janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« : Grudzieñ 12, 2008, 15:27:47 » |
|
Do stworzenia tego tematu natchnê³y mnie osobiste do¶wiadczenia. Nie wiem, czy kto¶ z Was spotka³ siê z tym, dla mnie jest to ogromnym zaskoczeniem. Oko³o roku temu zaczê³am mieæ silne ataki bólu w okolicy klatki piersiowej, by³y one d³ugotrwa³e (nawet do 6 godzin), towarzyszy³y im trudno¶ci z oddychaniem (wra¿enie, jakby kto¶ obwi±za³ mnie sznurem na wysoko¶ci ¿eber i ¶ciska³ go coraz bardziej), ulgê przynosi³y jedynie wymioty, ale i te nie przychodzi³y od razu. My¶la³am wówczas, ¿e to problemy z sercem, ale jestem osob± m³od± i by³o to ma³o prawdopodobne. Jeszcze jednym wyt³umaczeniem by³ fakt, ¿e wyst±pi³y one zaraz po zakoñczeniu surowej 4-miesiêcznej diety. ¯adne tabletki przeciwbólowe nie pomaga³y. Posz³am do lekarza, stwierdzi³, ¿e serduszko jest w porz±dku, wyda³ skierowanie na usg jamy brzusznej. Na USG okaza³o siê, ¿e mam piasek w woreczku ¿ó³ciowym i bêdzie go trzeba usun±æ laparoskopowo. Lekarz powiedzia³, ¿e ataki nie ustan±, a jedyne, czym mogê siê podczas nich ratowaæ, to dzia³aj±ca rozkurczowo NO-SPA. Ona jednak nie pomaga. ¯eby ju¿ d³u¿ej siê nie rozpisywaæ, przejdê do meritum. Wczoraj mia³am nastêpny silny atak bólu. Mêczy³am siê z nim ju¿ oko³o godzinê i nagle po prostu zaczê³am delikatnie dotykaæ okolc mojego pêpka. Wykonywa³am kuliste powolne ruchy po jego bokach i pod nim jednym palcem. Czu³am jak ból powoli odchodzi. Nie minê³a nawet minuta jak by³am w stanie wstaæ, u¶miechn±æ siê do zmartwionego narzeczonego (który ju¿ siedzia³ z telefonem gotowy dzwoniæ po pogotowie) i dalej kontynuowaæ wykonywanie moich codziennych obowi±zków. To by³ drugi raz, kiedy "zabi³am" ogromny ból delikatnym dotykiem. Za pierwszym razem t³umaczy³am to sobie jako przypadek. Ten raz po¶wiadczy³ jednak, ¿e nie jest to przypadkiem. Za 2 tygodnie idê na kolejne USG, które ma potwierdziæ lub zanegowaæ konieczno¶æ przeprowadzenia zabiegu. Nie potrafiê sobie tego wyja¶niæ, mo¿e kto¶ z Was potrafi. A mo¿e kto¶ z Was ma podobne do¶wiadczenia. Podzielcie siê nimi
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 12, 2008, 15:33:43 » |
|
USG w ¿adnym przypadku nie jest miarodajnym w odniesieniu do piasku czy kamyków [w woreczku/ nerkach]. Mo¿e byc conajwy¿ej metod± zgrubn±. Wiem to z autopsji - bola³y mnie nerki, wybra³em siê na USG [podobno jeden z nowoczesniejszych], diagnoza: podejrzenie delikatnego piasku w lewej nerce, reszta czysta. Nie minê³o dwa dni i wyl±dowa³em na urologii z kamieniem w moczowodzie... i wierz tutaj USG.
Pewne rodzaje bólu mozna usmierzaæ koncentruj±c siê. Czy podczas masa¿u mysla³as intensywnie aby ból usta³?
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 12, 2008, 15:34:27 » |
|
Mo¿e w ten sposób wytworzy³a¶ jak±¶ energie... Zycze Ci aby wszystko potoczy³o siê jak najlepiej;]
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 12, 2008, 15:40:00 » |
|
Arteq, lekarz poinformowa³ mnie o tym, ¿e USG trzeba bêdzie powtórzyæ, aby nie by³o w±tpliwo¶ci odno¶nie diagnozy. Dlatego bêdê musia³a udaæ siê na nie ponownie. Podczas tego jakby to uj±æ "masa¿u" my¶la³am przede wszystkim o oddechu. Ale to dlatego, ¿e ból nasila siê jeszcze bardziej, gdy g³eboko oddycham, natomiast mniej boli podczas szybkiego, aczkolwiek p³ytkiego oddechu. Dlatego koncentrowa³am siê na tym, aby oddychaæ szybko, równomiernie i p³ytko. Ju¿ pierwsze mu¶niêcie okolic pêpka niwelowa³o ból, wiêc kontynuowa³am. Pamiêtam, ¿e my¶la³am wtedy: Niech to siê skoñczy tak szybko jak ostatnim razem. Nie rozumiem tego procesu, poniewa¿ ¿adne leki nie dzia³aj± na napady kolki, nawet te silne przeciwbólowe. A co¶ tak prozaicznego jak dotyk - dzia³a. Hironobu15 dziêki za ciep³e s³owa
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 12, 2008, 15:40:37 wys³ane przez janneth »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 12, 2008, 16:03:34 » |
|
Mam taka propozycjê - spróbuj w przypadku ataku - zamist ¶rodków p.b. zanurzyæ siê w gor±c± wodê - dzia³a podobnie [czsami lepiej] ni¿ no-spa, ale nie zatruwa organizmu. Jednak do koñca USg bym nie ufa³, mo¿e dodatkowo prze¶wietlenie?
W ka¿dym razie ¿yczê ust±pienia dolegliwo¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 12, 2008, 17:50:30 » |
|
Cze¶æ Janeth,wspólczujê przypad³o¶ci, ale i gratulujê odkrycia, byæ mo¿e daru. Ja mam niekiedy dolegliwo¶ci ze stawami, g³ównie kolana. Gdy potrzymam d³onie na bol±cych miejscach, ból równie¿ ustepuje. Lecz nie nazwa³ bym tego swoim darem, gdy¿ na innych nie dzia³a. Z tym zabiegiem ..., arteq ma racjê. S± inne metody pozbycia siê tego piasku, oczywi¶cie pod warunkiem, ¿e on tam jest. ¯yczê du¿o zdrówka.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 12, 2008, 20:06:03 » |
|
Janeth, jesieñ, to nie jest dobry czas na oczyszczanie w±troby i okolic, najlepiej robiæ to na prze³omie marca-kwietnia. Broñ Ciê Panie Bo¿e ulegaæ namowom rze¼ników i pozbywaæ siê bardzo istotnej czêsci cia³a jakim jest woreczek ¿ó³ciowy. Je¶li chcesz przygotujê Ci ca³± procedurê oczyszczenia woreczka (zrobisz to sama), która to pozwoli Ci byæ zdrow± bez jakiegokolwiek uszczerbku. Bardzo wa¿na jest dieta i WODA... Je¶li mo¿esz to opisz mi t± 4-miesiêczn± dietê na prv. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 12, 2008, 20:21:23 » |
|
NO-SPA to straszny badziew, ³ykaj±c ten specyfik rozkurcza siê nie tylko bol±ca czê¶æ, ale tak¿e ca³a reszta naszych wnêtrzno¶ci. Prowadzi to do zatrzymania procesu trawienia i spowolnienia ruchu robaczkowego w jelitach. D³u¿sze stosowanie podobnych "leków" doprowadza do patologii ca³ego uk³adu a szczególnie do ci±g³ych zaparæ. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 12, 2008, 20:52:04 » |
|
USG w ¿adnym przypadku nie jest miarodajnym w odniesieniu do piasku czy kamyków [w woreczku/ nerkach]. Mo¿e byc conajwy¿ej metod± zgrubn±. Wiem to z autopsji - bola³y mnie nerki, wybra³em siê na USG [podobno jeden z nowoczesniejszych], diagnoza: podejrzenie delikatnego piasku w lewej nerce, reszta czysta. Nie minê³o dwa dni i wyl±dowa³em na urologii z kamieniem w moczowodzie... i wierz tutaj USG.
Pewne rodzaje bólu mozna usmierzaæ koncentruj±c siê. Czy podczas masa¿u mysla³as intensywnie aby ból usta³?
aaaa³a, to trzeba wysikaæ nie? aa a aaa aaa a aaaa ³a ³a ³a ³a aj biedny
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 13, 2008, 00:15:00 » |
|
Arteq - wiem, ¿e w przypadku kamieni w nerkach gor±ca k±piel dzia³a wy¶mienicie, nie wiem czemu nie pomy¶la³am o tym, bo w sumie schorzenie jest podobne do mojego, wypróbujê nastêpnym razem (oby nie za prêdko). Dariusz, wiêc Ty te¿ masz takie do¶wiadczenia! Nie zastanawia³e¶ siê nad tym, jak to siê dzieje? W jaki sposób dotyk wp³ywa na u¶mierzenie bólu? To, ¿e Ty w ten sposób jeste¶ w stanie zniwelowaæ ból kolan mo¿e oznaczaæ, ¿e nie dotyczy to tylko mnie i tylko mojego schorzenia. Mo¿e i inne bóle mo¿na w ten sposób leczyæ? Thotal, dziêkujê za propozycjê i z chêci± z niej skorzystam pod warunkiem, ¿e nie bêdzie bola³o. Wszyscy mi mówi±, ¿e nie powinnam wycinaæ woreczka. Wiem, ¿e laparoskopia nie jest ciê¿kim zabiegiem, nie ma przy niej otwierania pow³oki cia³a, czyli ciêcia, wiêc nie wydaje siê byæ bardzo inwazyjna, ale nigdy nie mia³am ani ¿adnego zabiegu, ani operacji. Dlatego mój strach jest paniczny, bo przed nieznanym i gdyby by³a jakakolwiek inna mo¿liwo¶æ, to bym skorzysta³a. Septerra - masz racjê schodzenie kamieni z nerek boli i to niesamowicie! Pamiêtam jak lekarz mówi³, ¿e dla mê¿czyzny jest to ból porównywalny z porodem u kobiet
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 13, 2008, 00:16:17 wys³ane przez janneth »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 13, 2008, 01:58:39 » |
|
Janeth, Niewiem czy wiesz, ale uda³o ci siê przeprowadziæ nie¶wiadomie operacjê fantomow± Nastêpnym razem, gdy bêdziesz mia³a dolegliwo¶ci spróbuj mentalnie uruchomiæ energetycznie przed³u¿ony palec. Wyobra¼ sobie, ¿e z koñca palca wystaje Ci wi±zka promieni (tak jak w latarce), tym przed³u¿onym palcem staraj siê trafiæ w prawid³owe miejsce. Szukaj±c sprawdzaj odczucia na palcu, gdy trafisz powinno nast±piæ mrowienie, wtedy staraj siê "laserem" oczy¶ciæ teren. Mo¿esz robiæ to codziennie. Warto do tego do³±czyæ picie oleju lnianego (t³oczonego na zimno) z cytryn± - ³y¿kê sto³ow±, te¿ codziennie naczczo. Czas na takie zabiegi jest niezbyt korzystny, lepsza jest wiosna, bo zgodna z biorytmem dotycz±cym w±troby. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 13, 2008, 02:35:31 » |
|
Nie, nie wiedzia³am Nie chcê jednak, ¿eby ktokolwiek wywnioskowa³, ¿e siê uzdrowi³am. Ja tylko w jaki¶ sposób zniwelowa³am ból. Obejrza³am kilka filmików z przebiegów operacji fantomowych (nie by³y takie obrzydliwe jak zwyczajne operacje, ale jednak troszkê by³y ). Ja tak tego nie robi³am, to by³o tylko delikatne smyranie, bez uciskania itd. My¶lê, ¿e gdybym kiedy¶ mia³a tak± potrzebê, to z chêci± skorzysta³abym z takiej opcji jak operacja fantomowa. Ale a¿ strach pomy¶leæ, co by siê sta³o, gdyby przynios³a nieoczekiwany efekt. Mam tu na my¶li to, ¿e musia³abym chyba zmieniæ wiele w moim rozumowaniu, gdyby taka operacja poskutkowa³a. Niewiarygodne... Thotal, dziêkujê za wskazówki. Trochê siê bojê picia oleju z cytryn±, nie jestem przyzwyczajona do takich smako³yków. Ale je¶li to wystarczy, to gdy mnie zacznie znowu boleæ, bêdê próbowa³a robiæ to, co opisujesz i napiszê, czy przynios³o efekt.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 13, 2008, 02:54:30 » |
|
Janeth, nie pij oleju z cytryn± w czasie kiedy masz podra¿niony woreczek ¿ó³ciowy, pij tylko wtedy, kiedy czujesz siê dobrze. Gdy masz dolegliwo¶ci, to pij dziurawiec i pilnuj diety, nic sma¿onego, ¿adnej cebuli i kapusty, lekko i nie ostro moja siostro (rym ) Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 13, 2008, 18:18:52 » |
|
I na deser: Jaskó³cze ziele Dariusz, wiêc Ty te¿ masz takie do¶wiadczenia! Nie zastanawia³e¶ siê nad tym, jak to siê dzieje? W jaki sposób dotyk wp³ywa na u¶mierzenie bólu? To, ¿e Ty w ten sposób jeste¶ w stanie zniwelowaæ ból kolan mo¿e oznaczaæ, ¿e nie dotyczy to tylko mnie i tylko mojego schorzenia. Mo¿e i inne bóle mo¿na w ten sposób leczyæ?
Nie zastanawia³em siê zbyt intensywnie, lecz nie dlatego ¿e mnie to nie interesowa³o, ale dlatego, ¿e trochê o tym poczyta³em. Nie pamiêtam tytu³u tej ksi±¿ki, rozmawiali¶my na forum ju¿ o niej, na ok³adce jest fotka Sofi Loren.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 13, 2008, 20:45:46 » |
|
Wiem, ¿e laparoskopia nie jest ciê¿kim zabiegiem, nie ma przy niej otwierania pow³oki cia³a, czyli ciêcia, wiêc nie wydaje siê byæ bardzo inwazyjna, ale nigdy nie mia³am ani ¿adnego zabiegu, ani operacji. Dlatego mój strach jest paniczny, bo przed nieznanym i gdyby by³a jakakolwiek inna mo¿liwo¶æ, to bym skorzysta³a. Septerra - masz racjê schodzenie kamieni z nerek boli i to niesamowicie! Pamiêtam jak lekarz mówi³, ¿e dla mê¿czyzny jest to ból porównywalny z porodem u kobiet Laparoskopia jest zabiegiem bardzo bolesnym, szczególnie w przypadku mê¿czyzn. S± 2 rodzaje: pierwszy przy pseudoznieczuleniu przy pomocy ¿elu, drugi znieczulenie oponowe - podczas zabiegu nic nie czujesz, powrót jest tylko ma³o przyjemny. Nie rodzi³em dzieci, ale ¿ona przygl±daj±c mi siê powiedzia³a, ¿e chyba wola³aby urodziæ... Janeth, zalecam spróbowaæ na pocz±tek nieinwazyjnych metod, a nusz pomog±?
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 14, 2008, 00:08:11 » |
|
KOchani, jesli chodzi o likwidowanie bolu przez dotyk, to jest matoda ktora nazywa sie "Reiki", jest tam tez podana metoda samoleczenia. Jesli chodzi o woreczek zolciowy napelniony piaskiem lub kamieniami, to najlepiej jak sie tym zajmie specjalista.Znam osoby, ktore probowaly roznych sposobow pozbycia sie tego, po kilku latach stalo sie ze zrobil sie ostry stan zapalny ktory doprowadzil do pekniecia woreczka zolciowego, co prowadzilo natychmiast do zapalenia otrzewnej, ciezka operacja /ratowanie zycia/. Matka mojej macochy, zmarla z tego powodu, leczyla sie wlasnie metoda ziolowa wiele lat. Lelarz kierowal ja na operacje, ale nie posluchala, potem bylo za pozno. Nie robie strachu, ale sa pewne problemy zdrowotne ktore musza byc pod kontrola lekarska. Pozdrawiam was wszystkich bardzo serdecznie..... "Reki", bardzo ciekawa metoda, mamy temat na Forum.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 14, 2008, 00:38:11 » |
|
Kamienie w woreczku ¿ó³ciowym wyjd± same, ale trzeba nimi trochê pokierowaæ i zmusiæ do zmiany miejsca. Same zio³a nie zmusz± ich do odej¶cia, tylko przygotuj± grunt. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
zuza
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 14, 2008, 11:01:08 » |
|
I na deser: Jaskó³cze ziele Dariusz, wiêc Ty te¿ masz takie do¶wiadczenia! Nie zastanawia³e¶ siê nad tym, jak to siê dzieje? W jaki sposób dotyk wp³ywa na u¶mierzenie bólu? To, ¿e Ty w ten sposób jeste¶ w stanie zniwelowaæ ból kolan mo¿e oznaczaæ, ¿e nie dotyczy to tylko mnie i tylko mojego schorzenia. Mo¿e i inne bóle mo¿na w ten sposób leczyæ?
Nie zastanawia³em siê zbyt intensywnie, lecz nie dlatego ¿e mnie to nie interesowa³o, ale dlatego, ¿e trochê o tym poczyta³em. Nie pamiêtam tytu³u tej ksi±¿ki, rozmawiali¶my na forum ju¿ o niej, na ok³adce jest fotka Sofi Loren. Tak Darku, to jest ksi±¿eczka P. Lewandowskiego, Samoleczenie metod± B.S.M http://www.samoleczeniebsm.pl/
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 14, 2008, 15:26:06 » |
|
Dariusz, prawid³owo zacytowa³e¶! Gratulujê! Mo¿e to ju¿ nie pierwszy raz Ci siê tak ³adnie uda³o, ale dopiero teraz zauwa¿y³am i sobie przypomnia³am nasz± rozmowê Arteq - lekarz mi powiedzia³, ¿e operacja polega na zrobieniu 3 malutkich dziurek przez które zostan± wprowadzone jakie¶ urz±dzenia z kamerami, co dalej bêd± te urz±dzenia robiæ - nie wiem i chyba nawet nie chcê wiedzieæ. Przekonywa³ mnie, ¿e nie jest bolesne, a zrobiæ to muszê. Ja wiem, ¿e naj³atwiej jese lekarzom wys³aæ na operacjê i problem "usun±æ" zamiast go leczyæ miesi±cami i nie byæ pewnym czy owe leczenie przyniesie efekt. To jest w³a¶nie straszne w tym wszystkim. Im zale¿y na "wyleczeniu" pacjenta w jak najszybszym czasie nie wa¿ne jakim sposobem. Dlatego na razie bêdê szuka³a jakich¶ innych metod... Nie chcê ¿a³owaæ, ¿e nie zrobi³am czego¶, co mog³o mi pomóc, a problem po prostu "usunê³am". Rafaelo, poczytam o Reiki, bo wcze¶niej siê tym ma³o interesowa³am. Dziêkujê za radê. Jednak zgodnie z tym, co mówisz, nawet je¶li odwlekê zabieg, to bêdê pod sta³± kontrol± lekarsk±, bo wiem do czego mo¿e doprowadziæ nie leczenie tego.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 14, 2008, 15:50:46 » |
|
Cze¶æ Zuza, gdzie siê podziewa³a¶? Dziêki za tytu³, mnie ko³ata³o siê po g³owie NLP.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 15, 2008, 19:33:11 » |
|
Dzisiaj jeszcze w ciagu dnia bylam myslami przy tobie Janneth. Kiedy robilam kurs reki, to rozmawialismy na rozne tematy o leczeniu przez dotyk. Przypomnialam sobie jeden temat: np. kiedy dziecko sie udezy, albo upadnie i placze ze go boli, co robi matka, dotyka tego miejsca przez moment reka, utula dziecko i caluje, daje mu energie bardzo pozytywna i dziecko jeszcze moment kwili u mamy na rekach, a za moment biegnie sie dalej bawic, i juz wiecej nie pamieta o calym zajsciu.To jest najprawdziwszy przyklad leczenia przez dotyk, likwiduje bol. Mam jeszcze jedna rade, jesli kogos boli np. kolano, to prosze wyprobowac: prawa reke polozyc na klatce piesiowej, a lewa reke na bolace kolano.Nalezy w takiej pozycji posiedziec ok.15 min, moze byc ze reka znajdzie moze pod kolanem miejsce, ze tez bedzie dobrze robilo, mozna reke tak ukladac jak sie bedzie mialo wrazenie ze jest lepiej. Jesli jestes bardzo podenerwowana, usic spokojnie, poloz lewa reke na zoladku, przesuwajac w strone watroby, prawa reke na piersi, jesli wygodniej jest odwrotnie, to tez mozesz lewa reke polozyc na piersi, a prawa na wartobie.Jest takie przyslowie ze ktos ci idzie na watrobe, tzn. denerwuje cie, watroba zaraz to odbiera, dlatego nalezy przylozyc reke na watrobie. Jesli bedziesz czesto prubowala, to zorientujesz sie ze twoja reka przekazuje twojemu cialu, organowi przyjemne cieplo(energie). Zanim zrobilam kurs Reiki, to kupilam sobie ksiazke, bardzo dobrze wydana, jest wszystko bardzo dobrze opisane, pokazane pozycje . W momecie kiedy robilam kurs, to nie bylam zielona, skozystalam duzo wiecej bo o wielu sprawach juz wiedzialam, i moglam tez pytac i niekiedy dyskutowac.Od pieciu lat nie biore zadnych lekow przeciwbolowych, choc mam zmiany w kregoslupie szyjnym, powypadkowym, radze sobie doskonale z bolem.Pozdrawiam serdecznie.....,.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 16, 2008, 15:12:14 » |
|
Rafaelo, znowu dziêkujê za wszystko, co napisa³a¶. To, o czym mówisz jest interesuj±ce i godne wypróbowania. Skorzystam, je¶li znowu bêdzie mnie co¶ bola³o albo w wypadku jakiego¶ stresu Innym te¿ polecam. Ciekawe, ilu osobom przyniesie to ukojenie. W razie czego dzielce siê swoimi spostrze¿eniami w tym temacie, zrobimy pewnego rodzaju eksperyment, w wyniku którego ka¿dy bêdzie móg³ powiedzieæ, czy to rzeczywi¶cie dzia³a. Nie ¿yczê oczywi¶cie nikomu ¿adnego bólu, tylko pamiêtajcie o tym w razie czego
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 16, 2008, 16:23:50 » |
|
Bardzo dobra propozycja, probojcie kochani i piszcie, jesli ktos ma pytania, to prosze pytac, jest wiele roznych sposobow na inne problemy, np na tamowanie krwi.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 21, 2008, 18:54:34 » |
|
Kochani, mamy tak piekny temat, i nikt sie nie odzywa. Czy ktos probowal pomodz sobie przy bolu kolana, reki, zozadka itp. Czekam na dyskusje....
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 21, 2008, 19:44:47 » |
|
Odk±d pijê glistnika, to rzadko stosujê tê metodê, ale wcze¶niej czêsto wykorzystywa³em to np. w przeziêbieniach, zw³aszcza w kaszlu. K³ad³em praw± rêkê, niekiedy obie na klatce piersiowej i stara³em sie (mam z tym ci±gle problemy) wizualizowaæ jak to ca³e niepotrzebne cholerstwo ze mnie wychodzi w taki b±d¼ inny sposób. I pomaga³o. Ju¿ jakie¶, chyba nie sk³amiê 10 lat nie by³em u medyków. Choæ muszê dodaæ, ¿e czasami posi³kowa³em siê farmaceutykami typu Gripex.
|
|
|
|
|
|
|
|