Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 00:30:19

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Egzorcyzmy  (Przeczytany 64515 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Sierpieñ 11, 2009, 22:15:57 »

Tymczasem dzi¶ niejaki phi oburzy³ siê, ¿e mimo zaleceñ, my (obroñcy KK) nie zapoznajemy siê z krytycznymi uwagami, nazwa³ to nawet zbrodni± i recydyw±.

No jak zadajesz NIBY pytania.. maj±c odpowiedzi w wielu w±tkach ju¿ zamieszczone,
to to jest SPAM w tych waszych tzw.czystych rêkawiczkach i tzw. standardach.

Jednocze¶nie ignorujesz fakt, ¿e temat jeden czy drugi zosta³ wyra¿ony tu i tam.

Jesli siê upar³e¶ by czego¶ nie przyj±c do wiadomosci, to nie zawracaj gitary,
to po co pytasz o to samo ci±gle... zeby NAKRA¦Æ energii, ¯YCIA, CZ¡SU innymm.
To jest po prostu BEZCZELNO¦Æ.

A tu masz *special RAY "gift"* .. rozklada pewne formy ostatecznie. Dowiesz siê, czym na prawdê jest egzorcyzm.
..i nie jest do tego potrzaeba budowac instytycje, które uwiarygadinaæ musz±  swe istnienie,
a to dlatego, ze to sie robi RAZ
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 11, 2009, 22:20:14 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Sierpieñ 11, 2009, 22:27:15 »

.... Ko¶ció³, mimo pewnych niedoskona³o¶ci, jest ludziom do zbawienia potrzebny.

Powiadasz, ¿e KK jest ludziom potrzebny do zbawienia. A z czego to ludzie niby maj± siê zbawiaæ ?
Ludziom nie potrzeba siê z niczego zbawiaæ ! Ludziom patrzeba tylko, aby siê przygl±dnêli sami sobie jacy s± g³upi i opêtani w tym co robi±, a nie w tym kim naprawdê s±.

Wierzysz w szatana, który jest g³ównym sprawc± grzechu,  wszelkiego z³a ?
No to siê z niego zbawiaj, czasu masz wiele, a jak siê z niego zbawisz to daj mi znaæ.  Z politowaniem

A do tego zbawienia Ci jeszcze trochê do³o¿ê .
 cytat z ''mszy ¶w'' : moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina.
Tymczasem we wszystkich szko³ach ¶wiata ucz±, ¿e wina domaga siê kary ! ! !
Wiêc jeste¶ winny, jeste¶ bardzo winny, wiêc czeka Ciê bardzo wysoka kara, zgodnie i relatywnie ze swoim w³asnym ¿yczeniem. Bo poczucie winy jest bardzo nisk± energetycznie emocj±, wiêc udowodniono ju¿ setki razy, ¿e prowadzi do psychoz i chórb. No wiêc znajdziesz siê w psychiatryku, lub w innym szpitalu, a ztamt±d  jak¿e czêsto droga ju¿ prosta pod brzózki.
My¶l jak chcesz i rób jak chcesz, bo na g³upote lakarstwa jeszcze nie wymy¶lono.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2009, 00:45:35 wys³ane przez Silver » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Sierpieñ 11, 2009, 23:01:26 »

KK twierdzi ¿e ju¿ jeste¶my zbawieni dziêki cierpieniom Jezusa, a ja ci±gle pytam gdzie jest to zbawienie...
Owszem cierpia³, pokaza³ ludziom drogê do lepszego ¿ycia, ¿ycia w mi³o¶ci, ale akurat ta instytucja religijna pogrzeba³a wszystkie Jego starania, zabi³a Go poraz drugi i ci±gle wisi na jego zw³okach twierdz±c ¿e to zbawienie.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2009, 04:55:57 wys³ane przez Thotal » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Sierpieñ 11, 2009, 23:09:54 »

Wierzysz w szatana, który jest g³ównym sprawc± grzechu,  wszelkiego z³a ?
No to siê z niego zbawiaj, czasu masz wiele, a jak siê z niego zbawisz to daj mi znaæ.  Z politowaniem

Oczywi¶cie, ¿e tak, najwiêkszym jego zwyciêstwem jest to, ¿e ludzie przestali w niego wierzyæ.

Przypomniala mi siê taka modlitwa, któr± warto co jaki¶ czas odmawiaæ:

¦wiêty Michale Archaniele, wspomagaj nas w walce, a przeciw z³o¶ci i zasadzkom szatana, b±d¼ nasz± obron±, niech go Bóg pogromi, pokornie prosimy, a Ty Ksi±¿e wojska niebieskiego, szatana i inne z³e duchy, które na zgubê dusz po tym ¶wiecie kr±¿±, moc± Bo¿± str±æ do piek³a. Amen
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Sierpieñ 11, 2009, 23:15:44 »

Napiszê ju¿ poraz trzeci to samo.

Jezus rzek³: Troszcie siê tylko o ''Królestwo Niebieskie'' , które jest wewn±trz Was, a wszystko resztê bêdzie Wam dane.

Oto ca³e zbawienie !

I niew±pliwie Jezus mia³ tu ca³kowit± racjê !
Wiêc nie chodzi, o to , aby wierzyæ w Jezusa, czy wierzyæ w Buddê, lecz chodzi tylko o to, aby to zrozumieæ i ..... przyst±piæ do dzie³a ! bo nic siê samo nie zrobi !
No wiêc !
Tymczasem ten ¶wiat jest przewrócony do góry nogami. Ludzie wierz±, ludzie tylko wierz±, bo wiara jest ³atwa i tania.Ale zrozumienie nie jest ³atwe i tanie, trzeba na to czasu i po¶wiêcenia, potrzeba trudu i zrozumienia, lecz nie ka¿dego poprostu na to staæ.
Wiêc lepiej kupiæ kota w worku ni¿ poszukiwaæ.
Tymczasem Jezus rzek³: kto szuka niech nigdy nie zaprzestanie szukania, bo gdy znajdzie to zadr¿y i zagóruje nad pe³ni±.
Amen.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2009, 00:36:41 wys³ane przez Silver » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Sierpieñ 11, 2009, 23:15:53 »

¦wiêty Michale Archaniele, wspomagaj nas(...)
..MODLISZ SIE DO ORIONA... wiesz o tym?
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 11, 2009, 23:17:18 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Sierpieñ 11, 2009, 23:27:10 »

¦wiêty Michale Archaniele, wspomagaj nas(...)
..MODLISZ SIE DO ORIONA... wiesz o tym?

Z pewno¶ci± tak.To oni wymy¶lili modlitwê, aby¶ ochoczo oddawa³ swoje ¿yciowe energie na zewn±trz. Modlisz siê tylko nie wiesz do kogo, bo kim jest Micha³ Archanio³ ? Wiêc sk±d masz pewno¶æ do kogo siê modlisz po co ?
Nie masz ¿adnej pewno¶ci, wiêc to jest metafizyka nic wiêcej.
  Bo im mniej masz energii tym Twoje pole energii ¶wiadomo¶ci jest bardziej obciête, bardziej okrojone, tym bardziej jeste¶ nie¶wiadomy.
A jak jeste¶ nie¶wiadomy, to nigdy nie dowiesz siê, ¿e jeste¶ czym¶ o wiele wiêkszym, zdecydowanie czym¶ wiêkszym ni¿ tylko form± o nazwie
''cz³owiek''. Bo gdy dowiesz siê, ¿e jeste¶ polem energii ¶wiadomo¶ci, która jest poza wszelkimi ograniczeniami, to zagórujesz nad pe³ni± - w my¶l s³ów Jezusa.

===============================================

Oczywi¶cie, ¿e tak, najwiêkszym jego zwyciêstwem jest to, ¿e ludzie przestali w niego wierzyæ.

Jego zwyciêstwem, to znaczy kogo ?
O¶mielê siê powiedzieæ, ¿e póki co to mo¿e nawet 70% katolików wierzy w szatana, skoro jak siê przygl±dniesz im w³asnym osobom na tej ''mszy ¶wiêtej'' co robi± i powtarzaj± za kap³anem i bij± siê swoimi w³asnymi rêkoma we w³asn± pier¶, to nie bardzo by³bym sk³onny stanowczo tak twierdziæ, bo na jakiej podstawie ?
Mo¿e maj± wiele w±tpliwo¶ci co istnienia jakiego¶ szatana, ale w±tpliwo¶ci nie rozwi±zuj± jeszcze problemu - s± w±tpliwo¶ciami.
Pozatem pamiêæ jest wieczna.... nie da siê nic wymazaæ, nie da siê przestaæ wierzyæ, lecz tylko zrozumieæ na czym polega³ ten fa³sz o nazwie szatan i wszystko co siê z tym wi±¿e.
A to wielka ró¿nica zrozumieæ, a przestaæ wierzyæ.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2009, 09:29:21 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Sierpieñ 12, 2009, 13:10:55 »

Poni¿ej zamieszczam jeszcze troche tekstów "z³ego ducha", lecz tym razem nie jestem w stanie w ¿aden sposób tego uwiarygadniaæ, wiem tylko, ¿e s± zaczerpniête z ksi±¿ki Pellegrino Ernetti "Pouczenia Z³ego Ducha":

To co podoba siê Lucyferowi (z niektórych egzorcyzmów):

(...)
3. Telewizja... ach telewizja... jest moim aparatem, to ja j± wymy¶li³em... aby zniszczyæ poszczególne dusze i ca³e rodziny... rozdzielam je, rozpraszam moimi programami, przebieg³ymi i przenikaj±cymi do g³êbi... ach telewizja jest o¶rodkiem przyci±gania, gdzie przyci±gam te¿ wielu ksiê¿y, zakonników i sióstr, zw³aszcza w godzinach po pó³nocy u ju¿ nie pozwalam im modliæ siê: hahaha... w jednym momencie pokazujê siê na ca³ym ¶wiecie... s³uchaj± mnie i ogl±daj± wszyscy... do¶æ dobrze pomagaj± mi moi wierni s³udzy, magowie, czarownice, wró¿bici z kart i r±k, astrologowie... hahaha!
(...)
5. Rozwody... separacje ma³¿onków, s± wymy¶lone przez mnie; odzyskuje dziêki nim moj± w³asno¶æ... jest to jedno z moich najbardziej inteligentnych odkryæ... niszczê w ten sposób rodzinê, spo³eczeñstwo, gdzie jestem adorowany jako król ¶wiata... Seks, seks.. nie s³uchajcie tego cz³owieka przybitego do krzy¿a, który wam nic nie daje... tylko ja wam dam prawdziw± przyjemno¶æ wraz z wolnym seksem... moje krolestwo to nade wszystko przyjemno¶æ seksualna, przez któr± królujê na ziemi.
6. Aborcja... zabijanie niewini±tek...! To moje najpiêkniejsze i najprzyjemniejsze odkrycie! Zabijanie niewinnych zamiast winnych i zabójców z mafii! Zniszczê ludzko¶æ i w ten sposób skoñcz±, zanim siê urodz± adoratorzy fa³szywego Boga.

To co nie podoba siê Lucyferowi (z niektórych egzorcyzmów):

(...)
6. Jednak tym, co mnie niszczy najbardziej, to o¶le pos³uszeñstwo temu cz³owiekowi ubranemu na bia³o (Papie¿owi), który rozkazuje w imieniu tego fa³szywego odkupiciela i fa³szywego waszego zbawiciela... jakie os³y... owce... tchórze...! Byæ pos³usznym cz³owiekowi, który kocha Kobietê, która mnie prze¶laduje od zawsze... jaki wstyd... to niszczy moje królestwo... Ja zwyciê¿ê, ja zwyciê¿ê... (¶miech). Przyprawiê go o ¶mieræ, doprowadzê do jego zabójstwa... sprawiê, ¿e bêdzie mia³ brzydki koniec... jest ohydny dla moich zwolenników, ten Polak, który kocha tê Kobietê... który rozpowszechnia Ró¿aniec tej pod³ej Kobiety, jako swoj± ulubion± modlitwê... co za nikczemnik... osio³... mia¿d¿y mnie... mia¿d¿y mnie...! (wybuchy szlochu!)

¼ród³o: http://www.jp2w.pl/index.html?id=35648&site_id=54353

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Sierpieñ 12, 2009, 20:33:05 »

Symeonie, naprawdê nie widzisz w tym naci±gania, przegiêcia, by uwiarygodniæ tzw. chrze¶cijañstwo.?
Czy naprawdê wierzysz, ze "demony" boj± siê ¶wiêconej wody, bia³ego papy, krzy¿a itp. dziwactw?
Przecie¿ z daleka w tym czuæ efekty pod publiczkê, by tylko utrzymaæ w szachu naiwnych.

My¶lê Symeonie, ze wiêcej nauki i wiedzy o "ciemno¶ci" i jej sposobach wp³ywania na pospulstwo wyniesiesz z lektury tego fragmentu:

http://www.sm.fki.pl/index.php?nr=Kod_Kosmicznego_Buntu

ni¿ z tych "nawiedzonych" pod publiczkê egzorcyzmów.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2009, 20:40:28 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Sierpieñ 12, 2009, 22:52:18 »

Symeon, jestem praktycznie przekonany, ¿e zacytowane przez Ciebie s³owa nie pochodz± od demonów. Otó¿ demony podczas egzorcyzmów s± bardzo ma³omówne - to raz. Dwa - za nic nie chc± ujawniæ swojej obecno¶ci, liczby czy imienia/znaku - robi± to bardzo niechêtnie - gdy s± ostatecznie przymuszone. Trzy - nie chwal± siê swoimi mo¿liwo¶ciami i osi±gniêciami, nie ujawniaj± swojego potencja³u.
S± nadzwyczaj inteligentne i przebieg³e, a w/w tekst [w Twoim po¶cie] ¶wiadczy³by o demonie-kretynie... Takowe niestety nie wystêpuj±.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Sierpieñ 12, 2009, 23:19:23 »

Arteq, całkowicie nie można tego wykluczyć, wszak złe duchy przyparte do muru, muszą powiedzieć prawdę. To co ja zacytowałem, to nie są wypowiedzi z jednego ezgorcyzmu, ale najprawdopodobniej pozbierane z kilku czy nawet kilkudziesieciu egzorcyzmów. Ostatnio jakis duchowny mówił, że wspomina w trakcie egzorcyzmów o Janie Pawle II i wtedy diabeł jest wyraźnie niezadowolony i mówi dlaczego tak bardzo naszego papieża nienawidzi, więc jednak złe duchy są czasem skłonne do nazwijmy to "pogawędek" na ciekawe tematy.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2009, 23:20:04 wys³ane przez Symeon » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #61 : Wrzesieñ 12, 2009, 16:49:01 »

Egzorcysta - historia prawdziwa
Opublikowano: 07.09.2009 | Kategoria: Ezoteryka

Egzorcyzmy – dla jednych dowód na istnienie si³ nieczystych, dla innych typowy relikt zabobonnej epoki, s± i w naszych czasach w ci±g³ym centrum zainteresowania. Sta³o siê tak m.in. dziêki produkcjom filmowym i literaturze, która rozbudza³a fantazjê, przera¿a³a i wywo³ywa³a lêk przed Z³ym. Jak wygl±da jednak prawdziwa historia przedstawiona w filmie „Egzorcysta”? Czy opêtania rzeczywi¶cie s± faktem?

Wiara w opêtanie przez duchy kwit³a w najlepsze w czasach, gdy istnia³a zupe³na ignorancja odno¶nie kwestii stanów mentalnych. Cytuj±c biblijne wersety ¶redniowieczni kap³ani nauczali, ¿e demony mog± posi±¶æ w³adzê nad cz³owiekiem. Do XVI wieku utar³ siê ju¿ stereotyp tzw. demonicznego zachowania. Manifestowa³o siê ono poprzez konwulsje, nieludzki przyrost si³y, brak wra¿liwo¶ci na ból, chwilow± g³uchotê i ¶lepotê, jasnowidztwo czy inne anomalne zjawiska. Niektóre wczesne relacje o opêtaniach opieraæ mog³y siê na przypadkach trzech chorób: epilepsji, migreny i syndromu Tourette’a. Historycy psychologii przez d³ugo przypisywali pos±dzenia o opêtanie takim schorzeniom jak schizofrenia czy histeria zauwa¿aj±c, ¿e po tym, jak w XVII wieku nauczono siê rozpoznawaæ skutki chorób psychicznych nast±pi³ spadek notowanych ilo¶ci przypadków opêtania. W 1999 roku Watykan aktualizowa³ swe XVII-wieczne wytyczne dotycz±ce przepêdzania demonów wskazuj±c egzorcystom, aby unikali mylenia chorób psychicznych z przypadkami opêtania.
...

http://wolnemedia.net/?p=17122

Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Pa¼dziernik 25, 2009, 13:25:05 »

Zielono swiatkowscy tez mowia roznymi nie znanymi jezykami a wcale nie sa opetani.

Tak ze mowienie dziwnymi jezykami nie jest absolutnie zadnym swiadectwem opetania, tylko otworzeniem dostepu do starej zdeponowanej wiedzy w nas.

To nie mówienie obcymi jêzykami jest dziwne, ale mówienie nieludzkim g³osem.

Gdyby taki szkolony ksiazkowo egzorcysta koscielny czy inny spotkal sie z prawdziwym demonem , to kiepskie by byly tego konsekfecje dla niego.

Kiaro, sugerujesz, ¿e ci ludzie, którym pomagaj± ko¶cielni egzorcy¶ci, tylko udaj±, ¿e s± opêtani?
Nie s±dze, ¿e cz³owiek moze a¿ tak zmieniæ swój g³os. Ja s³ucha³em nagrañ z egzorcyzmów i s± to d¼wiêki przera¿aj±ce, ale Ty zaraz powiesz, ¿e to pewnie zrobione komputerowo.
Egzorcy¶ci maj± do czynienia w swojej "pracy" z demonami i jakos wychodz± ca³o z takich spotkañ. S± ró¿ne ¶wiadectwa osób, którym oni pomogli, których ¿ycie diametralnie siê zmieni³o na lepsze.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2009, 13:25:48 wys³ane przez Symeon » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Pa¼dziernik 25, 2009, 13:57:37 »

Juz bylo o egzoecyzmach na forum , poczytaj sobie o tym.

Glos,to dzwiek duszy z roznych poziomow wlasnego rozwoju, slowa rowniez, to nic nie znaczy, oprucz tego iz czlowiek wszedl w odlegla przestrzen siebie w  ktorej czasami sie zagubi. Pozostaje zbyt dlugo i wowczas bywa iz jest potrzebna pomoc do powrotu.
Ale to nie ma zwiazku z opetaniem Demonem ( zazwyczaj nie), do pracy z Demonami na Ziemi , Czlowiek jest przgotowywany przez wiele swoich wcielen. Musi osiagnac MOC wieksza od Demona i pozbyc sie kompletnie strachu.
Takich ludzi wspolczesnie  na Ziemi jest moze trzech. Reszta to marzenia o wielkosci, ktorych nie zrealizuje zadna wiedza teoretyczna, naprawde zadna. Zadne  slowa , modlitwy i tp. nie dzialaja na Demony, to bzdura i brak wiedzy.
Na Demona dziala tylko i wylacznie MOC- SILA osoby , ktora stanie twarza w twarz z nim
i musi miec wsparcie Zaswiatow.

Nie masz pojecia jak dlugo  dochodzi sie do takiej mocy, jak dlugo pokonuje strach w sobie. Zadna osoba , ktora skonczyla kursy czy przygotowanie religijne do egzorcyzmow , nie jest w stanie wykonac go na Demonie.

No ale... wspolczesnie jest moda na takie zabiegi i wszystkie innosci podpisuje sie dzialaniem Demonow  i walka z nimi, ktore tak naprawde nie maja zadnego z tym zwiazku.

Opetania Demonami sa rowniez niezwykla rzadkoscia, to sie nie dzieje codziennie. Igrazki ze zlosliwymi duszkami tak, to bywa czeste. One tez wydaja rozne glosy, bawia sie ludzmi , ale to nie Demony.

Koscielni egzorcysci nie odrozniaja co jest a co nie jest Demonem, bo jeszcze sie z tym nie zetkneli. Zadna ranga czy nominacja koscielna nie jest prawdziwa miara mocy do walki z tak olbrzymia energia ktora jest Demon.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2009, 15:37:14 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Pa¼dziernik 25, 2009, 14:18:56 »

Sp³ycasz Kiaro temat w odniesieniu do egzorcystów w KK. Egozrcyst± nie staje siê WY£¡CZNIE za pomoc± nominacji...
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Pa¼dziernik 25, 2009, 14:49:51 »

No ale... wspolczesnie jest moda na takie zabiegi i wszystkie innosci podpisuje sie dzialaniem Demonow  i walka z nimi, ktore tak naprawde nie maja zadnego z tym zwiazku.

Kiaro, mylisz siê, egzorcy¶ci badaj±c osobê podejrzan± o opêtanie/zniewolenie musz± wykluczyæ, ¿e ta osoba nie jest psychicznie chora, wiêc wszelka innosæ nie jest traktowana jako opêtanie.
Troche sie zagalopowa³a¶ w krytyce KRK, zreszt± nie po raz pierwszy.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Pa¼dziernik 25, 2009, 15:34:13 »

Wiem doskonale co pisze, znam temat i wiem iz Demony , a raczej opetania przez Demony to niezwykla rzadkosc, zaden koscielny egzorcysta nie poradzi sobie z nimi ( taki o ktorych opowiadamy), byc moze jest w tym gronie postac wyjatkowa. Jednak wiem iz ona sie nie ujawni publicznie.

Skoro chcesz wierzyc w swoja wersje to wierz , mnie to nie przeszkadza.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2009, 15:35:08 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Lipiec 21, 2010, 18:54:06 »

Wstrz±saj±ce wyznania polskiego ksiêdza o egzorcyzmach:

http://strefa.wp.tv/
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2010, 18:56:04 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Wrzesieñ 27, 2010, 12:12:23 »

Je¶li kto¶ z Was ma wiedzê na temat egzorcyzmów, jak powinny byc przeprowadzane proszê o informacje.  U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #69 : Wrzesieñ 27, 2010, 20:20:55 »

Je¶li kto¶ z Was ma wiedzê na temat egzorcyzmów, jak powinny byc przeprowadzane proszê o informacje.  U¶miech

Kolejna osoba, któr± pozwolê sobie odes³aæ do lektury ksi±¿ki "DEIR".
Ju¿ w I tomie podpowiada co i jak zrobiæ, mo¿e egzorcyzmy nie bêd± potrzebne. U¶miech

kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Wrzesieñ 29, 2010, 16:01:19 »

Kolejna osoba, któr± pozwolê sobie odes³aæ do lektury ksi±¿ki "DEIR".
Ju¿ w I tomie podpowiada co i jak zrobiæ, mo¿e egzorcyzmy nie bêd± potrzebne. U¶miech
Ju¿ czyta³am tê ksi±¿kê Dariusz. Zgadzam siê z tym, co pisze autor, ale ksi±¿ka to ksi±¿ka. Potrafi wprowadziæ wiele zmian, ale jest w niej to co jest, nie odpowie na Twoje pytania. Autor mówi o np. czuciu energii jak o czym¶ niezmiernie prostym i oczywistym i przechodzi od rzeczy prostych do bardzo trudnych w tempie ekspresowym. Mo¿e i takie jest to w³a¶nie-proste ale trzeba siê tego nauczyæ.
Poza tym moje pytanie jest konkretne, pytam o przebieg rytua³u, potrzebne rekwizyty, co musi zaistnieæ aby to by³o skuteczne, co tak naprawdê daje egzorcyzm etc.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Wrzesieñ 29, 2010, 19:25:13 »

Tak, masz racjê, wszystkiego musimy siê uczyæ.
Jednak egzorcyzmy s± poza zasiêgiem przeciêtnego zjadacza chleba. Nawet Wereszczagin o tym wspomina.
Z czego siê to bierze, w tym w±tku jest to do¶æ ciekawie wyja¶nione.
Jedno jest pewne, sama tego tematu nie przeskoczysz, musisz skorzystaæ z pomocy kogo¶, kto zajmuje siê egzorcyzmami zawodowo, nie zwyk³ego bioterapeuty czy kogo¶ w tym stylu, tacy mog± tylko jeszcze bardziej namieszaæ.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Pa¼dziernik 08, 2010, 12:33:15 »

Cytat: Dariusz
Jednak egzorcyzmy s± poza zasiêgiem przeciêtnego zjadacza chleba.

Cytat: sesja 109
LUDMILA:
Samuelu. Tu - w tych materia³ach, podaj±, ¿e mnichowie tybetanscy, u¿ywaj± tego znaku do egzorcyzmów. Jaka jest prawda?

ENKI:
Mnisi tybetañscy? ... Wszystko mo¿na napisaæ i podpisaæ siê tak¿ê. Czy widzia³ to kto¶ z mnichów tybetanskich? Czy tylko "podszy³o" siê pod Mnichów tybetanskich? Mnisi tybetañscy nie potrzebuj± do egzorcyzmów, "znaków". A egzorcyzmy - wcale nie s± odprawiane przez Mnichów tybetanskich. To druga rzecz. Egzorcyzmy wymy¶lone s± przez kap³anów, tych chrze¶cijañskich kaplanów, co by sobie dodaæ powagi, animuszu: a przede wszystkim, wyci±gn±æ od was pieni±dze. Mnisi tybetanscy s± najbli¿ej natury. Najbli¿ej Boga i im - nie s± potrzebne te predyspozycje, ¿eby byæ egzorcysta. A jeszcze do tego u¿ywaæ znaków w egzorcyzmach. Najwa¿niejszy jest, Ludmilo, kontakt z dan± istot± duchow±, która jest przy tym cz³owieku i próbuje co¶ powiedzieæ przez tego cz³owieka; czyli, oczekuje - pomocy, wsparcia. Nie wypêdzaj, to, co robi± egzorcysci! I tym w³asnie zajmuj± sie lamowie. Nawiazuj± kontakt z istota duchowa, a przede wszystkim, pytaj± - w czym mog± pomóc? Zrozumia³a¶?
A napisaæ w takim czym¶, jak podobne do ksi±¿ki i tych materialów, które przedstawila¶, mo¿na wszystko.

Bardzo ciekawe podej¶cie do tematu egzorcyzmów. Przyznam, ze w ¶wietle E. Toola, Transerfingu, tematu o egregorach, ma to bardzo jasny wygl±d.  Du¿y u¶miech

soook
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Pa¼dziernik 08, 2010, 12:49:10 »

Analityczne przegl±danie filmu - Egzorcyzmy Anneliesie Michel.
  Jest tam du¿o . Bardzo . Polecam
   .

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #74 : Pa¼dziernik 08, 2010, 12:52:25 »

Osobi¶cie nie interesuj± mnie te kwestie, informacje o nich zbieram, niejako "przy okazji". U¶miech

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: