Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 10:58:07

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zaginiona wiedza Atlantydow  (Przeczytany 25198 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
t0m3k12
Gość
« : Wrzesień 23, 2008, 20:41:33 »

Aby ustaliĂŚ kiedy dokÂładnie rozpoczĂŞto prace nad wyrzeÂźbieniem Sfinksa (w ten sposĂłb oszacowano by w koĂącu faktyczny wiek monumentu), West sprowadziÂł do Egiptu Thomasa Dobeckiego, specjalistĂŞ z dziedziny sejsmografii z Houston w USA.
Analizuj¹c œlady erozji wodnej w ska³ach w pod³o¿u wokó³ Sfinksa Dobecki móg³ oszacowaÌ, kiedy zosta³y one wykute. Im g³êbiej siêga³y wy¿³obienia, tym d³u¿ej powierzchnia ska³ wystawiona by³a na dzia³anie deszczu. Dlatego g³êbokoœÌ szczelin stanowi³a podstawê do ustalenia wieku monumentu.
Eksperymenty Dobeckiego i obserwacje Schocha potwierdziÂły, Âże Sfinks powstawaÂł etapami i Âże mocno zerodowany przĂłd monumentu jest starszy od czĂŞÂści tylnej jakieÂś 3000 lat.

Wykonane badania sejsmograficzne ukazaÂły takÂże Âże pod Âłapami Sfinka znajduje siĂŞ prostokÂątna komora oraz kilka odchodzÂących od niej w kierunku piramid korytarzy.

West nie dostaÂł pozwolenia na prowadzenie dalszych badaĂą.
W kwietniu 1996 roku pozwolenie na kontynuacjĂŞ badaĂą Sfinksa uzyskaÂł dr Joseph Schor, amerykaĂąski milioner, zwiÂązany z Association for Research and Enlightenment - wpÂływowÂą organizacjÂą zajmujÂącÂą siĂŞ popularyzacjÂą nauk Cayce'a.*
Dr Schor i dr Hawass wydali oÂświadczenie, Âże nie zbadane tunele w najbliÂższej przyszÂłoÂści zostanÂą otwarte, z czego przeprowadzona bĂŞdzie bezpoÂśrednia relacja telewizyjna.
Jednak do dziÂś Âżadna ze stacji nie miaÂła jeszcze okazji do transmisji z "archeologicznego wydarzenia stulecia".
Prace trwajÂą - odpowiada enigmatycznie Schor.

*CiekawostkÂą jest to, Âże odkrycia komory i korytarzy pod Âłapami Sfinksa pokrywajÂą siĂŞ z pochodzÂącymi sprzed 60 lat przepowiedniami sÂłynnego amerykaĂąskiego jasnowidza, Edgara Cayce'a. 29 paÂździernika 1935 roku Cayce wprowadziÂł siĂŞ w stan transu, w ktĂłrym ujrzaÂł sceny z historii staroÂżytnego Egiptu. Jego zdaniem, okoÂło 10 500 roku p.n.e. do Egiptu przybyli ludzie ocaleli z katastrofy Atlantydy. W ciÂągu 100 lat od pojawienia siĂŞ wybudowali Sfinksa i piramidy.
Ponadto, Cayce przewidywaÂł, Âże do koĂąca XX wieku "w miejscu, gdzie ÂświatÂło i cieĂą pada pomiĂŞdzy Âłapami Sfinksa, odkryte zostanie archiwum." W jego wnĂŞtrzu, zdaniem jasnowidza, znajduje siĂŞ biblioteka zawierajÂąca wiedzĂŞ zaginionej cywilizacjo AtlantydĂłw.

Czyzby wielki labirynt znajdowal sie pod sfinksem ?

ZrodÂło:
http://www.forum.tweaks.pl/rok-2012-t24996.html

Pozdrawiam
T0M3K

-------------------------------------------------------------------------------------
Ja stawiam na przebiegunowanie Ziemi. Bo wszystko po trochu na to wskazuje.

ScaliÂłem posty Janusz.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 18:31:28 wysłane przez janusz » Zapisane
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 23, 2008, 23:31:56 »

http://www.vismaya-maitreya.pl/zakryte_zagadki_atlantyda.html

link do strony z kilkoma ciekawymi artyku³ami na temat Atlantydy i umiejêtnoœci Atlantydów w manipulowaniu moc¹ kryszta³ów.
Stanley
Gość
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 24, 2008, 17:56:59 »

Witam ponownie !

Ciekawy zbieg okolicznoÂści, Âże zwrĂłciÂłeÂś uwagĂŞ >Tom1ek< na ten temat. SiedziaÂłem, Âżeby dokÂładnie odsÂłuchaĂŚ wszystkie pytania zadane na sesji w Kielcach i poszedÂłem za tropem jednego z nich. Oto co znalazÂłem:

41. PIERWSZA KONSTYTUCJA
INFORMACJA O CYWILIZACJI ATLANTYDY

(OdpowiedÂź na ÂłaĂącuchy MyÂślowe)

Tymi, ktĂłrzy ustanowili Zaawansowane PorzÂądki Boskich PlanĂłw, ktĂłrzy
trzymajÂą obecne SiÂły w swych rĂŞkach i ktĂłrzy ustanowili PorzÂądki PrzyszÂłych Stuleci,
s± ATLANTYÑCZYCY. Oni s± bardzo Zaawansowan± Cywilizacj±, Twórcami do dzi¶
jeszcze nieznanych UkÂładĂłw SÂłonecznych i posiadajÂą bardzo ZaawansowanÂą
(Tak, nie zrozumieliÂście Âźle. MoÂże siĂŞ Wam to wydawaĂŚ dziwne, ale to
AtlantyĂączycy sÂą tymi, ktĂłrzy znaleÂźli Podstawowe materiaÂły UkÂładĂłw SÂłonecznych,
ktĂłrzy je ustanowili i ktĂłrzy wnieÂśli je w takie ZarzÂądzenie, ktĂłre funkcjonuje poprzez
Naturaln¹ Si³ê). Dopiero póŸniej ta Zaawansowana Cywilizacja kontynuowa³a swe
dziaÂłania, tworzÂąc w ustanowionym przez nich Systemie PorzÂądek.
ZarzÂądzenie tego PorzÂądku, System w tym Okresie nie miaÂły miejsca w Âżadnej
innej Sukcesji. (Sukcesja: ustanowiony na nowo System, ZarzÂądzenie). Ich
Przodkowie ustanowili CywilizacjĂŞ Atlanta. I ich wnuki administrowaÂły Uniwersalne
Jednak w procesach Czasu, Cywilizacja, która poprzez ró¿ne wp³ywy Energii
Wymiarowych, w ktĂłrych obecne byÂły Geny i Naturalne Energie, przeszÂła
transformacjĂŞ, zostaÂła podzielona na dwie klasy:
1. KadrĂŞ NauczycielskÂą
2. KadrĂŞ KierujÂącÂą
Tymi, ktĂłrzy Nauczali byli MĂŞÂżowie Religii. Kadra KierujÂąca, ktĂłra sÂłuÂżyÂła pod
Œwiat³em Mê¿ów Religii, wykonywa³a Sprawiedliw¹ funkcjê.
Jednak z powodu ró¿nic, które powsta³y w Pogl¹dach swych Braci-i-Sióstr-
Istoty, ktĂłrzy pochodzili z wÂłasnych GenĂłw, ktĂłre znajdowaÂły siĂŞ w innych Obszarach
Kosmicznych, WÂłaÂściwoÂści-Istoty ulegÂły stopniowej zmianie i w rezultacie rezygnacji z
Uniwersalnych Energii, przyciÂąganych przez MĂłzg, poprzez Energie Wymiarowe
W³¹czona zosta³a Funkcja Myœlenia.
CzêœÌ Atlantyùczyków, która nie utraci³a swych odziedziczonych,
Charakterystyk-Istoty, podzieliÂła siĂŞ na klasy i wolaÂła ustanowiĂŚ odmienne
Cywilizacje. Ci, ktĂłrzy ustanowili na Waszej Planecie CywilizacjĂŞ PodwodnÂą,
ustanowili CywilizacjĂŞ zwanÂą ATLANTYDÂĄ (Jak obecni Dragoni).
Cywilizacja Atlantydy, ktĂłra byÂła bardzo RozwiniĂŞtÂą, SprawiedliwÂą CywilizacjÂą,
skÂładaÂła siĂŞ caÂłkowicie z KapÂłaĂąstwa i Klas Kleru. I ci KapÂłani starali siĂŞ ustanowiĂŚ na
ÂŚwiecie SprawiedliwÂą CywilizacjĂŞ, uÂżywajÂąc Energii, ktĂłre przyciÂągali z Uniwersalnej
Energii poprzez swe SiÂły MĂłzgu.
..........................................................>Str 58<

Ta Podwodna Cywilizacja ma zgodnie z historiÂą ÂŚwiata, okoÂło DwĂłch
MiliardĂłw lat. Nie mogliÂście nawet jeszcze dokÂładnie wyliczyĂŚ wieku Waszego
starego ÂŚwiata. W gruncie rzeczy sÂą oni Waszymi Przodkami.
Przy dokonywanych pracach aÂż do Sukcesji Ostatniej Generacji nie sÂą waÂżne
daty (Sukcesja ostatniej Generacji przyjĂŞta zostaÂła jako Dwa Miliardy lat).
DokonaliÂście juÂż mniej wiĂŞcej tej kalkulacji.
Przyczyna zniszczenia Atlantydy byÂła jak Okres SODOMY i GOMORY.
Geny, ktĂłre zostaÂły zdegenerowane poprzez degenerujÂące oddziaÂływania
póŸniejszych Generacji, pochodz¹cych z tej samej krwi i z tego samego Genu, i
zwyrodnienie, ktĂłre zaczĂŞÂło pojawiaĂŚ siĂŞ z powodu utraty ich Naturalnych SiÂł,
przygotowaÂły kres Cywilizacji Atlantydy.
Zostali oni zniszczeni pod wpÂływem Zaawansowanych Technologicznie SiÂł
(Celem jest nie burzenie ustanowionego PorzÂądku, utrzymanie Uniwersalnej
RĂłwnowagi).
KapÂłani, to jest (PosÂłannicy Boga), ktĂłrzy sÂą pomocnikami Zaawansowanych
PlanĂłw, byli tymi, ktĂłrzy schronili siĂŞ w ÂŚwiÂątyniach na wodospadach, ustanawiajÂąc
Ostatnie Cywilizacje Atlantydy. Oni byli tymi 600 PosÂłannikami, przyjĂŞtymi do
Zbawienia.
I w tym momencie kaÂżdy z tych 600 PosÂłannikĂłw sÂłuÂży na Waszej Planecie w
Wymiarze Zbawienia. KaÂżdy z nich, speÂłniajÂąc w przypadajÂącej mu czĂŞÂści Zadanie,
obdarowuje Œwiat 600 Ksi¹¿kami (Na ró¿ne Tematy, kulturalne i Naukowe).
System, ktĂłry w tym momencie usiÂłuje siĂŞ na Waszej Planecie ustanowiĂŚ,
podarowany zostaje Wam przy pomocy Sprawiedliwych PosÂłaĂącĂłw Atlantydy. Tutaj
jest Zasada.
Ten ZasadÂą jest PIERWSZA KONSTYTUCJA, ustanowiona przez
PosÂłannikĂłw Zaawansowanej Cywilizacji, ktĂłra istniaÂła podczas pierwszego
ustanowienia, to jest duÂżo wczeÂśniej przed Uniwersami, Systemami. BĂŞdÂąc Lojalni
wzglĂŞdem jej Istoty, staramy siĂŞ Wam jÂą teraz przekazaĂŚ.
Pierwsza Zasada w Zbiorze Ustaw byÂła nastĂŞpujÂąca:
1. Kimkolwiek jesteÂś, to jest TwĂłj Brat lub Twoja Siostra.
2. Matki sÂą Matkami wszystkich dzieci, Ojcowie sÂą Ojcami wszystkich
Dzieci.
3. Przy tym jednym kawaÂłku nie moÂże byĂŚ StronniczoÂści, nawet tak maÂłej
jak ziarno pszenicy.
4. Wszystko rozdzielane jest rĂłwno pomiĂŞdzy wszystkich.
5. Ten, kto nie emanuje swÂą MiÂłoÂściÂą na swe otoczenie, kto nie pozwala
p³yn¹Ì swej Energii do swej Istoty, przenoszony jest poza kurtynê Nieœmiertelnoœci.
Osoba ta odsyÂłana jest do Zasady o Egzystencji (Program Reinkarnacji i Karma).
............................................................>Str 59<

To byÂł pierwszy Fundament PIERWSZEJ KONSTYTUCJI. Potem weszÂły w
ÂŻycie liczne Konstytucje. Oni jednak zawsze pozostali Lojalni wzglĂŞdem
poczÂątkowych, podstawowych praw. I w ten sposĂłb zostaÂło ustanowione Boskie
ZarzÂądzenie.
W procesach czasu Pierwsza Konstytucja spowodowaÂła w ÂŚwiadomoÂści
b³êdne interpretacje. Skoro oznajmione by³o, ¿e ka¿de dziecko nale¿y do ka¿dej
Matki, kaÂżde dziecko do kaÂżdego Ojca, koncept Rodziny zostaÂł usuniĂŞty z
MentalnoÂści. W ten sposĂłb rozpoczĂŞÂła siĂŞ Degeneracja.
PóŸniej w³¹czy³a siê MentalnoœÌ Przyw³aszczenia poprzez Ego i potem w
kaÂżdym Okresie koncept Rodziny oszacowywany byÂł odpowiednio do Indywidualnych
ÂŚwiadomoÂści. W rzeczywistoÂści Prawda byÂła nastĂŞpujÂąca:
1. Ka¿da Matka nie powinna robiÌ poró¿nieù pomiêdzy DzieÌmi innych
Matek a swymi wÂłasnymi.
2. Ka¿dy Ojciec powinien Materialnie i Duchowo wzi¹Ì na siebie oprócz
odpowiedzialnoœci swych dzieci, równie¿ odpowiedzialnoœÌ innych Dzieci, i ponosiÌ
jÂą.
Ten PiĂŞkny ZbiĂłr Ustaw ustÂąpiÂł z czasem miejsca odmiennym interpretacjom
w innych Œwiadomoœciach. I ró¿ne Cywilizacje zosta³y z tego powodu zniszczone i
PorzÂądki zostaÂły ustanowione na nowo.
Do dziÂś PorzÂądek Rodzinny Atlanta nie mĂłgÂł nigdy byĂŚ ustanowiony ponownie
w innych Cywilizacjach. Aby ustanowiĂŚ ten PorzÂądek od nowa, koniecznym jest
przemodelowanie wszystkiego na nowo i to jest teraz kompletnie niemoÂżliwe.
Dlatego poprzez starania, w celu ustanowienia na BoÂżej Drodze Najbardziej
Sprawiedliwych PorzÂądkĂłw, ustanawiane byÂły PorzÂądki Hierarchiczne, objawiane
byÂły KsiĂŞgi, zgodnie z Poziomem Ewolucyjnym kaÂżdej Planety, zastosowywane byÂły
ró¿ne Konstytucje i ka¿da kadra kierownicza pod³¹czana by³a do nastêpnej wy¿szej
kadry kierujÂącej, i zostaÂł osiÂągniĂŞty JEDYNY, i Jego PorzÂądek projektowany jest na
wszystkie KrĂłlestwa.
Teraz, poprzez KSIÊGÊ WIEDZY zapraszamy Was do Prawdy. I mamy
nadziejĂŞ, Âże pomoÂżecie Waszym Braciom i Siostrom na tej ÂŚwietlanej Drodze i w tym
Nowym PorzÂądku Naszego PANA. I wspĂłlnie, razem z Wami pracujemy na tej
drodze.
...........................................................>Str.60<

I parĂŞ innych jeszcze wycinkĂłw z caÂłoÂści:
"......
Wasze Sumienie jest Waszym Autentycznym Przewodnikiem Duchowym. ..."

"... Nie zapominajcie nigdy, Âże zawsze jest coÂś Bardziej DoskonaÂłego niÂż to
DoskonaÂłe. NiektĂłrzy z Was zapominajÂą o tym i sÂądzÂą, Âże ich wÂłasna droga jest
drog¹ najbardziej doskona³¹. To nie jest Rozwój. ...."

"... Pierwszym krokiem jest Mi³owanie Ka¿dego i Tolerowanie b³êdów innych. ..."

"... Proporcjonalnie do ÂŚwiadomoÂści, ktĂłrÂą nabĂŞdziecie, Wasze Kryzysy zmalejÂą, a
Wasze SzczĂŞÂście wzroÂśnie. Kiedy spojrzycie wstecz, zobaczycie pustkĂŞ Âżycia, ktĂłre
prowadziliÂście wczeÂśniej. W tym wÂłaÂśnie momencie osiÂągniecie AutentycznÂą
ŒwiadomoœÌ. Naszym jedynym ¿yczeniem jest, aby wszyscy Nasi Ziemscy bracia i
wszystkie Nasze Ziemskie siostry osi¹gnêli t¹ ŒwiadomoœÌ. Nasza Mi³oœÌ jest dla
Was. ..."

"... Atmosfera ÂŚwiata odbija na Was Radioaktywne czynniki. Wasze kryzysy, Wasze
warunki Klimatyczne, Wasze jedzenie i napoje wpÂływajÂą na Was dlatego negatywnie.
Z tego powodu Fale MĂłzgu Naszych Braci Ludzi, ktĂłrzy popadli w kryzys, produkujÂą
Negatywn¹ ElektrycznoœÌ.
Jeœli macie na uwadze wszystkie te sprawy, mo¿ecie poj¹Ì przyczynê Waszych
KryzysĂłw. Nie waÂżne jak Silni jesteÂście, w miarĂŞ upÂływu czasu, Nacisk Waszej
Atmosfery bĂŞdzie miaÂł wpÂływ na Was. Nawet ci bardzo bogaci spoÂśrĂłd Was, nie
bĂŞdÂą mogli z ÂłatwoÂściÂą wydaĂŚ swych pieniĂŞdzy na progu swych KryzysĂłw Duszy.

Wiecie, dlaczego objaÂśniamy to wszystko tak jasno? PoniewaÂż pomimo caÂłej tej
jasnoÂści, Nasi bracia i siostry Ludzie nadal sÂą ÂŚlepi i GÂłusi (poza wyjÂątkami). Nie
mogÂą oni zobaczyĂŚ i rozpoznaĂŚ drogi, ktĂłra zostaÂła dla nich zaprojektowana i nie
mogÂą uwolniĂŚ siĂŞ od siebie samych. ..."

"... DopĂłki jednak Ego, ktĂłre niezbĂŞdne jest dla Âżycia, nie zostanie spiÂłowane i
skierowane ku Âświadczeniu usÂług w stronĂŞ PozytywnÂą, dopĂłty ÂŻadne Indywiduum nie
bêdzie nigdy mog³o znaleŸÌ Materialnego ani Duchowego, Wewnêtrznego Spokoju.
..."

Ca³a ksi¹¿ka do pobrania:
http://www.dkb-mevlana.org.tr/Webside%20in%20Polish_KB.pdf
- a poniÂżej strona ktĂłra naprowadziÂła mnie na ten materiaÂł:
http://forum.juliaburgund.pl/viewtopic.php?p=259

Pozdrawiam LDW i OS
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 18:00:12 wysłane przez Stanley » Zapisane
Skala
Gość
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 26, 2008, 21:12:17 »

Mam tu coÂś historia pierÂścienia
http://www.sne.poznan.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=146&Itemid=109&limit=1&limitstart=1
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 26, 2008, 21:33:11 »

Znam wiele osĂłb w swoim otoczeniu ktĂłre noszÂą pierÂścieĂą AtlantĂłw i wszystkie sÂą bardzo dobrymi ludÂźmi,sama mam i nie miewam stanĂłw depresyjnych.To co pisze ta pani to jakas bzdura UÂśmiech
chanell

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 26, 2008, 21:40:56 »

Wiecie co ? Cały internet to bzdura heh. Daja newsy tylko po to, aby kase miec z tego. Tak samo prasa pisze o smiesznych gestach, mimikach naszych ważniejszych ludzi w państwie zarabiając na ludzikach xD Czasami na stronach walą takie tytuły wątków ze w treści można dostrzec zaprzeczenie, a wszystko po to by tylko kliknać na link JĂŞzyk
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 21:43:17 wysłane przez t0m3k12 » Zapisane
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 30, 2008, 20:46:02 »

bardzo interesujÂąca wiedza o Atlantydzie w tym arcie:

http://rok2012.koon.pl/innearty/atlantyda.htm

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 30, 2008, 21:35:15 »

CoÂś w temacie z "Rady DziewiĂŞciu":

"11. ALTEAÑSKIE WYZWANIE: ATLANTYDAWiele z tego co wiemy o Atlantydzie moÂże zmieniĂŚ poniÂższa transmisja. Jak to zostaÂło wczeÂśniej zaznaczone, kilka setek lat w jednÂą czy w drugÂą stronÂą nie robi DziewiÂątce specjalnej ró¿nicy. Wszystkie daty pozostawiono tak, jak zostaÂły przekazane w transmisji, a termin “p.n.e." pojawia siĂŞ tylko tam, gdzie faktycznie zostaÂł uÂżyty.W rozdziale tym pojawia siĂŞ pojĂŞcie 'Altima' (jak w pierwszych transmisjach). Zapytany o 'AltimĂŞ' przez Andrew w poczÂątkach lat 70-tych, Tom odparÂł, Âże byÂła to nazwa jednostki wspó³pracujÂącej z nimi. SÂłowo 'Altima' póŸniej przeksztaÂłciÂło siĂŞ w 'AlteĂŞ'.Wydaje siĂŞ, Âże Atlantyda jest tak g³êboko pogrzebana gdzieÂś w naszej psychice, Âże ludzie Âłatwo dajÂą siĂŞ ponieœÌ emocjom rozmawiajÂąc o niej. Napisano o niej wiĂŞcej ksi¹¿ek, niÂż o czymkolwiek innym na Âświecie, a wraz ze zbliÂżaniem siĂŞ milenium, lista ta z pewnoÂściÂą jeszcze siĂŞ wydÂłuÂży. MoÂże Atlantyda, miĂŞdzy innymi, da nam jasne wytÂłumaczenie spraw?ANDREW: Kolejnymi, bardzo znanymi mitami sÂą mity dotyczÂące cywilizacji atlantydzkiej. Czy Atlantyda naprawdĂŞ istniaÂła i jak dÂługo istniaÂła? SÂądzimy, Âże dziaÂło siĂŞ to przypuszczalnie zaraz po czasach Aksu.TOM: CzekaliÂśmy na to pytanie. MogĂŞ to wyjaÂśniĂŚ – ale bardzo krĂłtko: Atlantyda skoĂączyÂła siĂŞ 11.000 lat temu waszego czasu, a zaczĂŞÂła siĂŞ 32.000 lat temu. To, co nazywa siĂŞ AtlantydÂą byÂło koloniÂą, ktĂłra siĂŞ rozwinĂŞÂła i z ktĂłrÂą nawiÂązaliÂśmy kontakt. (Kiedy mĂłwiĂŞ 'my', nie mam na myÂśli DziewiÂątki, ale inne cywilizacje.) Te cywilizacje przekazaÂły im technologiĂŞ. StamtÂąd wyszÂły inne kolonie i zabraÂły ze sobÂą wiedzĂŞ i technologiĂŞ. W tamtych czasach, z powodu grawitacji, nie caÂła technologia byÂła na tyle rozwiniĂŞta, aby mogÂła byĂŚ stosowana na Ziemi. Teraz nadszedÂł czas, kiedy caÂła ta technologia moÂże zostaĂŚ tu uÂżyta.ANDREW: Tak, a jak oni nazywali siebie? ChciaÂłbym poznaĂŚ prawdziwÂą nazwĂŞ.TOM: NaprawdĂŞ byli Alteanami. Pochodzili z cywilizacji nazywanej AltimÂą.ANDREW: Ach, Altimanie. WiĂŞc dlatego byli nazywani Alteanami, a potem ta nazwa jakoÂś przeksztaÂłciÂła siĂŞ w AtlantydĂłw. Rozumiem, dziĂŞkujĂŞ.JOHN: Czy dziaÂło siĂŞ to mniej wiĂŞcej w czasach, ktĂłre nazywamy 'Potopem'?TOM: WczeÂśniej.JOHN: Czy Atlantyda leÂżaÂła w miejscu, ktĂłre teraz znamy pod nazwÂą TrĂłjkÂąta Bermudzkiego?TOM: RozciÂągaÂła siĂŞ od Grecji do tego, co wy nazywacie teraz Stanami Zjednoczonymi.JOHN: O, to wielka byÂła. ANDREW: I byÂło tam wiele miast?TOM: Tak. Kultura MajĂłw jest jednÂą z kultur, ktĂłre po niej pozostaÂły – byÂła to kolonia, ktĂłra straciÂła kontakt i wrĂłciÂła do poprzedniego stanu.JOHN: Jeszcze coÂś zwiÂązanego z AtlantydÂą: istniaÂła kultura, ktĂłrÂą nazywamy Mu albo Lemuria, w miejscu, ktĂłre teraz nazywamy Oceanem Spokojnym – byÂło to przed czy po Atlantydzie?TOM: Byli jednym i tym samym. Jak kultury waszego Egiptu i Ur, ktĂłre byÂły jednym i tym samym.ANDREW: Jakie byÂły g³ówne Âśrodki transportu, ktĂłrymi posÂługiwali siĂŞ Atlantydzi, aby przemieszczaĂŚ siĂŞ po powierzchni planety? Czy podró¿owali po prostu Âłodziami z Âżaglami i statkami, czy teÂż mieli i statki powietrzne?TOM: Mieli samoloty. ..."
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #8 : Październik 01, 2008, 13:25:31 »

to bardzo dobra i dokÂładna wiedza, peÂłny tekst w linku ktĂłry podaÂłem

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
siwyatc
Gość
« Odpowiedz #9 : Luty 23, 2009, 23:14:18 »

Witam, jestem tu nowy ale jestem jak najbardziej w temacie.
Kim jest TOM?, ktĂłry raczy tutaj nas takÂą wiedzÂą na temat Atlantydy i ludzi wtedy ÂżyjÂących?
DziĂŞki za odp.
Pzdr.
Blad
Gość
« Odpowiedz #10 : Luty 24, 2009, 16:49:09 »

Co do piersciena atlantĂłw, z mojego doÂświadczenia, nie przyniusÂł mi zbyt dobrych rzeczy, tylko kÂłopoty i problemy, ma silne pole energetyczne ale caÂłkowicie niezdrowe.
Tajpan
Gość
« Odpowiedz #11 : Luty 24, 2009, 20:18:32 »

blad- te¿ czyta³em o pierœcieniu i chcia³em zapytaÌ czy sprawdza³eœ jego bieguny czy po prostu za³o¿y³eœ, bo to doœÌ wa¿ne z tego co wiem.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 20:19:09 wysłane przez Tajpan » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #12 : Luty 24, 2009, 20:50:51 »

Witam, jestem tu nowy ale jestem jak najbardziej w temacie.
Kim jest TOM?, ktĂłry raczy tutaj nas takÂą wiedzÂą na temat Atlantydy i ludzi wtedy ÂżyjÂących?
DziĂŞki za odp.
Pzdr.

Witaj na forum,
To chyba do mnie skierowane pytanie. W tej chwili doœÌ trudno bêdzie mi uœciœliÌ kim jest Tom. DoœÌ dawno czyta³em tê ksi¹¿kê. Ale jeœli nie masz nic przeciw i nie odbierzesz tego jako wymówki, to z ca³ego serca polevam Ci tê ksi¹¿kê.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #13 : Luty 24, 2009, 21:05:13 »

pierÂścieĂą przyciÂąga energiĂŞ ktĂłrÂą emanuje osoba jÂą noszÂąca (jest kolektorem wÂłasnej energii) - wiec zastanĂłwcie siĂŞ nad sobÂą panowie a channel gratuluje, widaĂŚ dobra istotka UÂśmiech

718'
kot
Gość
« Odpowiedz #14 : Luty 24, 2009, 22:42:23 »

Od lat okoÂło siedmiu praktycznie nie zdejmujĂŞ pierscienia.
OdnoszĂŞ wraÂżenie,Âże mnie chroni.
Od tamtego czasu nie miaÂłem Âżadnych niemiÂłych przygĂłd,ktĂłre wczeÂśniej mi siĂŞ trafiaÂły.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 19, 2009, 13:20:54 »

'Altima' > 'Altea' >  Atlantyda ?

Altimianie > Alteanie > Atllantydzi ?

...hmmm...

--------------------------------------
Cytat: kaplan718
pierÂścieĂą przyciÂąga energiĂŞ ktĂłrÂą emanuje osoba jÂą noszÂąca (jest kolektorem wÂłasnej energii) - wiec zastanĂłwcie siĂŞ nad sobÂą panowie a channel gratuluje, widaĂŚ dobra istotka UÂśmiech
718'
..to jedno.

A drugie, to zjawisko przepÂływu poprzez DOWOLNE promieniowanie identycznego ksztaÂłtu:
Jak myslisz, co siĂŞ zacznie dziaĂŚ, kiedy kopie ksztaÂłtu przekroczÂą pewnÂą miare?

Jak myœlisz, Co sie zacznie dziaÌ, kiedy ludzie chorzy (w dodatku kultywuj¹cy chora filozofiê, ¿e mo¿na dalej robiÌ swoje - a tabletka/talizman/gadget sprawê rozwi¹¿e) zaczn¹ nagminnie 'kleiÌ' siê do danego kszta³tu?
..moim zdaniem zacznÂą przesyÂłaĂŚ sobie poprzezeĂą swĂłj "dorobek".

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2009, 13:31:42 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Szmer
Gość
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 19, 2009, 21:52:14 »

blad- te¿ czyta³em o pierœcieniu i chcia³em zapytaÌ czy sprawdza³eœ jego bieguny czy po prostu za³o¿y³eœ, bo to doœÌ wa¿ne z tego co wiem.

W jaki sposĂłb sprawdziĂŚ czy jest z nim wszystko OK? UÂśmiech
kot
Gość
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 19, 2009, 22:02:54 »

Pacjent,ktĂłry mi sprzedawaÂł pierÂścieĂą okreÂśliÂł,w jaki sposĂłb go zakÂładaĂŚ na ÂłapkĂŞ przy pomocy

wahadeÂłka.

WiĂŞc naleÂży zapytaĂŚ fachowca,ktĂłry bieguny pierÂścienia okreÂśli-jak mamy go nosiĂŚ. UÂśmiech UÂśmiech
Szmer
Gość
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 19, 2009, 22:56:25 »

Nie znam Âżadnego fachowca wiĂŞc zostaje mi samemu nauczyĂŚ siĂŞ tego MrugniĂŞcie
A moÂże ktoÂś zna jeszcze inny sposĂłb?
kot
Gość
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 19, 2009, 23:02:03 »

Nie trzeba nikogo znaĂŚ.

Idziesz na przyk³ad na targi medycyny naturalnej lub podobne,gdzie sprzedaj¹ ró¿ne cuda i

cudeĂąka i tam Ci pomogÂą. UÂśmiech MrugniĂŞcie
Szmer
Gość
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 23, 2009, 21:57:16 »

Wow!
WahadeÂłko faktycznie "debilnie" siĂŞ zachowuje przy tym pierÂścieniu! O_O
Coœ w tym chyba jest... jako ¿e zabra³em siê za to od dupci strony (za przeproszeniem) to potrzebujê jeszcze trochê czasu aby w ogóle siê dowiedzieÌ co wahade³ko mi pokazuje. Bêdê relacjonowa³ na bie¿¹co Mrugniêcie

BTW: za³atwi³em sobie kilka pierœcieni i tylko przy jednym (o dziwo robionym od A do Z rêcznie, ze srebra) wahad³o odbija na ró¿ne strony. Przy reszcie - zero reakcji. Dodatkowo ten robiony rêcznie ma inaczej trochê zmontowany ten wzór. S¹ inne odstêpy miêdzy tymi prostok¹tami.
kot
Gość
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 23, 2009, 22:17:58 »

PierÂścieĂą powinien mieĂŚ proporcje we wzorze zachowane.
NiektĂłre sa bardziej podÂłuÂżne a niektĂłre bardziej kwadratowe.
Trzeba nabywac te bardziej kwadratowe.
Te trzy kreski podÂłuÂżne powinny po obwodzie do kwadratu bardziej pasowaĂŚ niÂż do prostokÂąta. UÂśmiech UÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 24, 2009, 07:48:11 »

Ten czÂłowiek jest wiarygodny, znam go osobiÂście.

http://www.ciszak.pl/

KaÂżdy produkt jest badany radiestezyjnie.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
komandos040
Gość
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 24, 2009, 08:41:46 »

Jak wiadomo mamy dwoje rÂąk, oraz 10 palcĂłw razem.
Jeœli chodzi o noszenie pierœcienia , to jest tak, ¿e ka¿dy palec odpowiedzialny jest na ró¿ne choroby- dolegliwoœci organizmu energetycznego cz³owieka.
A wiĂŞc jeÂśli zaÂłoÂżysz go odwrotnie- energia siĂŞ z Ciebie, Was ulotni, jeÂśli zaÂś poprawnie go zaÂłoÂżysz, to otrzymasz moce energi kosmicznej.
Stary medyczny sposĂłb AtlantĂłw na schorzenia.
Tak¿e siê z tym te¿ wi¹¿e "krzy¿ Atlantów" - czyli krzy¿ "nieœmiertelnoœci".
To b. zaawansowane technologie energetyczne, jak i manipulacje krysztaÂłami.

Zobaczcie teraz jak to scedowali reÂżyserzy w SG1 oraz SG Atlantis.
Jak dla mnie to nic innego jak przekaz tego co byÂło kiedyÂś, i instrukcja, jak mamy siĂŞ tym posÂługiwaĂŚ obecnie w przyszÂłym czwartym i piÂątym wymiarze.

Pozdrawiam. Cool
Thotal
Gość
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 24, 2009, 09:09:34 »

Podczas g³êbokiej medytacji powsta³ przed moim obliczem "z³oty" hologram krzy¿a Atlantów. Jeszcze wtedy nie wiedzia³em co to jest...
Ca³y hologram wbi³ mi siê w twarz, górna czêœÌ - pêtla owinê³a na czole utwierdzaj¹c czakrê trzeciego oka, ramiona opar³y siê na zewnêtrznych czêsciach oczodo³ów, a dwa dolne koùce usadowi³y siê poprzez dziurki od nosa na brodzie.
JednoczeÂśnie przyszÂła do mnie informacja, Âże jest to energetyczna postaĂŚ CZÂŁOWIEKA.

Wiem, Âże caÂłe to zdarzenie dotyczyÂło opieki duchowej podczas stawiania pierwszych krokĂłw na drodze poznawania...
KrzyÂż AtlantĂłw dobraÂł mi Ciszak i noszĂŞ go codziennie. Czy sÂłusznie? Nie wiem, przecieÂż mam ten prawdziwy wtopiony w twarz...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2009, 12:16:54 wysłane przez Thotal » Zapisane
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: