Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:47:29

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Egzorcyzmy  (Przeczytany 64472 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
soook
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Pa¼dziernik 08, 2010, 13:09:38 »

A tak , to z dala od tego mrocznego zagadnienia .
   U¶miech
   .
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #76 : Pa¼dziernik 30, 2010, 19:13:31 »

Tajemnice opêtania - historie z ¿ycia

- Zosta³em kiedy¶ opluty przez Szatana - mówi egzorcysta, ks. Wies³aw Jankowski. Czy wierzyæ w opêtania? Obejrzyj to wideo i oceñ »

http://wiadomosci.onet.pl/wideo/tajemnice-opetania,7777664,1,klip.html#

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #77 : Styczeñ 08, 2011, 15:08:30 »

Watykan ujawni sekrety egzorcyzmów!
niewiarygodne.pl 07.01.2011 18:08

Twórcy serialu bêd± korzystaæ z tajnego archiwum. (fot. AFP)

Zawód egzorcysty wci±¿ postrzegany jest jako jeden z najbardziej tajemniczych fachów na ¶wiecie. Duchowni, którzy podejmuj± siê trudnego zadania wypêdzania diab³a maj± do czynienia ze zjawiskami, które trudno jest wyja¶niæ nie dotkn±wszy sfery zjawisk nadnaturalnych. I choæ specjali¶ci od walki z si³ami piekielnymi zapewniaj± o tym, ¿e procedura egzorcyzmów nie jest tak spektakularna, jak mo¿na by s±dziæ po obejrzeniu wielu hollywoodzkich produkcji, zainteresowanie obrz±dkiem oraz prac±, któr± na co dzieñ wykonuj± egzorcy¶ci nie s³abnie. Sami przedstawiciele Ko¶cio³a tak¿e coraz chêtniej opowiadaj± o tajemniczym rytuale. Niedawno w³adze ko¶cielne wyda³y nawet zgodê na realizacjê serialu dokumentalnego przez jedn± z najpopularniejszych stacji edukacyjnych ¶wiata, który po¶wiêcony bêdzie temu obrzêdowi. Przy tworzeniu filmu maj± zostaæ wykorzystane dokumenty pochodz±ce z watykañskich archiwów. Tak daleko id±ca przychylno¶æ autorytetów ko¶cielnych wobec realizacji podobnego projektu jest rzecz± bez precedensu – poinformowa³ serwis „Entertainment Weekly”.

...

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Watykan-ujawni-sekrety-egzorcyzmow,wid,13014524,wiadomosc.html?ticaid=6b908

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Marzec 30, 2011, 12:52:55 »

Wszystko to o czym tu piszecie, po prostu wszystko na tym forum jest dzie³em Z³ego. Który chce Was omamiæ.
To iluzja, fantazja. Ja wiem, ¿e to ekscytuj±ce, ciekawe itd. ale tak w³a¶nie dzia³a Z³y. On robi wszystko by Was odci±gn±æ od Boga.
Robi to bardzo umiejêtnie, ma swoje diabelskie sztuczki. A jedna z najwiêkszych jego sztuczek jest taka aby sprawiæ by ludzie przestali w niego wierzyæ. Wtedy mo¿e maskowaæ siê pod ró¿nymi postaciami, i nikomu nawet do g³owy nie przyjdzie ¿e to jest on. Mo¿e wtedy rozkrêcaæ swoj± machinê walki z Bogiem i z nami.
Przysz³am w³a¶nie dlatego by Wam to zakomunkowaæ.
Je¶li macie jakies w±tpliwo¶ci co do jego istnienia zachêcam do obejrzenia na youtube wypowiedzi ksiêdza egzorcysty.
Wiem ¿e to ksi±dz, ¿aden autorytet, ale ma on wielkie do¶wiadczenie w walce z Szatanem. Zachêcam. Je¶li komu¶ siê spodoba mo¿emy za³o¿yæ osobny w±tek dotycz±cy tego filmu.

http://www.youtube.com/watch?v=JXgFlyr-F4A&feature=related
east
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Marzec 30, 2011, 16:49:07 »

Wszystko to o czym tu piszecie, po prostu wszystko na tym forum jest dzie³em Z³ego. Który chce Was omamiæ.
To iluzja, fantazja. Ja wiem, ¿e to ekscytuj±ce, ciekawe itd. ale tak w³a¶nie dzia³a Z³y. On robi wszystko by Was odci±gn±æ od Boga.
Robi to bardzo umiejêtnie, ma swoje diabelskie sztuczki. A jedna z najwiêkszych jego sztuczek jest taka aby sprawiæ by ludzie przestali w niego wierzyæ. Wtedy mo¿e maskowaæ siê pod ró¿nymi postaciami, i nikomu nawet do g³owy nie przyjdzie ¿e to jest on.
Z³y ,którego nikt nie widzi, ale wiemy , ¿e jest on wszêdzie ? Czai siê pod ró¿nymi postaciami i nikomu nie przychodzi do g³owy , ¿e to jest on ?
Strach ... strach to potê¿na energia. Jednym ze sposobów ucieczki przed ni± jest modlenie siê do Boga ...którego te¿ nikt nie widzia³, ale jest wszêdzie. Niestety, to tylko ucieczka. Patowa sprawa. Dopóki nie do¶wiadczysz samej siebie, dopóty bêdziesz ¿yæ z niewidocznymi cieniami.
Wydaje siê , ¿e nie ma z tego patu wyj¶cia. ..... a mo¿e po prostu przyjê³a¶ niew³a¶ciwe za³o¿enia w tej Grze ?
Mo¿na bowiem  wyj¶æ z ca³kiem innego za³o¿eniem , a mianowicie, ¿e nie ma rozdzielenia. Wszech¶wiat to naczynia po³±czone. Wszystko jest po³±czone ze wszystkim. W takim ujêciu rol± tzw "z³a" ( np  w postaci nieszczê¶cia ) jest otwarcie WYBORU. Twojego wyboru. To nauka kreacji. Tzw. "z³o" jest czê¶ci± niezmierzonego dobra, jest dla  niego t³em i kontrastem.
W filozofii rozdzielenia  Boga od Szatana tkwi pewien haczyk - oto Wszechmocny pozwala na istnienia Z³a. Skoro jest Wszechmocny, to czemu to robi ? Z tego punktu widzenia rodzi siê zw±tpienie, ¿e mo¿e  wcale nie jest taki Wszechmocny. Z takiego rozumowania logicznie wynika ucieczka "w stronê Boga" w ca³kiem nieboskim stylu, a  mianowicie os±dem, ¿e "Wszystko to o czym tu piszecie, po prostu wszystko na tym forum jest dzie³em Z³ego"
Oto zatem Bracia i Siostry , których Bóg Twój ka¿e mi³owaæ zaczynaj± funkcjonowaæ (wg tej bogobojnej postawy) jako "dzie³a Z³ego". W konsekwencji wynikaj±cej z takiego rozdzielenia i os±dzenia pojawia siê dylemat, czy nale¿y uciec st±d jak najdalej, czy te¿ z "dzie³ami z³ego"  walczyæ do upad³ego. W tym drugim przypadku na pewno pojawi± siê ofiary. W Imiê Bo¿e oczywi¶cie.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Marzec 30, 2011, 17:41:35 »

Najdziwniejsze jest to, ¿e Jezus ³±czy³ ludzi, a jego wyznawcy ci±gle jeszcze dziel±...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #81 : Marzec 30, 2011, 17:58:18 »

oj tam owce od koz musza byc oddzielone...U¶miech, pozatym katolicym malo ma wspolnego z chrzescijanstwem..
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 18:11:55 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Marzec 30, 2011, 20:45:14 »

Niech sobie ¿yj± owce i kozy , choæ wydaje siê, ¿e s± w pozornym rozdzieleniu .Tak na prawdê s± tym samym. Wszystko jest zbudowane z tego samego - z wêz³ów fal U¶miech
¯ycie pojawia siê  wszêdzie tam, gdzie znajdzie warunki dla jego pojawienia siê. Wszelkie ¿ycie. Wszak to jest tylko i a¿ energia.  To, ¿e nie wiemy jeszcze jak ¶wiadomie kreowaæ ¿ycie nie znaczy , ¿e musi byæ to domen± bosk± na zawsze.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #83 : Marzec 30, 2011, 21:01:16 »

chodzi poprostu o pewna opcje - rozwoj duchowy, jakas harmonia, wolnosc, albo absolutna wladza, manipulacja, zniewolenie umyslow, technologia, materializm, kontrola itd, nic co nie miesci sie w systemie nie ma racji bytu...a swiadomosc i zrozumienie jest bardzo male bo przeciez wszystko mozna..U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Marzec 30, 2011, 21:07:05 »

Tia.
Faktycznie !
Wszystko co my tutaj piszemy jest dzie³em z³ego.

Znam pewnego nauczyciela historii ju¿ na emeryturze, który ci±gle mówi³ o tym, ¿e ¶wiat jest opêtany przez Szatana.  Ups ! Co ciekawe - zwariowa³.
Z tego co wiem, by³ problematycznym cz³owiekiem w sensie rodzinnym i spo³ecznym.Kilka dni przed faktem postradania zmys³ów kupi³ na Allegro jakie¶  dziwne obrazy, za które jego ¿ona musia³a zap³aciæ ponad 3000 z³.
Rozmawia³em z nim kilka razy i nie by³o dyskusji. Szatan rz±dzi ¶wiatem i lud¼mi i koniec nie ma dwóch zdañ !
Co sia³ to zebra³ - zgodnie z prawem manifestacji. Mrugniêcie
Co gorsza próbowa³em mu wyperswadowaæ, ¿e wszystko tworzy my¶l± i w co wierzy to ma, ale nie dociera³o.Pamiêtam jak rzek³, ¿e prawo manifestacji, to równie¿ szatañska sztuczka.
Wiêc pad³ ofiar± w³asnych iluzji i projekcji.
Raz skusi³em siê i pojecha³em do pewnego ko¶cio³a, w którym ksi±dz odprawia³ egzorcyzmy.
Widzia³em na w³asne oczy jak ludzie padali jak muchy.A ja sobie tak sta³em z boku i przygl±da³em siê tej ca³ej mistyfikacji.
Pada³y g³ównie starsze kobiety, ¿e tak powiem - dewoty, w których umys³ach zaimputowano diab³a - szatana.
Pad³o tez kilku mê¿czyzn i te¿ w starszym wieku.
Gdy ten szatañski proceder siê ju¿ prawie skoñczy³ podszed³em do owego ksiêdza - egzorcysty i powiedzia³em wprost.
Proszê ze mnie wyci±gn±æ tego szatana !
A on rzek³ : skoro przyszed³e¶ do mnie z tymi s³owami, to nie jeste¶ opêtany.
A ja mu na to : a dlaczego nie jestem opêtany, czy¿by szatan omija³ mnie wielkim ³ukiem ?

Pragnê przypomnieæ to co mo¿na jeszcze gdzie¶ znale¼æ w necie, a chodzi, o pewne o¶wiadczenie polskich egzorcystów.
Miêdzy innymi powiedzieli oni tak : gdy w polskich kinach pojawi³ siê film ''DEMON'' mieli¶my pe³ne rêce roboty.Normalni  ludzie, studenci, m³odzie¿ nagle zosta³a opêtana !
Có¿ za powód - czy¿by wy¶wietlenie na kinowym (p³ótnie-ekranie) jakiej¶ filmowej bajki sf. uruchomi³o Szatana ? Przecie¿ to absurd !

Szczegó³owe analizy problemu ujawni³y w rozmowach z ''opêtanymi'', ¿e opêtani zostali akurat w³a¶nie Ci, którzy faktycznie g³êboko uwierzyli w istnienie jakiego¶ Demona- diab³a.
Oczywi¶cie na filmie nie by³o mowy o ¿adnym religijnym Szatanie, tylko by³ wymy¶lony po prostu  pewien filmowy (twór).
Tak dzia³aj± mechanizmy tego wszech¶wiata, gdzie ¶wiadomo¶æ tworzy wzorzec, który pó¼niej w ¶rodowisku siê uruchamia.
¦ci¶lej mówi±c to ¶rodowisko jest tym wzorcem, w którym poprzez ca³e wieki (KRK) wpisywa³ do ¶wiadomo¶ci ludzi istnienie Szatana. I teraz ten wzorzec my¶lowy, który jest nie tylko wzorcem (programem), ale te¿ energi±- manifestuje, poniewa¿ nie mo¿e pozostawaæ w zamkniêciu na zawsze.
I wystarczy film Demon, albo pój¶cie do ko¶cio³a, w którym niejako wygania siê z cz³owieka diab³a i wzorzec siê uruchamia.
Tylko sprawc± pierwotnym tego wszystkiego jest nikt inny tylko katolicki ko¶ció³, który przez ca³e wrêcz wieki imputowa³ ludziom do g³ów - jak to napisa³ Sventer - straszaka.
I teraz ten domniemany energetyczny wzorzec my¶lowy - manifestuje !
Ludzie o niskim poziomie ¶wiadomo¶ci nie s± wstanie zrozumieæ Who is Who.
Dla nich manifestacja wzorców energii jest rzeczywisto¶ci± - jest prawdziwym istnieniem.
Swego czasu by³em zabujany w buddyjskiej filozofii.
Po nocach mi siê ¶ni³a. Budda by³ dla mnie wzorem ¿ycia i do tego stopnia, ¿e zobaczy³em ja jedzie na bia³ym koniu.
Tylko to nie by³ Budda, to by³a moja w³asna projekcja.Buddy nie by³o na zewn±trz, on by³ w mojej g³owie.

¯al mi bardzo takich ludzi, którzy nie zadadz± sobie trudu zrozumienia, tylko wierz± w to co widz±, nadaj±c im jeszcze znamiona ''¶wiêtej prawdy''.
To s± w³a¶nie ludzie ''opêtani'' - odrealnieni od rzeczywisto¶ci. Czyli opêtanie to nie opêtanie, tylko odrealnienie od rzeczywisto¶ci - prawdy.
Dla nich argumentem jest wzrokowa percepcja - co widz±, no to w to wierz±.... i basta.
Wiêc film na YT przedstawiaj±cy opêtania lub ko¶cielne egzorcyzmy, czy Ojciec Pio, opêtany  przez Szatana stanowi dla nich absolutny i nie podwa¿alny dowód.
Dowód czego ?
 S± wiêc opêtani przez  TWORY w³asnej wyobra¼ni- my¶li - energii.
Opêtani przez ontologiczne byty.

Rozmawia³em kiedy¶ z pewn± psychoterapeutk±, która powiedzia³a mi, ¿e mia³a klientkê, któr± stwierdzi³a, ¿e odzwiedza j±  Szatan i j± gwa³ci.Powiedzia³a, ¿e wchodzi do niej przez okno balkonowe.
Psychoanaliza tej patologii umys³owej wykaza³a, ¿e pochodzi³a ona z rodziny, gdzie autentycznie g³êboko wierzono w Szatana - Diab³a. Co ciekawe, wysz³o na jaw, ¿e to jej babka nakrêci³a w tej rodzinie scenariusz, który siê pó¼niej realizowa³  poniewa¿ wci±¿ opowiada³a i przestrzega³a wszystkich w rodzinie przed Szatanem, którego oczywi¶cie na w³asne oczy widzia³a, który ¶mierdzia³ i temu podobne rzeczy. Przejê³a t± ''¶wiêt± prawdê''  matka i wklei³a do g³owy córce.
Có¿ za wspania³y przyk³ad  pokoleniowej karmy !
Koniec koñcem psychoterapeutka skierowa³a pacjentkê do klinicznego psychologa, który zastosowa³ hipnozê i usun±³ tego agregora - Szatana z jej pod¶wiadomo¶ci.
I skoñczy³ siê problem... a Szatan przesta³ gwa³ciæ kobietê.
Ciekawe, ¿e przesta³ ? Czy¿by siê przestraszy³ hipnozy i klinicznego psychologa ?  Co¶

A wiêc wszystko na tym forum jak twierdzi Pheasant jest dzie³em z³ego, który chce nas omamiæ.
Ludzie ... s³yszycie - jeste¶my omamieni ....!
Tylko nie omamiona jest Pheasant. J± to z³o nie rusza... Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 22:53:09 wys³ane przez Silver » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #85 : Marzec 30, 2011, 21:26:57 »

nie chodzi o jakis strach, ale o rozeznanie co jest czym, i tak kazdy umrze, wiec dobrze byloby jakos sie rozwinac duchowo i cos zrozumiec..a zawsze to bylo blokowane, zawsze chodzilo tylko o wladze i materializm, a teraz napewno tez nie jest inaczej...i czesto prawda sie manipuluje, najczesciej samemu trzeba do niej dochodzic...

no wlasnie chrzest ogniem, budzenie kundalini...no ale na to trzeba byc gotowym...

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.williamhenry.net/coast.html&ei=9J-TTbawMozPsgaevviyCA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBwQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.williamhenry.net/coast.html%26hl%3Dpl%26sa%3DG%26biw%3D1260%26bih%3D616%26prmd%3Divnsb
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 22:28:48 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Marzec 31, 2011, 12:52:07 »

W filozofii rozdzielenia  Boga od Szatana tkwi pewien haczyk - oto Wszechmocny pozwala na istnienia Z³a. Skoro jest Wszechmocny, to czemu to robi ? Z tego punktu widzenia rodzi siê zw±tpienie, ¿e mo¿e  wcale nie jest taki Wszechmocny.
Z³o przysz³o na ten ¶wiat nie z woli Boga, ale z woli cz³owieka. Poniewa¿ Bóg da³ nam woln± wolê.

Oto zatem Bracia i Siostry , których Bóg Twój ka¿e mi³owaæ zaczynaj± funkcjonowaæ (wg tej bogobojnej postawy) jako "dzie³a Z³ego". W konsekwencji wynikaj±cej z takiego rozdzielenia i os±dzenia pojawia siê dylemat, czy nale¿y uciec st±d jak najdalej, czy te¿ z "dzie³ami z³ego"  walczyæ do upad³ego. W tym drugim przypadku na pewno pojawi± siê ofiary. W Imiê Bo¿e oczywi¶cie.
Widocznie ¼le siê wyrazi³am. Nie uwa¿am nikogo na tym forum jak to napisa³ East za "dzie³o z³ego". Je¶li kto¶ tak to odebra³ to przepraszam. Z nikim te¿ nie chcê walczyæ.
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Marzec 31, 2011, 12:57:51 »

Nic na Ziemii nie dzieje sie bez Bozej woli i Bozego przyzwolenia.Czlowiek jest tylko wykonawca Bozej woli tak wiec zlo nie moze byc z woli czlowieka!
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #88 : Marzec 31, 2011, 13:11:51 »

Nic na Ziemii nie dzieje sie bez Bozej woli i Bozego przyzwolenia.Czlowiek jest tylko wykonawca Bozej woli tak wiec zlo nie moze byc z woli czlowieka!

Przyjmijmy Greta ¿e to co napisa³a¶ jest prawd±. Wtedy ka¿dy morderca, móg³by powiedzieæ ¿e zabi³ kogo¶ z woli Boga i mordowanie siebie nawzajem nie by³o by grzechem i nie by³oby karane przez prawo. Wtedy ka¿dy móg³by robiæ to co chce.
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Marzec 31, 2011, 13:19:05 »

A Wy dalej próbujecie ucz³owieczyæ Boga? Dalej brniecie w t± ¶lep± ulicê tworzenia Boga osobowego?

pheasant spodziewa³em siê innego podej¶cia do tematu ale zaprzeczasz sama sobie.

Wszystko to o czym tu piszecie, po prostu wszystko na tym forum jest dzie³em Z³ego
Wska¿ mi które elementy s± dzie³em z³ego? Jako¶ nie wierzê w Twoje przepraszam to z tego powodu i¿ Twoje powy¿sze s³owa jasno pokazuj± co chcia³a¶ powiedzieæ.

A wracaj± do tematu, ogl±da³em mnóstwo programów o egzorcyzmach, filmy w których wielcy "guru" lecza niby takich ludzi. W Islamie, Chrze¶cijañstwie jest to jedno bardziej powszechnych zjawisk tzn. opêtañ.

A co gdybym Ci powiedzia³ i¿ opêtania le¿± w naturze umys³u? A nie ¿adnego Boga, Szatana.
Wyobra¼ sobie ¿e mo¿na wyró¿niæ dwie grupy opêtanych jedno totalni anty wierz±cy a drudzy mo¿e s± wierz±cy ale to trudno ustaliæ. W sumie ciekawy temat bo ciê¿ko jest sklasyfikowaæ osobowo¶æ opêtanego.

Jest kilka takich cech które moim zdaniem mog± powodowaæ opêtanie. Pewnie chodzi o g³êboki wp³yw na pod¶wiadomo¶æ, miêdzy innymi strach, doznanie krzywdy, doktryna katolicka jest w du¿ej mierze przyczyn±, byæ mo¿e strach przed szatanem jest tego efektem.

Cz³owiek widzi to co chce widzieæ mo¿na równie dobrze obróciæ w ten sposób. My¶l ludzka tworzy to co chce. Chcesz byæ opêtana? To bêdziesz. Chcesz byæ z³a? To bêdziesz. To zale¿y wy³±czenie od Cienie.

Ludzki umys³ ma niewyobra¿alny potencja³ od ludzi zdolnych czytaæ 400 ksi±¿kê parê minut w i s± wstanie pamiêtaæ s³owo w s³owo tzn. Sawanci do ludzi osi±gaj±cych niemo¿liwe jak choæby ci±gniêcie samolotu, ³amanie kilku dziesiêciu desek lub kamieni le¿±cych na sobie a¿ do chodzenia po szkle, roz¿arzonym wêglu itd.

Tak¿e by³ taki przypadek gdy spad³ facet z 30 którego¶ piêtra(nie pamiêtam dok³adnie ale to by³o strasznie wysoko) i prze¿y³. Jak my¶lisz sk±d wynika to wszystko? Pomy¶lisz od Boga, a mo¿e si³a opêtanych le¿y w szatanie? Nie.

To jest b³êdna odpowied¼, nale¿y patrzeæ na siebie bo sam dla siebie jeste¶ Bogiem i masz nieograniczony potencja³. Taki jest cz³owiek. Nasze DNA jest tak skonstruowane ¿e potrafi wydziwiaæ cuda. Wszystko zale¿y od uwarunkowañ ¶rodowiska zewnêtrznego. A teraz wyobra¼ sobie ¿e robiono badaniach na myszach gdzie wyci±gniêto gen odpowiedzialny za uczenie. I co siê sta³o mysz zosta³a umieszczona w odpowiednich warunkach i siê uczy³a!

Czy to o czym¶ nie ¶wiadczy... trochê siê rozpisa³em nie na temat ale ma to wspólny w±tek.

Twoja wiara mo¿e podzia³aæ cuda i je¶li g³êboko czego¶ pragniesz i wierzysz mo¿esz to dostaæ. Ale je¶li siê boisz i "wierzysz" ¿e co¶ ci zagra¿aæ mo¿e i siê z tym uto¿samiasz to potem wychodz± "Opêtania".

Zreszt± post Silvera te¿ du¿o wyja¶nia choæby z t± psychoterapeutk±. Opêtanie ma uwarunkowania w umy¶le w psychice cz³owieka, a nie w nie istniej±cym szatanie.

greta
Go¶æ
« Odpowiedz #90 : Marzec 31, 2011, 13:26:35 »

Wiesz sek w tym,ze prawo ktore obowiazuje na Ziemii,nas ludzi jest prawem stworzonym przez czlowieka,istote niestety nie doskonala,Boskie prawa kazdy z nas ma w sercu i je wykonuje,kazdy na swoj sposob.Ale mamu wolna wole do podejmowania takich czy innych decyzji i tylko my bedziemy przed Bogiem,ze nie odpowiadac,ale to juz pozniej na drugim swiecie.
Tak wiec z Boskiego prawa,poki co odpowiadamy przed Bogiem,ale z ludzkiego przed ludzmi.Choc powiem Ci,ze i na Ziemii Bog takze rozlicza za zle postepowanie i jest to jak najbardziej widoczne.Tylko widza to ci,ktorzy chca widziec.
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Marzec 31, 2011, 13:29:12 »

Nie jestem odpowiedzialny przed Bogiem. W swoje istocie to co stworzy³ wszystko nie ogranicza³o by siê do tak kruchego os±dzania cz³owieka. My¶lê ¿e tutaj jest o wiele, wiele g³êbszy sens który poznamy kiedy¶ tam...

Mrugniêcie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #92 : Marzec 31, 2011, 13:33:47 »

Cytat: sventer
…do ludzi osi±gaj±cych niemo¿liwe jak choæby ci±gniêcie samolotu, ³amanie kilku dziesiêciu desek lub kamieni le¿±cych na sobie a¿ do chodzenia po szkle, roz¿arzonym wêglu itd.

E tam. Chodzi³am po roz¿arzonych wêglach wielokrotnie i nie uwa¿am tego za ¿aden nadzwyczajny,
a tym bardziej niemo¿liwy wyczyn. Ka¿dy to potrafi, o ile uwierzy, ¿e potrafi.

No chyba, ¿e to szatan mnie nosi³ po tych wêglach!  Du¿y u¶miech
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #93 : Marzec 31, 2011, 13:35:40 »

Cytat: sventer
…do ludzi osi±gaj±cych niemo¿liwe jak choæby ci±gniêcie samolotu, ³amanie kilku dziesiêciu desek lub kamieni le¿±cych na sobie a¿ do chodzenia po szkle, roz¿arzonym wêglu itd.

E tam. Chodzi³am po roz¿arzonych wêglach wielokrotnie i nie uwa¿am tego za ¿aden nadzwyczajny,
a tym bardziej niemo¿liwy wyczyn. Ka¿dy to potrafi, o ile uwierzy, ¿e potrafi.

No chyba, ¿e to szatan mnie nosi³ po tych wêglach!  Du¿y u¶miech

Hehe to musia³ byæ gor±ce szatanek Chichot
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Marzec 31, 2011, 13:36:29 »

Sven,Bog stworzyl Cie na swoje podobienstwo i dal Ci iskre boza abys zyl i wykonywal zaplanowane przed Twoim przyjsciem na swiat,zadania.Jak to zrobisz,zalezy od Ciebie,a Bog bedzie Cie korygowal w tym co robisz,nawracaniem na Twoja sciezke zycia.Tak,ze czy chcesz czy nie i tak kazde Twoje nastepne zycie bedzie po to,abys byl coraz doskonalszy i blizej Boga,czyli blizej doskonalosci.
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #95 : Marzec 31, 2011, 13:38:49 »

Sluchaj ptaku,skoro pieklo jest tu na Ziemii,to kto tam wie kto Cie nosil po tych weglach.
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #96 : Marzec 31, 2011, 13:38:55 »

Proszê Ciê. Mrugniêcie
Ja w takie bajki nie wierzê, tak siê wy¶pisz jakiego Boga bêdziesz mia³a.
Ja tam ¿yjê bez Boga i wiesz co? W ¿yciu nie by³em bardziej szczê¶liwy! Brak straszaków, wmawianie chorych idei i ci±g³a indoktrynacja tylko ci±gle mi ciê¿y³a. Kiedy¶ to sobie u¶wiadomisz.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2011, 13:40:41 wys³ane przez Sventer » Zapisane
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #97 : Marzec 31, 2011, 13:44:01 »

O tym wlasnie pisalam wczesniej.Odrzucenie jakichkolwiek wzorcow wcale nie swiadczy,ze zyjesz bez Boga.Robisz to,co chcesz na swoj sposob i ok.Jak najbardziej popieram!
Uczysz sie swiata na swoj sposob i to tez nie jest bez Boga.Wszystko ,co robisz i jak sie zachowujesz,jakich masz rodzicow,znajomych itd,slowiem jakie masz zycie,jest to wybrane przez Ciebie przed urodzeniem jako nastepne doswiadczenie i jak najbardziej jest zgodne z Boskim planem dla Twojej osoby.
Przeczywat sobie ksiazke,juz zreszta nie raz polecanom na forum,"Odwazne dusze" i inaczej spojrzysz na swoje zycie.
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #98 : Marzec 31, 2011, 13:45:05 »

pheasant spodziewa³em siê innego podej¶cia do tematu ale zaprzeczasz sama sobie.

Wszystko to o czym tu piszecie, po prostu wszystko na tym forum jest dzie³em Z³ego
Wska¿ mi które elementy s± dzie³em z³ego? Jako¶ nie wierzê w Twoje przepraszam to z tego powodu i¿ Twoje powy¿sze s³owa jasno pokazuj± co chcia³a¶ powiedzieæ.

No to jeszcze raz. Napisa³am ¿e wszystko o czym tu PISZECIE jest dzie³em z³ego. Tzn chodzi³o mi o tytu³y w±tków tu na forum. Na przyk³ad "Dziwne zjawiska na górze ¦lê¿y", "Astrologia" itd. Faktycznie mo¿e nie "wsystko" jak to ujê³am przyznaje ¿e b³êdnie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2011, 13:45:38 wys³ane przez pheasant » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Marzec 31, 2011, 13:54:29 »

Proszê Ciê. Mrugniêcie
Ja w takie bajki nie wierzê, tak siê wy¶pisz jakiego Boga bêdziesz mia³a.
Ja tam ¿yjê bez Boga i wiesz co? W ¿yciu nie by³em bardziej szczê¶liwy! Brak straszaków, wmawianie chorych idei i ci±g³a indoktrynacja tylko ci±gle mi ciê¿y³a. Kiedy¶ to sobie u¶wiadomisz.

Ode mnie równie¿ jakie¶ osobowe bogi poodpada³y.  Du¿y u¶miech Za to wróci³a wiara w siebie. I coraz lepiej mi z tym.
Nie znaczy to, ¿e nie wierzê w praprzyczynê wszystkiego. Oraz w inteligentne, organizuj±ce siê Pole ¦wiadomo¶ci,
którego jestem cz±stk± i z którego czerpiê moc.  U¶miech
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: