Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 06:53:21

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Egzorcyzmy  (Przeczytany 66571 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #50 : Sierpień 11, 2009, 22:15:57 »

Tymczasem dziÂś niejaki phi oburzyÂł siĂŞ, Âże mimo zaleceĂą, my (obroĂący KK) nie zapoznajemy siĂŞ z krytycznymi uwagami, nazwaÂł to nawet zbrodniÂą i recydywÂą.

No jak zadajesz NIBY pytania.. majÂąc odpowiedzi w wielu wÂątkach juÂż zamieszczone,
to to jest SPAM w tych waszych tzw.czystych rĂŞkawiczkach i tzw. standardach.

JednoczeÂśnie ignorujesz fakt, Âże temat jeden czy drugi zostaÂł wyraÂżony tu i tam.

Jesli siĂŞ uparÂłeÂś by czegoÂś nie przyjÂąc do wiadomosci, to nie zawracaj gitary,
to po co pytasz o to samo ci±gle... zeby NAKRA¦Æ energii, ¯YCIA, CZ¡SU innymm.
To jest po prostu BEZCZELNO¦Æ.

A tu masz *special RAY "gift"* .. rozklada pewne formy ostatecznie. Dowiesz siĂŞ, czym na prawdĂŞ jest egzorcyzm.
..i nie jest do tego potrzaeba budowac instytycje, ktĂłre uwiarygadinaĂŚ muszÂą  swe istnienie,
a to dlatego, ze to sie robi RAZ
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2009, 22:20:14 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Silver
Gość
« Odpowiedz #51 : Sierpień 11, 2009, 22:27:15 »

.... Koœció³, mimo pewnych niedoskona³oœci, jest ludziom do zbawienia potrzebny.

Powiadasz, Âże KK jest ludziom potrzebny do zbawienia. A z czego to ludzie niby majÂą siĂŞ zbawiaĂŚ ?
Ludziom nie potrzeba siĂŞ z niczego zbawiaĂŚ ! Ludziom patrzeba tylko, aby siĂŞ przyglÂądnĂŞli sami sobie jacy sÂą gÂłupi i opĂŞtani w tym co robiÂą, a nie w tym kim naprawdĂŞ sÂą.

Wierzysz w szatana, ktĂłry jest g³ównym sprawcÂą grzechu,  wszelkiego zÂła ?
No to siĂŞ z niego zbawiaj, czasu masz wiele, a jak siĂŞ z niego zbawisz to daj mi znaĂŚ.  Z politowaniem

A do tego zbawienia Ci jeszcze trochĂŞ doÂło¿ê .
 cytat z ''mszy Âśw'' : moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina.
Tymczasem we wszystkich szkoÂłach Âświata uczÂą, Âże wina domaga siĂŞ kary ! ! !
WiĂŞc jesteÂś winny, jesteÂś bardzo winny, wiĂŞc czeka CiĂŞ bardzo wysoka kara, zgodnie i relatywnie ze swoim wÂłasnym Âżyczeniem. Bo poczucie winy jest bardzo niskÂą energetycznie emocjÂą, wiĂŞc udowodniono juÂż setki razy, Âże prowadzi do psychoz i chĂłrb. No wiĂŞc znajdziesz siĂŞ w psychiatryku, lub w innym szpitalu, a ztamtÂąd  jakÂże czĂŞsto droga juÂż prosta pod brzĂłzki.
MyÂśl jak chcesz i rĂłb jak chcesz, bo na gÂłupote lakarstwa jeszcze nie wymyÂślono.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2009, 00:45:35 wysłane przez Silver » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #52 : Sierpień 11, 2009, 23:01:26 »

KK twierdzi Âże juÂż jesteÂśmy zbawieni dziĂŞki cierpieniom Jezusa, a ja ciÂągle pytam gdzie jest to zbawienie...
Owszem cierpiaÂł, pokazaÂł ludziom drogĂŞ do lepszego Âżycia, Âżycia w miÂłoÂści, ale akurat ta instytucja religijna pogrzebaÂła wszystkie Jego starania, zabiÂła Go poraz drugi i ciÂągle wisi na jego zwÂłokach twierdzÂąc Âże to zbawienie.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2009, 04:55:57 wysłane przez Thotal » Zapisane
Symeon
Gość
« Odpowiedz #53 : Sierpień 11, 2009, 23:09:54 »

Wierzysz w szatana, ktĂłry jest g³ównym sprawcÂą grzechu,  wszelkiego zÂła ?
No to siĂŞ z niego zbawiaj, czasu masz wiele, a jak siĂŞ z niego zbawisz to daj mi znaĂŚ.  Z politowaniem

OczywiÂście, Âże tak, najwiĂŞkszym jego zwyciĂŞstwem jest to, Âże ludzie przestali w niego wierzyĂŚ.

Przypomniala mi siĂŞ taka modlitwa, ktĂłrÂą warto co jakiÂś czas odmawiaĂŚ:

Œwiêty Michale Archaniele, wspomagaj nas w walce, a przeciw z³oœci i zasadzkom szatana, b¹dŸ nasz¹ obron¹, niech go Bóg pogromi, pokornie prosimy, a Ty Ksi¹¿e wojska niebieskiego, szatana i inne z³e duchy, które na zgubê dusz po tym œwiecie kr¹¿¹, moc¹ Bo¿¹ str¹Ì do piek³a. Amen
Silver
Gość
« Odpowiedz #54 : Sierpień 11, 2009, 23:15:44 »

NapiszĂŞ juÂż poraz trzeci to samo.

Jezus rzekÂł: Troszcie siĂŞ tylko o ''KrĂłlestwo Niebieskie'' , ktĂłre jest wewnÂątrz Was, a wszystko resztĂŞ bĂŞdzie Wam dane.

Oto caÂłe zbawienie !

I niewÂąpliwie Jezus miaÂł tu caÂłkowitÂą racjĂŞ !
WiĂŞc nie chodzi, o to , aby wierzyĂŚ w Jezusa, czy wierzyĂŚ w BuddĂŞ, lecz chodzi tylko o to, aby to zrozumieĂŚ i ..... przystÂąpiĂŚ do dzieÂła ! bo nic siĂŞ samo nie zrobi !
No wiĂŞc !
Tymczasem ten Âświat jest przewrĂłcony do gĂłry nogami. Ludzie wierzÂą, ludzie tylko wierzÂą, bo wiara jest Âłatwa i tania.Ale zrozumienie nie jest Âłatwe i tanie, trzeba na to czasu i poÂświĂŞcenia, potrzeba trudu i zrozumienia, lecz nie kaÂżdego poprostu na to staĂŚ.
WiĂŞc lepiej kupiĂŚ kota w worku niÂż poszukiwaĂŚ.
Tymczasem Jezus rzekÂł: kto szuka niech nigdy nie zaprzestanie szukania, bo gdy znajdzie to zadrÂży i zagĂłruje nad peÂłniÂą.
Amen.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2009, 00:36:41 wysłane przez Silver » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #55 : Sierpień 11, 2009, 23:15:53 »

ÂŚwiĂŞty Michale Archaniele, wspomagaj nas(...)
..MODLISZ SIE DO ORIONA... wiesz o tym?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2009, 23:17:18 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Silver
Gość
« Odpowiedz #56 : Sierpień 11, 2009, 23:27:10 »

ÂŚwiĂŞty Michale Archaniele, wspomagaj nas(...)
..MODLISZ SIE DO ORIONA... wiesz o tym?

Z pewnoÂściÂą tak.To oni wymyÂślili modlitwĂŞ, abyÂś ochoczo oddawaÂł swoje Âżyciowe energie na zewnÂątrz. Modlisz siĂŞ tylko nie wiesz do kogo, bo kim jest MichaÂł ArchanioÂł ? WiĂŞc skÂąd masz pewnoœÌ do kogo siĂŞ modlisz po co ?
Nie masz Âżadnej pewnoÂści, wiĂŞc to jest metafizyka nic wiĂŞcej.
  Bo im mniej masz energii tym Twoje pole energii ÂświadomoÂści jest bardziej obciĂŞte, bardziej okrojone, tym bardziej jesteÂś nieÂświadomy.
A jak jesteÂś nieÂświadomy, to nigdy nie dowiesz siĂŞ, Âże jesteÂś czymÂś o wiele wiĂŞkszym, zdecydowanie czymÂś wiĂŞkszym niÂż tylko formÂą o nazwie
''cz³owiek''. Bo gdy dowiesz siê, ¿e jesteœ polem energii œwiadomoœci, która jest poza wszelkimi ograniczeniami, to zagórujesz nad pe³ni¹ - w myœl s³ów Jezusa.

===============================================

OczywiÂście, Âże tak, najwiĂŞkszym jego zwyciĂŞstwem jest to, Âże ludzie przestali w niego wierzyĂŚ.

Jego zwyciĂŞstwem, to znaczy kogo ?
OÂśmielĂŞ siĂŞ powiedzieĂŚ, Âże pĂłki co to moÂże nawet 70% katolikĂłw wierzy w szatana, skoro jak siĂŞ przyglÂądniesz im wÂłasnym osobom na tej ''mszy ÂświĂŞtej'' co robiÂą i powtarzajÂą za kapÂłanem i bijÂą siĂŞ swoimi wÂłasnymi rĂŞkoma we wÂłasnÂą pierÂś, to nie bardzo byÂłbym skÂłonny stanowczo tak twierdziĂŚ, bo na jakiej podstawie ?
MoÂże majÂą wiele wÂątpliwoÂści co istnienia jakiegoÂś szatana, ale wÂątpliwoÂści nie rozwiÂązujÂą jeszcze problemu - sÂą wÂątpliwoÂściami.
Pozatem pamiêÌ jest wieczna.... nie da siê nic wymazaÌ, nie da siê przestaÌ wierzyÌ, lecz tylko zrozumieÌ na czym polega³ ten fa³sz o nazwie szatan i wszystko co siê z tym wi¹¿e.
A to wielka ró¿nica zrozumieÌ, a przestaÌ wierzyÌ.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2009, 09:29:21 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Symeon
Gość
« Odpowiedz #57 : Sierpień 12, 2009, 13:10:55 »

Poni¿ej zamieszczam jeszcze troche tekstów "z³ego ducha", lecz tym razem nie jestem w stanie w ¿aden sposób tego uwiarygadniaÌ, wiem tylko, ¿e s¹ zaczerpniête z ksi¹¿ki Pellegrino Ernetti "Pouczenia Z³ego Ducha":

To co podoba siĂŞ Lucyferowi (z niektĂłrych egzorcyzmĂłw):

(...)
3. Telewizja... ach telewizja... jest moim aparatem, to ja j¹ wymyœli³em... aby zniszczyÌ poszczególne dusze i ca³e rodziny... rozdzielam je, rozpraszam moimi programami, przebieg³ymi i przenikaj¹cymi do g³êbi... ach telewizja jest oœrodkiem przyci¹gania, gdzie przyci¹gam te¿ wielu ksiê¿y, zakonników i sióstr, zw³aszcza w godzinach po pó³nocy u ju¿ nie pozwalam im modliÌ siê: hahaha... w jednym momencie pokazujê siê na ca³ym œwiecie... s³uchaj¹ mnie i ogl¹daj¹ wszyscy... doœÌ dobrze pomagaj¹ mi moi wierni s³udzy, magowie, czarownice, wró¿bici z kart i r¹k, astrologowie... hahaha!
(...)
5. Rozwody... separacje ma³¿onków, s¹ wymyœlone przez mnie; odzyskuje dziêki nim moj¹ w³asnoœÌ... jest to jedno z moich najbardziej inteligentnych odkryÌ... niszczê w ten sposób rodzinê, spo³eczeùstwo, gdzie jestem adorowany jako król œwiata... Seks, seks.. nie s³uchajcie tego cz³owieka przybitego do krzy¿a, który wam nic nie daje... tylko ja wam dam prawdziw¹ przyjemnoœÌ wraz z wolnym seksem... moje krolestwo to nade wszystko przyjemnoœÌ seksualna, przez któr¹ królujê na ziemi.
6. Aborcja... zabijanie niewini¹tek...! To moje najpiêkniejsze i najprzyjemniejsze odkrycie! Zabijanie niewinnych zamiast winnych i zabójców z mafii! Zniszczê ludzkoœÌ i w ten sposób skoùcz¹, zanim siê urodz¹ adoratorzy fa³szywego Boga.

To co nie podoba siĂŞ Lucyferowi (z niektĂłrych egzorcyzmĂłw):

(...)
6. Jednak tym, co mnie niszczy najbardziej, to oœle pos³uszeùstwo temu cz³owiekowi ubranemu na bia³o (Papie¿owi), który rozkazuje w imieniu tego fa³szywego odkupiciela i fa³szywego waszego zbawiciela... jakie os³y... owce... tchórze...! ByÌ pos³usznym cz³owiekowi, który kocha Kobietê, która mnie przeœladuje od zawsze... jaki wstyd... to niszczy moje królestwo... Ja zwyciê¿ê, ja zwyciê¿ê... (œmiech). Przyprawiê go o œmierÌ, doprowadzê do jego zabójstwa... sprawiê, ¿e bêdzie mia³ brzydki koniec... jest ohydny dla moich zwolenników, ten Polak, który kocha tê Kobietê... który rozpowszechnia Ró¿aniec tej pod³ej Kobiety, jako swoj¹ ulubion¹ modlitwê... co za nikczemnik... osio³... mia¿d¿y mnie... mia¿d¿y mnie...! (wybuchy szlochu!)

ÂźrĂłdÂło: http://www.jp2w.pl/index.html?id=35648&site_id=54353

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Sierpień 12, 2009, 20:33:05 »

Symeonie, naprawdĂŞ nie widzisz w tym naciÂągania, przegiĂŞcia, by uwiarygodniĂŚ tzw. chrzeÂścijaĂąstwo.?
Czy naprawdĂŞ wierzysz, ze "demony" bojÂą siĂŞ ÂświĂŞconej wody, biaÂłego papy, krzyÂża itp. dziwactw?
PrzecieÂż z daleka w tym czuĂŚ efekty pod publiczkĂŞ, by tylko utrzymaĂŚ w szachu naiwnych.

MyÂślĂŞ Symeonie, ze wiĂŞcej nauki i wiedzy o "ciemnoÂści" i jej sposobach wpÂływania na pospulstwo wyniesiesz z lektury tego fragmentu:

http://www.sm.fki.pl/index.php?nr=Kod_Kosmicznego_Buntu

niÂż z tych "nawiedzonych" pod publiczkĂŞ egzorcyzmĂłw.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2009, 20:40:28 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
arteq
Gość
« Odpowiedz #59 : Sierpień 12, 2009, 22:52:18 »

Symeon, jestem praktycznie przekonany, ¿e zacytowane przez Ciebie s³owa nie pochodz¹ od demonów. Otó¿ demony podczas egzorcyzmów s¹ bardzo ma³omówne - to raz. Dwa - za nic nie chc¹ ujawniÌ swojej obecnoœci, liczby czy imienia/znaku - robi¹ to bardzo niechêtnie - gdy s¹ ostatecznie przymuszone. Trzy - nie chwal¹ siê swoimi mo¿liwoœciami i osi¹gniêciami, nie ujawniaj¹ swojego potencja³u.
SÂą nadzwyczaj inteligentne i przebiegÂłe, a w/w tekst [w Twoim poÂście] ÂświadczyÂłby o demonie-kretynie... Takowe niestety nie wystĂŞpujÂą.
Symeon
Gość
« Odpowiedz #60 : Sierpień 12, 2009, 23:19:23 »

Arteq, całkowicie nie można tego wykluczyć, wszak złe duchy przyparte do muru, muszą powiedzieć prawdę. To co ja zacytowałem, to nie są wypowiedzi z jednego ezgorcyzmu, ale najprawdopodobniej pozbierane z kilku czy nawet kilkudziesieciu egzorcyzmów. Ostatnio jakis duchowny mówił, że wspomina w trakcie egzorcyzmów o Janie Pawle II i wtedy diabeł jest wyraźnie niezadowolony i mówi dlaczego tak bardzo naszego papieża nienawidzi, więc jednak złe duchy są czasem skłonne do nazwijmy to "pogawędek" na ciekawe tematy.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2009, 23:20:04 wysłane przez Symeon » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #61 : Wrzesień 12, 2009, 16:49:01 »

Egzorcysta - historia prawdziwa
Opublikowano: 07.09.2009 | Kategoria: Ezoteryka

Egzorcyzmy – dla jednych dowĂłd na istnienie siÂł nieczystych, dla innych typowy relikt zabobonnej epoki, sÂą i w naszych czasach w ciÂągÂłym centrum zainteresowania. StaÂło siĂŞ tak m.in. dziĂŞki produkcjom filmowym i literaturze, ktĂłra rozbudzaÂła fantazjĂŞ, przeraÂżaÂła i wywoÂływaÂła lĂŞk przed ZÂłym. Jak wyglÂąda jednak prawdziwa historia przedstawiona w filmie „Egzorcysta”? Czy opĂŞtania rzeczywiÂście sÂą faktem?

Wiara w opĂŞtanie przez duchy kwitÂła w najlepsze w czasach, gdy istniaÂła zupeÂłna ignorancja odnoÂśnie kwestii stanĂłw mentalnych. CytujÂąc biblijne wersety Âśredniowieczni kapÂłani nauczali, Âże demony mogÂą posi¹œÌ wÂładzĂŞ nad czÂłowiekiem. Do XVI wieku utarÂł siĂŞ juÂż stereotyp tzw. demonicznego zachowania. ManifestowaÂło siĂŞ ono poprzez konwulsje, nieludzki przyrost siÂły, brak wraÂżliwoÂści na bĂłl, chwilowÂą gÂłuchotĂŞ i ÂślepotĂŞ, jasnowidztwo czy inne anomalne zjawiska. NiektĂłre wczesne relacje o opĂŞtaniach opieraĂŚ mogÂły siĂŞ na przypadkach trzech chorĂłb: epilepsji, migreny i syndromu Tourette’a. Historycy psychologii przez dÂługo przypisywali posÂądzenia o opĂŞtanie takim schorzeniom jak schizofrenia czy histeria zauwaÂżajÂąc, Âże po tym, jak w XVII wieku nauczono siĂŞ rozpoznawaĂŚ skutki chorĂłb psychicznych nastÂąpiÂł spadek notowanych iloÂści przypadkĂłw opĂŞtania. W 1999 roku Watykan aktualizowaÂł swe XVII-wieczne wytyczne dotyczÂące przepĂŞdzania demonĂłw wskazujÂąc egzorcystom, aby unikali mylenia chorĂłb psychicznych z przypadkami opĂŞtania.
...

http://wolnemedia.net/?p=17122

Symeon
Gość
« Odpowiedz #62 : Październik 25, 2009, 13:25:05 »

Zielono swiatkowscy tez mowia roznymi nie znanymi jezykami a wcale nie sa opetani.

Tak ze mowienie dziwnymi jezykami nie jest absolutnie zadnym swiadectwem opetania, tylko otworzeniem dostepu do starej zdeponowanej wiedzy w nas.

To nie mĂłwienie obcymi jĂŞzykami jest dziwne, ale mĂłwienie nieludzkim gÂłosem.

Gdyby taki szkolony ksiazkowo egzorcysta koscielny czy inny spotkal sie z prawdziwym demonem , to kiepskie by byly tego konsekfecje dla niego.

Kiaro, sugerujesz, Âże ci ludzie, ktĂłrym pomagajÂą koÂścielni egzorcyÂści, tylko udajÂą, Âże sÂą opĂŞtani?
Nie sÂądze, Âże czÂłowiek moze aÂż tak zmieniĂŚ swĂłj gÂłos. Ja sÂłuchaÂłem nagraĂą z egzorcyzmĂłw i sÂą to dÂźwiĂŞki przeraÂżajÂące, ale Ty zaraz powiesz, Âże to pewnie zrobione komputerowo.
Egzorcyœci maj¹ do czynienia w swojej "pracy" z demonami i jakos wychodz¹ ca³o z takich spotkaù. S¹ ró¿ne œwiadectwa osób, którym oni pomogli, których ¿ycie diametralnie siê zmieni³o na lepsze.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 13:25:48 wysłane przez Symeon » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #63 : Październik 25, 2009, 13:57:37 »

Juz bylo o egzoecyzmach na forum , poczytaj sobie o tym.

Glos,to dzwiek duszy z roznych poziomow wlasnego rozwoju, slowa rowniez, to nic nie znaczy, oprucz tego iz czlowiek wszedl w odlegla przestrzen siebie w  ktorej czasami sie zagubi. Pozostaje zbyt dlugo i wowczas bywa iz jest potrzebna pomoc do powrotu.
Ale to nie ma zwiazku z opetaniem Demonem ( zazwyczaj nie), do pracy z Demonami na Ziemi , Czlowiek jest przgotowywany przez wiele swoich wcielen. Musi osiagnac MOC wieksza od Demona i pozbyc sie kompletnie strachu.
Takich ludzi wspolczesnie  na Ziemi jest moze trzech. Reszta to marzenia o wielkosci, ktorych nie zrealizuje zadna wiedza teoretyczna, naprawde zadna. Zadne  slowa , modlitwy i tp. nie dzialaja na Demony, to bzdura i brak wiedzy.
Na Demona dziala tylko i wylacznie MOC- SILA osoby , ktora stanie twarza w twarz z nim
i musi miec wsparcie Zaswiatow.

Nie masz pojecia jak dlugo  dochodzi sie do takiej mocy, jak dlugo pokonuje strach w sobie. Zadna osoba , ktora skonczyla kursy czy przygotowanie religijne do egzorcyzmow , nie jest w stanie wykonac go na Demonie.

No ale... wspolczesnie jest moda na takie zabiegi i wszystkie innosci podpisuje sie dzialaniem Demonow  i walka z nimi, ktore tak naprawde nie maja zadnego z tym zwiazku.

Opetania Demonami sa rowniez niezwykla rzadkoscia, to sie nie dzieje codziennie. Igrazki ze zlosliwymi duszkami tak, to bywa czeste. One tez wydaja rozne glosy, bawia sie ludzmi , ale to nie Demony.

Koscielni egzorcysci nie odrozniaja co jest a co nie jest Demonem, bo jeszcze sie z tym nie zetkneli. Zadna ranga czy nominacja koscielna nie jest prawdziwa miara mocy do walki z tak olbrzymia energia ktora jest Demon.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 15:37:14 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #64 : Październik 25, 2009, 14:18:56 »

SpÂłycasz Kiaro temat w odniesieniu do egzorcystĂłw w KK. EgozrcystÂą nie staje siĂŞ WYÂŁÂĄCZNIE za pomocÂą nominacji...
Symeon
Gość
« Odpowiedz #65 : Październik 25, 2009, 14:49:51 »

No ale... wspolczesnie jest moda na takie zabiegi i wszystkie innosci podpisuje sie dzialaniem Demonow  i walka z nimi, ktore tak naprawde nie maja zadnego z tym zwiazku.

Kiaro, mylisz siĂŞ, egzorcyÂści badajÂąc osobĂŞ podejrzanÂą o opĂŞtanie/zniewolenie muszÂą wykluczyĂŚ, Âże ta osoba nie jest psychicznie chora, wiĂŞc wszelka innosĂŚ nie jest traktowana jako opĂŞtanie.
Troche sie zagalopowaÂłaÂś w krytyce KRK, zresztÂą nie po raz pierwszy.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #66 : Październik 25, 2009, 15:34:13 »

Wiem doskonale co pisze, znam temat i wiem iz Demony , a raczej opetania przez Demony to niezwykla rzadkosc, zaden koscielny egzorcysta nie poradzi sobie z nimi ( taki o ktorych opowiadamy), byc moze jest w tym gronie postac wyjatkowa. Jednak wiem iz ona sie nie ujawni publicznie.

Skoro chcesz wierzyc w swoja wersje to wierz , mnie to nie przeszkadza.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 15:35:08 wysłane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Lipiec 21, 2010, 18:54:06 »

WstrzÂąsajÂące wyznania polskiego ksiĂŞdza o egzorcyzmach:

http://strefa.wp.tv/
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2010, 18:56:04 wysłane przez Dariusz » Zapisane

kabaretka28
Gość
« Odpowiedz #68 : Wrzesień 27, 2010, 12:12:23 »

JeÂśli ktoÂś z Was ma wiedzĂŞ na temat egzorcyzmĂłw, jak powinny byc przeprowadzane proszĂŞ o informacje.  UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #69 : Wrzesień 27, 2010, 20:20:55 »

JeÂśli ktoÂś z Was ma wiedzĂŞ na temat egzorcyzmĂłw, jak powinny byc przeprowadzane proszĂŞ o informacje.  UÂśmiech

Kolejna osoba, któr¹ pozwolê sobie odes³aÌ do lektury ksi¹¿ki "DEIR".
JuÂż w I tomie podpowiada co i jak zrobiĂŚ, moÂże egzorcyzmy nie bĂŞdÂą potrzebne. UÂśmiech

kabaretka28
Gość
« Odpowiedz #70 : Wrzesień 29, 2010, 16:01:19 »

Kolejna osoba, któr¹ pozwolê sobie odes³aÌ do lektury ksi¹¿ki "DEIR".
JuÂż w I tomie podpowiada co i jak zrobiĂŚ, moÂże egzorcyzmy nie bĂŞdÂą potrzebne. UÂśmiech
Ju¿ czyta³am tê ksi¹¿kê Dariusz. Zgadzam siê z tym, co pisze autor, ale ksi¹¿ka to ksi¹¿ka. Potrafi wprowadziÌ wiele zmian, ale jest w niej to co jest, nie odpowie na Twoje pytania. Autor mówi o np. czuciu energii jak o czymœ niezmiernie prostym i oczywistym i przechodzi od rzeczy prostych do bardzo trudnych w tempie ekspresowym. Mo¿e i takie jest to w³aœnie-proste ale trzeba siê tego nauczyÌ.
Poza tym moje pytanie jest konkretne, pytam o przebieg rytuaÂłu, potrzebne rekwizyty, co musi zaistnieĂŚ aby to byÂło skuteczne, co tak naprawdĂŞ daje egzorcyzm etc.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Wrzesień 29, 2010, 19:25:13 »

Tak, masz racjĂŞ, wszystkiego musimy siĂŞ uczyĂŚ.
Jednak egzorcyzmy sÂą poza zasiĂŞgiem przeciĂŞtnego zjadacza chleba. Nawet Wereszczagin o tym wspomina.
Z czego siê to bierze, w tym w¹tku jest to doœÌ ciekawie wyjaœnione.
Jedno jest pewne, sama tego tematu nie przeskoczysz, musisz skorzystaĂŚ z pomocy kogoÂś, kto zajmuje siĂŞ egzorcyzmami zawodowo, nie zwykÂłego bioterapeuty czy kogoÂś w tym stylu, tacy mogÂą tylko jeszcze bardziej namieszaĂŚ.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Październik 08, 2010, 12:33:15 »

Cytat: Dariusz
Jednak egzorcyzmy sÂą poza zasiĂŞgiem przeciĂŞtnego zjadacza chleba.

Cytat: sesja 109
LUDMILA:
Samuelu. Tu - w tych materiaÂłach, podajÂą, Âże mnichowie tybetanscy, uÂżywajÂą tego znaku do egzorcyzmĂłw. Jaka jest prawda?

ENKI:
Mnisi tybetaùscy? ... Wszystko mo¿na napisaÌ i podpisaÌ siê tak¿ê. Czy widzia³ to ktoœ z mnichów tybetanskich? Czy tylko "podszy³o" siê pod Mnichów tybetanskich? Mnisi tybetaùscy nie potrzebuj¹ do egzorcyzmów, "znaków". A egzorcyzmy - wcale nie s¹ odprawiane przez Mnichów tybetanskich. To druga rzecz. Egzorcyzmy wymyœlone s¹ przez kap³anów, tych chrzeœcijaùskich kaplanów, co by sobie dodaÌ powagi, animuszu: a przede wszystkim, wyci¹gn¹Ì od was pieni¹dze. Mnisi tybetanscy s¹ najbli¿ej natury. Najbli¿ej Boga i im - nie s¹ potrzebne te predyspozycje, ¿eby byÌ egzorcysta. A jeszcze do tego u¿ywaÌ znaków w egzorcyzmach. Najwa¿niejszy jest, Ludmilo, kontakt z dan¹ istot¹ duchow¹, która jest przy tym cz³owieku i próbuje coœ powiedzieÌ przez tego cz³owieka; czyli, oczekuje - pomocy, wsparcia. Nie wypêdzaj, to, co robi¹ egzorcysci! I tym w³asnie zajmuj¹ sie lamowie. Nawiazuj¹ kontakt z istota duchowa, a przede wszystkim, pytaj¹ - w czym mog¹ pomóc? Zrozumia³aœ?
A napisaÌ w takim czymœ, jak podobne do ksi¹¿ki i tych materialów, które przedstawilaœ, mo¿na wszystko.

Bardzo ciekawe podejÂście do tematu egzorcyzmĂłw. Przyznam, ze w Âświetle E. Toola, Transerfingu, tematu o egregorach, ma to bardzo jasny wyglÂąd.  DuÂży uÂśmiech

soook
Gość
« Odpowiedz #73 : Październik 08, 2010, 12:49:10 »

Analityczne przeglÂądanie filmu - Egzorcyzmy Anneliesie Michel.
  Jest tam duÂżo . Bardzo . Polecam
   .

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #74 : Październik 08, 2010, 12:52:25 »

OsobiÂście nie interesujÂą mnie te kwestie, informacje o nich zbieram, niejako "przy okazji". UÂśmiech

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: