Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Styczeñ 12, 2025, 05:00:00

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Odp: Odno¶nie nowego forum.  (Przeczytany 2052 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
PHIRIOORI
Go¶æ
« : Styczeñ 14, 2013, 14:21:25 »

(oczywiscie sie nie miesci)

Ale nie oszukujmy  siê!
Tu problem lezy gdzie indziej - ¿e s± PEWNE my¶li zakazane Mrugniêcie))
Jedn± z nich jest ta, ¿e janusz wcale nie jest ¶wiêty. Ups.. "obrazam" administratora.
Dla czlowieka który lansuje siê na anio³ka to mo¿e byæ czytane nie jako fakt - lecz jako atak (nie wnikam).
¦wiêtoszek nie jest swiêty - Mysl prost ZAKAZANA.

Wszystko sie wyja¶nie jak doczekacie w kolejce z dostêpem do paru informacji.
One na razie pracuj± w bardziej dostrojonym ¶rodowisku,
nawet bardziej krytycznym ni¿ tu, ale takim, gdzie jest nastawienie na POZNANIE i ZROZUMIENIE - a nie na utrzymywanie pozorów czy pozycji.
To przypuszczalnie strata dla jedynie kilku osób z tego forum. Niemniej Takich które akurat szanujê.
Ale tu k³ania siê temat niegdysiejszego zaanga¿owania (lub jego braku) w harmonijniej zorganizowanym rozwi±zaniu (które zawis³o- wiêc nie utonie.
Czeka na udzia³owów dwoje). Tak, ¿e tez teraz spijaj± (my) zapewne niezbyt radosny smak nieprecyzyjnie ukierunkowanego potencja³u swego. Dryfu.

Jako admin te¿ ci±gle muszê przepraszaæ za jakie¶ techniczne niedoróbki tu i ówdzie.
Ludzie od spraw technicznych równie¿ nie zawsze s± gotowi na takie ataki i zdarza sie polec na jakim¶ froncie.

Cytat: janusz
Zauwa¿y³em, ¿e lekce-wa¿enie to dla niektórych fajna zabawa i gra.
Obowi±zuj±cy na forum Regulamin jest w³a¶nie od tego, aby takie ''gierki'' ukróciæ i czy siê komu¶ to podoba, czy nie,
bêdzie mia³ tutaj nadal zastosowanie.

£O£ !   
..a gdzie by³a administracja, gdy artek przez 5464 postów bez ogródek trolluje, atakuje wszystkich i wszêdzie,
gdy tylko czego¶ nie pojmuje, a odbiega to od jedynie s³usznej linni my¶lenia najs³abszego ogniwa.
Mówisz o administracji czy swoim nadêtym brzuchu?

Spija³ go¶æ tê nasz± krew i spija³.. trochê wzrós³ - a teraz b³yszcz± tym odbitym ¶wiat³em,
a kompleks nakazuje im zniszczyæ faktyczne ¼ród³a tych energii. Chore.
Tym w³a¶nie siê koñczy taka polityka.
Oczywi¶cie pr±d siê skoñczy pó¼niej.
Ale tymczasem hulaj dusza - sumienia nie maj±.

Dlatego uwazam ¿e nie warto wik³aæ siê w przestrzenie administrowane przez osoby o niedorozwiniêtej rozró¿niaj±cej funkcji ¶wiadomo¶ci,
bo zawsze siê pogubi± w zachodz±cych procesach w tym braku dystansu do siebie.
Dzi¶ kazdy idiota mo¿e sobie poadminiæ. Ale nie u kazdego idioty musisz pozwalaæ siebie adminiæ. Takie czasy.

Forumowiczko Kate
''...bo niby dlaczego ja mia³bym odpowiadaæ za to, ¿e komu¶ jest nieprzyjemnie''
To cytat kogo¶, kto w ³atwy sposób chcia³by siê pozbyæ odpowiedzialno¶ci,
zrzucaj±c skutki swego nieodpowiedzialnego postêpowania na barki poszkodowanego.
To my¶li cz³owieka, który sam deprocjonowa³ innych, a potem zarzuca³ to im samym. Takie postêpowanie to jak uderzenie pejczem w niespodziewaj±cego siê tego niewinnego cz³owieka.
Sama w postach do mnie obni¿a³a¶ warto¶æ intelektualn± niektórych u¿ytkowników tego forum, a mi samemu proponowa³a¶ leczenie u specjalisty.
A za co? Za drobne przypomnienie aby¶ szanowa³a innych. Ja kate-m tutaj nie jestem i nigdy nie by³em.
To nie administracja jest problemem a ci z forumowiczów,  którzy problemy tworz±.
Zrozumienie prostej zasady: ''Nie rób drugiemu tego co tobie nie mi³e'' mo¿e rozwi±zaæ ka¿de niesnaski.
To nie obra¿any ma siê poprawiæ a obra¿aj±cy.
Nikt tutaj nie chce nikogo na si³ê porz±dkowaæ. Trzeba samemu nauczyæ siê samodyscypliny i samokontroli nad sob±
i posi±¶æ umiejêtno¶c szanowania innych.
Je¶li tak± postawê bêdziesz stara³a siê tutaj reprezentowaæ to na pewno polubiê Twoje nauki.

Jak ju¿ smiesz pierdzieæ o deprecjonowaniu innych - to mo¿e wpierw pochwal siê jak to wydzwania³e¶ do znajomych..
i powtarza³e¶ te pomówienia, jak to ja nic innego na tym forum nie robie tylko ludzi obrazam.
To we¼ przeczytaj sobie moje posty na forum którego jeste¶ adminem - bo one dowodz± czego innego.Tyle ze Ci co mnie trochê znaj± - to widz± ze to realizacja pefidnego planu. No chyba ¿e komu¶ na odcisk wlaz³em,
¿e kto¶ nie znosi krytyki (odarcia z pozorów) - to siê chêtnie przy³±czy. Ale chyba jednego znalaz³e¶ sojusznika dot±d.

Facet Rozmawia z kate, a cytuje mnie..  to siê wyjasnia z tym leczeniem.
Choæ przytyk to niesmaczny i zapewne cytatem z Arteqa, którego juz nie raczy³a administracja pouczaæ wedle zasady zapewne owej dyscypliny.

Ca³y czas potok projekcji i pomowieñ.
Facet my¶li ¿e Kate to PHI.. i gadaj±c do Kate mówi co my¶li o PHI. ALe paranoja.
Równocze¶nie ten sam go¶æ uniemo¿liwi³ PHI jakikakolwiek obrona.
Ty, ale inkwizycja PRYMITYWNA - PROSTACKA - CHAMSKA.
Trzeba byæ niez³ym chamem, by takie wyko¶lawienia mej my¶li przedstawiaæ.
Bardzo proszê jak ju¿ cytujesz - to ca³o¶æ idei. Bo sorry, ale to - co z tego zrobi³es siê mija z przes³aniem.
Jest jedynie wyrazem Twoich i Artqa dzia³añ na tym polu.
Perfidnie wypaczaj±c moj± my¶l u¿ywasz mojej wypowiedzi jako podpórki.
W takich sytuacjach sa dwie opcje: mam do czynienia z choroba, Kretynizmem lub z perfidn± intencj±.
Przypisujesz mi krêtactwa, które sam uprawiasz Mrugniêcie

A mo¿e mam do czynienia z wszystkim naraz:
chorob± by³oby tu chrzê¶cijañstwo, g³upot± by³oby zapatrzenie w siebie, a perfidi± niszczenie wszelakiej reprezentacji innej miary.

Jedyna prawda w tym po¶cie: "Nie rób drugiemu tego co tobie nie mi³e".
..nie jest zreszt± autorstwa admina. Lecz jej u¿ywa do SWYCH celów.

TA Administracja jak najbardziej jest problemem. Wiekszym ni¿ moznaby sadziæ.

Oto EPOKA SERCA!?!.. jakiego? Kompletnie sterowanego serca. sa serca i serca.
..Niejedno siê ze swym rozumem po¿egna³o.. lecz.. INNY ROZUM(nie serce) - tym sercem w³ada - i NIE ZAWACHA siê GO U¯YÆ.
S³ów szkoda.

Niez³e jaja. Skoro chcecie sie pozabijaæ w ten sposób   
..proszê.
Ja ju¿ nie mam si³y do takich uparciuchów.

Przeciez tu KOMPLETNY BRAK SPÓJNOSCI januszu pokazujesz.
Je¶li by nawet przyj±æ Twoj± filozofiê w tej kwestii - to powiniene¶ j± choæa¿ uczciwie i konsekwentnie - a nie wybiórczo stosowaæ.
Nie mia³o to miejsca niestety.

Inn± rzecz± jest absurd takiego podej¶cia.
W³asnie obci±¿y³e¶ mnie odpowiedzialno¶ci± za to, ¿e artkowi(czy innemu nygusowi) nie chcia³o siê rozwijaæ zrozumienia wymiatu my¶li przez eony.
za to ¿e wola³ ka¿dorazowo mnie deprecjonowaæ, insynuowaæ, wypaczaæ przes³anie - zamiast postaraæ siê zrozumieæ
Wpierw je zrozumieæ a nie oceniaæ.(zreszt± wiadomo ¿e rozumie a¿ za dobrze- a ocena jest wybiegiem dla uniku odpowiedzialnosci w³a¶nie).
A nie porównywaæ do swych ograniczeñ.
A na koniec swoje pora¿ki lokuje w projekcje, ¿e to niby ja mu te nogi podstawiam.
?!? Kto tu zrzuca brak odpowiedzialno¶ci ?!?!?!?
Zastanówcie siê nad tym.

Zarzucasz Kate obni¿anie warto¶ci intelektualnej. Ja w to nie wnikam. Ja Kate nie do koñca czujê.
Ale czy jak przyk³adasz miarê do np. góry.. i wydaje Ci siê ze ona ma  144000 metrów .
A potem odkrywasz, ze ma 300 metrów ..i to jawnie wypowiesz - to czy góra bedzie Ci mia³a za z³e,
to ¿e okre¶li³e¶ szacunek? = O-Szacowa³e¶ jej Miarê (Miar, Mir, Pokój).
Nie ma powodu, by BOCZYÆ siê na FAKTY.
Jesli komu¶ intelektu nie staje - to zapewne w czym¶ innym jest dobry.

Pozbawianie z³udzeñ i iluzji mylisz z iluzj± ujmowania warto¶ci januszu.
To dwa rózne zjawiska.
W tym pierwszym przejawia siê ¦wiadomo¶æ - W tym drugim fa³szywe ego (z palet± implantów).

A wystarczy poj±æ prost± rzecz,
¿e kazdy ma inne meandry umys³u, duszy, serca ..i inne nieco na watrobie rzeczy le¿± kazdemu bardziej ni¿ pozosta³e.
¿e chodzisz po polu minowym w tym wzglêdzie - i tak nie unikniesz, ze w koñcu jaki¶ NIEWYPA£ siê wyzwoli.
Ludzie maj± ró¿ne kompleksy. Nie przewidzisz, kto jakie holuje.
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8624.0
Je¶li uto¿sami³e¶ siê z zaprezentowanym wywodem - to pamiêtaj przynajmniej - ¿e to Ty siê pod tym podpisa³e¶ tym uto¿samieniem.
Nie by³es Tam wymieniony z Imienia ani nazwiska (pomijaj±c kwestiê lansu) - mechanizm potencjalnie dotycz±cy kazdego.
Skoro jednak mówisz ¿e to jednak bardzo DOTYCZY Ciebie, januszu - To ja siê zapytam: Jak to siê mog³o stac?
Ano bardzo prosto. Manipulacje emocjami. Gdy rozum ¶pi budz± sie demony. Epoka Serca obudzi demony. A serca pêkn±.
No przecie¿ w epoce serca .. serce w³ada rozumem - tyle ze sercem niejednokrotnie inny rozum w³ada (!) bagatelizowaæ ten ogl±d to g³upota.
Dopuki cia³o mentalne wadliwie steruje emocjami doputy jego niedoskona³o¶ci powoduj± dyskomfort.

Zarzucasz mi brak odpowiedzialno¶ci - ale chcesz, zebym to ja j± pono¶i³ za to,
co wyprawiasz swoimi my¶lami ze swoimi emocjami.

Taka p³ynie nauka od janusza - A ja jej nie kupujê.
Z oczywistych wzglêdów - Niewdziêcznicy chromoleni.

Pamietajmy jednak, ze nie to jest punktem wyj¶cia ca³ej tej sprawy  - a CO - to nie jest to wci±¿ opisane.*
..i jeszcze o tym:
"¯aden problem nie mo¿e byæ rozwi±zany na tym samym poziomie ¶wiadomo¶ci, na którym ów problem zosta³ stworzony" Albert Einstein
..i to dlatego twierdzê jednak, ¿e administracja jest problemem ..nie jakotaka - ale w³a¶nie TA a nie inna.
Tu regulamin nie rozwi±¿e kwestii.

Ale jak znajdê wolne przerobowe.. na stronie polarshifta przedstawiê wam kilka fal strukturalnych z historii tego forum w innym kontekscie.

Konstatuje, ze ten janusz do dzi¶ nie poj±³, co by³o przedmiotem moich 2436 postów, gdy¿ poj±æ nie zamierza³.
Konstaujê i¿ arteq je po czê¶ci poj±³ - lecz jest bardzo mu nie w smak ich znaczenie - skoro tak daleko sie posuneli owi wykonawcy czarnej kat-opcji.

Cytat: arteq
Sprawa sprowadza siê tak naprawdê do jednego: albo jest siê mê¿czyzn± albo siu¶majtkiem.
no no .. mêszczyzno Mrugniêcie kawa³ ch³opa z ciebie.
A jaki odwa¿ny.
Mê¿czyzna zdajesie jest gotów skonfrontowaæ swój punkt widzenia w sprawie.
Siu¶majtek bêdzie hula³ po cz³owieku gdy tylko zaknebluje mu usta.
Ale to rzecz wiadoma od zawsze.

Mê¿czyzna nie ucieka od odpowiedzialno¶ci, nie zas³ania siê wymówkami - bierze na klatê i po sprawie,
jak trzeba powie dobitnie ale i da tak± sam± mo¿liwo¶æ drugiemu tym samym postêpuj±c fair - je¿eli siê z kim¶ ¶ciera robi to uczciwie
i nie stosuje podwójnych zasad. Jak trzeba to i zbierze po pysku, ale nie schowa g³owy w piasek.
A je¿eli palnie g³upstwo to potrafi powiedzieæ przepraszam i postara siê naprawiæ wpadkê.
Tutaj jak widzê, w¶ród ch³opców, i to jak¿e o¶wieconych (zgodnie z autozapewnieniami),
s³owo "przepraszam" jest niemo¿liwe do prze³kniêcia. Szkoda, ¿e nie doro¶li do tego aby zrozumieæ,
¿e przyznanie siê do b³êdu, z³ego zachowania nie stanowi ujmy lecz w³a¶nie strach przed tym i próby zas³oniêcia wpadki szlochami i pokrzykiwaniami.

Teza s³uszna.
Widaæ ¿e umiesz poczytaæ dobra literaturê. Nawet zrelacjonowaæ.
Ciekawe na ile Podmioty w³asciwie zdefiniowane Mrugniêcie
Przepraszam, jednak¿e ¿e pytam:
-a gdzie mogê zobaczyæ przeprosiny Arteqa w kwestii insynuacji, pomówieñ i deprecjonowania sporej ilo¶ci osób na tym forum?
-Albo chociaz przeprosiny administracji, która nie zrobi³a z tym porz±dku?
To tak w kwestii "podwójnych zasad" Mrugniêcie)))

Heja, PHI nie chwoa³ g³owy w piasek.
Kto¶ inny to zrobi³ banuj±c PHI. No ale co ja wam bêdê t³umaczy³, ¿e nie jestem Wielb³±dem.
Przecie¿ to Wy wiecie wszystko najlepiej.
Sami prawdziwi Siur¶zczy¼ni.

Sprawa w przypadku kolegów sprowadza siê tak naprawdê do jednego:
albo jest siê Siur¶zczy¼n± albo siu¶majtkiem.
inne opcje przeminê³y z wiatrem ;( i wcale mnie to nie cieszy.

Na wielu forach, tak¿e i tych ezoterycznych pojawiaj± siê ludzie pokroju pana PHI,
którzy chc± narzuciæ administracji jak powinna postêpowaæ.

A to dopiero!
Siê "pokroju" doczeka³em.
To oczywi¶cie nie jest ju¿ deprecjonowaniem. Kali pe³nym ryjem.
Przeszed³e¶ samego siebie ju¿ chyba.
Jedyne, co ja tu zaproponowa³em administracji to przepis utrudniaj±cy manipulacje podbijania w±tków
w celu sterowania uwag± (o niedublowaniu postów).
Zreszt± zacza³ on byæ stosowany mechanicznie i bez zrozumienia ducha i intencji jego powstania. ¯adna ameryka, stosowane na wielu forach.
Nie ja go wymy¶li³em.
A  jak chodzi o "rozkazuje Ci" to kazdy ¶rednio rozgarniety spadochronia¿ z o¶lej ³awki wiedzia³ ¿e to ironia i obezw³adnienie tym Twym buractwem (tak).
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8628.0
Zerkn±æ mo¿na - bo tam s± FAKTY.

Cytat: janusz do kate
Twoje wyskoki jak widaæ poni¿ej s± dziwnie podobne do stylu niejakiego PHI.

niessamowite. ¯e tak mo¿na zabrn±æ.
Podobieñstwa i róznice. To¿to kie³kuj±ca zaledwie zdolno¶æ ¶wiadomo¶ci do rozró¿niania zjawisk.
Zaznaczam ¿e to nie "umniejsznie" - to punkt wyj¶cia do MOCY, jak kazda trafna diagnoza.

Mnie te¿.... smuci beztroska i brak poczucia jakiejkolwiek odpowiedzialno¶ci za ''ukryte'' wulgarne s³owa, szczególnie w postach w/w osób
..Ale! zapamiêtajæie uwa¿nie Drooogie Dzieeeeeeci, ¿e TYLKO w/w osób.
Tylko takie chamstwo jest smutne. Ibêdzie napiêtnowane. Inne natomiast chamstwo jest i ma pozostaæ BEZKARNE.
CO wolno Wojewodzie, Ksiêdzu i Wójtowi i innym Siur¶zczyznom - nie Wam ..siu¶majtki!
..i bez deprecjonowania proszê! (..tzn. zalezy kogo! Bo niektórych trzeba. Tu sie  przedzwoni, tam szepnie s³ówko ..subtelnie)
A mondry naród wie jak g³osowaæ i jak podj±æ TÊ W£ASCIW¡ decyzjê.
Boki zrywaæ.

East:
"Cz³owiek, który wskazywa³ - fakt ¿e w niewyszukany i do¶æ mocny sposób - na istotê wielu rzeczy zosta³ po prostu wyrzucony okresowo, ale tych tematów siê nie da ju¿ pod dywan zamie¶æ.

Sprawa PHI to co¶ wiêcej ni¿ wywalenie chama z porz±dnego forum. To pytanie o granice wolno¶ci s³owa kontra wytyczne od w³adzy jako parawanik dla w³asnej ura¿onej godno¶ci. I dalej - to pytanie o granice godno¶ci.

To bêdzie powracaæ jak bumerang."

Tak. Sprawa jest powa¿na.
To by³ pewien pokaz, samoprezentacja stylu administrowania janusza ..i pewne z³udzenia bezpowrotnie opad³y.
Nikt by podejrzewa³.
Mnie poznali¶cie ju¿ wcze¶niej Mrugniêcie dlatego skala k³amstw i lekko ferowanych oraz
z zamys³em GRUNTOWANYCH oszczerstw ma swoje granice.
Ale przyznam.. paso¿yty mocno zaskakuj±ce.
..Siê dowlok³y do XI.2012
...i prrrrrrrrru sesra³o siê.
Jak uprzedza³em - pewne granice sa sztywne.

O reszcie ciekawostek jest cisza - bo nie sa publikowane od IX 2011.
CA£Y ROK z ok³adem bogaty w dopowiedzenia i informacje. Obraz jest powalaj±cy.
¦lepota oddala ból.
Niech zgadne.. im dalej oddalony - tym wiêkszy, gdy pojawi siê chêæ wyj¶cia ztamt±d.

I wszystko jasne (ang. Now you see it...). Nic dodaæ i nic uj±æ.
Ale Ciemna Wszystkojasno¶æ.
Jego Wszech¦wietlisto¶æ ju¿ skonstatowa³a swe pomieszanie w kwesti Kate?
Jest "¶wietli¶cie"?
Jakby nie by³o - to moge jednak dodaæ, ¿e s³owo na Ch mog± na ¶wiecie znaæ tylko i wy³±cznie dwie osoby na ziemi:
PHI oraz Kate.
Oraz dodaæ to, ze pan ¯obro nagra³ na dyktafon to, ¿e nie powiedzia³.

PRECZ z preczem !
... jak mawia³ mój ulubiony bohater romantyczny Tytus (bo mi najbli¿ej do niego) z domu Romek i A'Tomek
Nie my¶la³em, ¿e kto¶ jeszcze mo¿e Tytusa pamiêtaæ, choæ on chyba jeszcze lecia³ d³ugo potem, jak przesta³em t± gazetkê czytaæ.
A w ogóle to jestem za, a nawet przeciwko.
Ciekawe czy ulubiony bohater romantyczny jeszcze leci?

Panie PHI nie jeste¶my na Ty i na pewno nie bêdziemy.
Czas na wypisywanie przez pana nienawistnych insynuacji wobec kogokolwiek na tym forum siê skoñczy³.
Co¶ zupe³nie niebywa³ego.
Facet ma faktycznie jakie¶ przytêpienie i wgrany program.
Albo zupe³nie nowy mieszkaniec cia³a siê wceli³ i wymaza³ ca³± pamiêæ faktograficzn±.
Moze poczytaj starsze posty - to ci siê chronologia nie bêdzie m±ciæ.

No ja z Tob± brudzia nie pi³em, zeby na Pan przechodziæ.
Niemniej skoro chcesz do mnie per Pan ..to Ty mów do mnie Pan,
a ja, jako ten z³y i niekulturalny pozostanê przy Ty.

Bo¶ Ty dla mnie ¿aden Pan.
(*** ** *** **** ****** ****)
Nic nie powiem. Nic nie powiem.
Milczê w gwiazdki.

PHI pañskie ataki na moderuj±cych na tym forum s± znane od dawna np. poni¿ej.
O! Kolejne k³amstwo.
..Przecie¿ nie przytoczy³e¶ zadnego (¯ADNEGO) przyk³adu na rzekome ataki na moderatorów.

Przytoczy³e¶ natomiast ró¿ne wypowiedzi wyrwane z kontekstu, za które by³em juz dawno punktowany (i jeden 7dziowy banik).
A zatem sa to wypowiedzi za które to ja zosta³em zaatakowany (przez Siurszczyznê) i ukarany ju¿.
A ty mnie po odsiadce karasz ponownie.

Po prostu dajesz popis instrumentalizmu Kalego.

Wyci±gasz jakie¶ stare sprawy, ZAMIAST rzetelnie uczciwie uzasadniæ swoje pomówienia i insynuacje.
To jest s³abe janusz.
Zapewne mia³o to na celu rozmycie tej oststniej kwestii.
Ale straci³em ju¿ wiarê w Ciebie i widze ju¿ jasno, ¿e poni¿ej pasa chwyty sa Ci niek³opotliwe.
(..tzn. Ty mi tam siêgasz ..i to dlatego pewnie).

Mo¿e W przypadku Chamów dawa³oby to pewn± chwilow± przewage - Ale Taki go¶æ, jak TY
raczej nic nie zyska na takowych zagrywkach.
Wierzê, ze Twój Boski Umys³ zapewne to wlot ogarnie.

PHI pañskie ataki na moderuj±cych na tym forum s± znane od dawna np. poni¿ej.

YYYYYYYYYYYYY ..to jest, CHWILA!

Przytoczy³e¶ uwagi krytyczne wobec KK - nie wobec moderatorów.

Czyli MÓWISZ w³a¶nie tymsamym, ¿e "NIEZALE¯NE FORUM" moderuj±..
Twórcy i ojcowie KK? ..czy dobrze rozumiem?
mówisz tymsamym równie¿, ¿e Ty, Janusz K. jeste¶ Ojcem Koscio³a Katolickiego w Polsce.

dziêkujê. Nie mam wiêcej uwag.

Cytat: arteq
"Przyrównywanie miejsca, z którego w ko¶cio³ach chrze¶cijañskich g³osi siê kazania do szamba
w temacie o zaletach religii mia³oby nie byæ pogwa³ceniem naszego regulaminu?"
..to powiedzia³ arteq.
Kazania zapewne bywaj± ró¿ne.
Operuj±c na takich ogólnikach w³asciwie mówimy o niczym. Albo nie wiemy o czym mówimy.
Wszyscy przecie¿ wiemy ¿e niejedno szambo posz³o z niejednej ambony.
Sam s³ysza³em, jak w Beskidzie ksi±dz szantazowa³ i wymusza³ daniny.
Manipulowa³ lokaln± spo³eczno¶ci± bezkarnie jak chcia³. Czy mo¿na to przyrównac do szamba? nie wiem.
Nie odnios³e¶ siê do oryginalnej wypowiedzi.

Cytat: PHIRIOORI
Ka¿dy ¶redno rozgarnety czlowik wie,
ze ambona s³uzy tez do strzelana do zwierz±t.
A jak sie koncza naboje - to niektorzy strzelaja g....
..lub punktami ujemnymi.
Skoro w tym kontek¶cie cytujesz przyk³ad u¿ycia ambon.
Pierwotnie mia³y okre¶lony cel w £owiectwie, w aspekcie, który by³ rozwiniêciem szerszego tematu
prowadzonego w wielu ró¿nych w±tkach dotyczacego militarnego aspektu religii, jako narzedzia innej cywilizacji.
Nikt nie podda w w±tpliwo¶æ ze lesna ambona z kilku belek by³a budowana przez ludy koczownicze na d³ugo przed wprowadzeniem
trybu osiad³ego - a wiêc jest pierwotna.
Nikt tez nie podda w watpliwo¶c, ¿e s³u¿y³a do MONITOROWANIA i STRZA£U zwierzyny.
Dziwi± mnie d±sy wobec skonstatowania kolejnego FAKTU, ze w budowlach KK, balkonik, z którego uzywa siê s³owa równie¿ nosi miano ambona?

Zapomnia³e¶ zadbaæ o rzetelno¶æ w kwestii AUTORÓW tych wypowiedzi(uzupe³ni³em - bo jakim¶ CUDEM ich zabrak³o).
Jak cytujesz interpretacje arteqa - to mo¿e zbanuj arteqa.
Ale nie wy¿ywaj siê na mnie za definicje z jego umys³u.

Ja powiedzia³em to co powiedzia³em. On powiedzia³ to co On powiedzia³.
I niech tak zostanie.
Ale dlaczego U¿ywasz jako argumentów w mojej sprawie - czyich¶ interpretacji - a nie realnych faktycznych mich wypowiedzi?
To sprzyja expansji pomieszania.
Tym bardziej czyni argumenty w±tpliwymi.

Ja wiem ¿e jak administrator jest prawa reka "troll"a - to nic z tego nie bêdzie.
..to bêdzie z tego miazmatyczny bigos, rozpierducha i odch³añ...NIC.

Za spostrzezenie tych splotów okoliczno¶ci zosta³em ukarany.
A TY to teraz wywlekasz ponownie, jako argument rzekomego "atakowania moderatorów" tego forum.
..Fakt ¿e nie jest ci z tego powodu nieswojo - te¿ daje pewne ¶wiadectwo.

Przecie¿ mo¿na uczciwie siê okre¶liæ i nie blam¼daæ oczu pozorami "niezale¿no¶ci" forum.

Takich pere³ek pe³nych nienawi¶ci wobec innych forumowiczów jest wiele w pana wykonaniu.
Czy dlatego nazywasz poruszanie pewnych (przypuszczlnie nie ka¿demu wygodnych) faktów nienawi¶ci±,
¿e chcesz siê pozbyæ odpowiedzialno¶ci za swoje uczucia?
Lub mo¿e kto¶ inny?

Mo¿e kto¶ Ciê szanta¿uje janusz?
Czy mo¿na Ci jako¶ pomóc?
Masz lufe przy skroniach? Przy sercu?
Stoi nad Tob± dwuch typów w czarnych p³aszczach a Ty masz zwiazane rece?
A moze zwiazana g³owa i serce?
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: