ja nie podlegam Âżadnym zasadom rozwoju duchowego co nie upowaÂżnia mnie do przeÂśladowania kogoÂś czy poniÂżania go jeÂśli krytykuje mojÂą osobÂą bÂądÂź to co piszĂŞ ale w tym momencie zaczynam nabieraĂŚ podejrzeĂą czy oby taka osoba przypadkiem nie oszukuje siebie bĂŞdÂąc tutaj. JeÂśli tak to ciesze siĂŞ, Âże mam okazjĂŞ wskazaĂŚ komuÂś drogĂŞ i przywrĂłciĂŚ rozum do gÂłowy.

Darek zawin¹³ manatki i w pop³ochu gwizdn¹³ st¹d bo ba³ siê prawdy, ¿e zjawi siê tutaj ktoœ taki jak ja kto zrzuci mu koronê z g³owy i nawierzch wygarnie mu jego brak kompetencji, odpowiedzialnoœci i powo³ania do prowadzenia forum o takiej dzia³alnoœci do jakiej nawo³uje. Mo¿liwe, ¿e obawia³ siê oœmieszenia, utraty w³adania nad wami co uwidoczni³ przez regulamin stworzony na nowym forum od którego wyraŸnie bije aroganckim i nie tolerancyjnym nastawieniem do drugiej osoby, a ju¿ na pewno do respektowania jego wolnej woli o której niby tak g³oœno nawo³uje rozwój duchowy na jaki siê powo³uje. I to jest to co mo¿e zniszczyÌ was wyimaginowany œwiat, a mianowicie prawda, która ujawni wasze jedno wielkie ... zak³amanie w stosunku do samych siebie.

(Zaznaczam nie do wszystkim to mowa, bo nie wszystkich jeszcze st¹d znam, no ale Ci, którzy najaktywniej wypowiadaj¹ siê na tym forum zd¹¿yli ju¿ pokazaÌ jacy s¹ na prawdê).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2013, 00:32:40 wysłane przez Racjonalista » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #140 : Styczeń 13, 2013, 20:21:10 »

Dlaczego myÂślisz, Âże inni mieliby powielaĂŚ Twoje wzorce zachowaĂą - wszak to wÂłaÂśnie Ty swojego czasu - gdy jak zwykle brakowaÂło Ci argumentĂłw - lÂżyÂłeÂś, a potem... szybciutko edytowaÂłeÂś post... cynicznie stwierdzajÂąc "a udowodnijcie mi to".
Jednak propozycja ujawnienia print screena szybko i skutecznie zgasiÂła Ci lakoniczny uÂśmiech z twarzy.
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #141 : Styczeń 13, 2013, 20:22:01 »

Szlachetny w Intencjach Swych, o Racjonalisto Panie!

widzĂŞ w powyÂższej wypowiedzi co najmniej kilka niekonsekwencji, szkoda, Âże wolĂŞ posÂłuchaĂŚ dobrej muzyki np. takiej:  http://www.youtube.com/watch?v=h8tuTSi6Sck, aniÂżeli
wyÂłuszczaĂŚ zdanie po zdaniu, niespĂłjnoÂści owe.

jednakÂże osobiÂście zapewniam, Âże poddaÂłem nie raz jeden kwestiĂŞ tzw. rozwoju duchowego w wÂątpliwoœÌ, uwaÂżajÂąc w ogĂłle za sztuczne i wydmuchane okreÂślenie tego, co Pan chce definicyjÂą wyjaÂśniĂŚ, a czego w Âżaden i podobny sposĂłb wyjaÂśniĂŚ siĂŞ nie da, bo jest ze swej natury bzdurnym podziaÂłem, nie wiadomo specjalnie czego przez co...   Chichot istnieje bowiem tylko energia i ró¿ne jej stany ( i to nieustannie zmieniajÂące siĂŞ) zagĂŞszczenia. zatem duch- materia - to teÂż niezÂła iluzja. rozwijaĂŚ siĂŞ moÂżna jedynie caÂłoÂściowo poprzez budzenie ÂŚwiadomoÂści, a reszta to jakieÂś dyrdymaÂłki, ktĂłrymi Pan ÂżeÂś siĂŞ za bardzo siĂŞ wzi¹³ i przej¹³.

masz, Pan, jak jasno widaĂŚ i sÂłychaĂŚ Racjonalisto Panie wci¹¿ wobec innych (WAS) jakieÂś oczekiwania. a np. taki koliberek chce sobie czasem z kimÂś porozmawiaĂŚ na inne jeszcze i mniej codzienne tematy. i z innymi jeszcze osobnikami  spoza jego  codziennego, powszedniego otoczenia... i tylko tyle i tak wiele zarazem...

ot,  czasem tu, czasem gdzie indziej lubi siĂŞ teÂż  podzieliĂŚ myÂślÂą swojÂą jakÂą, dobrÂą muzykÂą,
obrazem...informacjÂą...

i zasadnicze pytanie? to jest tu sekta "bombardujÂąca miÂłoÂściÂą", skoro nikt tej miÂłoÂści nie przejawia, skoro nikt siĂŞ nie chce "nowymi zaopiekowaĂŚ"? a moÂże ludzie na co dzieĂą, na ulicy, nie majÂą moÂżliwoÂści uczestniczenia w pewnych procesach, nie  znajdujÂą tam istotnych odpowiedzi na swoje odwieczne pytania, moÂże istotnie sÂą samotni, bo oddzieleni w "blokowych klatkach" i marzÂą o bliÂższych kontaktach, choĂŚby i wirtualnych i to z ludÂźmi mniej wiĂŞcej, lub podobnie myÂślÂącymi, o podobnie otwartych umysÂłach, a moÂże chcÂą siĂŞ nauczyĂŚ rozmawiaĂŚ inaczej, konfrontowaĂŚ...no, bo có¿ Pan tu innego robisz? a moÂże oni chcÂą zbawiaĂŚ, skoro i nawet Pan Racjonalista zbawiĂŚ chce wszystkich innych tu od niewiedzy i gÂłupoty swej wyraÂź -nej!

kto wie, kto wie....naj³atwiej jednak oceniÌ, gorzej konstruktywnie wspó³uczestniczyÌ, a je¿eli siê nie chce, lub nie potrafi, to z godnoœci¹ uszanowaÌ, nawet jeœli to sekta i wycofaÌ siê w subtelnym podrygu, co siê tolerancj¹ zdaje nazywaÌ.

... i za bardzoÂś siĂŞ Pan tego projektu cheops w mniemaniu moim, tj. koliberkowym, wzi¹³ i uczepiÂł.  swego czasu osĂłb parĂŞ zachwyciÂło siĂŞ ideÂą ratowania naszej Mateczki Ziemi (i chwaÂła im za te wspaniaÂłe intencje!!!) mniej wiĂŞcej tak jak i Pan nas teraz chcesz ratowaĂŚ przed nami samymi; ale potem zaczĂŞÂło Racjonalnie myÂśleĂŚ i siĂŞ uniezaleÂżniÂło ( osĂłb tych parĂŞ...) od tej nad wyraz szlachetnej w zamiarze (ludzkim na pewno) idei...a potem ? a potem do³¹czyÂło szereg osĂłb w ogĂłle nie zwiÂązanych z Âżadnym projektem, jak chociaÂżby koliberek, ktĂłry ceni jednak  kilka waÂżnych tutaj, pomimo wszystko, wypowiedzi i czegoÂś prĂłbuje siĂŞ nauczyĂŚ. takÂże i z paĂąskiej wypowiedzi wnioski jakoweÂś mÂądre wyciÂągn¹Ì chciaÂłby.. JeÂśli Pan Âłaskawie w ogĂłle pozwoli...

a ¿em siê od przyjemnych zajêÌ wzi¹³ i oderwa³ bardzo, to skoùczê ju¿ moj¹ tu pisaninê serdecznie Pana pozdrawiaj¹c

koliberek trzydziesty trzeci UÂśmiech 2

i specjalnie dla Pana:

Deep Purple - Smoke On The Water (Live At Montreux 2006)
http://www.youtube.com/watch?v=arpZ3fCwDEw
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 23:43:55 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #142 : Styczeń 13, 2013, 22:29:59 »

Deep Purple - Smoke On The Water (Live At Montreux 2006)
http://www.youtube.com/watch?v=arpZ3fCwDEw

Koliberku drogi...

CoÂś mi ta muza, tony i dzwiĂŞki powyÂższe nie chcÂą wchodziĂŚ do ucha.
Czemu ? Tego nie wiem ?
Lecz, wiem, Âże to czego szukam - piĂŞkna, ktĂłre niewidoczne, a jednak moÂżliwe do zobaczenia odnajdujĂŞ np. tutaj :

http://www.youtube.com/watch?v=usvUNEFoIPA

Co do miÂłoÂści ?

MogĂŞ powiedzieĂŚ, Âże sÂłowo  ''MiÂłoœÌ' conajwyÂżej mogĂŞ odebraĂŚ jako rzecz zgoÂła nie na temat. Ewentualnie jako coÂś zarezerwowane na specjalnÂą okazjĂŞ, ktĂłra przydarza siĂŞ (czasem?) jako coÂś emferycznego
, ktĂłra pochÂłania jednostkĂŞ, ale nie rzadko teÂż jÂą niszczy.

Czym zatem jest mi³oœÌ, brzmi przecie nie¿yciowo i patetycznie ?
Wydaje siê, ¿e to zauroczenie, a nie ¿adna mi³oœÌ. Mo¿e i przyjemne, ale...
czy mi³oœÌ ma byÌ tym co czujê, czy mo¿e dzia³aniem, którego prawdziwa wartoœÌ posiada swoj¹ cenê i koszty.

To co pisze Racjonalista o ''bombardowaniu'' miÂłoÂściÂą, to taka kolejna wariacja na ten temat, taka przy okazji teÂż stosowana przez PCH - odarta
nawet z estetycznego sentymentalizmu i patosu.

Jednak¿e idee fixe P-CH, to nie mi³oœÌ, lecz wybitnie natrêtna i obsesyjna myœl - Misja Ratowania Ziemii...
Misja, w ktĂłrej  bohaterowie tego spektaklu, to aktorzy bezsilnoÂści  na scenie teatru, ktĂłrzy sami sobÂą pokazujÂą wÂłasnÂą frustracjĂŞ, lĂŞk i ucieczkĂŞ od swoich wÂłasnych problemĂłw.
 Istoty ulepione z takiej gliny potrzebujÂą guru, potrzebujÂą siĂŞ kimÂś podpieraĂŚ,  gdyÂż w ich subiektywnym  mniemaniu jego brak moÂże oznaczaĂŚ kapitulacjĂŞ.

Tylko, Âże wbrew wizjom Racjonalisty, ktĂłrego jak na moje oko nieco siĂŞ g³êboko zapĂŞdziÂł, my tu mamy tyle wspĂłlnego z PCH,  co NIC i z Âżadnym egregorem siĂŞ nie utoÂżasamiamy jedynie piszemy pod starym zmurszniaÂłym, przykrytym grubÂą warstwÂą kurzu i patyny szyldem o nazwie PCH.
Równie¿ tematy, setki tematów, które zosta³y tu poruszane, momentami by³y strategiczne. Tylko nale¿a³oby ich przeczytaÌ i odczytaÌ treœÌ w treœci, a to zale¿y ju¿ od klasy umys³u w³aœciciela.

Wracj¹c do mi³oœci, to zastanawiam siê po dziœ dzieù co Ptak mia³ na myœli pisz¹c, ¿e wierzy w mi³oœÌ ?

Bo tak siĂŞ akurat skÂłada, Âże uÂżywajÂąc tego archaicznego myÂśloksztaÂłtu ''wiara'' jego prawdziwe oblicze pojawia siĂŞ po rozwianiu wszelkich wÂątpliwoÂści.
A wtedy, to nie jest juÂż wiarÂą... !

« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2013, 22:41:20 wysłane przez Astre » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #143 : Styczeń 13, 2013, 23:17:18 »

...no, nareszcie CiĂŞ "zÂłapaÂłem", Drogi Astre, bo lubiĂŞ Twoje myÂśli czytaĂŚ, jeno szkoda, Âże tylko tutaj...
a ten "Dym na wodzie" w wykonaniu Purpli, to dla Racjonalisty byÂł... MrugniĂŞcie

....a miÂłoœÌ??? juÂżem siĂŞ nieraz tu wypowiadaÂł o dziwnoÂści  tej zbyt jednoznacznej i nadto zdewaluowanej definicji, alem bardzo odosobniony w myÂślach na ten temat byÂł....i oburzyÂłem byÂł teÂż specĂłw od kwestii delikatnej owej... ZÂły

taa... nie "wierzyÂłbym"  Chichot w wiarĂŞ tĂŞ....a zwÂłaszcza w wiarĂŞ w miÂłoœÌ DuÂży uÂśmiech bo czym Âże ona w istocie jest?

serce mi siĂŞ raduje na ten kontakt, wiĂŞc i moÂże Cheopsa i niejednego takiego w grobie poruszy, jeÂśli sens jakikolwiek siĂŞ w tym zawiera, to czemu nie?

SerdecznoÂści Tobie wiele, bardzo wiele ÂślĂŞ:

UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

a to dla Ciebie coÂś o wiele spokojniejszego:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qqr7cEB2bj0
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2013, 23:30:13 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Racjonalista
Gość
« Odpowiedz #144 : Styczeń 13, 2013, 23:48:59 »

Astre napisaÂł:
Tylko, ¿e wbrew wizjom Racjonalisty, którego jak na moje oko nieco siê g³êboko zapêdzi³, my tu mamy tyle wspólnego z PCH, tyle co NIC i ¿adnym egregorem siê nie uto¿asamiamy jedynie piszemy pod starym zmursznia³ym, przykrytym gruba warstw¹ kurzu i patyny szyldem o nazwie PCH.
Równie¿ tematy, setki tematów, które zosta³y tu poruszane, momentami by³y strategiczne, tylko nale¿a³oby ich przeczytaÌ i odczytaÌ treœÌ w treœci, a to zale¿y ju¿ od klasy umys³u w³aœciciela.

Po tych s³owach myœlê, ¿e Ty ju¿ zrozumia³eœ w czym tutaj siedzisz wiêc mi³o mi poznaÌ kolejn¹ racjonaln¹ osobê. Tylko ciekawe do którego momentu kwestia racjonalnoœci koùczy siê kiedy zaczyna siê temat o KK i religiach bo to jest dziedzina, która mnie osobiœcie doœÌ interesuje i ciekawe czy na tym szlaku równie¿ znajd¹ siê podobni racjonaliœci, ale póki co pogl¹dów religjnych jeszcze tutaj nie wyrazi³em. Szykowa³em siê na to, ale forum ma zostaÌ zamkniête wiêc mo¿emy co najwyzej podziêkowaÌ sobie za racjonalne rozmowy, a reszcie uzale¿nieùców od PCH ¿yczyÌ powodzenia na swoim nowym okrêcie. Religie i historia KK to bardziej przyziemny temat o tyle lepszy od ezoteryki, ¿e przynajmniej tyczy tego co dzieje siê tutaj u nas na Ziemii, nie gdzieœ w kosmosie na innych planetach, gwiazdozbiorach itd...itd... chodŸ fakt faktem religia jest tak samo zak³amana i zamkniêta na przedstawianie dowodów podobnie jak œrodowisko ezoteryczne. I w tym i w tym przypadku tak zwany motyw "Mi³oœci" jest g³ówn¹ inspiracj¹ do realizowania swoich nie racjonalnych intencji, a wiadomo, ¿e to co nie racjonalne to tak¿e nie zdrowe dla naszego rozwoju w prawdziwie szlachetnym i wartoœciowym uduchowianiu œwiata. Kroczenie za g³osem serca mo¿e zaprowadziÌ co najwy¿ej do œlepeku zauku i punktu wyjœcia kiedy w tym wypadku nie s³ucha siê równie¿ g³osu rozumu. I w tym przypadku doza racjonalizmu mo¿e okazaÌ siê wrêcz zbawienna. Ludzie, którzy przejrzeli na oczy i zobaczyli co siê dzieje tak na prawdê w tym ca³ym teatralnym zak³amanym przedstawieniu (na przyk³adzie tego forum dotyczy to PCH) mog¹ podziêkowaÌ jedynemu istotnemu daru jakim jest w³aœnie "Rozum" i wbrew wszelkich religijnym i ezoterycznym pozorom wcale nie pochodz¹cym od ¿adnego Boga, a jedynie udowodnionego przez naukê czyli na przyk³adzie zrozumia³ych logicznie dowodów opartych na archeologicznych i biologicznych argumentach daru od natury.

Naprawdê wielu st¹d ludzi nie jest œwiadoma, a byÌ mo¿e ju¿ posiada œwiadomoœÌ umiejêtnego wykorzystywania tego daru w postaci filozoficznej m¹droœci jak¹ dysponuje, dziêki której moglibyœcie zburzyÌ stare zabobony i stworzyÌ forum o tak potê¿nych mo¿liwoœciach, ¿e zyskalibyœcie wiêkszy pos³uch i wiarygodnoœÌ nawet od PCH. I co ciekawe nie potrzeba w tym ¿adnego guru jak sam napisa³eœ, a jedynie wskazania ludziom drogi do jedynej prawdy jaka tkwi w nich samych. A t¹ wskazówk¹ jest w³aœnie Rozum.

koliberek33

masz, Pan, jak jasno widaĂŚ i sÂłychaĂŚ Racjonalisto Panie wci¹¿ wobec innych (WAS) jakieÂś oczekiwania. a np. taki koliberek chce sobie czasem z kimÂś porozmawiaĂŚ na inne jeszcze i mniej codzienne tematy. i z innymi jeszcze osobnikami  spoza jego  codziennego, powszedniego otoczenia... i tylko tyle i tak wiele zarazem...

Ok zwracam honor, teraz przynajmniej coœ o Tobie wiadomo Panie "koliberku trzydzieœci trzy" chodŸ co do tego banera na koùcu twojego postu z bia³ymi napisami na czarnym tle zaleca³bym równie¿ i tobie zawiesiÌ na nim oko. I szczerze mówi¹c zalecaj¹c siê do niego równie¿ osobiœcie chêtnie napisa³bym Ci coœ ale rodzi siê pytanie czy jest sens skoro forum zostanie zamkniête, a w raz z tym nie bêdzie ju¿ sensu rozwijaÌ go dalej? I od tej strony ten w³aœnie b³¹d pope³nia administrator forum. ¯e zamiast rozwijaÌ sens ludzi tutaj uczestnicz¹cych to rozwija sens forum. Zamiast rozwijaÌ potencja³ u¿ytkowników to stara siê rozwijaÌ zasób jego materia³ów myœl¹c, ¿e forum rozwinie siê wtedy kiedy lepiej wzbogaci siê je o tematy, a nie kiedy lepiej samemu wzbogaciÌ je o w³asne s³owa, które mog³yby trafiÌ do serc i rozumu ludzi ogl¹daj¹cych i uczestnicz¹cych tutaj. No ale tak jak powiedzia³em przyczyna le¿y w braku odpowiedzialnoœci i kompetencji administracji do prowadzenia dzia³alnoœci o takim oto profilu jaki znamy z tego forum.

JeÂśli siĂŞ mylĂŞ to ÂśmiaÂło strzelaĂŚ, ale oby tylko... racjonalnie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2013, 23:55:30 wysłane przez Racjonalista » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #145 : Styczeń 14, 2013, 00:26:18 »

...a tak, koliberek przede wszystkim sobie powyÂższy obrazek  ten przypomina; a tak przy okazji dzieli siĂŞ teÂż. z innymi...a wstawiajÂąc go spodziewaÂł siĂŞ nawet tego zarzutu; na szczĂŞÂście jednak Âżadnym guru, ni innym  oÂświeconym nie jest, wiĂŞc czyniÂł to z czystym sumieniem... MrugniĂŞcie

to forum, jak ju¿ wiadomo, by³o ograniczane i usuniêto z niego szereg istotnych treœci. ingerencja nie jest mile widziana nigdzie. i oto zasadnicza przyczyna. poza tym fajnie jest siê odœwie¿yÌ. zacz¹Ì od nowa. osobiœcie co roku wyrzucam z szaf w czasie mrozów wszystkie ubrania i je wymra¿am. ot, tak! Afro

wszak forum istnieje praktycznie dalej i kaÂżdy ma prawo siĂŞ zarejestrowaĂŚ i sercem, oraz rozumem, co na szczĂŞÂście ³¹czysz i piĂŞknie podkreÂślasz, barwiĂŚ nowe strony. osobiÂście tam piszĂŞ  o wiele wiĂŞcej, aniÂżeli tutaj. bo jest tam przytulniej, a nawet bezpieczniej, albowiem piszÂą spokojni i bardzo serdeczni, oraz kulturalni ludzie. i czuje siĂŞ dziĂŞki temu, o dziwo, ale ogromnÂą przestrzeĂą. albowiem nikt na nikogo nie krzyczy, nie zagÂłusza i moÂże stÂąd spokojne PolakĂłw rozmowy oraz dzielenie siĂŞ  informacjami, przemyÂśleniami, wÂłasnymi doÂświadczeniami. có¿, zwyczajnie odpoczywam tam.... UÂśmiech

nie czujĂŞ takÂże, by mnie ograniczaÂł regulamin, wszak twierdzĂŞ od bardzo dawna, iÂż wolnym moÂżna czuĂŚ siĂŞ wszĂŞdzie, nawet w wiĂŞzieniu. to jest tylko kwestia ÂświadomoÂści, a nie czysto zewnĂŞtrznych ograniczeĂą....ktĂłrych tak naprawdĂŞ nie ma... zatem jeÂśli szanujĂŞ i siebie i innych najlepiej jak potrafiĂŞ, to nawet w wiĂŞzieniu bĂŞdĂŞ czuÂł siĂŞ swobodny jak ptak.

rozmowy o religi te¿ s¹, a decyzjê podj¹Ì mo¿esz tylko Ty sam Racjonalisto Drogi!

serdecznoÂści Ci ÂślĂŞ wiele UÂśmiech

jak zwykle niezaduÂży koliberek

ps.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 00:32:19 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #146 : Styczeń 14, 2013, 00:34:47 »

Cytat: Astre
Wracj¹c do mi³oœci, to zastanawiam siê po dziœ dzieù co Ptak mia³ na myœli pisz¹c, ¿e wierzy w mi³oœÌ ?

Braciszku drogi, mi³oœÌ to nie zauroczenie, ani ¿adna inna fatamorgana.
Mi³oœÌ, to poziom œwiadomoœci, co przek³ada siê na uczucie, myœlenie i dzia³anie.
Ludzie potrafiÂą bywaĂŚ w owym stanie, potrafiÂą kochaĂŚ, potrafiÂą byĂŚ piĂŞkni. I chociaÂż czasami trwa to krĂłtko,
to wierzê, ¿e stan ów coraz bardziej bêdzie obejmowaÌ ludzkoœÌ. Jest to nasza jedyna droga, jedyna szansa
na zmianĂŞ tego Âświata.

Dowody?

SpĂłjrz na owoce miÂłoÂści i na owoce jej przeciwieĂąstwa.
Definicje nic nie maj¹ do rzeczy, s¹ jedynie pust¹ form¹ dla s³ów i pojêÌ.

To pa, po raz ostatni na tym forum, szkoda...   UÂśmiech

nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #147 : Styczeń 14, 2013, 09:29:38 »

Cytat: Astre

Braciszku drogi, mi³oœÌ to nie zauroczenie, ani ¿adna inna fatamorgana.
Mi³oœÌ, to poziom œwiadomoœci, co przek³ada siê na uczucie, myœlenie i dzia³anie.
Ludzie potrafiÂą bywaĂŚ w owym stanie, potrafiÂą kochaĂŚ, potrafiÂą byĂŚ piĂŞkni. I chociaÂż czasami trwa to krĂłtko,
to wierzê, ¿e stan ów coraz bardziej bêdzie obejmowaÌ ludzkoœÌ. Jest to nasza jedyna droga, jedyna szansa
na zmianĂŞ tego Âświata.

Dowody?

SpĂłjrz na owoce miÂłoÂści i na owoce jej przeciwieĂąstwa.
Definicje nic nie maj¹ do rzeczy, s¹ jedynie pust¹ form¹ dla s³ów i pojêÌ.

To pa, po raz ostatni na tym forum, szkoda...   UÂśmiech

hmm, ptaku oÂświecony, miÂłoœÌ to nie poziom swiadomoÂści, raczej jej zaprzeczenie, jej ÂźrodÂłem nie jest racjonalizm i ÂświadomoœÌ a wrĂŞcz  zaprzeczenie owych, posiadaj szczescie i zachwycaj siĂŞ jej ÂźrodÂłem o ile nie odkryjesz jej tajemnicy bo moÂżna kochaĂŚ gĂłry lub doliny, morza albo chmury choĂŚ wielu nie dostrzega w tym Âżadnej ró¿nicy; ty jak mniemam cenisz tylko chmury, UÂśmiech lub przekornie wszystko
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 09:30:34 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #148 : Styczeń 14, 2013, 10:46:45 »

Cytat: nagumulululi
hmm, ptaku oÂświecony, miÂłoœÌ to nie poziom swiadomoÂści, raczej jej zaprzeczenie, jej ÂźrodÂłem nie jest racjonalizm i ÂświadomoœÌ a wrĂŞcz  zaprzeczenie owych, posiadaj szczescie i zachwycaj siĂŞ jej ÂźrodÂłem o ile nie odkryjesz jej tajemnicy bo moÂżna kochaĂŚ gĂłry lub doliny, morza albo chmury choĂŚ wielu nie dostrzega w tym Âżadnej ró¿nicy; ty jak mniemam cenisz tylko chmury,  UÂśmiech  lub przekornie wszystko

Nagu, a nazywaj miÂłoœÌ jak chcesz.  UÂśmiech Ja wiem z wÂłasnej obserwacji, Âże uczucie to wznosi i pozwala
na wydobycie swojej najlepszej czÂąstki, ktĂłra kaÂże zachwycaĂŚ siĂŞ zarĂłwno gĂłrÂą jak i dolinÂą, dniem jak i nocÂą.
Mi³oœÌ, to nie lukier na powierzchni dziegciu. Gdy cz³owiek kocha, jest szczêœliwy i ka¿demu tego ¿yczy.
A chmury? To Âżyciodajna otulina. Jak wiĂŞc ich nie ceniĂŚ?  MrugniĂŞcie

Mi³oœÌ jak najbardziej jest poziomem œwiadomoœci, tylko jej ciê¿ar przesuniêty do serca.
WĂłwczas racjonalizm staje siĂŞ moÂże mniej logiczny, za to bardziej serdeczny.
GÂłowa nierzadko potrafi zabetonowaĂŚ siĂŞ i postrzegaĂŚ Âświat przez pryzmat korzyÂści.
A czasami strata jest najwiĂŞkszÂą korzyÂściÂą.

Tylko, czy rozum to rozezna?

MI£O¦Æ... spoiwo Wszech¶wiata, jego osnowa i najwy¿szy sens. Nie da siê jej opisaæ s³owami.
Gdy jÂą czujesz, wiesz wszystko co trzeba. Trwasz w stanie wyjÂątkowym a jednoczeÂśnie tak
zwyczajnie prostym.
Czasami gubimy jej dotyk, czasami egotyczny umys³ poprzez tworzenie podzia³ów oddziela nas
od naszej najg³êbszej istoty, naszej przyrodzonej w³aœciwoœci. Ale, by poznaÌ smak s³odki musisz
doÂświadczyĂŚ gorzkiego. Tak wiĂŞc i stan niemiÂłoÂści jest potrzebny, niesie okreÂślonÂą wiedzĂŞ.

MIÂŁO¦Æ... marzymy o niej, zamiast niÂą BYÆ... chociaÂż tak wiele mamy jej w sobie…  UÂśmiech
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #149 : Styczeń 14, 2013, 11:05:10 »

Cytat: nagumulululi
hmm, ptaku oÂświecony, miÂłoœÌ to nie poziom swiadomoÂści, raczej jej zaprzeczenie, jej ÂźrodÂłem nie jest racjonalizm i ÂświadomoœÌ a wrĂŞcz  zaprzeczenie owych, posiadaj szczescie i zachwycaj siĂŞ jej ÂźrodÂłem o ile nie odkryjesz jej tajemnicy bo moÂżna kochaĂŚ gĂłry lub doliny, morza albo chmury choĂŚ wielu nie dostrzega w tym Âżadnej ró¿nicy; ty jak mniemam cenisz tylko chmury,  UÂśmiech  lub przekornie wszystko

Nagu, a nazywaj miÂłoœÌ jak chcesz.  UÂśmiech Ja wiem z wÂłasnej obserwacji, Âże uczucie to wznosi i pozwala
na wydobycie swojej najlepszej czÂąstki, ktĂłra kaÂże zachwycaĂŚ siĂŞ zarĂłwno gĂłrÂą jak i dolinÂą, dniem jak i nocÂą.
Mi³oœÌ, to nie lukier na powierzchni dziegciu. Gdy cz³owiek kocha, jest szczêœliwy i ka¿demu tego ¿yczy.
A chmury? To Âżyciodajna otulina. Jak wiĂŞc ich nie ceniĂŚ?  MrugniĂŞcie

Mi³oœÌ jak najbardziej jest poziomem œwiadomoœci, tylko jej ciê¿ar przesuniêty do serca.
WĂłwczas racjonalizm staje siĂŞ moÂże mniej logiczny, za to bardziej serdeczny.
GÂłowa nierzadko potrafi zabetonowaĂŚ siĂŞ i postrzegaĂŚ Âświat przez pryzmat korzyÂści.
A czasami strata jest najwiĂŞkszÂą korzyÂściÂą.

Tylko, czy rozum to rozezna?

MI£O¦Æ... spoiwo Wszech¶wiata, jego osnowa i najwy¿szy sens. Nie da siê jej opisaæ s³owami.
Gdy jÂą czujesz, wiesz wszystko co trzeba. Trwasz w stanie wyjÂątkowym a jednoczeÂśnie tak
zwyczajnie prostym.
Czasami gubimy jej dotyk, czasami egotyczny umys³ poprzez tworzenie podzia³ów oddziela nas
od naszej najg³êbszej istoty, naszej przyrodzonej w³aœciwoœci. Ale, by poznaÌ smak s³odki musisz
doÂświadczyĂŚ gorzkiego. Tak wiĂŞc i stan niemiÂłoÂści jest potrzebny, niesie okreÂślonÂą wiedzĂŞ.

MIÂŁO¦Æ... marzymy o niej, zamiast niÂą BYÆ... chociaÂż tak wiele mamy jej w sobie…  UÂśmiech

to wiedz¹ wszyscy, powszechnie znana prawid³owoœÌ , ale kiedy zadamy sobie dziecinne pytanie dlaczego i czy mo¿na przebiÌ sie przez oczywistoœÌ? lepiej nie

przykÂład:
love: Valentine's Day is all about love, in its vast range of associations and expressions. Equally vast is the lexical offspring of the Indo-European root *leubh- from which the word love derives. The lexical descendants of *leubh- include words for "love" (English love, German Liebe, Latin libido), but also words signifying "praise" (German Lob) and "belief" (German glauben, English believe). The Old English lovely originally meant "lovable", but in the late 13th century it started to mean "beautiful", and this is how it is used today.

Lupercalia: Valentine's Day is believed to have descended from the ancient Roman festival of the Lupercalia, held on February 13th through 15th. The name of the celebration means "wolf festival" (from Latin lupus, wolf) because it was observed in honor of the she-wolf that suckled Romulus and Remus, the founders of Rome. Originally a fertility ritual, the Lupercalia eventually became a lovers' holiday.

ulegasz zÂłudzieniu Âże twoje rozumienie miÂłosci jest prawem globalnym i galaktycznym, a nie jakimÂś tam drobnym odczuciem zniewolonego umysÂłu
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 11:19:25 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: