arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #150 : Styczeń 14, 2013, 11:21:13 » |
|
osobiœcie tam piszê o wiele wiêcej, ani¿eli tutaj. bo jest tam przytulniej, a nawet bezpieczniej, albowiem pisz¹ spokojni i bardzo serdeczni, oraz kulturalni ludzie. i czuje siê dziêki temu, o dziwo, ale ogromn¹ przestrzeù. albowiem nikt na nikogo nie krzyczy, nie zag³usza i mo¿e st¹d spokojne Polaków rozmowy oraz dzielenie siê informacjami, przemyœleniami, w³asnymi doœwiadczeniami. có¿, zwyczajnie odpoczywam tam....  nie czujê tak¿e, by mnie ogranicza³ regulamin, wszak twierdzê od bardzo dawna, i¿ wolnym mo¿na czuÌ siê wszêdzie, nawet w wiêzieniu. Idê o zak³ad, ¿e mi³o i spokojnie jest dopóki wszyscy bêd¹ gotowali siê we w³asnym sosie - dopóki ktoœ spoza KWA nie zacznie zadawaÌ trudnych pytaù czy te¿ wykazywaÌ delikatnie mówi¹c nieœcis³oœci. Dopóki jest wy³¹cznie bezkrytyczne poklepywanie siê po pleckach - "uduchowieni" mog¹ robiÌ co tak uwielbiaj¹ - tworzyÌ mity na swój temat i obrastaÌ w piórka. Tyle tylko, ¿e nie ma to nic wspólnego z rzeczywistym ogl¹dem spraw. rozmowy o religi te¿ s¹, a decyzjê podj¹Ì mo¿esz tylko Ty sam Racjonalisto Drogi! Podejmê drugi zak³ad - je¿eli by³o coœ napisane nt. katolików to z pewnoœci¹ znajdê w tych wypowiedziach k³amstwa nt. doktryny KRK i/lub inwektywy pod adresem katolików. I to by by³o na tyle w temacie "szacunku i otwartoœci".
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 11:22:29 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #151 : Styczeń 14, 2013, 11:22:22 » |
|
to wiedzÂą wszyscy, powszechnie znana prawidÂłowoœÌ , ale kiedy zadamy sobie dziecinne pytanie dlaczego i czy moÂżna przebiĂŚ sie przez oczywistoœÌ? lepiej nie Dlaczego kochamy? Bo mamy takÂą wÂłaÂściwoœÌ. I nie waÂżne, czy to wskutek konstrukcji bogĂłw, czy ewolucji, czy ktoÂś ma z tego korzyœÌ, czy my stratĂŞ. Bo jedno jest pewne, bez miÂłoÂści Âświat jest mniej piĂŞkny. I jakoÂś trudniej ÂżyĂŚ… …i gdy przebijesz siĂŞ przez tÂą oczywistoœÌ i stwierdzisz, Âże to nie jest takie oczywiste…. to co z tym zrobisz? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 12:08:14 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #152 : Styczeń 14, 2013, 11:38:04 » |
|
Koliberku drogi ,a ja ci bardzo serdecznie chciaÂłam podziekowaĂŚ za Deep Purple ! przypomniaÂły mi sie szkolne czasy ,kiedy to namietnie sÂłuchaÂłam tej kapeli ,a ten kawaÂłek grywaÂłam i bardzo go lubiĂŞ :*
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #153 : Styczeń 14, 2013, 13:01:14 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 13:03:37 wysłane przez Sventer »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #154 : Styczeń 14, 2013, 20:33:18 » |
|
Tak tak kochac siebie nie wiedzac kim sie jest .... ciekawe.
Kto wlasciwie usmiercil to forum?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 20:35:33 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #155 : Styczeń 14, 2013, 20:48:18 » |
|
"Trzeba z zywymi naprzod isc, po zycie siegac nowe, a nie w uwiedlych laurow lisc z uporem stroic glowe".
A.Asnyk
I ja dziekuje za mile chwile. Nadszedl czas rozstania. I ciesze sie juz na nowe. Zycze wszystkim tego samego. Pa.
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #156 : Styczeń 14, 2013, 21:16:29 » |
|
A ja na koniec przytocze tu swoje wlasne slowa ktore wypowiedzialem na forum w 2009: "Powtarzam jak poprzednio, jeÂżeli Pani L ma jakÂąkolwiek misje, to jest to misja kompromitacji ÂŚleÂży oraz badaĂą w egipcie. OczywiÂście jest pewna siÂła duchowa ktĂłra za tym stoi i zaleÂży jej wÂłaÂśnie na takiej kompromitacji. Wszelkie ruchy duchowe sÂą tak skonsutruowane aby w efekcie same siĂŞ kompromitowaĂŚ, co stanowi sprytnÂą akcje blokowania dostĂŞpu do pewnych rzeczy. W efekcie od tysiĂŞcy lat ruchy duchowe staczajÂą siĂŞ na dno w krainĂŞ bajek." Teraz nawet popieram takie blokady ... sprawy duchowe to nie McDonald  Pozdrawiam ptaka i chanel z acem mam kontakt i z kataryna .. pozdrawiam arteqa za bardzo potrzebna rownowage na takich forach i podziwiam ze chcialo mu sie .... pozdrawiam kiare ktora mialem okazje dezawuowac pare razy i easta naukowca ktory chce sprzedac wlasne ja i kupic bardziej wypasione ... pozdrawiam janusza za cenne materialy na temat slezy i darka za rozsadek
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 21:20:24 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #157 : Styczeń 14, 2013, 21:40:03 » |
|
UMARL KROL, NIECH ZYJE KROL
Zycze sobie, aby na nowym forum zapanowala spokojna atmosfera. Znamy sie prawie wszyscy , nie czas na rozwazania o tym co bylo. Rozpocznijmy na nowo, wedlug swoich marzen.
Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie. Ciesze sie ze mialam okazje Was poznac i rozwijac sie duchowo razem z Wami. Tu stawialam pierwsze kroki z moimi bardzo kochanymi Aniolami. Za to dziekuje Wam wszystkim.
Pozdrawiam Wszystkich i do spotkania na nowym forum. Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #158 : Styczeń 14, 2013, 21:42:30 » |
|
To ju¿ jutro zamykacie to forum?  ahh... nareszcie. Czujê s³odki smak zwyciêstwa a tyle lat to trwa³o.  Jak to mówi¹, nie wa¿ne jak, wa¿ne ¿e siê uda³o. Trzeba by jeszcze dokoùczyÌ t¹ misjê, ale to ju¿ bêdzie o wiele trudniejszy orzech do zgryzienia. Prawdziwym testem dla ka¿dego wyboru jest musieÌ podj¹Ì t¹ sam¹ decyzjê ponownie, znaj¹c jej konsekwencje. Wydaje mi siê, ¿e podjê³am w³aœciwy wybór, poniewa¿ jestem tutaj i znowu pomagam. Adios...
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #159 : Styczeń 14, 2013, 21:56:59 » |
|
Posty drastycznie odstaj¹ce od w¹tku przenios³em do: wyraŸ siebie >>. te o mi³oœci pozostawi³em, na si³ê mo¿na je uznaÌ za pasuj¹ce do tematu. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Racjonalista
Gość
|
 |
« Odpowiedz #160 : Styczeń 14, 2013, 21:58:13 » |
|
pozdrawiam janusza za cenne materialy na temat slezy i darka za rozsadek
tak darka za rozsÂądek. RozsÂądek, ktĂłry podpowiedziaÂł mu, aby dla zabicia czasu i nudĂłw otwieraĂŚ nowe forum, ktĂłre miaÂło okazaĂŚ siĂŞ sensacjÂą i ciekawie zapowiadajÂącÂą siĂŞ rewelacjÂą w Âżyciu tego miejsca, a jedynie co spowodowaÂło to ucieczkĂŞ stÂąd ludzi i zniechĂŞciÂło ich do dalszego angaÂżowania siĂŞ dla tego Âśrodowiska (Âśmiech)  . TakÂże gratulujĂŞ tak wspaniaÂłego pomysÂłu, aby dublikowaĂŚ te same wypociny co juÂż tutaj od dawna ÂśmierdzÂą. No ale niech bĂŞdzie i teÂż popieram ten komplement. Pozdrowienia dla Darka za rozsÂądek i niewypaÂł.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 22:01:21 wysłane przez Racjonalista »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #161 : Styczeń 14, 2013, 21:58:51 » |
|
Kto wlasciwie usmiercil to forum? Nikt, ono dalej Âżyje i siĂŞ rozwija, tyko w nowej odsÂłonie i w warunkach zapewniajÂących nieingerencjĂŞ z zewnÂątrz. EDYCJA: Natomiast ta "skĂłrka" bĂŞdzie nam sÂłuÂżyÂła jako obszerne i aktywne archiwum. To i tak lepsze niÂż caÂłkowita utrata "pierwszego forum".
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 22:01:03 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Racjonalista
Gość
|
 |
« Odpowiedz #162 : Styczeń 14, 2013, 22:05:28 » |
|
Nikt, ono dalej Âżyje i siĂŞ rozwija, tyko w nowej odsÂłonie i w warunkach zapewniajÂących nieingerencjĂŞ z zewnÂątrz.
No tak w koĂącu nowa era wodnika nastaÂła 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #163 : Styczeń 14, 2013, 22:21:03 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 22:34:12 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #164 : Styczeń 14, 2013, 22:29:07 » |
|
Posta >ptak'a< przeniosÂłem do watku: .
…do wÂątku pod tytuÂłem kropka? 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #165 : Styczeń 14, 2013, 22:35:05 » |
|
DziĂŞki >ptak'u<, nie wstawiÂłem jednego nawiasu i wyszÂło "dziwo". 
|
|
|
|
|
|
|
|