Dariusz napisaÂł:JednoczeÂśnie informujĂŞ, Âże od 15 I 2013 r. to forum zostanie zamkniĂŞte caÂłkowicie.
MoÂżliwym bĂŞdzie tylko przeglÂądanie jego zawartoÂści.
PotemPosty dotyczÂące moÂżliwoÂści klikania, pomimo iÂż wczeÂśniej zapewniaÂłem, Âże 16 juÂż takiej nie bĂŞdzie, wydzieliÂłem jako niezalezny wÂątek: MoÂżna jeszcze pisaĂŚ? !!! >>.
No wÂłaÂśnie zapewniaÂłeÂś, Âże takiej moÂżliwoÂści juÂż nie bĂŞdzie bo zapewniaÂłeÂś teÂż, Âże forum zostanie caÂłkowicie zamkniĂŞte. A tu niespodzianka kolejna nie dochowana obietnica wykonana w ezoterycznym stylu.
Wiêcej wykrzykników nie da³o rady wstawiÌ? Cz³owieku przeczytaj sam siebie w tym momencie i powiedz do czego Ty brniesz? co starasz siê osi¹gn¹Ì? Z mojego punktu widzenia jesteœ totalnie niezdecydowany do tego nie pewnym cz³owiekiem. A wiadomo, ¿e jak wyczuwa siê u kogoœ niepewnoœÌ to lepiej nie wierzyÌ w jego s³owa, bo jest to osoba niewiarygodna, a jesteœ niewiarygodny bo oszukujesz sam siebie. Tak samo niewiarygodna jest treœÌ tego forum bo równie¿ oszukuje i zaprzecza sama sobie w tym co rozpowszechnia. Idealnym odzwierciedleniem tego miejsca s¹ treœci sesji jakie publikowa³ Projekt Cheops tym samym tworz¹c mêtlik w g³owach u tych ludzi, którzy pozwolili sobie powierzyÌ siê niemu i co tu dalej siê oszukiwaÌ zmanipulowaÌ sob¹.
Nie zaprzeczam w istnienie duchĂłw mimo, Âże jestem racjonalistÂą to jednak mam na to tolerancyjny wglÂąd, ale czymkolwiek jest enki i nawet jeÂśli jest sobie powiedzmy jakimÂś tam duszkiem, ktĂłry przemawia przez medium jak LucynĂŞ ÂŁobos to nie jest to nic dobrego, a efekty tego widaĂŚ na ludziach, ktĂłrzy wchÂłonĂŞli ten temat i dzisiaj drapiÂą siĂŞ po gÂłowie nie wiedzÂąc jak wyjaÂśniĂŚ sobie logicznie to co siĂŞ wydarzyÂło (czyli nic tak na prawdĂŞ), a oni tak w to wierzyli.
Powiem Ci tak zdecyduj siê lepiej. Zamykasz to forum czy nie? krótkie konkretne pytanie niczego wiêcej nie wymagam. I proszê o jedno grzecznie i kulturalnie proszê bez zbêdnych wybuchów wœciek³oœci. Bo tylko pytam, a je¿eli nie podobaj¹ Ci siê te pytania to nie bez powodu. Przypuszczam, ¿e przemawia przez ciebie zawiœÌ, rozczarowanie, przemin¹³ 2012 rok, nadzieja na spe³nienie obietnic wyblak³a, dok³adnie tych które rozpowszechni³o œrodowisko ezoteryczne i teraz ludzie siê gubi¹, nie wiedz¹ co myœleÌ, w co wierzyÌ, co dalej ze sob¹ zrobiÌ i efekt tego chaosu wewnêtrznego widaÌ po twojej nie zdecydowanej zmianie, któr¹ nie wiesz czy tak na prawdê wykonaÌ. Ucieczka nic Ci nie da, ja bym zostawi³ to forum bo mo¿na inaczej poprowadziÌ to miejsce.
Jest taki goœÌ w internecie nazywa siê Miko³aj Rozbicki taki typek w okularach mo¿e go ktoœ zna albo ju¿ widzia³ i s³ucha³ jego audycje. No wiêc pamiêtam jak czyta³em jego stronê internetow¹ gdzie wrêcz zarzeka³ siê, ¿e po 21 grudnia nastanie 3 dni ciemnoœci, próbowa³ to ludziom wciskaÌ na si³ê, za³o¿y³ organizacje zwan¹ woln¹ ludzkoœÌ coœ na wzór Projektu Cheops gdzie prezentowali swoje audycje o kosmitach, statkach kosmicznych i innych bajek o 21 grudnia roku 2012. I tak sobie myœlê na co tacy ludzie jak on liczyli mistyfikuj¹c siê z tak g³oœno zapowiadanym od wielu lat nadejœciem koùca œwiata b¹dŸ tak zwan¹ "przemian¹ duchow¹" maj¹c¹ poprzedzaÌ ró¿nego rodzaju astronomiczne efekty specjalnie które wcale siê nie wydarzy³y i nie potwierdzi³y w swoich zapowiedziach? No wiêc powiem Ci o co chodzi³o:
O si³ê rozg³osu i chêÌ zarobienia kasy rozumiesz to? Marketing w tym wypadku przereklamowa³ to tak sprytnie, ¿e ka¿dy uwierzy³ w jego fa³szywe ilustracje. Od samego pocz¹tku chodzi³o im tylko o wiern¹ klienteriê i korzyœci maj¹tkowe jakie mogli na nich ubiÌ. Myœlisz, ¿e film o roku "2012" powsta³ dlatego, ¿e jego re¿yser jak to stwierdzi³ duszek enki znajdowa³ siê pod natchnieniem orionidów czy innych ufoludków, aby przekazaÌ œwiatu wiadomoœÌ o 2012 czy zrobi³ to zwyczajnie po to, aby zrobiÌ na tym kasê? OdpowiedŸ mo¿e brzmieÌ smutnie ale niestety zrobi³ to dla pieniêdzy. Bo ktoœ kto ma przynajmniej kropelkê oleju w g³owie i zauwa¿y³ jak wtopiÌ siê w panuj¹cy ówczeœnie trend o roku 2012 wykorzysta³ to wiedz¹c doskonale, ¿e ludzie zap³ac¹ za to czego oczekuj¹ lub w to wierz¹. Naiwnoœci¹ ³adniej okreœlan¹ jako wiar¹ mo¿na manewrowaÌ tak umiejêtnie jeœli ktoœ wykazuje chodŸ odrobinê sprytu i wie jak poci¹gn¹Ì za sznurki dalej.
I teraz przychodzi kolej na ciebie, administratora nieoficjalnego (niezale¿nego to bym nie powiedzia³) forum Projektu Cheops i teraz przed tob¹ samym rodzi siê pytanie - Jakie Ty mia³eœ b¹dŸ masz oczekiwania co do tej jednej wielkiej marketingowej akcji powo³uj¹c siê na jak widzê "dzieci indygo" (bohaterów ezoterycznych ksi¹¿ek równie¿ napisanych dla pieniêdzy)? Powiedz szczerze czy te¿ liczy³eœ na to, ¿e na forum pojawi siê fala wiernych tematowi ludzi od których byÌ mo¿e wydobêdziesz jakiœ cenny materia³ czy po prostu sam zaliczasz siê do tych, którzy dali siê oszukaÌ podobnie jak oni? Jesteœ propagatorem tych treœci w celu korzyœci materialnych, które niestety nie wypali³y na tym forum i ju¿ nie wypal¹, bo nadzieja przepad³a czy po prostu jednym z ludzi, którzy dali siê oszukaÌ, a liczyli po prostu na dotrzymanie s³owa?
Bo Ty o ile mogê Ci mówiÌ na Ty jeœli tego sobie ¿yczysz nie jesteœ osob¹, która wyt³umaczy siê jedynie ciekawoœci¹ i zainteresowaniem tym tematem. Wyt³umaczyÌ siê w ten sposób móg³by ktoœ kto w ¿aden sposób nie tworzy apoteozy wokó³ tematu 2012 i dzieci indygo, ale ty jesteœ cz³owiekiem, który powo³a³ siê na takie tematy przed którymi teraz uciekasz i starasz siê nie braÌ za to ¿adnej odpowiedzialnoœci. Stworzy³eœ czy prowadzisz forum o roku 2012, pch, dzieciach indygo wiêc w porz¹dku nic do ciebie nie mam i niech Ci bêdzie, ale czy przyznajesz siê do tego, ¿e bierzesz za to jak¹kolwiek na siebie odpowiedzialnoœÌ, ¿e je¿eli zjawi siê tutaj osoba o ile jeszcze ktoœ taki siê zjawi kto bêdzie domaga³ siê od ciebie wyjaœnieù, odpowiedzi to zdo³asz stan¹Ì w konfrontacji pytaù czy po prostu sprytnie uciszysz temat uciekaj¹c na nowe forum i barykaduj¹c siê od niewygodnych goœci?
SpĂłjrz prawdzie w oczy, nie uwaÂżasz, Âże oszukujesz sam siebie w tym momencie? ChcĂŞ siĂŞ z tobÂą dogadaĂŚ jak normalny facet z facetem, ktĂłrzy umiejÂą dogadaĂŚ siĂŞ po ludzku i zachowaĂŚ po ludzku, a nie dalej bawiĂŚ w chowanego. Bo ja chcĂŞ tylko wiedzieĂŚ co Ty mistrzu knujesz i jaki masz w tym udziaÂł, cel, oczekiwania i zastanawiam siĂŞ czy masz na tyle odwagi, aby ujawniĂŚ swojÂą twarz i powiedzieĂŚ nam wszystkim tutaj ÂśmiaÂło - Tak ja wierzĂŞ w dzieci indygo, ja jestem dzieckiem indygo i mogĂŞ wam to udowodniĂŚ?
Potrafisz to zrobiĂŚ? bo jak do tej pory od tylu piĂŞknych lat jeszcze nikt taki siĂŞ nie zjawiÂł, a mĂłgÂłby
Prawda, Âże konkretnie strzelam pytaniami?